Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Devica (drugi deo)

Ako pogledamo mitološku pozadinu, Devica je poznata kao Dika - boginja pravde, koja je vodila računa da na planeti Zemlji pravda bude uvek namirena i prisutna, međutim, mit kaže da je napustila planetu nakon što su se ljudi iskvarili. Drugi mit je o devojci Erigoni koja je bila Ikariusova ćerka, koji je boga Bahusa jedne noći ugostio ne znajući da je on bog. Iz zahvalnosti Bahus mu je dao vinovu lozu koja još nije bila poznata ljudskom rodu. Ikarius je uzgajao vinovu lozu i video je kakav je to poseban napitak koji se od nje može dobiti, pa je želeo da to pokaže i da podeli sa drugima. Kada je to pokazao svojim poznanicima i ljudima iz njegove grupe, jer on je bio jednostavan pastir, od tog vina su se svi opili i zaspali. Probudivši se, jedan od njih se uplašio i pomislio da je to jedna prevara i da je Ikarius to uradio da bi ih uspavao kako bi ukrao njihovo stado. Onda su se okupili oko njega i proboli su ga kopljem, a dok je Ikarius umirao setio se kako je isto tako jednu kozu on ubio, koja je htela da pojede njegovu vinovu lozu. Setio se te jedne sličnosti i kako je i on završio, setio se da je životinja osnova, da je 6. kuća i Devica ista stvar. U svakoj Devici postoji životinja koja je veoma važna i ta životinja predstavlja njihov kontakt sa Zemljom, jer on je shvatio kroz ovaj možda zanemarljiv i nebitni detalj da se tu krije cela stvar. Za Devicu ne postoji nebitan detalj i ovde je svaki detalj suština postojanja, jer taj detalj što je on ubio kozu, jednak je onome što se njemu dogodilo, a tu bi rekli da je to čist nesporazum. Njegova ćerka Erigona nakon toga ga je tražila i dugo vremena nije mogla da ga nađe. Sa njom su išla i dva njena psa, a po jednoj priči bio je samo jedan, pa ga je dosta kasnije našla pored jednog drveta gde su ga ubili. Ona ga je sahranila, a zatim se obesila, a njen pas je umro od tuge - što je izuzetno tužna priča.

Devica je tragedija i sva tragičnost čoveka počinje od ovog znaka, sve što vidimo tragično sadržano je u ovom znaku gde je Jupiter u izgonu, a Venera u padu. Ovde se čini da je sve palo, da se izgubilo i da nema ničega dalje, da je čitava priča beznadežna i ne samo to, nego kada je ona umirala, ostavila je jednu kletvu da će sve Atinjanke da se samoubijaju sve dok se ne nađu zločinci koji su ubili njenog oca. To se desilo mnogo kasnije, kada su ubice pronašli na jednom zabačenom ostrvu, ali do tada su se Atinjanke ubijale iz nepoznatih razloga. To je tragedija za tragedijom i tragedija koja se prenosi kroz genetiku, a Devica je inteligentni deo fiziologije zato što vlada genima. Ono što je u fiziologiji inteligentno, to je DNK kod i to je najpametnije mesto unutar jednog čoveka, a sve to što se desilo i što se zapamtilo ima tendenciju da se prenosi i da se ponavlja unutar čoveka kroz gene. No, Devica je rođena sa ulogom da služeći razvije ljubav u jednoj svojoj skromnosti. Ona je nastala iz ljubavi, nastala je iz 5. znaka, iz znaka Lava i zamišljena je da voli svog gospodara isto kao i što pas voli svog gospodara, ona mora da bezrazložno voli svog gospodara. Ideja znaka Device je da je ona uvek potpuno verna i lojalna svom izvoru, svom Suncu, a to u osnovi znači uvek biti veran ljubavi. Peti znak od Device je Jarac, što je 10. kuća i ona mora da voli svog nadređenog, svog gospodara. Šta god da imamo vezano za Devicu nama je u životu dato da moramo da volimo nekog ko je iznad nas i da nikada nemamo osećaj da taj koji je iznad nas nekada nije u pravu. To je nemoguće, kao što je srce uvek u pravu za svaku fiziologiju i Devica to nosi. Ovo je i znak čistote, ona nikad nije protiv srca, nikad nije protiv osnovnog dela u svom postojanju i zapravo, ona na taj način uspeva da stvori tu ljubav, tu palu ljubav i tragediju uspeva da pročisti i da dobije svog pravog partnera u svojoj 7. kući. Devica provodi ljubav - 5 ka 7, ka 7. znaku Vage, ali mora voleti nekoga i ne procenjivati da li je taj neko u pravu ili ne, jer ako to radi, onda fiziologija nije naročito čista i imamo probleme, a to će se manifestovati kroz problematičnog partnera. Tada osoba ne pronalazi svoju sretnu priču, a najbolji način pročišćenja je upravo u ovoj jednoj vrsti beskompromisnog i bezuslovnog služenja. Neko to radi tako što se zamonaši, jer ovo je monaški znak u svojoj višoj oktavi a ne Ribe, Ribe su cilj, nebo, ali ovo je znak koji služi nebu i koji se povezuje sa njim.

Merkur je onaj koji upravlja Devicom, a kao što znamo uvek se upravlja sa 15. stepena, jer je to mesto u kojem se božansko (planeta) dodiruje sa animalnim (znak). Sedište jedne planete je uvek u 15. stepenu i kada čovek u znaku Device napravi vezu sa ovom ravnotežom, sa tačnim balansom koji nju dovodi u stanje da su joj um (Merkur) i telo (Devica) zajedno, da čovek ume da misli fiziologijom, da misli kroz svoje delove tela, da njegova misao nije samo ona koja ide iz kore velikog mozga, već ona koja uključuje ostale delove tela. Kada celo telo počinje da misli a ona prati tu vibraciju u sebi, tada osoba dolazi u taj balans i počinje da ima normalno zdravlje. Čovek ne može da ima više stanje svesti ako ima problem sa zdravljem, jer sve što nam se događa na nivou tela odraz je onoga što imamo u umu. Čovek je u osnovi kosmički ispravan samo ako je u skladu sa fiziologijom i ako fiziologija to može da podrži, a ako ne, ako nema 15. stepen i još nije spojio um sa svojim telom i to mu radi kao potpuno raštimovani orkestar, to ima za posledicu da mnoge stvari u njegovom životu nisu sređene, što opet za posledicu izaziva čudne probleme Device kao što je sumnjičavost, kritičnost, preveliku priču i naravno tada nema nikad zadovoljstvo i sreću od toga.

Ali, kada čovek nađe dodir svog uma (Merkur) sa telom (Devicom) i ovaj 15. stepen, čovek je napravio prvi važan, suštinski korak koji ga vodi ka tome da postaje provodnik i da provodi više vrednosti, što i jeste zamisao. Ako pogledamo znak Device, on je najidealniji znak od svih koje imamo da provodi nebo, da provodi sva ona obećanja koja žive u znaku Riba.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD