Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Raka (treći deo)

Kada smo ovu mrežu postavili, kada počinje da se razvija veza između ovih stepenova počevši od centra gde se nalazi Jupiter, pa razvijamo ovaj krug preko Meseca sa Venerom gde se formira Neptun, pa Hiron, pa se pronalazi druga strana gde je Mesec u padu, tu odjednom počinju da se razvijaju i oživljavaju svi drugi nivoi. To su stepen Venerinog pada na 27 Device, stepen Neptunovog pada na 21. stepenu Lava, stepen Hironovog pada na 9. stepenu Strelca i ono što je jako važno, preko puta se pronalazi Jupiter koji ima svoju tačku pada na 15. stepenu znaka Jarca. Ovaj kanal koji se formira između centra duše i njegove suprotnosti - mesta na 15 Jarca na kojem se nalazi Jupiterov pad, jeste sposobnost čoveka da pronađe kamen mudrosti ili filozovski kamen, kako se naziva u alhemiji. Preko ovog mesta se ovo znanje koje živi u eteričnom svetu manifestuje napolje kao potpuna sposobnost čoveka da pretvara bilo koji elemenat u zlato i u vrhunsku vrednost. Kada govorimo o zlatu mislimo u metaforičkom smislu i zlato je potpuno kosmička supstanca, zlato je najčistiji elemenat koji je izražen u materiji ne samo na ovoj planeti, ono nastaje direktno od zvezda. Cilj ovog kanala je da se ostvari život na Zemlji koji omogućava ova struktura nebeskog postojanja, drugim rečima da se na Zemlji stvori život kao na nebu.

Ako pogledamo ovu strukturu, ovu mrežu stepenova egzaltacija i padova, primetićemo da su svi međusobno udaljeni jedno od drugog po tačno 36 stepeni.

Na taj način mi dobijamo jednu mrežu koja se prostire iz centra duše po zakonitosti koja razvija sposobnost ili vezu da se ovaj prsten koji živi između Jupitera i Venere može potpuno manifestovati. Jer, ako pogledamo elemente planeta koje su u egzaltaciji i padu u ovom krugu, to su Jupiter, pa Venera, a njih dvoje zajedno daju Neptuna, zatim je tu Mesec oko kojeg se sve kreće i naravno Hiron, koji svakako predstavlja isceljujuću sposobnost koja ide sa ovim drugim prstenom, a to je sposobnost koju čovek ima unutar sebe. Uloga Meseca ovde je da u najvećoj meri prenese sve moći duše, a duša preko Hirona ima moć da se izrazi kao isceliteljska sila, kao mesto našeg doma i bliskosti preko Meseca, preko Venere - našeg ispunjenja i zadovoljstva, našeg spiritualnog vodiča preko Neptuna i naše znanje ili ispravnost preko Jupitera. Duša je tako načinjena, to je njena puna struktura i kada čovek takve kvalitete razvije u sebi on ima te moći, on ima taj život. To sve zavisi od kvaliteta duše i kvaliteta sećanja koje živi u ovom znaku i zato je definitivno srčana čakra najvažniji nivo kod čoveka i ovaj deo govori o našoj sposobnosti da prevodimo misli preko polja osećanja u polje života. Ipak, kako se preko ovog drugog kruga dodiruje i polje Plutona, dodiruje se polje duše same planete Zemlje, mi već vidimo da se otvaraju mogućnosti da se kroz znak Raka propušta i ovaj viši kanal koji spaja 1. i 7. čakru. Ovaj krug je sačinjen od prirode Marsa (1. čakra) i prirode Saturna (7. čakra) koji zajedno daju prirodu Plutona. Ovo ne bi trebalo da nas čudi, zato što u znaku Raka postoji još jedno sećanje, a to je mesto na kome je Mars u padu na 28. stepenu. Kod prosečnog čoveka ovo je izraženo kao sećanje na nešto što nije bilo lepo, na pad predaka, na borbu, na ratove i tragedije. Ovaj deo natusu oduzima dosta energije i onemogućava da razvije prva dva centra, zato što ga emocije, strasti i nezadovoljstvo predaka vuku u razne akcije i uvek su to nemirne duše, nemirna osećanja. Prethodno smo rekli da je neophodno da pronađemo istinu kao lepotu da bi imali finije stanje svesti, međutim, ovaj deo znaka Raka ako Mars nije dovoljno dobro postavljen odbijaće da to shvati, zato što su njegovi preci bili uvereni da su neprijatelji prisutni i da se treba boriti. Čak je i čovekova psiha dobrim delom tako stvorena, pa čak i ako bi drugačije mislio, njegova osećanja veoma često rade na drugi način. Ovaj deo ima svoju ulogu i funkciju koja je vrlo važna unutar natusa, taj deo nosi energiju koju duša u sebi ima i stvara jaku silu koja čoveka najviše povezuje sa energijom predaka, sa energijom onih koji su živeli pre njega i koji više nisu među živima. To je vrlo često pali Mars ili neko ko je otišao u eterični svet.

Tačka 28. stepena Raka je na vrlo zanimljiv način spojena sa tačkom u kojoj je ovaj Mars najjači, odnosno sa mestom u znaku Ovna u kojem je najsnažnije izražena njegova volja za životom, a to je 19. stepen Ovna i između njih postoji 99 stepeni. Devedeset devet stepeni postoji između potpunog života Sunca na 19 Ovna i mesta odakle je taj Mars otišao u najveće dno, u najdublji pad unutar sebe. Znak Rak u svojoj sledećoj fazi nudi mogućnost povezivanja i oživljavanja energije koja je duboko sadržana u polju 1. čakre preko Marsa kada se ta energija projektuje na drugu stranu. Kada se 99 stepeni projektuju na drugu stranu dobijamo 7. stepen Škorpiona za koji znamo da je veoma važan jer je tačno srednje rastojanje između stepena egzaltacije Plutona i stepena egzaltacije Urana. Ovo polje u kome se sreću bog podzemnog sveta Pluton i bog neba Uran, ponekad je bojno polje gde se sudaraju nebo i Zemlja. Često iz prakse znamo da ovaj 7. stepen može biti oštećujući i može ukazivati na razne sukobe, jer postoje sećanja koja su zabeležena baš na ovom stepenu, sećanja o borbi između dve vrlo suprotne sile - sile Zemlje ili jezgra Zemlje i sile neba i te stvari su osnova jednog dualizma koje čovek ima, koje stalno nosi čak i u svojoj duši. To se vidi u sećanju svih bitaka koje je duša vodila ili neko iz natusove porodice, ali svi ti sukobi, bolovi, ožiljci su ovde ostali i povezuju arhetipski najveće polje sukobljavanja. Ako je energija oživljena, ova dva entiteta Uran i Pluton međusobno skladno funkcionišu, jer ova energija može da ih poveže i tada tačka na 7° Škorpiona ne mora neminovno biti mesto u kome ćemo imati problem, već je to ujedno i mesto u kome se dve suprotne energije mogu spojiti. 2013. godina, više nego druge, budila je ovaj stepen i preko sezone eklipsi, gde je prva Lunarna eklipsa bila praktično na mestu egzaltacije Plutona (5° Škor-piona) krajem aprila. Solarna eklipsa u novembru bila je na 11° Škorpiona, a tada je Merkur i Severni čvor bio na 7° Škorpiona i veoma je bitna energija koju čovek može da uspostavi, ako uspostavi tu energiju sa sobom. Ako ovaj nivo energije probudi iz svog eteričnog tela, iz svoje duše, on može da uspostavi vezu balansa koji se manifestuje na ovom stepenu.

Ako pogledamo ovaj prolaz na 99. stepenu koji se pojavljuje od 7° Škorpiona - sa jedne strane je 16° Vodolije, a sa druge strane 99 stepeni od 19° Ovna i od egzaltacije Sunca je 10° Jarca. Između njih je naravno 36 stepeni, što je uvek broj čoveka jer ranije smo već govorili da brojevi 3 i 6 predstavljaju 3. i 6. znak koji su ljudski znaci. Samo srednje rastojanje između njih je tačno mesto egzaltacije Marsa i ovde je osa Marsa probuđena kroz znak Raka, kroz ovaj najnežniji i najosetljiviji znak ukoliko osoba uspe da spoji nebo i Zemlju - Urana i Plutona preko 7° Škorpiona. To osoba prirodno može da uradi, ali je jako važno da te nivoe energije propusti kroz sebe. Ta godina je izazivala dosta energije, dosta prolaska energije iz zemlje ka nebu i obrnuto kroz ljude, jače nego inače, zato što je to veoma snažno aktiviranje i buđenje baš ovog polja. Vrlo je važno da se Pluton ili duša planete Zemlje veoma svesno oživi, da bi energija mogla svesno da funkcioniše. Ta godina je donela dosta aspekata, dosta pozicija koje su jedinstvene i u tom smislu je ona značajna.

Na nivou čoveka, ove dve energije koje se ovde spajaju su one koje povezuju 1. i 7. čakru, omo-gućavajući tako da čovek kroz znak Raka ne samo da spaja 3. i 5. čakru, 2. i 6. čakru, već ima moć i mogućnost da u sebi potpuno spoji i Marsa i Saturna, odnosno da pronađe mesto u kome se energija može kanalisati i stvari se mogu potpuno promeniti.

Ako se neko bude pitao od čega zavisi ta sudbina na opštem, na kolektivnom nivou, znamo da to uvek zavisi od protočnosti natusa, a ne od protočnosti svih ljudi. Uvek je dovoljno da samo mali broj ljudi bude protočan i da obezbedi da ova energija ide kroz njih, da bi svima ostalima bilo dovoljno osvetljeno. To je moć znaka Raka i on je u tom smislu potpuno jedinstven i u njemu žive inteligencija, priče, sećanja, ljubav, sposobnost za isceljivanje, potpuna moć da se oblikuje vreme i prostor, sve u zavisnosti od tipa energije koju čovek kroz sebe prenosi. Kad pogledamo natalnu kartu mi vidimo kakva je ta mapa, kakvo je stanje sa dušom, kakav je potencijal koji imamo, koja su to sećanja? Najveći broj ljudi govori o sećanjima predaka kojih se uglavnom svesno ne seća, ali se geni u njemu sećaju i pričaju kroz događaje, slike, situacije koje čovek svakodnevno živi. Sve to izlazi iz znaka Raka, izlazi iz 4. kuće, iz vladara 4. kuće i ide preko Meseca i to su ti kanali. Oni moraju biti čisti, ako hoćemo da budemo srećni ili ako hoćemo da budemo na svaki drugi način ispravni i da živimo svoj normalni život.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD