Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 13.01. do 19.01.2020.

Evo nas, stigli smo. Ovo je vikend konjunkcije Saturna i Plutona koja se dešava na svakuh 32.-37 godina. To je takođe vreme snažne Lunarne eklipse (pomračenja) sa Suncem koje je u egzaktnom spoju sa Saturnom i Plutonom, a takođe i Uran menja pravac. U prethodnoj nedelji smo formiranjem stelijuma u Jarcu imali nagoveštaj na šta bi ovi moćni geokosmički potpisi mogli da ukažu.

Bila je to promenljiva nedelja, kojom je dominirao prvo atentat na iranskog generala Soleimanija, naredbom američkog predsednika prethodne nedelje, a potom su usledili iranski raketni udari na američke snage sa sedištem u Iraku početkom prošle nedelje, zatim izveštaji o žrtvama, a potom „odustajanje od napetosti“, jer su obe strane odlučile da konačno pokažu suzdržanost. Povodom tih vesti koje su sustizale jedna drugu, svetske berze su najpre oštro padale u periodu od 6.-8. januara, a zatim naglo porasle. Prilikom rasprodaje nekoliko svetskih tržišta je dotaklo najniži nivo primarnog ciklusa, a tokom naglog skoka, odmah nakon toga, nekoliko tržišta je postavilo nove maksimalne vrednosti svih vremena, kao što je to bilo u SAD-u. Međutim, ovo nisu obični nebeski geokosmički aspekti. Oni su veoma jedinstveni, o čemu se detaljno govori u knjizi Prognoza 2020.

Ovi događaji imali su suprotan efekat na zlato, koje je prvi put poraslo iznad $1600 u proteklih 6 godina, ali je zatim znatno palo odmah nakon toga. Isti obrazac kao i zlato primećen je kod sirove nafte i srebra. Oba su eksplodirali na nove višemesečne vrhunce u znak odmazde Irana na američke baze u Iraku, ali brzo su se povukli već sutradan, u četvrtak, 9. januara.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Prvi svetski rat započeo je ubistvom  austrougarskog nadvojvode Ferdinanda 1914. godine... Još jednom vidimo da se tokom perioda 1914-1915. ustancima i političkim atentatima pokušavalo uticati na promenu režima. U ovom slučaju, to je dovelo do Prvog svetskog rata... Širom sveta, uključujući i Sjedinjene Države, postoje grupe čiji je cilj pokretanje ustanaka i(li) velikih promena u vladajućim strukturama. Oni bi mogli postati vidljiviji i možda aktivniji tokom 2020. godine. Hoće li njihovi napori rezultirati pokušajima ili stvarnim političkim ubistvima? Sasvim je moguće pod konjunkcijom Saturna i Plutona u Jarcu, jer se Pluton može manifestovati nasilnim aktima u nastojanju da ukloni uočene neprijatelje, a i Saturn i Jarac odnose se na vladajuće strukture i njihove vođe. - odlomak iz knjige Prognoze 2020, napisane u novembru 2019., u vezi sa konjunkcijom Saturna i Plutona 12. januara 2020. godine.

Ideja o povećanju političkih (ili čak kriminalnih) ubistava u vezi je sa simbolikom povezanosti Saturna i Plutona u Jarcu. Ovo je dugoročni planetarni ciklus (događa se svakih 32. do 37. godina) koji je ovog vikenda egzaktan, ali čiji se uticaj oseća i do dve godine pre ili nakon egzaktnosti. I tako, ovo suočavanje sa neprijateljima - atentatima - ponovo je u porastu. Ali ko bi pomislio da bi pokretač atentata na političkog neprijatelja na stranom tlu (Irak) bile Sjedinjene Države?

Ovo je jedna strana Saturna i Plutona u znaku Jarca. To vam je kao da izvršite atentat, opravdate ga aktom nacionalne bezbednosti (ili ga poričete i pokrenete zataškavanje), i verujete da će uskoro nestati, kao što je to slučaj sa drugim ubistvima u poslednje vreme (pomislite na Rusiju ili Saudijsku Arabiju). Problem je u tome što to sada opravdava slične aktivnosti drugih svetskih lidera. Ako SAD to mogu, zašto to ne bi mogle druge nacije pod istim izgovorom?

Međutim, postoji još jedan nivo (u stvari, mnogo nivoa) Saturna i Plutona koji se takođe ovde može razmatrati. Saturn i Pluton zajedno, predstavljaju nagon ka istragama, dubokim „kopanjem“ i otkrivanjem istine u vezi počinjenih (ne)dela. Ovo je možda doba atentata, ali to je i doba nemilosrdnih istraga, jer se nivoi zataškavanja polako uklanjaju, otkrivajući zadivljujuću istinu, a populacija zahteva odgovornost i ishod. I to su Saturn i Pluton u Jarcu. Svako ko misli da može „zaobići“ odgovornost prema Saturnu i Plutonu u znaku Jarca, verovatno će biti neprijatno iznenađen. Pokušaće, naravno, jer to je jedna strana prirode Plutona - zataškati i učiniti da to nestane, da nestanu ljudi koji vam prete. Ali druga strana Plutona u Jarcu - posebno sa prisutnim Saturnom - jeste da dospe do same suštine i otkrije istinu. Jarac želi pravdu, ali uz transparentnost i odgovornost. Stoga nastavljamo da živimo u periodu istraga - predsednika (vođa) i predsednikovih (liderskih) neprijatelja. I polako ali nepokolebljivo istina se pomalja kako se zataškavanja i neistine otkrivaju.

Ali kako ta dinamika utiče na tržišta? Svetska ekonomija je nastavila da se širi i raste, uprkos „rastu zabrinutosti i strepnji“ koje podstiče Saturn u Jarcu. Kao što je nekoliko puta navedeno u ovoj rubrici, najveći rizik za svetska tržišta akcija, svetsku ekonomiju, predstavlja politički rizik. Događaji u protekloj nedelji samo naglašavaju ovu tezu. Kada političke tenzije dostignu vrhunac i lideri preduzmu dramatične i neočekivane akcije, tržišta se raspadaju. Ali kada tenzije opadnu, tržišta akcija ponovo rastu. Koliko dugo ovo može da traje? To je teško predvideti, ali naše analize sugerišu da će se veliki preokret ovog dugoročnog, rekordnog trenda rasta završiti negde oko prve četvrtine 2021. godine, kada Saturn bude u kvadratu sa Uranom, ili moguće u roku od 5 meseci od konjunkcije Jupitera i Saturna u decembru 2020. Ali preokret pre ta dva perioda, čak i u narednim mesecima, takođe je moguć, zasnovano na Jupiterovom tranzitu kroz prva dva dekanta (20°) Jarca i studijama ciklusa povezanih sa istorijom tržišta akcija. Obično je stopa promenljivosti tržišta vrlo jaka sa Jupiterom u Strelcu (tokom 2019.). Ali ta stopa promena obično usporava kada uđe u Jarca, a najviši pik je obično tokom poslednjih 20° Strelca kao i prvih 20° Jarca, a okončava se do oktobra 2020. godine.

Kratkoročno, u narednih nekoliko trgovačkih dana mogu dominirati reakcije na konflikt Irana i SAD od prošle nedelje. Ali imajte na umu da je Mars još uvek u Strelcu, od 3. januara do 16. februara, što je u korelaciji sa ekstremnim ponašanjem i postupcima. Obratite posebnu pažnju na period od 27. januara do 11. februara, kada će Mars tranzitirati preko natalnog pomračenja predsednika Trampa (Sunce konjunkcija Uran u Blizancima u opoziciji sa njegovim natalnim Mesecom u Strelcu), što takođe aktivira kvadrat Marsa i Neptuna u kartama SAD i Irana. Ako je najveći rizik za ovo rekordno ekonomsko širenje i najviši nivo svih vremena na tržištu akcija politička arena, tada moramo obratiti pažnju na ove periode.

Napetosti od protekle nedelje trenutno se stišavaju. Nadajmo se da će tako biti i u buduće. Ali, nemojmo biti toliko naivni da bismo pomislili da je impulsivna i „ekstremna“ priroda Marsa u Strelcu okončana. Mars u Strelcu možda ima podržavajuću korelaciju sa tržištima akcija, ali to nije istorijski povezano sa periodom hladnokrvnosti i mira, koje pojedini svetski lideri sada deklarišu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD