Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06.01. do 12.01.2020.

Pentagon je saopštio da je američka vojska u petak u Bagdadu, ubila iranskog generala Kasima Sulejmanija, po naređenju Trampa. Očekuje se da će napad izazvati ozbiljnu odmazdu Irana protiv Izraela i Amerike. - Ken Martin, www.foxbusiness.com, 3. januar 2020.

Dobrodošli u Novu godinu, novu deceniju i novi ulazak (ingres) Marsa u Strelca. Kao što je u ovoj rubrici već više puta rečeno, prolazak Marsa kroz Strelca i Jarca značajno se poklapa sa izbijanjem velikih kriza na Bliskom istoku, a često je povezano sa periodom opasnosti i pretnji Izraelu od suseda ili unutar zemlje.

Mars je ušao u Strelca 3. januara, kada je napad počeo, a napustiće Jarca 30. marta. Ono što ovaj period čini još problematičnijim je dugoročna konjunkcija Saturna i Plutona koja će se dogoditi sledeće nedelje, 12. januara 2020. godine. Sa orbisom od 18 meseci, ovaj ciklus od 32. do 37. godina bio je prisutan na početku Prvog svetskog rata i završetku Drugog svetskog rata. Poslednji put je bio u novembru 1982., podudarajući se sa periodom kada je Amerika tajno isporučivala oružje pobunjenicima u Iranu sa ciljem svrgavanja iranskog Šaha što je dovelo do formiranja Islamske republike.

Svetske berze su bile prilično dobro pre ovog vojnog udara. Prvog dana trgovanja u Novoj godini 2. januara, svi američki indeksi akcija ponovo su se podigli na nove, najveće maksimume, ali su počeli da se smanjuju posle prvog sata trgovanja u petak. Novi maksimumi svih vremena zabeleženi su prošle godine u Brazilu, Švajcarskoj i Indiji. Sve u svemu, bila je veoma dobra sezona praznika za svetska tržišta akcija, uprkos povlačenju u petak.

Vojna eskalacija između Irana i Sjedinjenih Država pozitivno se odrazila na zlato i švajcarski franak. Zlato je u petak, 3. januara, poskupelo na $1554 ponovo testirajući šestogodišnju maksimum sa početka septembra. Srebro je ojačalo na $18,32, svoj najviši nivo od 4. novembra. Švajcarski franak nastavio je da služi svetu kao sigurna valuta i utočište tokom nemirnih vremena, rastući na najviši nivo od septembra 2018. Da nije bilo izbijanja vojnih neprijateljstava, sve bi bilo dobro u finansijskom svetu. Ali Mars je sada u Strelcu, pa tenzije u geopolitičkim pretnjama možda tek počinju. Mars je sličan ratu, a kada Strelac odluči da bude agresivan ne zna da stane. Može biti nemiran, nepromišljen, nadmoćan i ne bavi se zarobljenicima. Jednom oslobođen teško se zaustavlja. Može se poklopiti sa velikim kolebanjima cena na mnogim tržištima, uključujući i akcije.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

…Ipak, ovaj stav nevojničkog angažovanja može biti testiran 2020. godine, jer progresivni Mesec pravi T-kvadrat ka američkom natalnom kvadratu Marsa i Neptuna, od decembra 2019. do marta 2020. Ako je vreme osnivačke karte koja se ovde koristi tačno (2. jula, 1776, 11:45, Filadelfija, PA), to ukazuje na period pojačanih vojnih sukoba i moguće nesigurnosti ili mešovitih poruka upućenih američkim saveznicima. – Knjiga Prognoza 2020, strana 53-54, napisana novembra 2019.

Nije samo prelazak tranzitnog Marsa u Strelca i Jarca ukazivao na mogućnost vojnog sukoba na Bliskom Istoku, već i progresivni Mesec u Strelcu koji formira T-kvadrat sa Marsom i Neptunom u američkoj karti, koristeći 2. jul 1776. kao datum osnivanja nacije. Ovo je samo još jedan astrološki prikaz koji podržava pretpostavku da se karta osnivanja SAD-a zaista zasniva na okončanju glasanja za nezavisnost u Kongresu, koje je bilo nešto pre podneva 2. jula, a ne 4. jula kada je Džordžu Vašingtonu dostavljen izveštaj glasanja čime je otpočet Rat za nezavisnost. Štaviše, Mesec u Strelcu iz karte od 2. jula takođe aktivira kvadrat Marsa i Neptuna u iranskoj karti i opoziciju konjunkcije Sunca i Urana ka Mesecu u natalnoj karti predsednika Trampa.

Ovaj novonastali sukob možda se neće završiti tako brzo kao što misle neki analitičari. Dok Mars prolazi kroz Strelca, snažno će aktivirati američke i iranske kvadrate Marsa i Neptuna i natalnu konjunkciju Sunca i Urana predsednika Trampa koja je u opoziciji sa njegovim Mesecom, između 28. januara i 13. februara. Na šta to ukazuje? Ukazuje da lideri mogu biti impulsivni, da prvo reaguju a potom razmišljaju, preteruju u reakcijama ili čak budu agresivni u svojim razmišljanjima. To može dovesti do snažne demonstracije sile, akcije i reakcije. Sa Marsom u Strelcu, stvari mogu lako postati „prekomerne“, kao što kažemo u Americi.

Možda ćemo dobru dozu ove energije videti već sledeće nedelje, jer se Uran - planeta iznenađenja i erupcija - okreće direktno 10. januara. Orbis uticaja za ovaj aspekt je već na snazi. Što se tiče finansijskih tržišta, to se često poklapa sa vrlo naglim kretanjima cena, u bilo kom pravcu. Može se poklopiti sa zadivljujućim preokretom trendova ili spektakularnim probojima na nove višegodišnje vrhunce ili padove u roku od dve nedelje. Već se poklopilo sa vrhuncima svih vremena na nekoliko svetskih tržišta akcija. Možda će biti još toga, osim ako se sve ponovo ne obrne.

Takođe želim istaći da je Mars napustio Škorpiona, boraveći tu od 19. novembra do 3. januara. Ovo je bilo naše „zlatno vreme“, od koga su koristi imali pretplatnici mesečnih, nedeljnih i dnevnih izveštaja MMA, kupujući zlato nedelju dana pre ingresa, kada je došlo do pada (najniže je bilo $1446) i prodajući ga kako se Mars približavao krajnjim pozicijama napuštajući Škorpion 3. januara (pošto je zlato premašilo $1550). Još nema tehničkih znakova da je zlato ostvarilo vrhunac, ali držite se plana, a plan je bio da kupite u roku od dve nedelje od ulaska Marsa u Škorpiona (što smo i uradili), i zadržite do kraja tranzita (što smo i uradili). Baš nam se lepo isplatilo, kao što je to bilo mnogo puta u prošlosti.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Dakle, razmišljajući o tome iz astrološkog ugla... Predsedniku Trampu tranzitni Pluton u Jarcu se približava opoziciji ka njegovoj natalnoj Veneri sa Saturnom u Raku, kasnije ove godine i u 2021. Ovo nije ohrabrujuća postavka za nekoga ko očekuje glatku pobedu na izborima ili za period nakon izborne pobede. Pluton nagoveštava odbacivanje ili transformacije na neki dubinski način. To ne znači da će izgubiti izbore, ali isto tako ne znači da će završiti svoj mandat, neugrožen, ako bude izabran. Mogućnost da pobedi na izborima, a da demokrate steknu kontrolu nad Senatom nije tako neostvariva. Čak i ako demokrate osvoje samo 16 od 35 mandata za reizbor, oni dobijaju većinu. Nije nezamislivo. A ako se to dogodi, s odlaganjem suđenja nakon izbora, biće to potpuno drugačije suđenje. Na svedočenje mogu biti pozvani asistenti. Moguće je da se dođe do otkrića šta se stvarno dogodilo (a Pluton samo radi svoj posao, dok plovi ka američkoj natalnoj konjunkciji Meseca i Plutona na poslednjim stepenovima Jarca).

Još jedno razmišljanje. Na dan izbora, utisak je da je pozicija predsednika Trampa snažna. Ako bi se svi glasovi slili na dan izbora, sa Mesecom i Severnim čvorom u konjunkciji sa njegovim natalnim Suncem, kladio bih se u njegovu pobedu. Ali neće se svi glasovi okupiti na dan izbora. Sve više Amerikanaca glasa uoči izbora. Barak Obama iskoristio je ove glasače preko svojih dobro organizovanih lokalnih angažovanja u 2008. godini.

Ako demokrate žele da ostvare bilo kakvu šansu za povratak u Belu kuću ili Senat 2020. godine, moraće da organizuju masovni odziv glasača u odsustvu, nalik onom koji je Barak Obama postigao 2008. Ako republikanci žele da spreče takav ishod, moraće da učine isto, ali mnogo bolje. Sve se može svesti na to ko ima bolje organizacione sposobnosti u obezbeđivanju glasova odsutnih glasača. Evo, kladim se na... pa, dokučite ko ima bolje organizovanu politiku "izađi na glasanje". U međuvremenu, ovo je snažan početak najznačajnije geokosmičke godine.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD