Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Banket večera - Obuci Svoj Horoskop U okviru 20. Međunarodne Astrološke Konferencije “The Age of Aquarius” održaće se banket večera “Obuci svoj horoskop”, na kojoj će biti svečana dodela sertifikata i diploma Kepler studenata, kao i posebne nagrade za najinspirativniju odeću u odnosu na sopstvenu natalnu kartu.
» prikaži celu vest
Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija Aleksandar Imširagić će održati dvodnevni seminar “Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija” u Ljubljani, Slovenija, 22. i 23. februara. U okviru ovog dvodnevnog seminara Aleksandar će objasniti sećanja prošlih života koja se otvaraju pomoću posebnih Persona Horoskopa, kao i kroz razumevanje Saturnove karme i specifične karme koju u sebi nose retrogradne planete.
» prikaži celu vest
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Lava

Mesec otvara veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, otpustimo, da se povežemo sa sobom, ostvarimo tu iskonsku bliskost bezuslovno...

Da bismo omogućili blagostanje potrebno je znati kako se osećamo, to je skala pomoću koje možemo pronaći sebe, jer osećanja nas determinišu umnogome. Mesec pomaže da podesimo svoje emocije, da se povežemo. Da li se prepuštamo ili pružamo otpor svojim unutrašnjim vibracijama pokazaće stabilnost u emocijama ili promenljivost. Otpor donosi razočaranja, a mi za to najčešće krivimo druge. Kako god, samo naš otpor, odbijanje da poverujemo sebi, svojim sopstvenim vibracijama i glasu iz duše, nas drži u negativnim emocijama, mi sami sebe tu vezujemo! Ne možemo ni primećivati sebe ako smo fokusirani na to šta drugi misle ili osećaju, a tek o osećaju sebe i odnosu prema sebi, sa sobom, e to izgleda baš daleko iz date prespektive...

Naše emocije su odraz našeg odnosa sa nama samima. Zato, držimo fokus na sebi i svom suptilnom biću, svojim osećajima. Promenimo uverenja i sećanja o uklapanju i prilagođavanju, o "mora" i "trebalo bi", o rutini i navikama koje nama ne prijaju, koje za nas ne važe više. Pomerimo se dalje, napravimo taj korak unutra, ka sebi, zagrlimo se kako bi iskusili istinsku sreću! 

Mesečevi egzaktni aspekti sa Suncem otvaraju jedno potpuno fino polje, prostranstvo emocija, ujedno i veliku mogućnost posvećivanja svesne pažnje ovom jedinstvenom činu, prilasku sebi na način lakoće i ljubavi, baš onako kako bi mi voleli da nas vole!

Ovi momenti otvaraju posebni kanal za dodir, za bliskost sa sobom na tom finom srčanom nivou tako što ćemo uvesti posebnu pažnju, uvesti sećanje nežnosti na mesto gde se sećamo svega, i ljubavi i bola i mira i patnje. Uvešćemo svesnu nameru bezuslovne ljubavi prema sebi putem posebnih rituala, jer Mesec voli navike, voli ponavljanje, voli ušuškanost i toplinu, voli da zna da ima kome da se vrati, da ima nekoga kod kuće, nekoga ko ga voli i podržava u zagrljaju sopstva.

PUN MESEC U ZNAKU LAVA

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. 

Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi najpre na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode, tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.   

VATRENI ELEMENT – Mesec u znaku Lava

Veoma izražena osećanja, drama, raspaljena vatra osećanja i animiranje, ključne su reči. Ovde neki ljudi osete kao da im se drugi kače na energiju, zato pazite, čistite se redovno. Vreme i tačnost mogu biti malo iskrivljeni ovih dana, naročito u odnosu na članove porodice. Višak emocionalne energije kanališite kroz fizički izraz, vežbajte, uzgajajte aktivno ljubavne odnose, sagorevajte svoju energiju na najdivniji konstruktivni način.

Posebno odabrani posvećeni rituali za ovaj period:

VODENI DAN - kako bi bili protočniji, vedriji i sjajniji, idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda pre svega, prečišćena. 24h piti samo vodu, ili kako odlučite, dalje su preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće... protočnost je ključna u ovom radu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Izbegavajte namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.

VIZUALIZACIJA - Dovedimo ovu isceliteljsku moć Meseca u zone našeg tela kojima vlada Lav: srce, solarni pleksus, kičmu i cirkulatorni sistem. 

YOGA POLOŽAJI - Uradite set vežbi za Mesec i Sunce, može iz Yoge pozdrav Suncu i vežbe balansa, položaj drvce u kome putem srčanog centra (Mesec) harmonizujemo Yin (žensku) i Yang (mušku) energiju u nama. Veoma je efikasna vežba stoj na ramenima, tj. sveća, ovo je obratni položaj koji akcenat stavlja na cirkulaciju, srce, stomak i kompletno držanje. Izuzetno je lekovit jer odmara srce. Takođe, položaj kobre i sfinge veoma se lepo uklapa u ovu energiju. Ne zaboravimo da je znak Lava znak radosti, dece i sreće i zato neka naše lice ostane mekano, nasmejano i vedro, neka naša ramena ostanu opuštena i otvorena.

Koristeći dah otvorimo se u predelu leđa, stomaka i grudnog koša.

NAMERA, KREACIJA - kanalisati svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja u smeru ličnog zadovoljstva - veoma je važna ova stvaralačka energija, sve što ovog dana pomislite ima i osnove da se ostvari, zato valja sve sagledati do detalja, do onog finog osećaja svakog mirisa, teksture pod prstima... Prođite sa druge strane, kao da je već ostvareno i već postoji. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje! Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu! 

NOBLE GIFTING RITUAL - RAZMENJUJTE POKLONE - darivanje stvari od vrednosti, sjajnih skupih predmeta koji skupljaju prašinu ili prave gužvu u vašem ličnom prostoru. Bilo da je vrednost materijalne, emotivne ili misaone prirode, brendirana tašna, naočare, poklon od bivšeg momka, jedan od mnogih kristalnih setova, dajte slobodno, napravite prostor da energija cirkuliše... Darujte, ili jednostavno pozovite prijateljice na žurku pod ovim nazivom i usrećite sebe i druge.

MEDITACIJA - ukoliko želite da meditirate ovo je savršeno vreme. Tema može biti svest o sopstvenom zadovoljstvu, bogatstvu, unutrašnjem suštinskom blagu, o podršci Univerzuma i otvaranju, prihvatanju sa poverenjem da oslobođena lakoća i kreativnost stvaraju sve za nas!

SLUŠANJE, PRAŠTANJE, OSLOBAĐANJE od štetnih navika, kompleksa

ŠETNJA - prošetati napolju, na Suncu koje greje ali ne prži

PLES I MUZIKA - slušanje omiljene muzike i ples (pa makar bilo i samo njihanje u ritmu) uvek je isceljujuće i veoma inspirativno

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD