Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Device

Na pomolu su dobre vesti!  

Pun Mesec u znaku Device najpre stvara sliku isceljenja i spiritualnog uzdizanja, čišćenja i oslobađanja. Mesec je u znaku Device, a naspram njega je Sunce u znaku Riba i to u konjunkciji sa Neptunom koji se na taj način ističe i dovodi u prvi plan. Ovo je spoj Osećaja pulsa unutar našeg bića, što predstavlja znak Devica i dovodi nas u sada i osećajnost kroz inspiraciju, intuiciju, duhovnu povezanost što predstavlja znak Ribe. Zajedno ukazuju na intenzivan proces čišćenja našeg emotivnog bića, vodenog elementa kako unutar nas tako i širom planete. Pročišćujući i isceljujući procesi koji nas uče da proširimo ljubav, zagrljaj, da proširimo energiju saosećanja, i povezivanja na suptilnijim nivoima. Ovo je vreme koje nam može doneti sestre i braću po senzibilitetu, osećaj pripadnosti i povezanosti na nivou iskrenih afiniteta i onih najfinijih emocija. Ovo je vreme koje donosi intenzivna spiritualna buđenja, prepoznavanja, prevazilaženje, duhovni rast i razvoj. U prilog svemu ide činjenica da Merkur započinje stacionarno direktni hod kreirajući priliku da vidimo, svedočimo momentumu zamaha unapred, koji traje i traje. Merkur je u stanju mirovanja i u mogućnosti je da čuje mnogo više i da se konektuje.

Mesec opozicija Neptun - Glava i srce, osećanja traže da se izbalasiraju, da postignu harmoniju opozicijom Meseca i Neptuna. Intuicija, taj unutrašnji osećaj harmonizuje se sa mirnim Umom, otvara se mogućnost da poverujemo sebi bez razmišljanja. Osećaj može da postigne praktičnu namenu, i to prepuštanjem bez istraživanja i analize. Ako smo svesni ovog talenta, koristeći ga redovno, možemo energetski mnogo dobiti, realno profitirati tako što ćemo osećati i tako znati, a time vraćati veru u sebe i svoje telo, svoje biće u celosti. U stanju smo da verujemo i da budemo metodični istovremeno. 

Sunce je obrazovalo egzaktnu konjunkciju sa Neptunom baš dan pre Punog Meseca udahnujući život i svetlost našem polju svih mogućnosti. Pripremila se naša svest da prihvatimo tu živuću moć imaginacije i snova. Može ovaj talas da potopi svest, da pomislimo da pripadamo nečemu i negde, što je daleko od realnosti. Misticizam se razlikuje od duhovnog izvora vere koji se nalazi u nama. Mesta iluzije, zanosa bilo koje vrste, vere ili mističnih učenja sada su naglašeno aktivna. Ukoliko se osećate zavedeni, ponešeni, vratite se sada u svoje srce, u osećaj. Istražite sopstveni osećaj za ezoteriju, astrologiju, astronomiju, medicinu, infektoligiju, virusologiju. Ne zanosite se i ne prepuštajte polju iluzije, bez svesnog JA HOĆU ! Moć svesnog izbora je u vama, jer imate Devicu u svom horoskopu koja sve ume da sagleda i uceli, svemu ume da vidi ređenje i pravu svrhu!!! Pa nećete valjda poverovati da ste se inkarnirali da bi vas neke vesti ili informacije, učenja i tuđe reči zavodile do besvesti, do ludila, do samouništenja??? NE! Potrebno je sagraditi stabilne, bezbedne granice, jasno polje dejstva energije ali i dela energije koji je lični, bezbedan! Mi možemo svesno birati svoje okruženje i to uradite odmah, jer ovo je vreme kada se voljno stapamo sa onim što nas okružuje! Kao čitalac ovog članka ste i ona osoba koja ume jasno i precizno da se postavi, da oseti i kaže JA HOĆU NAJBOLJE ZA SEBE  i da navede šta je to! 

Prava mera se postiže ovom opozicijom, balansom između intuitivne realnosti, osećaja za oblik i namenu i mogućnosti da nas zanos preplavi, raspline i odnese talas. Ova harmonija je sada najvažnija.

Mesec u znaku Device i Sunce u znaku Riba se nalaze na 19°. Broj 19 sa sastoji od 1 i 9, to je broj koji predstavlja život, svetlost, buđenje, nove početke, novi život. Sva voda okeana u proteklom periodu imala je za zadatak da nas spere i ispere, da nas okupa i omogući nam da jasno vidimo šta sve imamo, ko smo i da se duboko zahvalimo životu! Da jasno vidimo svoj san i sva naša istinska htenja i definiše HOĆU! Ovo je pozivnica za radost, za bal, za realnu bajku, za uživanje u životu. Prepoznavanje iz znaka Device kroz čistu vodu, sagledavanje energije Riba u ovom vremenu je veoma vredno. Energija znaka Ribe ima moć i sposobnost da nas zavede, iskrivi i povije u našem pravom bitku, uvede u iluziju, a time da nam donese osećaj mizerije, jada, bede, žrtve, slabosti, neotpornosti i bolesti. Sa druge strane energija znaka Ribe je neprikosnoveno vredna jer nas podiže, proširuje, ruši granice i barikade utemeljene na strahovima i neverici. Ova energija nam omogućava da se vinemo, da dodirnemo polje svih naših mogućnosti, da se inspišemo, da kreiramo, da sebe pustimo, da poverujemo u podršku Univerzuma i nastavimo ko-kreaciju, da stvaramo udobnost i uživanje u životu. U ovom trenutku, sada MI možemo na osnovu unutrašnjeg osećaja da donesemo racionalne, realne, svesne odluke gde, kuda i na koji način će teći naša energija, gde se dajemo i ulažemo, šta propuštamo kroz sebe i kakva nas energija boji i obuzima. Možemo da namestimo, rasporedimo našu energiju na ona mesta i na način koji donosi REŠENJE, UŽIVANJE, OSTVARENJE SNOVA… 

Istog dana vladar znaka Devica, Merkur započinje stacionarno direktni hod i to na 28° u znaku Vodolije. Bićemo u prilici da vidimo, svedočimo momentumu zamaha unapred, koji traje i traje. Merkur je u stanju mirovanja i u mogućnosti je da čuje mnogo više i da se konektuje. Putem Meseca iz Device koji je u opoziciji sa konjunkcijom Sunca i Netuna, Merkur je pozvan da se konektuje na veliku, najveću Neptunovu mrežu. Možemo dobiti veoma jasne poruke, možemo u tom miru uhvatiti svojim zemaljskim umom iz JA, poruke koje dolaze iz našeg velikog uma koji pripada VIŠEM JA. Možemo se povezati na veliku, naveću mrežu, na POLJE SVIH MOGUĆNOSTI putem ove konekcije mirnog Merkura sa Uranom. Merkur je ovuda prolazio i 02. februara 2020, a sada će se tu zadržati 3 puna dana, pa se možemo lako prisetiti i šta nam je tada poručivao, šta se događalo u simbolici Merkura: dokumenta, papiri, automobil, kompjuter, tehnologija, telefon, komunikacija, kraća putovanja, odluke, ugovori, razgovori, reči, kupovina, koje boje su nam bile misli tog dana, koliko je bilo slobode i poleta ili tereta i težine. Tog dana je takođe bio napet aspekt, kvadrat svetala, lunacija, rastuća faza Meseca u znaku svoje egzaltacije na 12°, koji je u simbolici Neptuna, znaka Ribe i 12. kuće. Zaista, zvuči poznato, liči na čitav ovaj period snova i maštanja, prepuštenosti ili (ako ste kontrolor) smušenosti, rasejanosti i naznačenog faktora greške. Veoma je moguće da je tada posejana neka misao, izgovorena neka sušta istina, san snova koju je Univerzum čuo, a sada kao da hoće da vidimo, progledamo. Važno je da budemo mentalno potpuno mirni, da uopšte ne mislimo, samo posmatramo i ništa ne radimo kako bi mogli da posvedočimo, da prisustvujemo ovde i sada činu čarolije ostvarenja naših htenja, snova ili hoćeš – nećeš oslobađanja od suvišnog prtljaga, onog što nećemo, ne smemo ili ne umemo da pustimo. Mesec u Devici kanališe izuzetnu moć isceljenja. Mi ćemo odmah biti zbrinuti unutrašnjom negovateljicom. Važno je naglasiti da se radi o SAMOISCELJENJU, tako da ne ostanete uskraćeni za negu i isceljenje očekujući da to drugi, ovi dežurni, poštapalice, manipulatori ili žrtve svoje i naše to urade za nas. San svake Device je da racionalizuje i dokaže, tako da se univerzum otvara da se pokaže na delu. Misli se roje i stvaraju gusto energetsko polje. Izbor je naš, koliko smo otvoreni za ovaj kontakt. Na nama je da pažljivo, u miru pratimo putem udobnosti unutar našeg bića. Potrebno je da odredimo šta istinski sada želimo, postavimo jasno svoje ciljeve i pokrenemo čaroliju ko-kreacije. Ličnu radosnu nameru i voljno angažovanje inspirisano lakoćom u telu spojiti u simbiozi sa intervencijom Univerzuma. Bez pitanja, razmišljanja, niti opiranja. Pozvati više znanje da nas prenese, premosti, raščisti te blokade i barikade, da uradi ovaj deo za nas. A mi? Potrebno je ostati udoban u telu, u nameri, sa ciljem i voljom, prepustiti se našem čulnom unutrašnjem organizatoru koji ume najbolje da prepozna, jer se na izvoru napaja. Bićemo u prilici da svedočimo ovom našem kontaktu, komunikaciji i KoKreaciji na delu. Važno je da ostanemo u miru, skladu, radosti, harmoniji, bezbrižno prepušteni veri u život i bezrezervnu podršku Univezuma dok razabiramo, privlačimo i dobijamo šta nam je potrebno iz polja svih mogućnosti. Možemo posmatrati polje u natalnom horoskopu koje počinje u znaku Device, Riba, ali i gde su smešteni poslednji stepenovi znaka Vodolija, na taj način možemo bliže povezati simboliku sa oblašću života i stvoriti jasniju sliku ovog važnog trenutka.

Nakon ova 3 dana, koliko će Merkur biti stacionaran na 28° on lagano prelazi na 29° znaka Vodolija koji je u najmanju ruku oslobađajući, ovo je momenat velikog spiritualnog buđenja. Ovde će proći sa lakoćom sve što bude istina, svaka iskrena reč i misao olakšaće sve terete u vezi bliskosti, emocija, starih rana, porodičnog belega, starih obrazaca, karmičkih sećanja na neraskidivi odnos žrtva - dželat o kom govori Mesec u znaku Škorpiona odakle pravi odličan pokretački egzaktan sekstil sa Plutonom na 24°. Otvara se odlično polje energije koja podržava pročišćenje i puštanje, transformaciju koja prethodi oslobođenju. Saturn je takođe u ovom momentu na 29° u svom sedištu u sekstilu sa Mesecom i polusekstilu sa Merkurom odakle dodatno potvrđuje i naglašava neminovnost kraja, ali i sublimisanje, grupisanje svega što je dobro i još važi za nas. Kraj ili objedinjeni, sublimirani produžetak onoga što su nekad bili temelji, nekome, neke tradicije. Objedinjenje i produžetak nekih znanja, nekih mogućnosti.. Kraj nekih blokada i strahova i učenja o podcenjivanju ličnih vrednosti. Kraj nametanja vrednosti svemu i svega iskazane isključivo kroz materiju, što je čoveka kao biće stavilo na rub propasti usled brige o materiji, uz procenjivanje sebe, a podcenjivanje energetske vrednosti i prirodnog kreativnog potencijala sebe ili svakog od nas. Potrebno je da se prepustimo, da pustimo sve. Mnogo je ovde energije kraja i završetka, ali i one koja filtrira, objedinjuje u moćnu celinu, pa bi mogli da povuku i nas. Ukoliko pokušavamo da zadržimo nešto suštinski nepotrebno, umanjujuće ili određujuće, a što više nije deo nas, ne uklapa se i ne pripada životu udobnosti kome stremimo, ovaj energetski kod završetka može i nas povući. Pustimo sve sa potpunom verom u svoj život. Pustimo i sklonimo se sebi sa puta sa tim starim obrascima, uverenjima, pravilima. Ovaj snažni energetski naboj otvoriće i uključiti sve mašine za reciklažu otpada. Verujte i spremite se da vam se ova energija vrati, a vi je dobro uposlite. Uskočite u cikon, u tornado, u veš mašinu da vas još jednom protrese, ispere, kako bi bili lagani i iskreni, čisti i pročišćeni pre nego što iskoristite mogućnost za slobodan prolaz, svesni stvarne prave mere vrednosti koja dolazi iz centriranosti, udobnosti u sebi, u odnosu sa svojim bićem. Može se javiti osećaj umora, veće potrebe za snom jer ova putovanja i spoznaje, puštanja i oslobađanja traže izuzetno puno energije. U slučaju iscrpljenosti, smirite se, ne žurite nikuda, odmorite. Ovo može potrajati do sedam dana, a onda će i Merkur postići brzinu, a vama će se sa pokretom podići i enegija.

U momentu Punog Meseca čak sedam planeta je u zemljanim znacima, što je poseban pečat. Mesec je u Devici, Uran u konjunkciji sa Venerom u Biku, Mars, Jupiter Pluton i Saturn u znaku Jarca ukazujući na sigurnost i postojanost širokog, velikog, zemljanog trigona koji kao najlepša podrška donosi kreaciju i kreativnost iz ovih polja našeg života. Možemo se osećati uzemljeniji, stabilniji, logičniji, dokaziviji, potvrđeniji. Lakše prihvatamo i upijamo nova znanja i učenja, sve u vezi isceliteljstva i isceljenja, moćnih  kristala, dragog kamenja, sve u vezi sa zemljom i tlom, u vezi fitoterapije, biljaka, čajeva, lekovitih trava i začina, sve u vezi suštine zdrave hrane i ishrane, u vezi važnosti i moćnom dejstvu vode, o čistoći vazduha koji udišemo, sve u vezi sa našom okolinom i njenom zaštitim. 

Devica ume sve da inkapsulira, da stisne, da objedini u analizi, da organizuje fino, praktično i svesno, a na taj način može da oslobodi višak energije koji se raspršio u neredu ili gomili i koristi je za nešto drugo, što je stvarna super Moć Device. Devica prirodno vlada 6. kućom u kojoj su trenutno Sunce i Neptun ukazujući na važnost fiziologije, našeg fizičkog tela, svakodnevnog života i rutine, zdravih navika, posvećivanja pažnje isceliteljskom daru koji posedujemo. Ukazuje na okolinu, prostor i sve ono čime možemo da pomognemo, da iscelimo u našem životu ili okruženju kako bi živeli u udobnosti i zdravoj vibraciji. Devica je znak službe, na ovaj način i ovim putem naši resursi se koriste i upućuju da pomognu drugima, što dodatno daje osećaj celovitosti. Uticaj Device je od pomoći i više nego u pravi čas baš sada jer donosi strukturu, jasno određuje polje i zadatke, budi kod nas moć realnog i kritičkog razmišljanja i može nas koncentrisati na polje i zadatke koji se nas tiču, na polje naših realnih potreba!

Druga strana medalje ili senka znaka Devica je najpre radoholičarski duh koji možda zvuči super, ali za koga, ako neki deo nas trpi i pati, vremenom u tome počinje da krivi sebe ili druge i dalje trpi i pati. Takođe, perfekcionizam do iznemoglosti “da sve bude na svom mestu”, “kako treba”, potreba da se nađe krivac, da se neko krivi, sklonost predrasudama, kritikovanje svega pre svega, zabrinutost i briga do bolesti, uloga žrtve. Jednostavno, obratimo pažnju gde i kada nam se jave ovakvi osećaji i sklonosti, da bi ih preveli u mir poklanjanjem pažnje svom telu, negovanjem osećaja udobnosti kroz duboko disanje, kroz dugu šetnju ili koračanje stepenicama, posetom frizeru ili manikiru.

Pogledajte u vašem natalnom horoskopu koja oblast života je obdarena moćima Device i koristite ih redovno, sa uživanjem. Devica svojim darom za sagledavanje ume da inkapsulira Mikrokosmos kao i Makrokosmos, može da razume Planetu Zemlju, ali i svaki najmanji mikrob i njegovu funkciju na njoj. Ona ume da sagleda čitavo naše telo, sve nivoe da poređa u celinu i da zna našu stvarnu funkciju na planeti. Može da nas vidi isceljene, bezbedne i da nas povede i nauči tom znanju. Devica donosi red tamo gde je nered, ona ume da sagleda i vidi stvari, kao slagalice da ih poređa još u vazduhu, u mislima i to upravo zato jer je nošena porivom da isceli, uceli, napravi zdravu, svrsishodnu CELINU! Ovo je jedna od izuzetno važnih osobina Device, a daleko najvažnija za ovaj Pun Mesec u znaku Device i ovom trenutku na planeti Zemlji kojom su na sve strane razbacani  panika, strahovi i razni neredi.

Veoma je važno takođe zadržati jednostavnost i praktičnost Device, iako su preko puta moćne rasplinjujuće energije iz znaka Ribe. Obratiti pažnju na snove, na mistični deo naše ličnosti, na svest o duhovnosti i spiritualnosti koju posedujemo, svest  o mašti, o našoj čaroliji, moći prepuštanja, privlačenja i lakoće.

Mesec obrazuje trigon sa Marsom, Jupiterom i Plutonom koji se kreću ka objedinjujućoj konjunkciji. Ovo emociji, energiji osećanja daje jasan smer i fokus. Instinkti su veoma snažni, strast i direktno ispoljavanje, ambicija. Entuzijazam je veoma naglašen i on dodaje snagu i gorivo našim emocijama. Sve naše namere su okupane entuzijazmom. Mnogi dobici, uspeh i postignuća dolaze u prvi plan, u polje naše stvarnosti i ostvarenja ciljeva. Sreća, zadovoljstvo i zahvalnost kroz male dobitke, koji se ređaju. Ljubav i mudrost se spajaju i stvaraju plodno tlo, obilje. Duboko do srži vodi nas ovaj osećaj i daje mogućnost da se zacelimo na dubljim nesvesnim nivoima i gde god je potrebno. Intuicija i moć viđenja stvari se povećava sa redovnim korišćenjem. Srce i duša su uključeni u svaki naš isceljujući rad tako da dodaju život u život.

Venera konjunkcija Uran je jedna od dve izuzetno važne konjunkcije ovog vremena i ima moć da utiče na energiju ovog Punog Meseca. E ovde su one dobre vesti koje sam najavila! Venera kao vladar Ascendenta trenutka Punog Meseca donosi mnoge blagoslove, izobilje, ljubav, zadovoljstvo, dok Uran kao dispozitor Merkura iz Vodolije, vladara Meseca pronalazi nove mogućnosti, šanse, donosi nove stvari, otvaranje i oslobađanje. Moguće je povezivanje sa drugima na lagan i zabavan način. Pravo je vreme za pokretanje novih kreativnih projekata, za slobodno eksperimentisanje na ovom nivou. Otvorite se za drugačije finansijske prilive, različite, sa nekoliko strana i nivoa. Poštujte svoju jedinstvenost, autentičnost i sve to što ste samo Vi i niko drugi! Oslobađanje od konformiteta, slobodno pokažite i recite ko ste stvarno vi, u čemu sve uživate i u čemu sve HOĆETE da uživate, čega vam treba VIŠE. Zapamtite, ovo je vreme svesnih voljnih promena sopstvenih vrednosti i vrednosti uopšte. Odvažite se! 

IZMAŠTAJTE VIŠE, POŽELITE VIŠE, BUDITE VIŠE!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD