Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02.03. do 08.03.2020.

Evo teme za razmišljanje: Možda bi trebalo da mi u medijima više razgovaramo sa stručnjacima koji nešto znaju, a da manje citiramo političare koji o virusu gotovo ništa ne znaju, ali koji koriste zdravstvenu krizu kao potencijalni dobitak. Wall Street Journal, 28. februara 2020.

Kako uopšte započeti ovaj izveštaj nakon ovakve sedmice?

Postoji stara izreka koju često spominjem svojim studentima: „Berze rastu korak po korak a padaju kao kruške”. Protekle nedelje, širom sveta, tržišta kapitala su doživela rekordni dnevni i nedeljni pad. Postavlja se pitanje da li su to bile kule u vazduhu ili od čvrstog materijala na zemlji? Uskoro ćemo saznati za pun Mesec (8. i 9. marta) sa Suncem i Neptunom u Ribama, i mutivodom Merkurom koji završava veoma podmukao retrogradni hod.

Nisu samo svetske berze doživele krah. Sirova nafta, zlato, srebro i američki dolar su takođe izgubili na vrednosti. Pitate se kako je moguće da zlato i srebro značajno padnu istovremeno sa američkim dolarom? Samo pod retrogradnim Merkurom u Ribama. S druge strane, bila je to sjajna sedmica za državne zapise i strane valute, budući da su dugoročne kamatne stope u Sjedinjenim Državama pale na najniži nivo zahvaljujući ciklusu Saturna i Plutona. Ali ne brinite. Niže kamatne stope verovatno neće dugo potrajati. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

“Imam osećaj da nas ovaj Merkur zafrkava“ Gianni Di Poce, MMA analitičar, krajem prošle nedelje u poruci Merimanu.

Trenutno se toliko toga događa u geokosmičkim i studijama siklusa da bi bilo potrebno nekoliko stranica da se adekvatno objasne. Ali da ukratko objasnim neke od najvažnijih jer 1) je svrha ove kolumne da edukuje čitaoca o povezanosti geokosmičkih istraživanja sa finansijskim i političkim ciklusima, i 2) da o ovoj temi postoji dosta nepotpunih i verovatno pogrešnih informacije koje se šire putem interneta. Započnimo sa jednom od osnovnih premisa u astrološkom tumačenju: ako se konvencionalnom astrološkom interpretacijom nešto pokaže kao mogućnost mora imati potvrdu iz više uglova. Ali, da biste imali solidnu prognozu, najbolje je uočiti najmanje tri pokazatelja koji ukazuju na istu mogućnost. Ili, ako se koristi samo jedan faktor, bilo bi korisno pozvati se na  nekoliko prethodnih situacija u kojima se dosledno može prikazati veza tog faktora i ishoda. Predočiti samo poslednju instancu neke geokosmičke kombinacije kao „dokaz“ da će se to verovatno ponoviti je slabo - i obično nepouzdano. Ne želim da mnogo kritikujem (jer je zanimljivo), ali obilje online „zapažanja“ kojima se objašnjava prošlonedeljni krah je previše.  

Bilo bi dobro početi najznačajnijom planetarom pojavom na snazi u 2020. godini - konjunkcija Saturna i Plutona u Jarcu (sa ciklusom od 32-37 godina) 12. januara. Posledice ovog kontakta na svetska kretanja mogu se osećati i do dve godine. U studijama astrologije, Pluton se vezuje za događaje ili uslove koji su pretnja ljudskim životima i(li) sistemima rada. Saturn se odnosi na osnovne strukture i temelje, poput zgrada, vladajućih struktura, svetskog finansijskog sistema i ekonomija. Koronavirus i rastuća tenzija su uistinu jedna takva pretnja, kako životima tako i raznim sistemima funkcionisanja čovečanstva. I da, poslednja dva puta tokom ovih dugoročnih ciklusa takođe je bilo pretnji po ljudske živote kada je ranih 1980-ih izbio AIDS i polio sredinom i do kraja 1940-ih. U svakom slučaju otkriveni su lekovi, a pretnja je na kraju obuzdana.

Sledeće razmatramo konjunkciju Jupitera i Plutona, koja će se dogoditi tri puta u 2020. zbog retrogradnog kretanja Jupitera. Prvi kontakt će biti 4. aprila 2020. Poslednji put ova konjunkcija je bila 11. decembra 2007, istog meseca kada je otpočela "Velika recesija", i samo dva meseca nakon tadašnjeg najvišeg dostignutog novoa svih vremena Dow Jones Industrial Average 11. oktobra 2007. DJIA je dostigao vrhunac 12. februara, nešto manje od 2 meseca pre prve konjunkcije ove dve planete. To je zanimljivo. 

Postoje planetarni aspekti koji bi mogli suziti ovaj važan vremenski opseg. Ali realno gledano, nijedan profesionalni Astrolog ne bi samo na osnovu kratkoročnih aspekata prognozirao ekstremne događaje na tržištu od prošle nedelje. Ipak, u kontekstu upravo opisanih većih planetarnih ciklusa, to bi mogla biti jedna od nekoliko mogućnosti kao reakcija tržišta na opštu krizu. Pogledajmo na trenutak te kratkotrajne aspekte.

Prvo, imamo retrogradni Merkur u Ribama, koji je počeo 16. februara, a završiće se 9. marta nakon što se na kratko vrati u Vodoliju, početkom ove nedelje, 4. marta. Sama retrogradnost Merkura je izazovna za utvrđivanje činjenica i prikupljanje dovoljno informacija pri donošenju ispravnih odluka. Ali kada je još u znaku Ribe, dobijanje tačnih podataka ili dovoljno informacija je još zahtevnije. Povrh toga, kada tržišta počnu da opadaju, ovaj nedostatak adekvatnih podataka može voditi u špekulacije, što zauzvrat podstiče histeriju, a to može dovesti do panike, naročito kada se Jupiter (preterivanje) približi Plutonu u Jarcu (strah). Da ne spominjem, naravno, da je Saturn takođe u Jarcu, a to su dve primarne planete povezane sa "strahom" (dok se Jupiter i Strelac vezuju za "pohlepu").

Zanimljivo je da će Merkur ove nedelje ući u Vodoliju (do 16. marta), i mogao bi potkrepiti otkrića za rešavanje goruće krize. Saturn to prati svojim ulaskom u Vodoliju (naučna otkrića) 21. marta.

Tranzit Marsa preko južnog Mesečevog čvora (24. februara) je još jedan od faktora kome su neki Astrolozi pripisali prošlonedeljni pad. Tačno je da aspekt Marsa može dodati „energičnost i bes“ bilo čemu što se dešava. Ali, samo po sebi, nije dovoljno da bi potvrdilo pad tržišta, a kamoli ovakvog obima. Ako se osvrnemo na istorijsku korelaciju ovog aspekta, ona je prilično slaba i nedosledna, mada je bilo nekoliko slučajeva gde su se dogodili veliki padovi, poput ogromne rasprodaje u oktobru 1987. Ali s obzirom na to da se ovaj aspekt događa otprilike svakih 18-22 meseca, ovo su izuzeci, a ne pravilo, i zahtevaju najmanje dodatna 2-3 druga geokosmička pokazatelja koji podržavaju ovu prognozu. Samo po sebi, povezanost značajnih padova tržišta sa Marsom na čvorovima mogla bi nositi 20%, na osnovu statistike poslednjih 40 takvih kontakata.

Hajde da zaključimo sa trenutnim događanjima. Venera u Ovnu (u detrimentu) ulazi u kvadrat sa stelijumom u Jarcu. Odnosno, kvadrirala je Jupitera (preterivanje) 23. februara. Plutona je kvadrirala u petak, 28. februara. I završiće sa kvadratom ka Saturnu u utorak, 3. marta. Jedno od naših pravila je da bilo koje tržište koje opada sa napetim aspektom Venere i Saturna je kandidat za preokret (skok) u roku od dva dana trgovanja. Sledećeg dana, 4. marta, Venera će ući u znak Bika kojim vlada, gde je jaka, a Merkur će se u retrogradnom hodu vratiti u Vodoliju, gde je otvoren za izume i otkrića i manje podložan histeriji prouzrokovanoj nedostatkom informacija. Po mom mišljenju ovo nudi nadu tržištima. Ubrzo nakon toga je pun Mesec (8. i 9. marta) a Sunce i Neptun se spajaju u znaku Riba (još uvek postoji konfuzija i neverica). Venera će se pridružiti Uranu, a Merkur će istovremeno prekinuti svoje retrogradno kretanje, 8. i 9. marta.

Mislim da je komentar Giannija Di Poce, veoma perspektivnog finansijskog Astrologa, dat na početku ovog pasusa, prikladan. U međuvremenu, potrudite se da ostanete mirni, tragajte za činjenicama i izbegavajte histeriju uzrokovanu pretpostavkama koje šire drugi. Oslonite se na svoj zdrav razum.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD