Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09.03. do 15.03.2020.

Bila je to još jedna turbulentna nedelja na svetskim tržištima akcija i plemenitih metala. Burna sedmica za kandidate koji se takmiče za nominaciju za predsednika SAD iz krugova demokrata.

Senator Berni Sanders ubedljivo je vodio tokom super utorka. Ali sve se promenilo kada su se demokrate okupile oko bivšeg potpredsednika Bajdena, koji je skoro bio otpisan nedelju dana ranije. Iznenada, Bajden je preuzeo većinu država tokom super utorka i uvećao prednost nad Sandersom. Ovo je još jedan primer „špekulativnog“ karaktera retrogradnog Merkura. Senator Sanders je Devica. Merkur vlada Devicom. Sandersov status vodećeg kandidata iznenada se promenio. Ista stvar dogodila se Džonu Mekkejnu (takođe Devica) 2008. nakon republikanske konvencije. Imao je znatnu prednost nad Barakom Obamom, ali tokom tronedeljnog perioda retrogradnog Merkura, od kraja septembra do početka oktobra 2008, prednost se istopila a on se nakon toga nije oporavio. U tom periodu otpočela je velika recesija. Kako se Bajden oporavljao prošle nedelje, tako je američka berza beležila dnevni rekord jer su investitori koji su se plašili uspeha Bernija Sandersa, malo odahnuli. Ali ne za dugo, jer širenje koronavirusa nadilazi čak i politiku. Govorimo o gubitku ljudskih života i mogućnosti velikog remećenja/usporavanja svetskog poslovanja, u skladu sa stelijumom u Jarcu, koji je aktuelan tokom većeg dela 2020. godine. 

Međutim, najbizarniji je skok kineskog kompozitnog Šangaj indeksa na najviši nivo od 21. januara. Šta to znači kada glavni kineski indeks vrednosti raste u vreme kada gotovo svi drugi svetski indeksi padaju, a u Kini je buknula epidemija virusa i tu je nastala najveća šteta? Možda to znači da je Kina uspešno usporila širenje koronavirusa. Možda to znači da je retrogradnost Merkura, koja je započela u Ribama 16. februara, a sada se bliži svom kraju pod punim Mesecom, uključujući konjunkciju Sunca i Neptuna u Ribama 9. marta, dovela do podjednako zabrinjavajuće histerije u drugim državama koje sada prilaze problemu na sličan način kao i Kina u januaru. Nada postoji da ćemo uskoro biti podrobnije informisani oko virusne histerije. Ako do kraja naredne sedmice to ne bude pod kontrolom, tržišta akcija mogla bi premašiti očekivani pad od 10-21%, a to bi moglo značiti da je izvestan još veći ciklus.

I druga tržišta su prošle nedelje doživela ogromnu i značajnu cenovnu aktivnost. Budući da je 2020. godina, godina konjunkcije Saturna i Plutona, a taj aspekt ima korelaciju sa velikim preokretima kamatnih stopa na svakih 32-37 godina, ovaj pad stopa možda neće dugo potrajati. 

Veliki pomak cena primećen je i u valutama, koje su sve naglo porasle u odnosu na američki dolar.

Bila je to zaista turbulentna sedmica.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Sada ćemo videti kako će se ovaj retrogradni ciklus Merkura odraziti na trenutno stanje histerije i panike na finansijskim tržištima. Retrogradnost se završava u ponedeljak, 9. marta. Ovo je takođe datum punog Meseca i Sunca u konjunkciji sa Neptunom u znaku Ribe. Kada su ovako istaknuti Neptun i Ribe, sa istovremenom promenom kretanja Merkura iz retrogradnog u direktno, naglašena je simbolika promene kolektivne reakcije na nešto što nije shvaćeno u potpunosti. Ovo je vreme mnogih pretpostavki i teorija, koje nisu sve utemeljene, a kamoli tačne. Ali to bi se ubrzo moglo promeniti kako prolazi vreme Neptuna, Riba i retrogradnosti Merkura. To ne znači da se sve okončava tačno 9. marta, jer promena smera Merkura traje oko 4-5 dana dok tačne informacije ne preuzmu primat nad pretpostavkama. Ali sa konjunkcijom Sunca i Neptuna kao i Venere i Urana, 8. marta, a oba su veoma jaki geokosmički aspekti prvog nivoa, najozbiljnije moramo razmotriti najavu promena.

Sledeća grupa snažnih geokosmičkih aspekata nastupa 20. marta do 7. aprila. Tada će se Mars pridružiti Jupiteru, Plutonu i Saturnu, okončavajući konjunkcijom Jupitera i Plutona 4. aprila. Tada će i tranzitna Venera (novac) formirati povoljan trigon ka Jupiteru, Plutonu i Saturnu. Kosmos nam govori da postoji nada (za izlečenje, lek, znanje i tačne informacije i kraj nagađanja) tokom ovih turbulentnih dana koje proživljavamo, verovatno do 7. aprila, pa čak i do kraja sledeće nedelj. Ako ne, onda ćemo iščekivati period retrogradnosti Venere od 13. do 25. maja. 

Sa tako velikim osilacijama cena sada je opasno vreme za trgovinu. Istovremeno, to je i vreme koje nudi ogroman potencijal za dobit onima koji u pravo vreme uđu ili izađu iz transakcija. Rizično je, ali istovremeno je i veoma uzbudljivo biti berzanski trgovac.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD