Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

16. - 22. IV 2012

Kao što se očekivalo, većina svetskih berzanskih indeksa su prošlu berzansku nedelju otvorili oštrim padom. Većina je pala na dno u utorak i sredu, 10. – 11. aprila, a onda se oporavila u četvrtak, pre nego što su u petak ponovo pali. Neki indeksi su, 11. aprila, pali na svoje najniže vrednosti od 6. i 7. marta, dok drugi to nisu učinili, tako da je moguć još jedan slučaj međutržišnog odstupanja bika u okviru dozvoljenog orbisa geokosmičkog kritičnog datuma preokreta. Međutim, nijedna berza pred zatvaranje nije bila dovoljno jaka da potvrdi dno, a pošto ove nedelje Mars menja pravac kretanja, takođe postoji mogućnost daljeg rasprodavanja početkom nedelje,. Ovo je moćan Prvi nivo konstalacija, kao što je rečeno u studijama objavljenim u: “The Ultimate Book on Stock Market Timing Volume 3: Geocosmic Correlations to Trading Cycles” (Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi, Tom 3: Geokosmički uticaj na berzanske cikluse). Ova konstelacija ima veoma jak uticaj na završetak osnovnih ciklusa na američkim berzama u okviru sedam berzanskih dana.

Na Dalekom Istoku i u Pojasu Pacifika, bilo je pomešanih signala. Australijski All Ordinaries indeks je 11. aprila pao na svoj nedeljni minimum, što je ipak značajno iznad minimuma od 7. marta. Hongkongški Hang Seng i tokijski Nikkei indeksi su, takođe 11. aprila, pali na dno, oba ispod svog minimuma od 7. marta. Sva tri indeksa su se u petak oporavila, što može biti slučaj međutržišnog odstupanja bika. Međutim, obrazac je bio mnogo drugačiji u Indiji i Kini. Indijski Nifty indeks je prvo pao na dno 29. marta, a zatim ponovo 11. aprila, ali je održao minimum od 29. marta, a do kraja sedmice se samo skromno oporavio. Kineski Shanghai Composite je takođe pao na dno 29. marta, ali od tada snažno raste, što sugeriše da je već pao na dno. Možda je vreme da razmotrimo ponovno investiranje u kineske akcije.

Sve četiri berze koje pratimo u Evropi, značajno su pale 11. aprila. One su se 12. aprila oporavile, ali su ponovo počele da padaju kako se nedelja približavala svom kraju u petak 13-og. U slučaju nemačkog DAX-a, pad u petak je nadmašio minimum od srede, dok su AEX, FTSE and SMI indeksi održali taj minimum. Pošto su pred zatvaranje bili dosta slabi, postoji opasnost da u ponedeljak svi indeksi padnu, možda vrlo oštro - na još niže minimume. Ukoliko se to ne desi, onda će to i ovde biti slučaj međutržišnog odstupanja bika unutar kritične zone preokreta. A čak i ako padnu još niže, i dalje mogu dati signal za kupovinu, koji se zasniva na činjenici da Mars okreće i kreće direktno, ali samo ukoliko ojačaju do kraja sledeće nedelje.

Američki berzanski indeksi su prošle nedelje takođe bili izloženi izuzetnom slučaju međutržišnog odstupanja bika jer je u utorak, 10. aprila, Dow Jones Industrial Average pao na 12,710, nešto ispod svog minimuma od 6. marta od 12,735. Međutim, S&P i NASDAQ ostali su daleko iznad svojih minimuma od 6. marta. Sledećeg dana, svi američki indeksi su se oštro oporavili. I brazilska Bovespa i argentinski Merval pali su na dno 11. aprila, a oba su bila niža od svojih minimuma od 6. i 7. marta.

Zlato i srebro su prošle nedelje imali značajne oporavke, u skladu sa istorijskim bikovskim trendom pod uticajem heliocentričnog Merkura u tranzitu kroz Strelca (8. – 19. aprila). Od minimuma od 4. aprila od 1613, samo šest dana kasnije, 12. aprila, zlato se oporavilo na 1681. Međutim, do petka, ponovo je počelo da pada. Naš specijalni izveštaj o zlatu od prošle sedmice predviđa ovu mogućnost, i u tom slučaju dopušta verovatnoću kako bikovskog, tako i medveđeg tržišta. Jednako važne su sada i američke državne obveznice (kratkoročne i dugoročne), koje sada, dok se nalazimo u zoni stacionarnog Marsa, mogu dostići svoje najviše vrednosti svih vremena. Ovo bi trebalo da bude veoma važna nedelja za utvrđivanje primarnog trenda na mnogim berzama, što je često slučaj u toku nedelje u kojoj Mars menja pravac kretanja.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Dosta planeta menja pravac ovih dana. To je sasvim... kosmička pojava.

Kao što smo rekli prošle nedelje, "Merkur nije više retrogradan (hvala Bogu), ali je Mars retrogradan još nedelju dana, kreće direktno 14. aprila. To nije jedina planeta koja ove nedelje menja smer. Pluton započinje svoj petomesečni retrogradan hod u utorak, 10. aprila. Zato sada ulazimo u dvonedeljni period u kome će biti naglašeni principi Marsa i Plutona, što nije baš šetnja parkom - osim ako ne mislite na presretače koji vrebaju skriveni iza drveća i u žbunju." Dakle, ovo je bilo interesantno poglavlje u kampanji "rata protiv žena" i/ili "rata protiv majki" koja je vođena u Americi prošle nedelje između republikanaca i demokrata. Dakle, to zapravo nije bila šetnja parkom gde se presretači kriju iza grmlja i napadaju na temu polova i ekonomije, dva klasična područja (i sa klasičnim ponašanjem akcije i reakcije "pronađi i uništi") kojima vladaju Mars i Pluton. Mislimo, zaista: da li republikanci ili demokrate iskreno vode rat protiv žena? To se dešava samo tokom predsedničke kampanje kada Uran i Pluton dolaze u kvadrat, pa čak i tada, samo onda kada Mars i Pluton takođe menjaju pravac u istoj toj nedelji. Potrebno je mnogo zrelosti da bi se ovakve stvari razrešile.

Kao mundani astrolozi, mi ne možemo da čekamo gledajući ovo bizarno političko ponašanje koje će trajati sve do kraja juna, kada Uran i Pluton zapravo prave svoj prvi egzaktan kvadrat, a u roku od nekoliko sati Venera i Saturn menjaju pravac, i Jupiter pravi kvadrat sa Neptunom. Pomislite samo na glasine i optužbe koje će tada isplivati! Bilo bi to osveženje za populaciju, ako kandidati i njihovi portparoli budu s poštovanjem tretirali stvarne probleme, stvarna dešavanja i realne vizije za zemlju u naredne četiri godine, dok oni umesto svega ovoga odvlače pažnju od onog što je stvarno. Da li smo pomenuli da je Neptun sada u znaku Riba? Nismo sigurni koliko će ove godine biti istinito bilo šta ili bilo koji kandidat ili bilo koja stranka ili njihovi portparoli. Ali smo u jedno sigurni: sa Plutonom u Jarcu, javnost će zahtevati iskrenost, odgovornost i autentičnost. Onaj koji to bude imao, verovatno će izaći kao pobednik. Oni koji ne budu... dobro, pod ovim aspektima, ne mislimo da će biti lako prevariti javnost ili dobiti oproštaj. Ovo će biti godina razotkrivanja, pa ako krijete nešto potencijalno eksplozivno, imaćete problem.

Ali, vratimo se na današnji dan i na narednu nedelju. Mars koji kreće direktno 14. aprila nije samo Prvi nivo konstelacija koji je sada u igri. Sunce će biti u opoziciji sa Saturnom, 15. aprila, a obe ove planete su blizu natalnim planetama u horoskopu Njujorške berze (17. maj 1792.). Od mnogih astrologa konsaltanata čućete da Saturn u opoziciji sa Suncem donosi teško vreme. Ali, naše lično iskustvo govori da često baš u to vreme dolazi do vrhunca životnih ostvarenja. Što se tiče berze, ovo je jaka konstelacija preokreta, sa istorijskim uticajem od 73% na vrhove ili dna osnovnih ciklusa u okviru od 11 berzanskih dana. Direktan Mars ima 75% uticaja, takođe u roku od 11 berzanskih dana, a obično samo sedam. Dakle pitanje je: da li je trogodišnji maksimum dostignut 2. aprila vrh primarnog ciklusa na koji imaju uticaj ove dve konselacije? Ili, da li će ovaj trenutni pad ubrzati, ali i brzo završiti najnižim vrednostima osnovnog ciklusa koji se poklapa sa odvijanjem ovih konstalacija? Proučavanje ciklusa u kombinaciji sa proučavanjem određenih tehničkih detalja će nam reći šta je u pitanju ovaj put, a taj odgovor ćemo znati do kraja ove nedelje. Odgovor je važan jer će se najverovatnije poklopiti sa veoma snažnim kretanjem - možda 10% ili više - u pravcu trenda novog ili starog primarnog ciklusa, a u vreme kada 15. maja Venera krene retrogradno.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Neptun i Hiron su u Ribama. Nisu samo kandidati i njihovi portparoli ti koji šalju sumnjive poruke koje osporava zdrav razum i poverenje naroda, što može biti simptom negativnog kvaliteta Riba. Neptun i Ribe se posebno odnose na "poverenje" – ono poverenje koje je ustvari nepoverenje, takođe se posebno odnose na viziju. Da biste bili aktivni i uspešni, ova konstelacija zahteva dve stvari: veru i Saturna, a pod Saturnom podrazumevamo principe Saturna kao što su sposobnost da se manifestuje ono što je obećano.

Ali kao što smo rekli... nisu samo kandidati ti koji će biti izazvani da izraze realnu viziju kuda idemo, već takođe i Odbor Federalnih rezervi. Jedan od razloga što se berze u proteklih nekoliko nedelja oporavljaju bio je to što je predsednik Ben Bernanke ponovio svoju mantru da će "niske kamatne stope trajati sve dok sam ja ovde". Prethodne nedelje jedan od guvernera Fed-a objavio je da je na poslednjem sastanku Fed-a predloženo da Fed ne nastavlja sa "Tvist operacijom" i da se ne upušta u treće kolo samnjenja kvantitativnih olakšica koje bi smanjile dugoročne kamatne stope. Berza – a naročito zlato i srebro - ne vole različite poruke. A onda je u sredu prošle nedelje, još jedan guverner Fed-a (Dženet Jelen, možda sledeći predsednik Fed-a) sugerisao da zaista ima još prostora za olakšice Fed-a, ako je to potrebno. Dakle, da li će Fed nastaviti da podržava dugoročne niske kamatne stope kako je Bernanke obećao, ili će se povući do završetka izbora, kako je zaključio drugi portparol Fed-a?

Imajte na umu da se sve ovo dešava dok je Mars retrogradan, i dobrim delom za vreme retrogradnog Merkura. Bilo šta od ovoga što je rečeno ne treba da uzimate ozbiljno. Dobićemo mnogo jasniju ideju šta se po tim pitanjima sprema za SAD, a šta za svet, kada počne leto, posle prvog egzaktnog kvadrata Urana i Plutona, kada će, takođe, Venera i Saturn krenuti direktno. Tada će istina izaći na videlo. I možda neće biti previše lepa. Mislimo da, kvadrat Urana i Plutona može da bude veoma zbrkan - čak revolucionaran - ako suštinski nismo spremni. Ali zatim, ponovo, kako se neko uopšte može pripremiti za sve ono što donosi Uran? To je planeta iznenađenja i neočekivanog, i biće veoma naglašen u naredne tri godine. Zbog toga, finansijska tržišta će biti veoma divlja. Biće vam potrebno nekakvo znanje o finansijskoj astrologiji da biste se kretali u povoljnom pravcu u ovim vremenima.

Uzgred, g. Merimen vidi sve bolje. Hvala svima koji su nedavno pitali za njegovo zdravlje. Njegova distorzija se poboljšala sa 10 do negde između 2 i 4. Cilj je vratiti distorziju na nulu. Želimo vam uspešnu nedelju!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD