Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 03.02. do 09.02.2020.

Prošle nedelje, globalna tržišta akcija bila su veoma nestabilna, u skladu sa promenljivim izgledima u vezi sa izbijanjem koronavirusa, od toga da je van kontrole do toga da je sve pod kontrolom.

Ove iznenadne promene izgleda epidemije koronavirusa predstavljaju klasičnu dilemu koju simbolizuje Mars u Strelcu u kvadratu sa Venerom i Neptunom u Ribama (van kontrole) koji je bio aktuelan prošlog vikenda, nasuprot Saturnu u konjunkciji sa Plutonom u Jarcu (opsesija kontrolišućom potrebom ili da se barem odaje takav utisak). Ali Saturn i Pluton takođe predstavljaju potencijal ozbiljne pretnje ljudskom životu, na nivou prirode ili inicirano ponašanjem ljudi. Trenutno se čini da ozbiljnija i dugotrajnija povezanost sa Saturnom i Plutonom nadilazi kratkoročnu i prolaznu povezanost sa histerijom koju predstavljaju Neptunovi aspekti, a to zauzvrat može imati i duže nego kratkoročnu povezanost na globalne cene akcija.

Međutim, oštre promene cena na globalnim berzama su tipične za Sunce koje sada prolazi kroz tropski znak Vodolije (20. januara do 19. februara). Vodolija je jedan od znakova najtežih za predviđanje tržišnog ponašanja, jer - poput svog vladara Urana - to je vreme u kojem su moguća spektakulana dešavanja. Cene besne. Ovo može postati još očiglednije kada Merkur postane retrogradan za dve nedelje, što je još jedan geokosmički kod poznat po svojoj tendenciji ka brzim i naglim oscilacijama.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Usporavanje ekonomskog rasta nije iznenađenje za finansijske Astrologe, imajući u vidu da se Jupiter iz znaka šansi i prilika, Strelca, u poslednjem tromesečju 2019. preselio u suzdržaniji i oprezniji znak Jarca. Ovo može uticati i na stopu profita na američkoj berzi. Kao što je ranije objavljeno, uočena je visoka istorijska povezanost sa dugoročnim vrhuncima ciklusa američkih akcija kada je Jupiter u hodu od 10° Strelca do 20° Jarca. Sada smo u tom periodu, jer je Jupiter 2. decembra 2019. iz Strelca ušao u Jarca, gde će ostati do 19. decembra 2020. godine.

Zabrinutost je prisutna jer nema istaknutih tranzitnih planetarnih aspekata povezanih sa preokretom na tržištima sve do niza koji počinje 16. februara, kada Merkur kreće retrogradno u Ribama, a Mars uđe u Jarca. Oba su važna, posebno za tržišta koja se odnose na kamatne stope. Jednako važan biće i tranzit Venere, koji će 8. marta kvadrirati stelijum u Jarcu - Jupitera, Plutona i Saturna (od 23. februara do 3. marta), a zatim će uslediti dve konjunkcije, Venere i Urana i Sunca i Neptuna, 8. marta. Dan kasnije, Merkur kreće direktno, kroz nestabilan znak Vodolije u koji se vratio.

Jedini geokosmički pokazatelj mogućeg preokreta i skoka ovog novog silaznog trenda na tržištima hartija od vrednosti je tranzit Marsa kasnim stepenovima Strelca, u blagom sektilnom aspektu od 4. do 13. februara ka konjunkciji Jupitera i Neptuna u karti njujorške berze (osnovana 17. maja 1792.). Međutim, to će se takođe preklapati sa TMI sektorom (Tramp Mars Indikator). To jest, Mars će aktivirati kartu predsednika Donalda Trampa, SADa i Irana, formirajući međusobnu konfiguraciju "velikog kvadrata", od 28. januara do 10. februara. S napetim aspektom Marsa ka ovim kartama, iznenadno temperamentno nastupanje može uticati na svetska tržišta akcija i tržišta plemenitih metala.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD