Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Devica (drugi deo)

Ako pogledamo mitološku pozadinu, Devica je poznata kao Dika - boginja pravde, koja je vodila računa da na planeti Zemlji pravda bude uvek namirena i prisutna, međutim, mit kaže da je napustila planetu nakon što su se ljudi iskvarili. Drugi mit je o devojci Erigoni koja je bila Ikariusova ćerka, koji je boga Bahusa jedne noći ugostio ne znajući da je on bog. Iz zahvalnosti Bahus mu je dao vinovu lozu koja još nije bila poznata ljudskom rodu. Ikarius je uzgajao vinovu lozu i video je kakav je to poseban napitak koji se od nje može dobiti, pa je želeo da to pokaže i da podeli sa drugima. Kada je to pokazao svojim poznanicima i ljudima iz njegove grupe, jer on je bio jednostavan pastir, od tog vina su se svi opili i zaspali. Probudivši se, jedan od njih se uplašio i pomislio da je to jedna prevara i da je Ikarius to uradio da bi ih uspavao kako bi ukrao njihovo stado. Onda su se okupili oko njega i proboli su ga kopljem, a dok je Ikarius umirao setio se kako je isto tako jednu kozu on ubio, koja je htela da pojede njegovu vinovu lozu. Setio se te jedne sličnosti i kako je i on završio, setio se da je životinja osnova, da je 6. kuća i Devica ista stvar. U svakoj Devici postoji životinja koja je veoma važna i ta životinja predstavlja njihov kontakt sa Zemljom, jer on je shvatio kroz ovaj možda zanemarljiv i nebitni detalj da se tu krije cela stvar. Za Devicu ne postoji nebitan detalj i ovde je svaki detalj suština postojanja, jer taj detalj što je on ubio kozu, jednak je onome što se njemu dogodilo, a tu bi rekli da je to čist nesporazum. Njegova ćerka Erigona nakon toga ga je tražila i dugo vremena nije mogla da ga nađe. Sa njom su išla i dva njena psa, a po jednoj priči bio je samo jedan, pa ga je dosta kasnije našla pored jednog drveta gde su ga ubili. Ona ga je sahranila, a zatim se obesila, a njen pas je umro od tuge - što je izuzetno tužna priča.

Devica je tragedija i sva tragičnost čoveka počinje od ovog znaka, sve što vidimo tragično sadržano je u ovom znaku gde je Jupiter u izgonu, a Venera u padu. Ovde se čini da je sve palo, da se izgubilo i da nema ničega dalje, da je čitava priča beznadežna i ne samo to, nego kada je ona umirala, ostavila je jednu kletvu da će sve Atinjanke da se samoubijaju sve dok se ne nađu zločinci koji su ubili njenog oca. To se desilo mnogo kasnije, kada su ubice pronašli na jednom zabačenom ostrvu, ali do tada su se Atinjanke ubijale iz nepoznatih razloga. To je tragedija za tragedijom i tragedija koja se prenosi kroz genetiku, a Devica je inteligentni deo fiziologije zato što vlada genima. Ono što je u fiziologiji inteligentno, to je DNK kod i to je najpametnije mesto unutar jednog čoveka, a sve to što se desilo i što se zapamtilo ima tendenciju da se prenosi i da se ponavlja unutar čoveka kroz gene. No, Devica je rođena sa ulogom da služeći razvije ljubav u jednoj svojoj skromnosti. Ona je nastala iz ljubavi, nastala je iz 5. znaka, iz znaka Lava i zamišljena je da voli svog gospodara isto kao i što pas voli svog gospodara, ona mora da bezrazložno voli svog gospodara. Ideja znaka Device je da je ona uvek potpuno verna i lojalna svom izvoru, svom Suncu, a to u osnovi znači uvek biti veran ljubavi. Peti znak od Device je Jarac, što je 10. kuća i ona mora da voli svog nadređenog, svog gospodara. Šta god da imamo vezano za Devicu nama je u životu dato da moramo da volimo nekog ko je iznad nas i da nikada nemamo osećaj da taj koji je iznad nas nekada nije u pravu. To je nemoguće, kao što je srce uvek u pravu za svaku fiziologiju i Devica to nosi. Ovo je i znak čistote, ona nikad nije protiv srca, nikad nije protiv osnovnog dela u svom postojanju i zapravo, ona na taj način uspeva da stvori tu ljubav, tu palu ljubav i tragediju uspeva da pročisti i da dobije svog pravog partnera u svojoj 7. kući. Devica provodi ljubav - 5 ka 7, ka 7. znaku Vage, ali mora voleti nekoga i ne procenjivati da li je taj neko u pravu ili ne, jer ako to radi, onda fiziologija nije naročito čista i imamo probleme, a to će se manifestovati kroz problematičnog partnera. Tada osoba ne pronalazi svoju sretnu priču, a najbolji način pročišćenja je upravo u ovoj jednoj vrsti beskompromisnog i bezuslovnog služenja. Neko to radi tako što se zamonaši, jer ovo je monaški znak u svojoj višoj oktavi a ne Ribe, Ribe su cilj, nebo, ali ovo je znak koji služi nebu i koji se povezuje sa njim.

Merkur je onaj koji upravlja Devicom, a kao što znamo uvek se upravlja sa 15. stepena, jer je to mesto u kojem se božansko (planeta) dodiruje sa animalnim (znak). Sedište jedne planete je uvek u 15. stepenu i kada čovek u znaku Device napravi vezu sa ovom ravnotežom, sa tačnim balansom koji nju dovodi u stanje da su joj um (Merkur) i telo (Devica) zajedno, da čovek ume da misli fiziologijom, da misli kroz svoje delove tela, da njegova misao nije samo ona koja ide iz kore velikog mozga, već ona koja uključuje ostale delove tela. Kada celo telo počinje da misli a ona prati tu vibraciju u sebi, tada osoba dolazi u taj balans i počinje da ima normalno zdravlje. Čovek ne može da ima više stanje svesti ako ima problem sa zdravljem, jer sve što nam se događa na nivou tela odraz je onoga što imamo u umu. Čovek je u osnovi kosmički ispravan samo ako je u skladu sa fiziologijom i ako fiziologija to može da podrži, a ako ne, ako nema 15. stepen i još nije spojio um sa svojim telom i to mu radi kao potpuno raštimovani orkestar, to ima za posledicu da mnoge stvari u njegovom životu nisu sređene, što opet za posledicu izaziva čudne probleme Device kao što je sumnjičavost, kritičnost, preveliku priču i naravno tada nema nikad zadovoljstvo i sreću od toga.

Ali, kada čovek nađe dodir svog uma (Merkur) sa telom (Devicom) i ovaj 15. stepen, čovek je napravio prvi važan, suštinski korak koji ga vodi ka tome da postaje provodnik i da provodi više vrednosti, što i jeste zamisao. Ako pogledamo znak Device, on je najidealniji znak od svih koje imamo da provodi nebo, da provodi sva ona obećanja koja žive u znaku Riba.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD