Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za opadajuću fazu Meseca u znaku Device

ZEMLJANI ELEMENT - MESEC U ZNAKU DEVICE

Podrška i emocionalna zadovoljenost su osećanja koja bi mogla da vladaju ukoliko bi izašli iz potrebe za popravljanjem, analiziranjem i pronalaženjem nedostataka i mana. Praktično i opipljivo izražavanje emocija. Veoma je važno podstetiti se da je sve savršeno baš onako kako jeste, i ti ljudi oko vas i te stvari i događaji, pa i vi ste savršeni upravo takvi kakvi jeste. Idite na masažu, izmasirajte vi nekoga, grlite se dosta, pripremajte odlične obroke sa specijalnim začinima. Podržani ste od vremena, sve se odgovornosti ispunjavaju. Dobri dani za šetnju i osećanje tla pod nogama. Uzemljite svoje emocije u fizičku stvarnost. Oslobodite sve nepotrebne emocije kroz zemlju, ovo je prilika da izanaliziramo i shvatimo koliko smo fenomenalni, tačno dovoljni u ovde i sada. Naglašena je naša fiziologija, telo, posebnu pažnju treba posvetiti fiziološkim potrebama i pomoći ih, podržati svesno. Možete pristupiti nekom posebnom vidu pročišćenja vašeg tela na svim nivoima. Bilo da je to zdrav način ishrane ili mentalna dijeta.

MESEC U FAZI OPADANJA

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktan opadajući kvadrat sa Suncem, orbis 90 stepeni, i to nakon Faze Punog Meseca (opozicije), period u kome Mesec gubi svetlost. 

Ovo je odličan period za započinjanje svakog oslobađanja, od zavisnosti, od gojaznosti, od negativnosti. Nova etapa širenja sa specifičnim dejstvom, aktiviraju se donji delovi tela, faza završetka, pa valja završiti projekte, poslove, treninge, lečenja. Faza koja potpomaže čišćenje organizma, oslobađanje od taloga, pogodno za odlazak u parna kupatila, za biljne obloge na stopalima, glinene obloge, sprovođenje gladovanja (fasting) - uzdržavanje od hrane, za ispiranja i klistiranje. Energetske brane se otvaraju, pa fizičko opterećenje treba biti umereno. Vibroterapije, elektroterapije, obrnuti položaji Yoge, šetnja i sve što doprinosi i poboljšava cirkulaciju je dobro u ovom periodu. Izbegavati masnu hranu, nepoznatu, neuobičajenu i onu koja se sporije vari, ovo je faza kada gravitacija varira pa i preraspodela hrane, mogući poremećaji probave, ospe na koži zbog neapsorbovane, zaostale hrane - stvaranje toksične atmosfere. Koristiti začine koji poboljšavaju varenje, pomažu zagrevanje organizma. Ovo je dobar period za korišćenje prikupljenih trava, za izbacivanje i razbijanje masnoće, kamenja i peska iz organizma.

PREPORUKA ZA OPADAJUĆU FAZU MESECA U ZNAKU DEVICE

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema. Ovo  je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća kako bi lakše osetili i čuli poruke tela, pomogli cirkulaciju za pročišćenje, otpuštanje.

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru. Ovde je bitno očuvati polje Aure, kako bi radost kontakta, susreta se najfinijim nitima sopstva, Intuicijom koja se direktno napaja iz centra galaksije, prihvatili i postavili kao neizostavni deo nas kako u prostoru tako i u vremenu.

U ZDRAVOM TELU ZDRAV DUH - MRŠAVLJENJE -  Početak mršavljenja najbolje bi bilo sprovesti u drugoj i četvrtoj fazi Lunarnog ciklusa, fazi rasta i opadanja jer je tada lakše i bezbolnije prekinuti vezu sa hranom, čišćenje je mnogo efikasnije. Veoma je teško otpočeti mršavljenje ili uzdržavanje od hrane u prvoj - Mlad Mesec i trećoj fazi - Pun Mesec jer u tom periodu Lunacije organizam je u punoj snazi i angažuje sve svoje jang organe za preradu hrane, on se tada obnavlja iznutra, usmerenost unutrašnjeg toka je na zadržavanje, sabijanje, pa je čišćenje organizma otežano. Znak Device dodatno upotpunjuje ovu sliku. Prirodno i lagano ćete i vi i vaš organizam prepoznati šta je stvarni kvalitet, šta je bolje, zdravije za vas, a svaki višak, ono bespotrebno, svaku prljavštinu možemo lagano prepoznati i očistiti. 

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba) 

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite, što vam smeta, a naročito što vam iritira stomak.

POSVETITE SE SEBI, postavite jasan, čist i čvrst temelj za novi plan ishrane, života, načina rada, ljubavi prema sebi. Dozvolite svom biću da bude negovano, odlučite se za nešto novo ili na novi način pristupite starom. 

YOGA POLOŽAJ - aktuelni položaj Strelca Akarna Dhanurasana omogućiće fokus na ostvarenje vizije, a ne na raspršujuće misli i reči koje se roje i samim tim nam odvlače pažnju, umanjuju fokus kao i mogućnosti. Takođe su preporučeni svi položaji uvrtanja, kao i oni koji pokreći peristaltiku creva.

PROVEDITE VREME U PRIRODI, ŠETNJA duž širokih praznično okićenih ulica, užurbanih, euforičnih, vežbajte svoje misli ovde, pronađite najlepše u ljudima, u trenutku, u ovde i sada, ne dajte graji da vas zavede. Fokusirajte se da vam je udobno u sopstvenom telu.

DUBOKA RELAKSACIJA - pažnju posvetiti dubokom disanju. Udišući ljubav i mir, izdišemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi. Na ovaj način vraćamo se sebi, savršenoj harmoniji tela, spokoju sa sopstvom, svojim dubinama. 

FOKUS NA MALE, RUTINSKE RADNJE vraća momentalno na sada i ovde! Ukoliko vas nešto izbaci, zabrine, stvori otpor ili grč u telu, odmah se zaradite nekim preslaganjem radnog stola ili fioka, preslaganjem garderobe, poređajte nešto.

MEDITIRAJTE - dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u telu, među organima, između ćelija, duboko gde je sve jedno, a tako i u odnosima sa bliskim osobama ili sa bilo čim ili kim.
Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama, posebno osluškujte telo! Možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi  postigli harmoniju, taj Mir u sebi.

MOĆ VIZUALIZACIJE, možemo iskreirati most između ideja, racionalizacije i materijalizacije, kakav mi to želimo da bude naš život, poređajmo te potrebne gradivne elemente, gde to želimo da idemo. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD