Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Moja duša je moj vodič

Simbol Sunca u Astrologiji, pre svega predstavlja – Duh, Svetlost, Svest… U Jarcu je sveto trojstvo energije zgusnuto, materijalizovano ili rekli bismo – dobija svoju formu. U filozofskim učenjima, čista svest ili suština nije u formi. Kao da se svest gubi u gruboj materiji, oseća se zarobljena i ograničena… Početak zime, solsticij, najkraći dan, odnosno obdanica – sve su to teme „Sunca u Jarcu“ u zagrljaju hladnog Saturna. Ali kako ćemo razviti SVESNOST? Jedino kada povežemo dve suprotnosti onda kažemo da je SVEST živa! Tada znamo ko smo, u stvari imamo spoznaju da smo „jedno sa svime“! 

Jarac je naglašeno dominantan u ovom spektaklu demontiranja iluzije genetskog nasleđa. Pored eklipse (pomračenje Sunca) tu se nalazi i južni Mesečev čvor (davno sećanje), Saturn kao vremenska odrednica i Pluton kao nemonivna transformacija kroz umiranje, odnosno vaskrsnuće (Feniks). Kada je Mesec u Jarcu aktivira se jaka koncentracija, ozbiljnost i strogi principi, a osećanja su veoma potisnuta, blokirana i kontrolisana. U ovim danima nije poželjno pokretati razgovore koji zahtevaju poverenje i bliskost, tako da privatne, intimne i lične potrebe treba staviti u drugi plan. Poželjno je pokrenuti duhovne rutine koje će otapati te naslage genetskog nasleđa, koje najviše determinišu naš život. Mi se, kao civilizacija, spremamo za velike promene upravo kroz znak Jarca. Ako u ovom trenutku pričamo o ljubavi i zadovoljstvu, vrlo je teško govoriti o partnerskoj ljubavi. Ovde je reč o ljubavi koja je kosmičke prirode, o ljubavi koja se nalazi u našoj fiziologiji. Pripadnici znaka Jarca prolaze ogromnu transformaciju kao kada bi delovi osobe umirali a istovremeno se rađali potpuno novi unapređeni ti isti delovi. Od 2. januara 2020. pa do 10. januara kada se dešava pomračenje Meseca svi će proći kroz „frustraciju“ susreta sa sećanjima na južnom Mesečevom čvoru. Više nikada neće biti ništa kao pre!

Vodolijama pomračenje Sunca pada u 12 polje, polje podsvesti. Venera, planeta ljubavi, trenutno je u znaku Vodolije. Ona je neobična, drugačija, zanimljiva na prvi pogled, ali ima neku crtu hladnoće, koja ne daje osećaj sigurnosti i topline. Sećanje u njoj budi Uran iz Bika, kao njen dispozitor vodeći je u njeno kraljevstvo čula. Vodolija podstiče Veneru na malu aroganciju da sa prezirom gleda na druge, neko ko ne da na sebe nikako i nikada, ali generalno, to samo tako izgleda. Vodolijanci će hteti da se zabavljaju okruženi mnoštvom...ali nema tog društva, nema one lepote gde se uživa u toj nekoj gužvi, a u današnje vreme dobija neku novu dimenziju. Možda Vodolije sada budu inspirisane da noćima ostanu pored kompjutera virtuelno komunicirajući, zaboravljajući da postoji pravi svet u okruženju. Za Vodolije, promene počinju neposredno posle pomračenja Meseca, kada se Uran, njihov vladar, okreće u direktan hod. Celih 25 dana Uran će stajati u mestu i biće to neobična stagnacija za Vodolije. Onog trenutka kada se Uran okrene Sunce će biti u kazimi konjunkciji sa Merkurom, a Saturn sa Plutonom. Vodolijanska svest će se itekako promeniti, ali oni stariji pripadnici znaka Vodolije trebalo bi da dožive „restart“ kroz lične emocije, naročito u porodičnim odnosima.

Ribama ovo pomračenje Sunca, svesti, pokriva oblast prijatelja. Ribe su uglavnom vrlo senzitivna bića. Sada, kada je Jupiter ušao u znak Jarca može se desiti da mlađi pripadnici ovog znaka svoj hipersenzibilitet iskažu na neuobičajen način. Možda bi bilo dobro za početak, da napravite sopstveni podsetnik za svaki dan, da se ne biste osećali loše ili ugroženi od drugih. Baviti se sopstvenim emocijama u tišini je najprirodniji tok. Svedočićete ovome u vreme pomračenja Meseca 10. januara u vašem polju ljubavi. Neophodno je da uvažite svoje emocije, jer one su navigacija, putokaz u kom pravcu se krećete i da li ste na sopstvenoj vibraciji. Tek prelaskom Venere u znak Riba 13. januara oživećete strast, želju i potrebu...ali samo oprezno da ne odete iz jedne krajnosti u drugu.

Ovnovi su ovim pomračenjem Sunca, a potom pomračenjem Meseca, direktno prozvani baš kroz partnerske odnose. Kao da će se pojaviti osećaj da su sve od sebe dali, učinili...ali ništa nisu dobili. Neophodno je ukapirati da ovo vreme ne podržava negaciju - strah da niste dovoljni u nečemu ili za nekoga. Ovo je pogrešan energetski tok. Vašu radost, uspeh, zadovoljstvo neuskraćuju tuđi komentari. Vas najviše blokira sopstveni osećaj o sebi, sve ono što mislite o sebi da niste (dovoljno dobri, pametni, bogati, inspirativni, stabilni, iskusni, lepi, zgodni). Zaista, ovo vreme vam nudi potpunu promenu vrste i tokova energije. Ovo kao da nije više pitanje da li hoćete ili nećete. Isceljenje će se desiti kada vaš vladar Mars uđe u znak Strelca i napravi veoma lep i lagan aspekt sa Kironom, baš u Ovnu. Ovo je naprosto neophodno. Vaš egzaltirani vladar znaka, Sunce će 13. januara imati ozbiljan sudar svetova sa Saturnom i Plutonom, a gle čuda tada Venera ulazi u znak Riba koji je egzaltira. Sve je u redu, i svi faktori za potrebna iskustva su tu.

Bik kroz ova pomračenja Sunca i Meseca prolazi kroz jednu pomalo kontradiktornu fazu. Vladarka znaka Bika, Venera je u Vodoliji, a Uran u Biku. Ovo se zove recepcija, zamenjena mesta. Ova Venera će probuditi i aktivirati Bika na pravi način uz pomoć Urana. Ono što je za Bika napor jeste što ova Venera iz Vodolije može da bude zagledana u budućnosti, zagledana u sve šta može da se desi, a da zaboravi da postoji sadašnjost. Od silnih planova, ne vidi šta treba sad da radi. Ima rasutu pažnju za sve ono na šta je drugi primoravaju, ona samo radi ono što želi. Svojeglava. Unikatna. Drugačija. Ne želi da se uklapa. Ona nikako ne može biti u dosadnoj i jednoličnoj vezi. Mora da ima slobodu i vreme za sebe. Nezavisnost na prvom mestu. Na drugom su prijatelji. Ovo može zaista ugroziti formalni partenerski odnos – brak. Ukoliko se i ovaj starinski model nadgradi novim načinom posmatranja života, emocija, poštovanja, eto zajedničke radosti od 16. januara.

Blizanci posmatraju pomračenje Sunca sa daljine za kratko vreme, do ulaska Merkura u znak Jarca 29. Decembra. Ovo može da smanji razdraganost i životnu radost Blizanaca, ali nije tako kao što izgleda. Venera, planeta ljubavi i vladarka polja ljubavi je u Blizanačkom devetom polju. U 9. polju čovek, Blizanac treba da nađe svemu smisao i da otkrije svoj poziv. Najbolji put je razgovor. Uz razgovor treba da se objasni bilo šta ako postoji problem, a ne da se nehajno pređe preko svega. Mogući su iznenadni prekidi veze ili partnerstava, ukoliko partner oseti da gubi slobodu, da je dosadno i da se guši. Merkur ulaskom u znak Jarca gubi svoju osobinu popustljivosti. Ono što bi Blizanci prirodno lako izgladili sada postaje teško. Uvek su korak ispred drugih, moderni, prijateljski, spremni da organizuju. No, sada nije tako. Sada energija iz Jarca daje drugu atmosferu. Mogući su iznenadni prekidi veze ili partnerstava, ukoliko se samo malo ne uspori donošenje odluka. To će se dešavati 16. januara kada Merkur uđe u znak Vodolije i napravi kvadrat sa Uranom...sve može u sekundi da se raspadne.

Rakovi su rešili da ovu godinu završe promenom svesti, a da u prvoj polovini Nove godine donesu promene i u svom emotivnom statusu. U ovom pomračenju Sunca, Mesec je u Jarcu u egzilu (izgonu, progonu) što znači da je Mesec (vladar Rakova) u ovoj poziciji na gubitku usled čega su njegovi uticaji ovde "blokirani" i gotovo neprimetni. Ovo govori da postoji neka blokada kod Rakova zbog okolnosti, ali vrlo verovatno te okolnosti su genetsko nasleđe. Rakove prati glas da su simbol promenljivosti. Boraveći u stabilnom, postojanom, doslednom i strogo uređenom Saturnovom znaku, neće uspeti da ispolje svoj uticaj na adekvatan način, već pre indirektno, izokola i na pritajen (tako reći sramežljiv) način. Pomračenje Meseca koje će se desiti 10. januara daje Mesecu poziciju „svoj na svome“. Ovo nije lak period za partnerski odnos. Trnovit i mukotrpan je put koji vodi do ovog krajnjeg cilja. Ključni faktor uspeha na ovakvom teškom putu je mnogo strpljenja, velika upornost, snaga i izdržljivost duha kao i postojanje dovoljne spremnosti na čekanje. Dakle, vreme ovde igra vodeću ulogu. U međuljudskim odnosima, kada neko želi da ostvari prijateljski ili ljubavni odnos sa Rakovima, mora biti upoznat s ovim činjenicama koje su sada kao faktor neminovnosti. 

Lavovi su preko svog vladara Sunca, „pomračeni“? Da li Sunce stvarno može da se pomrači. Ova reč je proizvod kolektivne svesti koja se plaši kosmičkih dešavanja jer sve što je na nebu je izvan kontrole malog „ljudskog ega“. Lavovi mnogo vole da su uvek dobro došli, da su vidljivi, i da budu omiljeni od partnera. Ali pomračenje Sunca, potom pomračenje Meseca menja vreme i okolnosti. Inače, kada se radi o međuljudskim odnosima, često je naglašena izrazita opasnost od ostavljanja pogrešnog utiska, postojanja želje za određenim distanciranjem od drugih. U mnogim situacijama u ovom vremenu Lavovi mogu delovati i previše povučeno, zatvoreno, rezervisano, i s određenom dozom strogosti u svom ophođenju. Ponekad u prijateljstvima može delovati i kao da ne pokazuje dovoljno empatije za probleme svojih prijatelja dok na polju ljubavi može odavati utisak nedostižne i emotivno hladne osobe. U njihovom partnerskom polju je Venera koja traži promenu, oslobađanje. Neophodno je da svom unutrašnjem Suncu dopustite da sija iz vas. Lavovi će svoju najveću transformaciju doživeti oko 13. januara kada će se energija Lava prikazivati kroz suprotni znak, Vodoliju. Sunce ulazi u znak Vodolije od 20. januara gde i dalje nije u nekom dostojanstvu ali je na nebu i sija za sve nesebično!

Devicama se dešavaju neverovatne okolnosti koje će ih navesti kroz polje kreativnosti, ljubavi da uđu u svoju misiju. Ta misija ima veze i sa partnerskim odnosom, ali primarni uvidi kroz ovo pomračenje Sunca jesu: da ste dovoljno dobri za sve ono što vas inspiriše, ono unutar vas koje vas tera da budete „ona stvarna autentična osoba“. Unapredite svoje veštine, svoja znanja i kvalitete, ali pre svega kroz unutrašnju svest. Nije uvek lakši put kontinuirano se usavršavati, a svakako jeste pravi, jer sve ostalo podrazumeva da se izgovarate zbog ionako izmišljenih dokaza o svojoj nedovoljnosti (skromnosti). U polje partnerskih odnosa 13. januara vam ulazi egzaltirana Venera. Ljubav će spasiti svet, a ne samo Device. 

Vagama ova Solarna eklipsa pada u polje primarne porodice. Čovek bi pomislio da su sada Vage usmerene na primarnu porodicu, da im nije do zabave. Vladarka Venera je u Vodoliji, inače brza kao munja, ali opet njome vlada Saturn, pa Uran, što bi značilo da je ona ponekad usporena, ponekad prebrza. Mora da usavši BALANSIRANJE, da se uklopi, da savlada unutrašnji sat, da ne brza, ali da opet ne misli da će večno biti mlada. Da, hoće duhom svakako, ali ukoliko u pravom trenutku ne prepozna prave osobe, onda se možda takav bljesak neće pojaviti više nikad, a one će ostati same. Ipak, šta god da bude, Vage treba  motivisati, terati, ali stvarno, da izađu napolje u grad, sa prijateljima, bilo gde. Vagama  je potreban podsticaj, pošto očigledno same to ne mogu da prepoznaju, ne umeju da se pokrenu. Veliki genetski događaji ih inhibiraju i ni sami ne znaju da li levo ili desno, pa ih još i Venera iz Vodolije zbunjuje. Rasterećenje će doći od 16. januara kada će partnerski odnos obojiti romantika i bliskost.

Škorpionima Solarna eklipsa pada u treće polje, polje načina razmišljanja. Obzirom da je Mars u Škorpionu, ovo je jaka, izuzetna energija, posebno fanatična radna volja...Ovo je jaka fizička, psihička ali i emocionalna energija!!! Na vama je da ovu energiju iskoristite na pravi način... Vreme je za hrabrost i samopouzdanje... Gde je Pluton tu su i promene... dobar je aspekt, dakle takve su i promene.... samo treba naglasiti da je ovo aspekt kraćeg trajanja, do dva tri dana!!! Međutim nema razloga da ga ne osetite... i njegovu moć da regeneriše, da poboljša zdravlje i vitalnost... Ako već neko vreme sebi obećavate „od sutra počinjem da vežbam“... sada je vreme za to.... nema izgovora. U svakom slučaju vreme je za akciju... Sve svoje poteze pod Jupiterom u Jarcu, Škorpioni će vući ne samo smelo, nego i s iskrenom verom u uspeh. Mars menja znak 3. januara i prelazi u znak Strelca. Doživećete novi polet i nadvladati neugodnosti koje vam je donosila opozcija sa Uranom. Bit će to dobrodošla pomoć u mnogim situacijama kad ćete dobiti dobar vetar u leđa ulaskom Venere u polje ljubavi. 

Strelčevima Solarna eklipsa pada u drugo polje - polje vrednosti. Nakon što je godinu dana boravio u Strelcu, Jupiter je 3.12.2019. prešao u znak Jarca kojeg će idućih godinu dana oplemenjivati svojim tranzitom. Ovo nije povoljno dostojanstvo za Jupitera jer će to biti vreme „oslobađanja“ posle prošlogodišnjeg „prikupljanja i širenja“. U vašem prirodnom polju ljubavi je Kiron, i ovo je vreme ozbiljnog isceljenja. Isceljenje kreće ulaskom Marsa u znak Strelca od 3. januara koji će praviti trigonski aspekt sa Kironom. Formalni (bračni) partnerski odnosi prolaziće kroz krizu kada Merkur uđe u znak Vodolije i tu ostane 21 dan. Upravo pozicija Jupitera u znaku Jarca će amortizovati ili smanjiti potencijalnu napetost. Uvek se sve dešava sa razlogom i to je neophodno prihvatiti!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD