Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Lava (peti deo)

Treća pentada od 10. do 15. stepena Lava je u Jupiterovom dekanatu i već smo rekli da je ovo sjajan dekanat i da tu oblaci više nisu olovni, tu je u pitanju priča svrhe i smisla. Ovo je pozicija Sunca sa Jupiterom, to je kao da pričamo o divnom letnjem danu i o nečemu što ima potencijal da bude snažno. Međutim, ovde je pentada Saturna koja traži poziciju u strukturi, da se razvije i da traje u vremenu i traži svetovnu moć. Ovde osoba može imati povezanost sa nekim roditeljem, uglavnom sa ocem ili sa nekim ko ima posebnu ambiciju da dete uspe, da bude slavno i poznato, pa je u vremenu zamišljeno da ova osoba traje. Zamišljeno je da radi one stvari koje će joj obezbediti budućnost, stabilnost i sigurnost, naročito ako su Jupiter i Saturn dobri ili Saturn i Sunce, i to ova osoba i postiže. Postiže poziciju direktora ili nekoga odakle se sa visokog položaja upravlja svim ostalim segmentima, jer moć je vezana za Lava a ovo je vrh planine u Lavu, to je Saturn i 10. kuća i pozicija odakle se ide. Gledamo kakva je postavka, koliko će Jupiter ovde dati osobi širinu i smisao da uspe, ali se to ovde od nje očekuje. Ovde možemo da se pitamo šta ako je Saturn loš, šta ako nije tako plemenito Sunce ili je opterećeno sa Saturnom, ili ako je Jupiter slab, da li ovde imamo despota? Naravno, ta osoba dolazi na poziciju ili je to neko drugi, ali to je isto što i ona, a trenutno je na poziciji moći koja je reaktivna. Vrednost zlata je u tome što ono ne može da se korumpira i nikad ne reaguje, a ovo ovde i te kako reaguje, to je despot koji reaguje i koji nikad ne može da bude zlato. Ako vidimo da je Sunce u borbi i da ne može da se održi, to daje sve moguće probleme, to je jedan snažan i važan autoritet i tu do izražaja dolazi klasična ego priča. Ambicija, želja oca, predaka, sve je to izraženo u ovoj životnoj priči koja god da se planeta tu nalazi, pa ako je Merkur u pitanju, roditelj će svoje dete terati na isti način kao što je njega neko nekad terao ili učio. Ovih 5 stepeni su zahtevni i oni nalažu da osoba postane nešto konkretno i da uspe u životu. Oni su sjajni da čovek uđe u poziciju Lava, da uhvati ovu životinju i da postane nereaktivno biće, moćno, bez reakcije i da postane zlato.

Sledećih 5 stepeni od 15. do 20. stepena su verovatno najrojalističkiji u ovom znaku, to je Jupiterova pentada u dekanatu Jupitera i u znaku Lava. Tu volimo da vidimo snažno Sunce u trigonu sa Jupiterom, da su Sunce i Jupiter snažno povezani konjunkcijom, u sedištu, pozicijom, ili na bilo koji način da su oni zajedno da ova energija može da ide, jer ovo ide od 15. stepena. Ovo je kralj, ovo mesto je zamišljeno da ima jednog lidera koji ima svrhu i plemenitost, koji je spojio Sunce i Jupiter, koji je spojio svoje 5 i 9. To je divna veza učitelja i učenika, ovo je divna veza svega i početak svake plemenitosti i plemićkog roda. Biti plemenit znači biti zlato, imati sposobnost nereagovanja, moći i ne reagovati, jer nije izazov ne reagovati ako nemate moć, izazov je ne reagovati sa velikom moći i to je ono što se zove zlato. Ovo je i mesto velikog bogatstva, ovo je i konkretno bogatstvo i mesto velikog novca, zlatnih poluga i mesto svakog svetovnog uspeha. Taj potencijal živi kroz osobu i trebamo videti ko je to, ako je to vladar Ascedenta onda je sama osoba zamišljena da bude svetski poznata, da ima svoju poruku i uvek će joj biti dato da u toj poziciji pokaže šta je zlato. Ako ovde nije sve tako sjajno postavljeno, onda zlato nije čisto i ima primese drugih elemenata. Ali, ipak je dobro, jer tu uvek imamo nešto, samo možda nije zlato od 24 karata koje je Jupiter, a to je kao 2 i 4 kada imate i to je potpuni kvalitet. Ali, ako i nije, ono je i dalje snažno, ova pentada ne donosi nesreću, ona može biti samo više ili manje zlato i kad čovek propusti, dobio je. Ali, kad nije imao u svom životu da razvije tu veliku moć zato što Sunce i Jupiter nisu tako jaki i dalje je u poziciji da pokaže plemenitost, što je najvažnija stvar za uvećanje čistote zlata, a pozicija se ovde uvek očekuje od osobe, budući da je u centralnoj pentadi. 

Kada pređemo na petu pentadu od 20. do 25. stepena Lava, mi ulazimo u jedan potpuno drugačiji krajolik, jer je ovo Marsova pentada u Marsovom dekanatu. Ovo se bitno i drastično razlikuje od predhodnog dela zato što je na 21. stepenu pad Neptuna i postoji sećanje da je neki problem bio negde i tu je jaka reaktivnost i borba. Ako su Mars i Neptun u lošem odnosu, to je strah, izdaja, ova osoba će sama izdavati da ne bi bila izdana, ova osoba će prva da napadne da bi imala prednost, ova osoba preventivno napada zato što zna da može da bude izdana. Ovo vibrira u osećanjima straha od prevare i u ženskom horoskopu je to muškarac koji laže i ona ima potrebu da ga prevari pre nego što on nju prevari, jer neko tu laže, on ili ona. Ovo je mesto borbe, strah od istine i tu se provlače energije sumnjivih muškaraca, polukriminalni svet, milje koji je problematičan u datom trenutku, a sve u zavisnosti kako je postavljeno. Ovde je pao Neptun i ovde je potrebno biti super plemenit da bi ovo mesto bilo OK i da bi anđeli išli kroz to, jer ovde ide podzemlje, ide osećaj razočarenja, gubitka, zavisnosti od alkohola, opijata i ovde Neptun krade energiju. Tu postoje i razni čudni strahovi, to je deo slabosti Lava, deo njegove borbe i onda sve ostalo ide tako. I zmija napada zato što se plaši, a kroz ovaj deo idu te zmije iz centra Zemlje i osoba će ovde uhvatiti tu jaku energiju da sa njom bude dobro. Ili će umeti da poljubi zmiju ili će zmija da je plaši. Ako je plaši, onda ide reaktivnost, a plemenitosti nema i osoba ne može da se razvija i da kanališe svoje više ja, a ovde se to traži. Ovde se traži da osoba ovlada unutrašnjom hemijom i osećajem u kome može nekog da isceli, jer zmija isceljuje i leči. Ona ovde može da bude lekar koji će nekog da izleči, jer ovde je neko povređen, osoba ima moć za to, ali samo mora da bude plemenita, a ona je već bolesna i mora da leči svoje kosmičko telo kroz druge ljude i to je put.

Poslednjih 5 stepeni znaka Lava su Sunčeva pentada u Marsovom dekanatu i Sunčevom znaku gde živi sećanje koje ide sa očeve strane i preko muške genetike. To je priča o muškim energijama i između njih je polje Marsa, koje može biti bojno polje ili polje strasti. Oni su pravi jedno za drugo samo ako Herkul uspe da savlada Lava, ali ako ne uspe, ako Mars bude bio jači, onda sve pada. Treba videti kako je postavljen Mars, jer on može da ukaže na svađe i sukobe. Ako je ovo ženski horoskop i osoba ima neku planetu ovde, priča se odnosi na nekog muškarca koji ima sličnu priču kao neko iz njene genetike i treba da se bavi Marsom da bi Sunce spojila Suncu, jer Sunce Mars je ovde kod. Gledaćemo poziciju Sunca i Marsa u poziciji i dispoziciji i na šta mogu da se odraze. Sa druge strane ovo je mesto u kome je zamišljeno da osoba pobedi, da bude jaka i neko ko će uspeti da ostvari san svojih predaka, jer ova pentada ima tendenciju da spoji na Zemlji ono što je na nebu. Koliko ovo osoba može da izvede zavisi isključivo od energije i osoba mora da bude 100% zdrava, jer se ova pentada naslanja na Devicu. Ako nije zdrava i fizički nije snažna, kriva je i odmah odlazi u to da ne radi sa energijom. Ona mora da bude kanal da zdravlje iz jezgra ide kroz zdravu pentadu i preko energije Marsa, mora biti dobro uzemljena, a ako toga nema, naravno da je ovo mesto u kome se osoba samo hvali i samo jedna muška priroda koja priča šta je uspeo, da je stekao neku medalju i to je sve. Ovde je zamisao da sve ono što je srž u dubini da se živi, ovde se od ženskog deteta traži da bude kao muško, jer će živeti kroz nekog muškarca i to je suviše muški kanal.

Ovo je reljef znaka Lava koji je specifičan znak za našu životnu priču. Priča o Lavu započinje jednim karmičkim dugom, sudbinom, jednom Herkulovskom pričom o genetici, a Herkul je dobio zadatak da otplati dug. Ovo je znak velike energije koju treba ukrotiti, ovo je znak evolucije samog čoveka, pa sa znakom Lava imamo potrebu da otkrijemo ono mesto iz kojeg se realno vlada, baš kao što je Herkul uspeo da ovlada ovom životinjom i tako postao simbol najjačeg čoveka. Cela ova faza evolucije može, naravno, da traje više od jednog života i čovek u prvoj fazi treba da ovlada moći i gordošću, a u drugoj fazi treba da sve pretke dovede u red i tek u trećoj treba da uđe u centar i da bude potpuni znalac i onaj kroz koga se odvija veliki duh i osoba koja provodi Anđele, jer ono što je duboko u padu u ovom znaku, dodirnulo je jezgro. Neptun na 21º Lava je isto što i pali Anđeo za prosečnog čoveka koji nije ovladao Lavom i koji veruje da postoje loše sile, te tada njime dominira životinja, baš ona kojom se i hrani. Kada čovek ovo spoji i postane Herkul, ovaj kanal na 21º više nije pali Anđeo, već je to sposobnost Anđela da uđe u jezgro i da se odatle vrati. Tada probuđeni čovek zna da je sve uvek bilo u redu i taj nivo svesti prenosi i živi.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD