Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09.03. do 15.03.2020.

Bila je to još jedna turbulentna nedelja na svetskim tržištima akcija i plemenitih metala. Burna sedmica za kandidate koji se takmiče za nominaciju za predsednika SAD iz krugova demokrata.

Senator Berni Sanders ubedljivo je vodio tokom super utorka. Ali sve se promenilo kada su se demokrate okupile oko bivšeg potpredsednika Bajdena, koji je skoro bio otpisan nedelju dana ranije. Iznenada, Bajden je preuzeo većinu država tokom super utorka i uvećao prednost nad Sandersom. Ovo je još jedan primer „špekulativnog“ karaktera retrogradnog Merkura. Senator Sanders je Devica. Merkur vlada Devicom. Sandersov status vodećeg kandidata iznenada se promenio. Ista stvar dogodila se Džonu Mekkejnu (takođe Devica) 2008. nakon republikanske konvencije. Imao je znatnu prednost nad Barakom Obamom, ali tokom tronedeljnog perioda retrogradnog Merkura, od kraja septembra do početka oktobra 2008, prednost se istopila a on se nakon toga nije oporavio. U tom periodu otpočela je velika recesija. Kako se Bajden oporavljao prošle nedelje, tako je američka berza beležila dnevni rekord jer su investitori koji su se plašili uspeha Bernija Sandersa, malo odahnuli. Ali ne za dugo, jer širenje koronavirusa nadilazi čak i politiku. Govorimo o gubitku ljudskih života i mogućnosti velikog remećenja/usporavanja svetskog poslovanja, u skladu sa stelijumom u Jarcu, koji je aktuelan tokom većeg dela 2020. godine. 

Međutim, najbizarniji je skok kineskog kompozitnog Šangaj indeksa na najviši nivo od 21. januara. Šta to znači kada glavni kineski indeks vrednosti raste u vreme kada gotovo svi drugi svetski indeksi padaju, a u Kini je buknula epidemija virusa i tu je nastala najveća šteta? Možda to znači da je Kina uspešno usporila širenje koronavirusa. Možda to znači da je retrogradnost Merkura, koja je započela u Ribama 16. februara, a sada se bliži svom kraju pod punim Mesecom, uključujući konjunkciju Sunca i Neptuna u Ribama 9. marta, dovela do podjednako zabrinjavajuće histerije u drugim državama koje sada prilaze problemu na sličan način kao i Kina u januaru. Nada postoji da ćemo uskoro biti podrobnije informisani oko virusne histerije. Ako do kraja naredne sedmice to ne bude pod kontrolom, tržišta akcija mogla bi premašiti očekivani pad od 10-21%, a to bi moglo značiti da je izvestan još veći ciklus.

I druga tržišta su prošle nedelje doživela ogromnu i značajnu cenovnu aktivnost. Budući da je 2020. godina, godina konjunkcije Saturna i Plutona, a taj aspekt ima korelaciju sa velikim preokretima kamatnih stopa na svakih 32-37 godina, ovaj pad stopa možda neće dugo potrajati. 

Veliki pomak cena primećen je i u valutama, koje su sve naglo porasle u odnosu na američki dolar.

Bila je to zaista turbulentna sedmica.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Sada ćemo videti kako će se ovaj retrogradni ciklus Merkura odraziti na trenutno stanje histerije i panike na finansijskim tržištima. Retrogradnost se završava u ponedeljak, 9. marta. Ovo je takođe datum punog Meseca i Sunca u konjunkciji sa Neptunom u znaku Ribe. Kada su ovako istaknuti Neptun i Ribe, sa istovremenom promenom kretanja Merkura iz retrogradnog u direktno, naglašena je simbolika promene kolektivne reakcije na nešto što nije shvaćeno u potpunosti. Ovo je vreme mnogih pretpostavki i teorija, koje nisu sve utemeljene, a kamoli tačne. Ali to bi se ubrzo moglo promeniti kako prolazi vreme Neptuna, Riba i retrogradnosti Merkura. To ne znači da se sve okončava tačno 9. marta, jer promena smera Merkura traje oko 4-5 dana dok tačne informacije ne preuzmu primat nad pretpostavkama. Ali sa konjunkcijom Sunca i Neptuna kao i Venere i Urana, 8. marta, a oba su veoma jaki geokosmički aspekti prvog nivoa, najozbiljnije moramo razmotriti najavu promena.

Sledeća grupa snažnih geokosmičkih aspekata nastupa 20. marta do 7. aprila. Tada će se Mars pridružiti Jupiteru, Plutonu i Saturnu, okončavajući konjunkcijom Jupitera i Plutona 4. aprila. Tada će i tranzitna Venera (novac) formirati povoljan trigon ka Jupiteru, Plutonu i Saturnu. Kosmos nam govori da postoji nada (za izlečenje, lek, znanje i tačne informacije i kraj nagađanja) tokom ovih turbulentnih dana koje proživljavamo, verovatno do 7. aprila, pa čak i do kraja sledeće nedelj. Ako ne, onda ćemo iščekivati period retrogradnosti Venere od 13. do 25. maja. 

Sa tako velikim osilacijama cena sada je opasno vreme za trgovinu. Istovremeno, to je i vreme koje nudi ogroman potencijal za dobit onima koji u pravo vreme uđu ili izađu iz transakcija. Rizično je, ali istovremeno je i veoma uzbudljivo biti berzanski trgovac.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD