Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ništa nije ni crno ni belo

Samim rođenjem imamo dva osnovna oslonca, majku i oca. U horoskopu imamo dva glavna principa od životnog značaja - Sunce, koje nam daje vitalnost i snagu, koje ukazuje čemu stremimo i Mesec koji govori o načinu kako da nešto uradimo. Sunce je cilj, a Mesec put kojim stižemo do njega. Mesec je otvorena knjiga, Mesec je naša duša i naša majka kroz koju smo došli na ovaj svet. Tu smo najranjiviji. Mesec nosi sećanja, na nivou emocija. Predstavlja životno doba do četvrte godine života, i vrlo često se ne sećamo događaja iz tog perioda, ali kada život krene uzlaznom putanjom svesnosti tada isplivaju sećanja. Sećanja izlaze na površinu samo sa jednim ciljem: da se OSLOBODIMO vezivanja, ovisnosti...

Vodolije u ovoj lunaciji svoje iskustvo doživljavaju kao alat kojim će se dokazivati materijalizacija ljubavi. Egzaltirana Venera je u drugom vodolijanskom polju (polju vrednosti). Oni sami su idealisti po prirodi i sloboda im je na prvom mestu. Zato osećaj bliskosti ovde vrlo često ostaje nedostižna tačka. Konkretan cilj, koji će privući pažnju je zaista preko neophodan kako bi ostali fokusirani na partnerski odnos. Vodolije imaju univerzalne kvalitete i idu ispred svog vremena. Često su neshvaćeni i okarakterisani kao frikovi. Bujna mašta i talenat su sinonim za ovaj planetarni period, međutim nervna napetost je jako prisutna. Stalne vežbe relaksacije i uvođenje rutine ovde mogu mnogo pomoći i dovesti u sklad duh i um. Ljubav prema svemu što je nekonvencionalno biće na listi prioriteta ovog vremena. Ovakav osećaj i stav ih može koštati iskrenih emotivnih odnosa, pa je otud savet za osobe rođene u znaku Vodolije, da stišaju svoje probuđene buntovničke instinkte i preobrate se u male mace kako bi, makar na kratko, uhvatile svoju emotivnu sreću u prvoj nedelji februara meseca.

Ribama lunacija ili mlad Mesec pada u 12. polje (njihovo priorodno polje). Ključna reč u ovom periodu je instinktivnost, intuicija! Ovaj položaj govori o tome da su Ribe satkane od suptilnih osećanja, a čini mi se i sklonih zaljubljivanju. Preterana emotivnost ovog perioda i glad za bliskošču je suštinska potreba za Ribe u ovom vremenu. Prvi vladar Riba, Jupiter koji predstavlja mlađe pripadnike znaka Riba je prešao preko Južnog Mesečevog čvora i budi sećanja gubitka i straha od separacije. Zato treba voditi računa o mentalnom sklopu koji ovde lako strada usled nedostatka razumevanja za okolnosti. Stariji pripadnici znaka Riba su predstavljeni Neptunom koji je sada u zagrljaju sa egzaltiranom Venerom! Ako ste slobodni onda preterivanje i nemanje mere može stvoriti ljubavne ovisnike. Oni pripadnici znaka Riba koji su u formalnim partnerskim odnosima neće želeti da se suočavaju sa „problemom“ jer ih Venera napušta mnogo brže nego što će uspeti da se osveste, već 7. februara. Savetujem da pratite svoju intuiciju, ona će vam mnogo toga reći. Osluškujte svoj organizam, nikada ne idite protiv sebe, ma kako vam delovalo sa strane. Vaš unutrašnji glas nikada ne greši! Sunce (svest) ulazi u znak Riba 19. februara i tada ćete imati jasniju sliku o svojim emocijama i potrebama.

Ovnovska energija se posle dužeg vremena promenila prelaskom Marsa u znak Strelca od 4. januara i tu će boraviti do 17. februara. Sam Ovan poseduje prirodni entuzijazam i radost, ali eto odmah i malog problema, kada je u Strelcu može se malo osećati defokusirano, ne zna gde bi pre...U ovom periodu treba na tome svesno raditi. Mlad Mesec se Ovnovima dešava u polju prijatelja i tu mogu potršiti mnogo energije. Samim tim dolazi do zapostavljanja partnerskih odnosa. Preti opasnost od konflikta, nesporazuma a možda i prevelikih obećanja datih partneru. Pomalo agresivni spolja, kamufliraju unutrašnju nesigurnost koja proizlazi iz želje da se uvek bude prvi i najbolji i zaista može doći do konflikta u poslednjoj nedelji januara. S druge strane, mentalna brzina im je jača strana, kao i brzo reagovanje na senzacije sa Merkurom u Vodoliji i očas posla vas ubede da svojim očima ne vidite baš dobro. Venera prelazi u znak Ovna ide u susret Kironu od 7. februara i biće vrlo napeto u drugoj polovini februara, može doći i do prekidanja formalnih partnerskih odnosa. Upravo ste u procesu ličnog isceljenja, ljubav prema sebi i za sebe će se reflektovati i u odnosima i vrlo je važno da istrajete.

Bik je u astrologiji poznat kao jedna od najboljih pozicija zbog egzaltacije Meseca u ovom znaku i sedišta Venere. Obzirom da je Uran u znaku Bika i da je na Pun Mesec 10. januara krenuo u direktan hod....“ko bi rekao da se čuda dešavaju?“ Bikovi se probudili, hoće sve! Emocionalna stabilnost je ovde ključna reč! Lepe osobe, prijatnog glasa, uvek spremne za dobru večeru i pokoji slatkiš, tačno znaju šta žele - udobnost, komfor i ne mnogo trzaja i stresa, ali sa Mladim Mesecom u Vodoliji to ne biva po njihovoj volji!!! Njihove prirodne reakcije - pomalo odmerene, usporene i promišljene, počinju da budu drugačije. Bik ne trpi rizik i tačno se zna kako se postupa u kojoj situaciji. Ovo je baš vreme izazova i rizika. Dok je Venera u Ribama deluju onako pomalo lenji, ali odlučni. Kada nešto ufiksiraju ne odustaju i obično sve započeto i završe. Venera će prelazeći u znak Ovna 7. februara otvarati mogućnost Bikovima da se u narednom periodu oslobode svih nefunkcionalnih veza. Za slobodne Bikove ovo je vreme konkretne akcije bez mnogo manevarskog prostora.

Blizanci su sa svojim vladarem Merkurom u Vodoliji, direktni učesnici ove Lunacije. Srodnost vazdušnog elementa daje Blizancima dobar osećaj i naravno mnoštvo ideja. Komunikacija sa drugim ljudima, naročito u partnerskim odnosima bi dobro došla u ovom vremenu. Ako ni zbog čega drugog a ono zbog zanimljivih tema koje mogu izroniti. Blizancima čula služe više intelektu nego emocijama. Akcija, bilo fizička ili mentalna neophodna je da bi osetili sreću i zadovoljstvo. Ovde nema prejake intuicije, već je ovo vreme savršeno za posmatranje i tumačenje tuđih reakcija. Ovo je prva lekcija ovog vremena. Venera, kao potencijal ljubavi i zadovoljstva nalazi se u polju biznisa do 7. februara i daje mogućnost laganog povezivanja stvari koje nikako ne treba povezivati u ovom periodu. Ne preporučujem Blizancima da spajaju ljubav i posao jer ljubav je u njih prolaznog karaktera (vetrovita). Kada je lični život u pitanju Blizanci umeju to vešto da kriju. Zato ih mnogi mogu doživljeti hladnima i neemotivnima. Vešti su manipulatori kada to žele da budu i kada se na bilo koji način osete ugroženo. Stoga savetujem svesnost bez trunke manipulacije jer je kamata velika. Merkur menja znak 3. februara i to je vreme da Blizanci potpuno drugačije razmišljaju a u ljubavi se mogu osetiti i „izgubljeno“. Čim se javi umor, disbalans, Univerzum se pobrine i Merkur kreće retrogradno od 17. februara pa do 10. Marta kada nastupa mala pauza za Blizance.

Rakom vlada Zemljin satelit Mesec. On je naša podsvest i naš unutrašnji izvor, i glas koji treba da čujete. Taj glas nikako ne treba zanemariti, jer bez njega nema emocionalnog razvoja i zadovoljstva. Bez njega ostajemo zabrinutog lica, ali bez pravog osećaja i senzacija. Mesec u Vodoliji hoće da bude slobodan a ne više zabrinut. Dosta je bilo. Zato pustite mašti na volju, podstičite svoje emocije, radujte se i onda kada nema realnog povoda, jer vaš Mesec odiše raznovrsnim i višeslojnim emocijama, i vrlo brzo ćete dobiti senzaciju od koje vam zastaje dah! Materinski osećaj mogao bi biti naglašen kod malđih priapadnica znaka Vodolije jer Uran egzaltira Mesec u Biku i pravi dobre aspekte sa društvom iz Jarca. Ne bi trebalo tako emotivno, preemotivno doživljavati okolnosti i ljude. Reakcije mogu biti pomalo nekontrolisane, pa se može desiti da u vreme Punog Meseca 9. februara, posle nekog konflikta prekoravate sebe zato što niste rekli ili uradili sve što je trebalo!!! Okončanje ovde može biti izvesno, pa iz potpune apatije i nesvadljivosti možete preći crtu i postati najgore svađalice koje prasnu u momentu. Zato u ovom periodu preporučujem maksimalno opuštanje jer verujte - sve je u redu, bilo i biće, sa vama ili bez vas! 

Lavovima Lunacija pada u polje partnera, i zapravo celi energetski fokus ide ka partnerima bez obzira što su vrlo često sami sebi dovoljni. U ovom periodu treba se baviti nečim što vas ne zanima i u šta duboko ne verujete. Ovo je prilika da zagospodarite svojim egom, da dajete prednost vašim istomišljenicima. Vreme je da se emotivno odvežete svega što mislite da vam pripada. Vatreni temperament treba uposliti u „aktivno slušanje“ bez želje da vrlo brzo svakoga postavite na svoje mesto. Ako stvarno nekoga volite, evo te prilike. Uživajte u radostma i uspesima vašeg partnera jer to je vaša lekcija ovog vremena. Nije ovo vreme ni za postizanje kompromisa jer vama to nije srodna aktivnost, ma koliko bili u pravu. Lavovi su svesni da imaju magnetnu seksualnu privlačnost, i ponekad se i dešava ta arogancija u emotivnim odnosima. Kuliminacija emotivnog naboja se dešava u vreme punog Meseca u znaku Lava oko 9. februara. Savetujem da ponekad poslušate i druge šta misle o nekim zajedničkim ciljevima, potrebama...kod ključnih odluka ne razmišljajte mnogo glavom. Može vam se učiniti da vas ne razumeju samo zato što ne čujete svoj unutrašnji glas od sopstvene dreke.

Device u ovoj Lunaciji imaju, za njih neverovatnu potrebu, da iskustva koja su stekli samoanalizom podele sa drugima. A sada dok je ljubavni aspekt, Venere i Neptuna, u polju partnerskih odnosa lepo bi bilo baviti se malo zadovoljstvom, emocijama pa i drugim ljudima. Iako su Device darežljive, ovo nije vreme da se naprežete i „oduševljavate partnera“. Mentalna aktivnost vrlo je izražena i praktičnost je u svemu prisutna. Brižnost i stalna napetost da li će se sve završiti kako treba opterećenje je sa kojim se stalno suočavate. Volite da sve steknete na osnovu svojih mentalnih kvaliteta, te u ovom periodu budite kreativni, maštoviti. Prisustvo Neptuna u polju partnerstva, već duže vreme zbunjuje Device.Ta nejasnoća zbunjuje Device i čini ih svadljivim i džangrizavim. A sve to blokira harmoniju u ljubavi. Zato je glavna lekcija koju treba da nauče upravo da s vremena na vreme kažu ono što misle, a da svoje ćutanje i fleksibilnost zamene razumnom merom otvorenosti. Intuicija vam je naglašena i budiće se interesovanja za razne stvari. U ovom vremenu treba malo prikočiti sa insistiranjem na detaljima. Treba svemu dati smisao sa lakoćom, što ne znači ostati u „zoni konfora“.

Vagama Mlad Mesec pada u polje ljubavi, i zato sada osećaju duboku potrebu da se svima dopadnu i iskažu svoju urođenu učtivost, šarm i diplomatsko ponašanje. Emocionalna stabilnost zavisi od partnerske podrške. Mali problem je pozicija Venere u znaku Riba (vladar Vaga u egzaltaciji), a istovremeno je njihov vladar polja partnerstva Mars, u lošem aspektu sa njom. Ovaj aspekt pravi disbalans u partnerskim odnosima sve do 8. februara. Tada Venera prelazi u znak Ovna i Vage će neminovno izaći iz svog balansa i razrešiti suštinske partnerske probleme. Odlučnost nije jača strana kod Vaga, ali privid nesigurnosti ipak daje veliku snagu ženskim pripadnicama znaka Vage. Definitivno Vage ne mogu i nisu solo igrači. Partnerski odnos je njihova „zona komfora“. Moj savet a i lekcija ovog vremena jeste da nauče da svojim finim manirima verbalizuju emocije. Ulaskom Venere u znak Ovna doći će do možda malo grubljeg susreta sa Kironom, ali samo u svrhu isceljenja. Kuliminacija procesa isceljenja za Vage je u vreme punog Meseca 9. februara. Tada se u procesu isceljenja treba osloboditi nekakvih strahova koje ste nasledili ili ih imate samo u sećanjima.

Škorpion je znak koji astrološki rečeno ne podržava ni Mesec (tu je u padu) ni Veneru (ovde je u izgonu). Ovo vreme nosi svoje breme - breme visoke inteligencije i oprečnih osećanja koja se komešaju i stvaraju pravu buru emocija. Posesivnost je glavna reč koja opisuje Škorpione u ovom vremenu! Venera, egzalatirana u polju ljubavi donosi da su emocije intenzivne i  temelje se na strastima kod partnera. Škorpioni su sa jedne strane otvoreni i široki, a sa druge strane ekstremno fokusirani. Ovo donosi ili burnu seksi avanturu ili konflikt u formalnim partnerskim odnosima. Škorpioni su u stanju da brzo donose sud o drugima i žele da dominiraju. Možda ovaj mlad Mesec u Vodoliji stvara manjak saosećanja za porodičnu bliskost. Seksualnost je vrlo izražena i ženske Škorpionke će privlačiti pažnju. Pogrešan odabir partnera u ovom vremenu je sasvim moguć. Savetujem da svaku odluku pustite da prenoći. Radite malo na kontrolisanju svoje impulsivnosti, više verujte ljudima! Idite na masažu i pijte malo više vode nego obično.

Strelčevi su u ovoj Lunaciji malo aktivniji nego obično, zbog prisustva Marsa u znaku Strelca. Ova energija ih navodi da na druge ljude reaguju kao da su deo njih samih težeći da se stope sa svima. Otvoreni su i prijateljski poput malog deteta. Ovakva energija donosi defokusiranost a onda nemiran duh, i automatski nedostaje kontinuitet. To može doneti disbalans u ljubavi i partnerskim odnosima sve dok Venera ne pređe u znak Ovna, u prirodno polje ljubavi za Strelčeve. Ulazak Venere u znak Ovna i susret sa Kironom daće Strelčevima isceljenje na dubljem nivou. Strelčevi uvek  traže dublji smisao pa i u ljubavi isto tako. U ljubavi smisao vide kroz avanture, putovanja koja se obično završavaju nekom fantazijom. Sve dok je vladar Strelčeva Jupiter u znaku Jarca, ovo je vreme za baš duboke uvide i na osnovu tih uvida neophodna je i transformacija. Savetujem da iako ste slobodnog duha, probajte da razvijate osećaj ka zajednici prihvatajući norme i standarde, jer ćete jedino tim putem doći do glavne životne nagrade - potpune sreće. U ovom vremenu transformacija je aktuelni proces koji neće ni vas preskočiti.

Jarčevima mlad Mesec pada u polje sistema vrednosti i vrednovanja samog sebe. Sam znak Jarca ne podržava prirodno Mesec (tu je u padu). Zbog toga Jarčevi kao da projektuju hladnoću i distanciranost kao ključne principe funkcionisanja. Imaju potrebu da budu priznati kao moćne i jake osobe. Ovde je poslovni aspekt vrlo naglašen. Ne retko Jarčevi su vrlo strastveni, i ljubav i partnerski odnos umeju da tretiraju kao životni cilj.  Kao što sam do sada naglasila da je ovo vreme najdubljih transformacija, upravo su Jarčevi nosači baš tih najdubljih transformacija. U prirodnom polju ljubavi kod Jarčeva je Uran i tu se upravo dešava (i još dugo će) biti iznenađenja. Možda nećete moći da prepoznate Jarčeve iz vaše blizine. Nekada su Jarčevi zarad forme trpeli  svašta. To više nije tako. Sada će pored formalnog partnerskog odnosa itekako biti važan sadržaj. Savetujem da odstupite malo od zvaničnih dešavanja i prepustite se uživanju. Nije sve crno ili belo stoga dajte sebi malo oduška! Život je vredan, zato obucite osmeh, jer to je vaš novi trend, ulepšajte sebi dan, vratiće vam se mnogostruko.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD