Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Devica

Svaki čovek je sa Zemljom povezan preko neke životinje koja je njegov kontakt sa energijom Zemlje i u tom životinjskom svetu žive osobine naših predaka, ne samo bliskih, nego i vrlo dalekih predaka. Jer, u tom smislu čovek kakvog danas poznajemo, nastao je ukrštanjem životinje i onoga što bismo nazvali božanskog. Planete su onaj božanski deo i to su uvek božanstva, a znaci su te životinje, pa tako nastaju kentauri, tako nastaju bića koja su zapravo srodna prirodi čoveka koji u sebi nosi te dve osobine i ta dva dela.

Devica je jedini ženski, ljudski znak i koliko god upravljala svim onim što predstavlja osobinu čoveka, isto tako Devica i 6. kuća predstavlja i polje domaćih životinja. To su sve pripitomljene životinje i one koje su dobile funkciju da služe čoveku, da su blizu njega i da žive sa njim, a divlje životinje vezujemo za prirodu 12. kuće. U 6. kući je sve ono što je pripitomljeno, kultivisano, živi sa čovekom i ima kvalitet vezan za ovaj znak, tako da ovaj znak govori o određenoj animalnoj prirodi koja je toliko pripitomljena, toliko razvijena, da zapravo nosi jedan mnogo veći, specijalan potencijal među svim ostalim zodijačkim znacima. To je najinteligentniji znak Zodijaka, to je najinteligentnije biće koje je zatečeno na Zemlji i vrlo specijalan deo u tom životinjskom carstvu. Devica je ta inteligencija koja opisuje našu fiziologiju, tako da je fiziologija ekstremno inteligentno biće koje mi nosimo u sebi i ima sposobnost da ogroman broj stvari i funkcija koordiniše, vodi, da obezbeđuje da su one sređene i da sve dobro funkcioniše. Prosto, tu se milijardu biohemijskih procesa odigrava u svakoj sekundi unutar fiziologije i ona je odraz inteligencije koju čovek ne može na bilo koji način da stvori. Može da pokuša, ali takav kompjuter kao što je fiziologija, još nije napravljen, što ne znači da možda nekad u budućnosti neće biti, ali definitivno, trenutna inteligencija koju poseduje fiziologija nadmašuje svaki ljudski um koji je ikad postojao. Fiziologija je najinteligentniji deo čovekovog uma, to je onaj deo uma koji je zadužen za materijalizaciju, tako da mi sve svoje misli materijalizujemo preko tela. Fiziologija kao unutrašnji aspekt tela materijalizuje kroz osećanja sve ono što mislimo, pa događaji koje imamo na nivou fiziologije ili bilo koje zdravstveno stanje, uvek su odraz prethodnog procesa mišljenja, emocija koje nastaju odatle i konkretnog faktora koji se materijalizuje u fiziologiju. I ne samo to, Devica je taj deo uma koji nas povezuje sa svim stvarima oko nas u smislu organiizacije, ona uvek ukazuje koliko je naš život sređen, jer upravlja svakodnevnicom i svim svakodnevnim, običnim, rutinskim stvarima u našem životu. Devica ukazuje kako te stvari funkcionišu kod nas, da li su organizovane i sređene, ili je haos. Na isti način fiziologija pokazuje da li čovek ima dobro zdravlje i fiziologija je u redu, ili je super pobuđena i preosetljiva i vuče u određene bolesti.

Uloga Device je izuzetno važna u životu svake osobe, ona je zapravo osnova čitave civilizacije i kulture, posebno zapadne kulture, jer zapad počinje od znaka Vage, a istok od znaka Ovna. Kako se Vaga zasniva na Devici, sve što dalje daje tok našeg sređenog života i nastajuće civilizacije, zavisiće od ove sposobnosti o kojoj govori Devica o beskonačnom broju naizgled malih i sitnih stvari vrlo dobro međusobno povezanih u sistem. Moramo paziti o svakom detalju, svaki šrafčić u tom mehanizmu života mora vrlo dobro da radi baš kao i u našoj fiziologiji što je bitno da bi čitav organizam ili telo dobro radilo. To je tako i na nivou jedne civilizacije, sve službe, pravila koja nam služe na nivou grada, države, čitav set različitih pravila i podpravila i raznih malih sitnih stvari, sve to mora biti sinhronizovano u Devici. Devica ponekad može biti vrlo birokratski znak, jer to je znak koji upravlja svakim detaljem života i tu ima mnogo sitnica, na isti način kao što je to i u fiziologiji. Devica će uvek predstavljati grad, to je znak gde žive ljudi i koji zahteva da organizacija unutar njih bude jako dobra, jer sve tačke u Devici su povezane u jedan organizovan splet svih stvari. Kada govorimo o gradu, to je uvek naseljeni deo grada, ili gde je poslovni deo grada, gde su fabrike i gde se radi, dakle sve osim centra grada koji pripada Lavu. Ali, da bi centar postojao, mora postojati i ono što kruži oko centra i to je produžena ruka Lava, koji se nastavlja u Devicu. Nikada ne možemo imati jednu sređenu Devicu ako predhodno nemamo jednog Lava, jer Devica je znak koji je zamišljen da će sve ono što je jedan lider (Lav) pustio iz svog srca kao ideje, organizovati da funkcioniše. Ne postoji Lav bez Device, jer ne može postojati neki vođa ako nema čitavu službu oko sebe, imamo vladu i vlast, a odmah do njih ide velika grupa službi. To naravno može da se pretvori u birokratiju, a fiziologija naravno može da bude polje koje ne radi dobro svoj posao. Osnova toga je da je Devica zamišljena da bude odmah uz onoga ko je centar i oko čega sve ostalo nastaje. Ona peuzima i ispunjava sve stvari koje je centar emitovao na isti onaj način po kojem je srce u fiziologiji osnova svega. Srce je Lav, Sunce i taj Lav će pumpati krv do svakog dela Device i fiziologije, a Devica će da obezbedi sve ostale delove i organe u fiziologiji. To je osnova svega, to je osnova jedne civilizacije, Devica je zadužena da stvori sve te beskrajne detalje koje zovemo prirodnim zakonima. Ona će baš kao neki administrativac da sve savršeno i uredno sredi, a to će se odraziti kao potpuno zdravlje fiziologije na nivou jednog života, ili na nivou jedne nacije gde će država i društvo biti potpuno uređeno. 

Devica služi i to je veoma divan zadatak, jer ne postoji ništa što je bolje dato u jednom životinjskom krugu nego ovaj pripitomljeni deo životinje. To je krajnje kultivisani deo koji će služiti Gospodu ili gospodaru, jer i svaki monah dolazi iz Device i to su svi oni koji služe vidljivom ili nevidljivom gospodaru. Njegova sreća je u tom služenju, on voli da služi, da bude koristan, praktičan, jednostavno želi da provodi sve to što mu je dato od više istance. Nikada od Device ne trebamo tražiti da bude lider, da bude srce, ona to ne može, ona to ne želi, ona želi sve ostalo samo ne to, zato što ima potpuno drugi blagoslov i namenu. Ideja je da ona ovim putem koji je toliko nezamenljiv, stvori sve ostalo, da obezbedi, a da ona viša svrha kroz nju prolazi. Njen krajnji cilj je da bude savršeni provodnik, da bude provodnik svetla Sunca koje će ići kroz nju i stvoriti sve što je potrebno. Tu možemo da se pitamo šta ona treba da stvori? Ona propušta svetlo iz Lava koje odlazi u Vagu i svaka Devica će dobiti svog partnera posle određenog vremena služenja, ali služenje mora da postoji. Ako nema služenja, ili služba nije dobra, iza toga će biti čudan partner, a ako je služba dobra, partner će biti onaj koji treba. Natus upravo kroz znak Device, koja je 7. znak od 12. kuće, uvek se rađa sa svrhom emocije iz predhodnog života da prođe kroz onu karmu odnosa koji je imao u prethodnoj inkarnaciji, koji će se ovde ispoljiti kroz neku službu, služenje, kroz određeno ispravljanje i kroz jednu beskrajnu skromnost, da bi kao nagradu za to izašao u 7. znak. To je put i Devica je takav znak koji u sebi objedinjuje potpuno božansko i potpuno zemaljsko.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD