Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Ribe

Mlad Mesec u znaku Ribe je veoma značajan i moćan jer iluminacijom donosi u javnost, u VII kuću sve ono što je duboko, skriveno, stvarnu istinu, ono što nije vidljivo, mnoge tajne, dugo čuvane talente i sve ono što osećamo, što znamo intuitivno. Donosi pre svega u prvi plan teme o nesvesnom, o psihologiji, o intuiciji, o talentima, o nama, o onoj našoj ličnoj predstavi sebe u celosti. Sunce je ujedno i vladar Ascendenta trenutka pa je ovo magija 1 u 7 koja započinje svesnim činom oslobađanja i otvaranja i nastavlja kroz znak Riba dozvoljavajući nam da se zavolimo u celosti, zaronimo, i kroz iluminaciju prikažemo svoju sposobnost za radost, svoju ljubav, svoje blago. Ovo je vreme koje lansira naše supermoći, našu specifičnu čaroliju. Mi imamo priliku da stanemo uspravno, s ljubavlju, nežno i ponosno, da se zauzmemo za sebe i svoje delo, da budemo sebi ona najpotrebnija svesrdna podrška.

Znak Ribe vode nas u energiju samog bitisanja u tišini, zato se treba radovati ovom susretu sa sobom, sa svojom pravom prirodom, sa svojom intuicijom. Radujmo se kompletnoj predaji onom božanskom delu u nama. Prestanimo sa svojim objašnjenjima, analizama sebe, jednostavno počnimo da BUDEMO. Znak Ribe ima za ideju da se iscelimo putem baskonačne i bezgranične ljubavi, da se spiritualno probudimo i zato mi tu ništa ne treba da radimo. Potrebno je samo da budemo u toj vrhunskoj transformaciji koja se odvija u kontaktu sa izvorom, sa svetlošću, sa božanskim, gde se večna ljubav ogleda u jednostavnosti bitisanja.

Konjunkcija Meseca i Sunca se odvija na 4° znaka Ribe i samim tim otvara svetlosno polje fiksnoj zvezdi FOMALHAUT koja se trenutno nalazi na istom tom stepenu. Ovo je zvezda u ustima Južne Ribe. Jedna od 4 kraljevske zvezde Persije, poznata još i kao Čuvar Juga. Astrološki gledano, ovde je sve lepše, lakše i udobnije. Ova zvezda je povezana sa talentima, zadovoljstvima, lepim, prijatnim stvarima i pojavama. Ukoliko je 4° znaka Ribe lepo aspektovan u vašem natalnom horoskopu to može doneti zaštitu, ukazati na mesto spasenja, ali takođe i na veliko tajno znanje koje možete posedovati. Ovo se može nazvati Sreća koja pada sa neba ili Spuštanje Neba na Zemlju jer naglašava fenomenalan kanal između Neba i Zemlje. Otvara se veoma lepo energetsko polje koje donosi izražene mogućnosti za spiritualni napredak, za izuzetno snažnu intuiciju kao i za medijume. Ova zvezda je u prirodi Venere, Merkura i Neptuna, tako je veoma važno na koji način propuštamo kroz sebe, koristimo ili tek dodirujemo energiju ove tri planete, a naročito Neptuna. Ova zvezda lako donosi umetnike, pisce, naučnike i naglašava te oblasti u ovom vremenu. Takođe, na površinu mogu isplivati teme u vezi vere i religije, ojačati ove spone. Ukoliko pak imamo neku iskrivljenu sliku Neptuna, ako podlegnemo strahu, neverici, nepoverenju, stvara se grč koji tera u ponavljanje nekih obrazaca, istih, karmičkih, suđenih. Umesto da se zadivljeni rasplinemo u korišćenju svojih darova i talenata, u bojama i mirisima, mašti, snovima i njihovim ostvarenjima, u svom zanosu i ljubavi stvaralaštva mi možemo opet pobeći, sakriti se iza laži, obmane, iza  vela tajne, alkohola, opijata ili lekova, baš kao i pre, baš kao što su to uradili i naši preci nekada. 

Tokom ovog Mladog Meseca u znaku Riba naznačen je broj 4, osim što je to zbirni broj ove godine 2020 = 2+0+2+0 = 4, takođe su i svetla postavljena na 4° znaka Ribe, kao i Mars na 4° znaka Jarac. Četiri je broj koji označava rad i red pre svega, praktično manifestovanje energije, odgovornost, stvaranje osnovice, fundamenta, početak gradnje, biznisa, postavljanje temelja, ali i stvaranje sigurnosti, 4 zida, čvrsto tlo, uzemljenje. Takođe može predstavljati i našu zaleđinu, porodicu, tradiciju, pretke, sve iz čega smo iznikli, što nas je uzgajalo. Ovo je broj kreacije, stvaranja trajnog  dobra, nečega što će imati  vrednost u vremenu, nečega što će odoleti zubu vremena. Kako su u igri svi signifikatori za promene, zaokret, nove gradivne akcije, reforme, kao i otvoreni, aktivni, svesni pristup polju snova i intuicije i manifestacije istih, zaista ovo će biti veliko i potpuno NOVO za sve nas!

Mesec i Sunce obrazuju konjunkciju sa retrogradnim Merkurom što ukazuje na mogućnost da se misli kroz situaciju ili stvari, da se čita ono nezapisano, ono između redova, između udaha i izdaha, da se oseća misao i reč, da se povežu um i telo, razum i osećanja. Stiče se određeno samopouzdanje za komunikaciju, možda čak i poverenje da se podeli lično spiritualno iskustvo, uvidi o nepoznatom, o misterioznom. Kako je Merkur veoma blizak svetlima tokom ovog Mladog Meseca, a predstavnik je ljudskih znakova Blizanaca i Device sve će se odnositi na naš um i telo, takođe. Neophodna je dodatna pažnja, nega i izuzetna nežnost sa svojim sensitivnim bićem, u celosti, kako spolja tako i iznutra, kako kozmetički tako i energetski. Pročistimo, okupajmo, obnovimo, sagradimo potpuno nov vid onoga čime sijamo, čime plenimo. Setimo se ko smo ono Mi još iz detinjstva, kako smo mirisali, kako je zvučao naš korak, naš smeh.. Kakvog je oblika, koje boje, kog ukusa naša iskrena radost duše? Sve granice mogu biti porušene kada je u pitanju ekspresija mašte, kreativnosti i korišćenja intuicije. Naprosto, dozvoljeno nam je u ovom periodu da se osećamo neograničeno  dok  istražujemo neotkrivene predele drugih dimenzija. Neptun i Jupiter sekstilom izuzetno brzo, snažno proširuju i povećavaju ovu energiju iz znaka Riba koja teži da se vizuelizije i postavi u plan za manifestaciju i ostvarenje.

Moćan je ovaj Mlad Mesec jer osim izuzetnog Neptuna koji vlada Suncem, Mesecom i Merkurom u datom vremenu, snažno se izdvaja i Saturn koji pod svojim okriljem ima Marsa, Jupitera i Plutona. Dakle, snaga Vodenog i Zemljanog elementa je izuzetno izražena jer se većina planeta zapravo tu nalazi, srećom ova dva elementa su komplementarna i obrazuju divan akcioni aspekt, sekstil koji ima mogućnost da sve sprovodi u vrhunsko delo. Naime, naša nežna, emotivna, fina, delikatna strana može doći do izražaja, do svog uobličenja, do materijalizacije. Svi talenti, vrline, one naše fine tanane niti, ono što umemo ali nikako da pokažemo ili nešto od toga napravimo sada se mogu pokazati i dokazati. E baš to što radite levom rukom sa puno ljubavi, što vas ispunjava i što sadrži vaš emotivno energetski otisak, to sa čim ste potpuno sjedinjeni u procesu kreacije sada dobija zasluženu dimenziju, oblik, novu dodatnu vrednost. Izlazi u javnost vaša duboka, čista suština i biva prepoznata kao blago sa dna okeana. Stanite i zauzmite se konačno za sebe u celosti, ponosno, kao nikada do sada. Pružite sebi podršku za kojom vapi ovaj deo vas još od detinjstva. Nemojte se stideti ili pobeći čak i ako osetite da vam obrazi gore. Stid i crveni gorući obrazi su znak da se menjate, menjate energetski zapis. Kroz vas struji otpor i navika, naučeni obrasci da se skupimo i obezvredimo, sakrijemo i umanjimo, a istovremeno teče, struji, kovitla i osećaj radosti, sreće, veselja, srce igra, krv se uzburkala, zadovoljstvo i vitalnost rastu da preplave ove stare nas! Zato slobodno, samo ostanite na toj sceni, budite svoja podrška, podrška svojoj nežnosti, onome što volite i gradite jer je deo vas, jer je vaše! Ovo je čarobno vreme STVARALAŠTVA I KOKREACIJE zato se zagrlimo i sa nežnošću zamašimo čarobnim štapićem.

Znak Ribe govori o vizijama, o onome u šta verujete, o svetu snova, o čaroliji, o umetnosti, o muzici, o plesu, o osećanju sveukupnosti, osećaju sebe u drugima i svih unutar sebe. Osećaju jedinstva sa celinom, sa zajednicom poput sestrinstava, bratstava. O svemu što je nevidljivo, a energetski utiče na nas.

Znak Jarac je okrenut realnom životu, svim našim lekcijama, sposobnosti da napredujemo, da se krećemo i progresiramo u svim prilikama. Ovde stičemo praktične sposobnosti za preživljavanje, ovde se razvijaju naše veštine za prepoznavanje induividualnog bića koje jesmo, upravo zahvaljujući jedistvenoj svrsi zbog koje smo inkarnirani na ovoj planeti.

Neptun kao vladar znaka Ribe je eteričan, nevidljiv, donosi obilje inspiracije, frekvenciju snova, romantike, poverenja, vere, onog čudnog osećaja da možemo sve, čak i da možemo dobiti na lutriji. Korespondira sa energijom duše, sa našim uzvišenim poljem intuicije, tako da možemo zaboraviti da nam išta treba, pa čak i hrana. Znate ono kad se zaigrate... Ovo je frekvencija visokog polja iznad nas, fina, prefinjena, lagana, nežna, uzvišena, koja doseže do nebesa i zvezda. Neptun se povezuje sa verom i poverenjem u apstraktno, u misao, u intuiciju, u osećaj da nešto jeste. Neptun je naša Aura, nevidljivo energetsko polje koje se u ovakvim vremenima fino može osetiti, štit koji ume da ima tendenciju da se proširi, raspline, da prevaziđe oblik i veličinu. Od silne radosti zbog ljubavi koju osećamo u ovom dodiru mi želimo sve i svakoga da zagrlimo, da zaštitimo, da saosećamo i tako naša Aura postaje porozna, a mi ranjivi, bolešljivi, jer se trošimo i dajemo više nego što imamo, čak iako to niko od nas ne traži. Neptun je naš imunitet, odraz naše sveukupne radosti i zadovoljstva unutar sistema. Kada dođu ovako eterično plodna vremena, važno je znati pravu meru, poznavati i praktikovati svoje NE i JASNO ODREĐENE BEZBEDNE GRANICE, baš kao što poznajemo i praktikujemo svoje DA i HOĆU. Neptun može da zamagli, da donese previše nečega, da raspline naš fokus, da pomuti našu svest i jasnoviđenje. Može da donese adikcije, alkohol, opijate, lekove, cigarete i to bilo koju vrstu adikcije, kao i sve što je nevidljivo, prozirno, a prenosi se, proširuje, iluzije, epidemije.

Saturn je stvaran, vidljiv, materijalan, traži realnost, dnevnu rutinu, svakodnevni život, odlazak na posao, odlazak u kupovinu, konzumiranje hrane. On korespondira sa našim fizičkim poljem, sa animalnim porivima za hranu, dom i toplinu, povezuje nas sa našim duboko usađenim potrebama za preživljavanjem. Saturn je duboka frekvencija, uzemljujuća, umirujuća, povezuje nas sa zemljom i odgovornostima. Povezuje se sa naukom, sa potrebom za učenjem ali i dokazivanjem istine, donošenjem zaključaka na osnovu jasnih, materijalnih dokaza, sa prirodnim, medicinskim, matematičkim naukama. On želi da tačno zna. Saturn donosi red, on stvara strukturu, stvara granice, bezbednost, stvara NE koje će biti izuzetno važno i vredno u ovom snenom vremenu koje naglašava Neptunovsku energiju, zanos i vijugave vodene puteve u znaku Riba.

Zaključujemo da su nam potrebni oba, i Saturn i Neptun, šta bi bili jedan bez drugog (?), a naročito sada. Međusobnom saradnjom Saturna i Neptuna možemo doći do neverovatnih odgovora u vezi sa našim duboko čuvanim  tajnama, ali i ličnim opstruktivnim radnjama. Uvidećemo gde smo to tako striktno vezali sebe u zabranama, obavezama, moranjima, trebanjima u nametnutim odgovornostima. Takođe možemo uvideti i u kojoj obasti previše lebdimo, sanjamo, a ne ostvarujemo, obožavamo, ali ne prihvatamo u sigurni zagrljaj, gde smo neozbiljni, gde treba da se uozbiljimo, postanemo stvarni. Da, potrebna su nam određena pravila, potrebna nam je struktura, neki oblik discipline, a opet potrebna je i inspiracija, mašta i snovi. 

Ovaj Mlad Mesec donosi jedinstvenu priliku da pogledamo u svoj život, da sagledamo šta nam to povlači konce, šta nas pokreće, koja sila, snaga, koja energija. Mars je u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom u znaku Jarca, pa ovo lako mogu biti veoma stari naučeni obrasci, stare navike, karmički obrasci. Sada imamo priliku da svesno uz Sunce i Mesec u Ribama potražimo i upotrebimo magiju Neptuna i Jupitera koji su već tri dana u međusobnom sekstilu i njihovih moći za osvarenje snova. Da počnemo nov način svesne, lične akcije, da konačno započnemo naša životna dela, naše kreativne radnje. Da sprovedemo trening HOĆU u mantru JA HOĆU i jasno određeno sopstveno energetsko polje da preobratimo, promenimo, iskreiramo da bude najlepše i najbolje za nas. Severni Mesečev Čvor je u znaku Raka u XI kući odakle obrazuje trigon sa Mladim Mesecom i ujedno otvara šansu da se sve stare stvari iz Južnog Čvora iz grubog i suvog znaka Jarca, rade na novi, sasvim nežan i topao način, na šta nas podseća znak Raka. 

Mars takođe obrazuje egzaktan sekstil sa Suncem i Mesecom u Ribama kao i trigon sa Uranom iz Bika, te su sve promene i preokreti, nova izgradnja, ili bar restauracije veoma potrebni, mogući i ostvarivi. Naime, moćna Lotus konfiguracija egzaltiranog Marsa trigon Uran u Biku u sekstilu sa konjunkcijom svetala u znaku Riba stimulisaće razmišljanje izvan forme (out of the box), aktiviraće našu intuiciju, našeg unutrašnjeg Genija. Ova konfiguracija nam daje snagu i stimulans da prevaziđemo stare paradigme jer je okrenuta ka budućnosti i intuitivno zna, oseća šta je najbolje za nas. Uran zna šta je sloboda i povezan je sa budućim vremenom te je u to ime sada sa Marsom isplanirao, naciljao i da je postigne. Naši stari stečeni i naučeni, nametnuti ili prihvaćeni ograničavajući načini rada i samog manifestovanja zamenjuju se mudrošću, otvorenošću za osluškivanje sopstvenog osećaja, svog tela, zamenjuju se otvorenošću za intuitivna očitavanja, mogućnošću da imamo razumevanja i prihvatamo iz više svesti. Dejstvom čarobne Lotus konfiguracije otvara se mogućnost da pravimo sasvim nove planove, da gradimo. Možemo početi da vidimo svet na sasvim novi način, da preusmerimo život, da putem svoje inventivnosti i radoznalosti  dođemo do novih odgovora, ideja i rešenja. Mars obrazujući  sekstil sa Mesecom govori o emocionalnoj direkciji, kao i fokusu koji ima emotivni karakter, energiji koja je obojena i stimulisana emocijama, obasipa nas entuzijazmom, ali i toplinom. Čak i ako se osećamo pomalo impulsivno, energiju valja osloboditi, uputiti u stvaranje, kanalisati u gradnju i kreativnost, jer sve ove energije i Mars i Uran govore o nezavisnosti, o oslobađanju, o ličnoj stvarnosti i istini i zato treba osetiti i prihvatiti stimulans i impuls koji dolazi putem ovih energija. 

Venera iz Ovna i Jupiter iz Jarca obrazuju egzaktan kvadrat na 18° u trenutku Mladog Meseca u Ribama. Ovo je stepen koji donosi simboliku Device, zdravlja, fizičkog tela, naše rutine, zdrave ishrane, nege i isceljenja. Najpre nas pozivaju da treba delovati iz sfere sopstvenog optimizma i dobrog raspoloženja, delovati iz pozitivnog stanja. Pronađimo zato radost u svom životu, izvor radosti, zašto smo mi radosni, jer radost i smeh su najmoćniji iscelitelji. Praktično, radost i smeh nas podižu, stvarajući u nama poseban osećaj zadovoljstva i dobre fizičke energije. Takođe, rutina spavanja je ovde neprikosnoveno važna i ukoliko niste, sada se posvetite, jer kako da sanjate najlepše snove, ako niste odmorni... Ovde dobro dođe retrogradni Merkur jer nam dozvoljava da odmorimo, da smirimo misli. Važno je naglasiti da krucijalnu ulogu igraju Neptun i Saturn. Ukoliko zdrav, lepršav Neptun, spreman i napunjen asortimanom iz polja svih mogućnosti uspe da zadrži fokus na ostvarenje, na jasno i sigurno tlo, na heliodrom što mu je balansirani Saturn samo za ove svrhe sagradio, ako uspe da ostane u granicama Prave Mere koju određuje umeren, harmoničan Saturn, postiže se pokretanje magije! Čarolija zvana SOPSTVENI ŽIVOT SA SNOVIMA I OSTVARENJIMA, I SVESRDNOM  PODRŠKOM – POVERENJEM U SOPSTVENU ČAROLIJU stupa na scenu! 

Ukoliko se, pak, Neptun raspline i uspe da zavede svest i sve svetiljke našeg bića u svoje bludne kuloare, Mars sa punim nabojem egzaltacije može samo da nastavi da reaguje ljutito i eksplozivno, da nastavi da srlja u stvaranje nove karme. Ovo opet dovodi Saturna u suvi liderski položaj, gde je naučio da bude okrutni despot na svom kamenom tronu, odakle će da nas časti krivicom, osudom, razočaranjima, osećajem gubitka, pa čak i promašenosti, sa dokazom da nismo ništa drugačiji i ništa napredniji, da smo opet podlegli i izgubili sebe.

Sprovedimo sada svoje snove u dela (kreativna dela), neka je fokus na JA HOĆU i čuvajmo svoje jasne granice, ono što nas definiše kako se ne bi rasplinuli i potrošili. Čuvajmo svoj željeni oblik kako se ne bi potrošili usput na spašavanje nečijeg sveta ili trenutka dosade pa nam tako opet promakne naša šansa da pokrenemo Čaroliju kreacije. Zadržimo fokus na sebi kako bi uspeli da prekinemo karmički krug uzročno posledičnih radnji, naučenih, besvesnih reakcija uvođenjem voljnih akcija, akcija iz „JA HOĆU“ stanja! 

Ovaj Mlad Mesec donosi novu energiju, donosi nove mogućnosti, ovo je sasvim novo slikarsko platno i za nas je veoma bitno hoćemo li biti originalni umetnik ili ćemo opet slikati neku reprodukciju. Mlad Mesec donosi pitanja u vezi postavljanja granica, ali istovremeno i u vezi prevazilaženja granica. Kako da prepoznamo Pravu Meru šta je dovoljno, šta je udobno za nas, kada neko prelazi našu granicu, a kada mi idemo ispod granice. Mi često prihvatamo spuštanje granice i to radimo pod pritiskom pravila i zakona, a ustvari to uopšte ne želimo da radimo i ovde se energija menja. Takođe, ako MI svesno i voljno postavimo granice kako bi odložili neko zadovoljstvo npr., postavimo vremensku granicu, možemo doći do zaključka da je to što smo odlagali još lepše i bolje nego što je bilo pre, i to samo zato što smo postavili zdrave granice, na neko vreme, promenili smo energiju, kreirali smo novu energiju, bolju i lepšu. Dakle, mi možemo u ovom periodu i pod ovom energijom naučiti iz svoje prošlosti određene stvari, ali i odlučiti šta hoćemo da pustimo, da se oslobodimo, kako bi mogli slobodno da vizuelizujemo, da uđemo lagano u to polje svih mogućnosti i to bez razmišljanja, samo vođeni svojim veštinama, talentima, telom, intuicijom. 

Koje su u stvari naše VIZIJE, koji su to snovi??  Da li smo svesni vrednosti i tog potencijala??

San je prvobitno i neko vreme potom bio najveće dostignuće. Hrast spava u žiru; ptica spava u jajetu; a u najuzvišeniju viziju duše umešan je probuđeni anđeo. Snovi su seme stvarnosti...  - James Allen

Istinska mašta nije samo puko sanjarenje; ona je vatra koja potiče iz raja. - Ernest Holmes

Sadržaj naših snova (Neptun) i šta ćemo sa tim da uradimo (Saturn) traži određene konkretne konstruktivne akcije kako bi snovi postali realnost. Važno je biti budan u tom snu, svesno prolaziti kroz zamke Neptuna koji nas može zamagliti i zbuniti, koji svojom energijom saosećanja i ljubavi želi sa svime da se poveže, da postane bezgraničan. Mi, sa druge strane smo posebni, odvojeni od drugog i drugih, imamo svoj život i svoju dušu, imamo sopstvene zdrave granice. Kako bi ovo lakše podneli u ovom vremenu, a da ne osećamo skučenost ili stezanje, zamislimo božanstveno egzotično cveće negde u divljini, slobodno, razuzdano, rasplinuto i razgranato pa i umršeno, jednostavno prelepo… A sada zamislimo to isto cveće u vazi, u strukturi, u našem ambijentu. Cveće je jednako lepo, a mi smo upotpunili našu sliku, prostor je dobio još lepši smisao. Tako je i sa maštom i snovima, njihova svrha je da se upotrebe, koriste, stave u akciju, ožive, ostvare, tačno onoliko koliko je potrebno da bude Prava Mera Naših Snova!!!

Neptun je glavni nosač i prenosioc virusa jer se rasplinjuje i povezuje sve nas. Pomenula sam već da lako može da nas zavede i povede da sami narušavamo sopstveni imunitet, da se trošimo i preko sopstvenih resursa. Nevidljivim putevima ulazi ta čarolija, širi se i obavija nas, u stanju je da nas raspline veoma brzo, da nam zbuni čitav imuni sistem i dok vladaju razne epidemije i virusi predlažem da svesno odaberemo šta mi želimo da širimo i prenosimo i rasplinjujemo. Predlažem da svesno odaberemo onaj naš JA HOĆU sadržaj i da svaki izazov iskoristimo kao šansu za novu implementaciju JA HOĆU i novo proširenje te radosti, ljubavi i zadovoljstva. Kada već Neptun ima moć da prenese i da raspline, hajde da se ispunimo ljubavlju, zdravljem, zadovoljstvom, radošću, snovima, vizijama da ima šta i da prenese. Hajde da damo svesni oblik, a samim tim i smisao ovoj fenomenalnoj energiji i da to proširimo na svoje polje pre svega, pa dalje, na naše ljude, na sve kontinente, na celu planetu i čitav Univerzum i još dalje i više u sva vremena i sve prostore!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD