Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 23.12. do 29.12.2019.

Tržišta su bila ravnodušna na opoziv predsednika Donalda Trampa, jer se ne očekuje da će on biti smenjen sa vlasti i kao rezultat toga ne bi trebalo biti negativnog uticaja na fiskalnu ili monetarnu politiku. Ulagači su se umesto toga fokusirali na nedavna pozitivna kretanja, poput trgovinskog sporazuma između Trampove administracije i Kine, a koji bi trebao zaustaviti određenu ekonomsku napetost. „Trampu su bile potrebne pobede. Dobio je NAFTA, postigao sporazum sa Kinom i odobren je budžet. Sve ovo je ostvario pod pretnjom opoziva" www.cnbc.com, 19. decembra 2019.

Prošla nedelja je bila savršen primer interakcije između pozitivnih tranzita Jupitera na snazi do 27. decembra, i mnogo oštrije konjunkcije Saturna i Plutona (na svakih 32-37 godina), koja će biti 12. januara, ali čiji uticaj se manifestuje i do 11 meseci pre ili nakon egzaktnog aspekta. 

Sedmica je započela u svetlu postignutog trgovinskog sporazuma između Sjedinjenih Država i Kine, a zatim je Parlament odobrio trgovinski sporazum između SAD-a, Meksika i Kanade. Sredinom sedmice svedočili smo istorijskom glasanju o opozivu Donalda Trampa od strane Predstavničkog doma SAD-a, treći put u istoriji Sjedinjenih Država u partizanskoj političkoj borbi. Ali berze nisu marile za politička previranja. Bile su fokusirane na istorijsku nedelju trgovinskih sporazuma koji otvaraju potpuno novi nivo ekonomskih prilika za rast, putem trgovine (Jupiter). I na osnovu toga, američka berza je nastavila da probija nove najviše vrednosti svih vremena, povlačeći sa sobom mnoga druga globalna tržišta akcija.

Po tom pitanju, teško je osporiti uspeh ekonomske politike predsednika Trampa. Okončao je dosadne trgovinske tenzije koje su brinule tržišta i korporacije, u skladu sa Jupiterovim trigonom ka Uranu 15. decembra i Suncem kao prenosnikom ovog harmoničnog trigona od 23. do 27. decembra. Uobičajeno iskustvo sugeriše da ljudi glasaju u skladu sa ličnim ekonomskim osećajem blagostanja. To nije sasvim tačno jer nove ankete omiljenosti sugerišu da je još uvek ispod 50%. Izgleda da polovina Amerikanaca može glasati u skladu sa debljinom svog novčanika. Druga polovina glasa na osnovu karaktera, a ovo je mesto gde predsednik i dalje pada. Ovo objašnjava ravnomerni rascep Amerikanaca koji žele da ostane na vlasti i onih koji ga žele ukloniti.

Zanimljivo je da je više onih koji žele da ga uklone iz grupe nezavisnih glasača. Da li će biti uklonjen? Verovatno ne, jer će za uklanjanje biti potrebno 2/3 Senata. Sa 53-47 većinom, republikanci se verovatno neće razjediniti pred izbore i jasno je da je ovo partizanska borba. Međutim, predsednik Tramp je pod snažnim tranzitima Plutona i Neptuna u naredne dve godine. Pluton, koji se odnosi na ugrožavanje moćne pozicije, biće u opoziciji sa njegovom natalnom Venerom i Saturnom. Venera se vezuje za ljubav i popularnost, dok se Saturn odnosi na nečiji položaj i autoritet. Nema naznaka poboljšanja, posebno od juna do izbora, kada će Mars prolaziti kroz Ovna formirajući ratoborni kardinalni T-kvadrat. 

Istovremeno, tranzitni Neptun formira T-kvadrat ka predsednikovoj natalnoj vezi Sunca i Urana, koja je u opoziciji sa njegovim natalnim Mesecom (rođen je pod Lunarnom eklipsom sa Uranom - on je „drugačiji“, kao što je često slučaj sa jakim uranskim kartama). Oni koji misle da se ponašao bizarno i „neprimereno“ (otuda i problematika „karaktera“ u populaciji) tek će videti pravo lice. On se neće „normalizovati“ zbog glasanja o opozivu. Najverovatnije je da će biti suprotno. Za neke će možda postati još „zabavniji“, još manje sputan. Ali takvo ponašanje ga zapravo može približiti opozivu, jer je Pluton takođe planeta „uklanjanja sa vlasti“. Većina analitičara smatra da što duže vreme odmiče, to više boli demokrate i favorizuje Trampa. Moje shvatanje astrologije i činjenica da Pluton u Jarcu (presuda) jača u njegovoj karti kako se bližimo izborima, sugeriše suprotno. Kada ste na udaru Plutona, kao što je Tramp, obično vam se dešavaju okolnosti za koje ste mislili da vam se nikada neće desiti, a kada na njih odreagujete kao što znate to neće dati dobar rezultat. Da biste se izvukli iz toga neophodna je neka vrsta transformacije sopstvenog sistema vrednosti, uverenja i(li) ponašanja. Ako svojom voljom to ne primenite, promene se često nameću i ceo život se menja nezavisno od vaše volje. Tranzit Plutona, posebno preko Saturna, na ovaj ili onaj način je veličanstven period. Stvari više nisu iste i za vas ne funkcionišu kao ranije.

Na kraju, tajna uspeha pod moćnim konjunkcijama u Jarcu 2020. godine je „planiranje“. To je jedan od najvećih darova čovečanstvu, a Astrologija je jedno od najmoćnijih oruđa za pomoć u planiranju. I naravno, ove će se projekcije usavršavati i sužavati kako godina napreduje kroz naše dnevne, nedeljne i mesečne izveštaje, na osnovu obrazaca koji se odvijaju u svakom od ovih ciklusa. 

Vraćamo se 3. januara. Svima vama iz celog sveta, hvala na podršci tokom protekle 21. godine. Sa najboljim željama za divnu prazničnu sezonu i najuspešniju i srećnu Novu godinu! Biće to velika godina što se tiče kosmičkih aspekata. Tri konjunkcije spoljašnjih planeta u Jarcu! Kao što je istaknuto u knjizi Prognoze 2020, ovo je godina heroja i zlikovaca. Budite hrabri i iskreni, i postupajte sa osećajem za posledice svojih dela, kao što to rade heroji.

Vidimo se sledeće godine!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD