Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20.01. do 26.01.2020.

Prošle nedelje je na globalnim tržištima akcija došlo do naglog skoka pri čemu su pojedine granice svih vremena ili godišnjih vrhunaca probijene. Ovo je više efekat Urana koji je krenuo direktno 10. januara nego konjunkcije Saturna i Plutona od 12. januara. Kao što čitaoci znaju, snažan Uranov aspekt može se poklopiti sa preokretom trenda, slomom i ubrzanjem trenda. Ništa nije sigurno pod njegovim naglašenim uplivom, jer sve što Uran voli je da probije bilo koje granice ili ograničenja. U ovom slučaju, prekoračio je postojeće vrhunce u SAD-u, Australiji, Indiji i Švajcarskoj. 

Naravno, ovako snažna reakcija tržišta je obično rezultat velikih ekonomskih ili političkih vesti. A u prošloj nedelji smo imali duplu dozu dobrih ekonomskih vesti potpisivanjem trgovinskog sporazuma Sjedinjenih Država sa svojim susedima (USMC) i sa Kinom.

Ipak, sve te dobre ekonomske vesti za SAD potisnute su udruženim ubodima Saturna i Plutona - atentatom i opozivom. Iako su nova godina i nova decenija stare samo dve nedelje, već smo imali ne samo potpisivanje dva značajna trgovinska sporazuma, već smo upleteni u pokušaj opoziva predsednika, i postali smo vruća međunarodna tema zbog atentata na iranskog generala Kasem Soleimanija na iračkom tlu po nalogu predsednika. Svetski poznat mundani Astrolog Claude Veiss podelio je zanimljiv astrološki uvid na prošlonedeljnoj konferenciji u Cirihu povodom moćne Saturn – Pluton konjunkcije: Osama Bin Laden, koji je najpoznatiji trofej  Baraka Obame, rođen je 10. marta 1957. a Soleimani, koji je sada najveći trofej Trampa, rođen je dan kasnije, 11. marta 1957. Ako ste rođeni 10. ili 11. marta 1957., možda bi bila dobra ideja da izbegnete terorizam kao karijeru.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Konjunkcija Saturna i Plutona je bila prošlog vikenda. Međutim, „orbis uticaja“ ovog kosmičkog događaja (koji se dešava u rasponu od 32.-37. godina) biće prisutan nekoliko meseci, možda čak i sledeće dve godine. Ova nova "era političkih ubistava" kojima se ukljanjaju neprijatelji ili koji su pretnja vladi je prisutna poslednjih nekoliko godina (setite se Severne Koreje, Rusije, Saudijske Arabije, par zemalja Južne Amerike). Ovo je samo jedan od načina na koji se manifestuje jak Pluton. Ali, mi se brinemo kako će se Pluton odraziti na ekonomiju i finansijska tržišta, tako da ovde moramo razmatrati još jednu kategoriju Plutona: dug i deficit. Pisao sam o tome da je najveća pretnja ovom već ustanovljenom rastućem tržištu politička arena, ali slutim da ćemo uskoro početi da uviđamo prisustvo i druge pretnje, a to je narastanje dugovanja širom sveta. Podrobnije ćemo se baviti ovom temom kako se stvari budu odvijale - nakon postupka za opoziv i još uvek prisutnih tenzija između SAD i Irana.

Kratkoročno gledano, idemo u susret zanimljivoj kosmičkoj slici. Uran kvadrira Mlad Mesec od 23. - 24. januara. Ovo je pokazatelj nečeg iznenadnog i neočekivanog što može potencijalno poremetiti tržišne tokove. Uključuje Uran, tako da može odgovarati još jednoj „rasprodaji“ ili novim maksimumima svetskih indeksa akcija ako ne bude preokreta. Zatim će se od 26. do 28. januara Venera i Neptun naći u konjunkciji. Ah! Koliko je slatko zaljubiti se (Venera, Neptun i Ribe su uvek o zanešenosti prerušenoj u pravu ljubav). Problem je u tome što će Mars kvadrirati ove dve planete, tako da ono što se smatralo vatrenom ljubavnom vezom može brzo da se pretvori u prekid ljubavne afere. Na mundanom nivou ovo se odnosi na sporazume koji krenu naopako. Jedna strana je sklona da krši ugovorene ili pretpostavljene uslove (Neptun voli da pretpostavlja), a druga strana baš i nije zadovoljna zbog toga. To bi moglo preokrenuti tržišta jer, opet, najveći rizik za tržišta je još uvek politički rizik, gde je u toku priprema mnogo novih sporazuma a čiji akteri imaju tendenciju ishitrenog reagovanja na... bilo šta.

Ali pogledajmo malo šta nas čeka (ili šta nam ide u susret na kosmičkom autoputu) i videćemo da tranzitni Mars tek ulazi u kritični sektor Strelca od 17. do 25. stepena. To će se događati od 27. januara do 9. februara. Mars će dodirnuti Lunarnu eklipsu sa Uranom u natalnoj karti predsednika Trampa (TMI - "Tramp Mars Indikator"). Takođe će aktivirati Marsov kvadrat ka Neptunu (formirajući veliki kvadrat) u karatama osnivanja i SAD-a i Irana. Po Marsu, nije sve gotovo se ne završi. Prema konjunkciji Saturna i Plutona, zaraćene frakcije nisu zainteresovane za rezultat u kome obe strane nešto dobijaju. Neko mora da pobedi, a neko mora da izgubi – i to veoma mnogo. Mars može biti tako grub. A Neptun sa Venerom u Ribama samo želi mir. Biće veoma zanimljivo sledeće tri nedelje, a finansijska tržišta će verovatno reagovati na ovu dinamiku.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Tranzitom Jupitera kroz znak Strelca (znak nade, optimizma i trgovine), i nedavnim ulaskom u Jarca gde će biti dobrim delom 2020., kosmički pokazatelji sugerišu manji rast od očekivanog ili projektovanog. Zapravo otvara se mogućnost ozbiljne rasprodaje tržišta koja počinje negde pre sredine 2021. godine, a završava se negde 2021.-2023., i podržana je serijom napetih aspekata između Saturna i Plutona (2020.) i Saturna i Urana (2021.). Pet najtežih kolabiranja tržišta od 1900. godine dogodilo se pod ovim kombinacijama (poslednje 2008-2009, 2000-2002, 1973-1974, 1930-1931). Određivanje tačnog datuma tog početka nikada nije lako, jer gong ne oglašava okončanje rasta tržišta. Ali ovo će biti jedna od tema kojom ćemo se pozabaviti na našem godišnjem vebinaru koji se održava 9. februara (tri nedelje od sada). Takođe ćemo razgovarati o tome kako se zaštititi u slučaju takve finansijske krize, na osnovu istorije ovih aspekata.

Radujem se da to tada podelim sa vama. U međuvremenu, uživajte u ovoj konjunkciji Venere i Neptuna u Ribama sledeće nedelje. Pronađite ljubav ili dozvolite da ona vas pronađe. Ali pokušajte da je ne ugrozite sitničarenjem kada se propusti mogu preuveličati. Zaista je lako preterati sa Marsom u Strelcu, koji je na snazi od 3. januara do 16. februara. Bolje je iskoristiti taj aspekt za sport, vežbanje i aktivnosti na otvorenom, te svesno izbegavati područja (i ljude) odakle vreba moguća opasnost. Ljudi mogu biti ili vrlo ushićeni ili jednostavno srećni. Hajde da budemo samo srećni i da se dobro provodemo sa prijateljima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD