Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16.12. do 22.12.2019.

Predsednik Tramp je pristao na ograničeni trgovinski pakt s Pekingom kojim će obustaviti postojeće carinske stope na kinesku robu i otkazati nove namete koji su zakazani za nedjelju, u sklopu dogovora o podsticanju kupovine američkih poljoprivrednih proizvoda i ostvarivanju drugih ustupaka. - Wall Street Journal, 13. decembra 2019.

Nije loše za petak 13-ti. Prošle sedmice bila je uočljiva praznična atmosfera poznata po „darivanjima“, jer se na finansijskim tržištima dogodilo mnogo dobrih stvari. Kao prvo, Fed je objavio da će na neodređeno vreme stope mirovati, ili dok inflacija u dužem periodu ne prekorači “kontrolni” nivo koji je Fed uspostavio. Nepisani sporazum je da se stope neće menjati tokom predstojeće izborne godine. Međutim, oni verovatno nisu svesni da će Venera od 13. maja do 25. juna 2020. biti retrogradna, a to je vreme kada oni (ili druge centralne banke) često neočekivanim najavama menjaju svoju politiku. 

Druga dobra stvar koja se dogodila na finansijskim tržištima bila je ta što su izbori u Velikoj Britaniji napokon omogućili jasniji put za Bregzit, razvod od Evropske unije o kojem se glasalo pre tri godine. Tržišta sada mogu odahnuti jer je otklonjena zabrinutost koju je kreirala nesigurnost u vezi tog procesa (mada će to stvoriti nove probleme).

Treća dobra stvar je da su SAD i Kina konačno najavile „prvu fazu“ (od tri) trgovinskog sporazuma, sa idejom da se sporazum potpiše 3. januara. Na osnovu ove dobre vesti, svetska tržišta kapitala su poskočila, posebno u SAD-u gde su DJIA, S&P i NASDAK ostvarili nove vrhunce. Mnoga druga tržišta su blizu najviših vrednosti ili ostvaruju nove višegodišnje maksimume.

Na osnovu prošlonedeljnih dešavanja na berzanskim tržištima moglo se pomisliti da su geokosmičke korelacije usklađene sa aktivnostima na berzi. Američka (i ostala svetska) tržišta mučila su se nakon vrhunaca od 27. novembra (DJIA i NASDAK) i 2. decembra (S&P). U utorak-sredu, 10. do 11. decembra, dok je Venera bila sa Saturnom (11. decembar) berza je bila na najnižem nivou. Jedno od naših pravila je da svako tržište koje opada pod teškim aspektom Venere i Saturna postaje kandidat za snažan skok. Ova ideja očekivanog rasta akcija nakon srozavanja pod aspektom Venere i Saturna, bazira se na trigonu Jupitera ka Uranu 15. decembra (preterivanje i skok)  sa izgledima koji su prošle nedelje opisani kao: „ipak, s Jupiterovim trigonom ka Uranu nakon ove konjunkcije, mogu se pojaviti nagoveštaji trgovinskog sporazuma između SAD-a i Kine, što bi imalo smisla jer bi nove tarife trebalo da budu pokrenute 15. decembra… to bi takođe moglo označiti finalni dogovor oko dela sporazuma. To bi mogao biti okidač za još jedan rekordni skok do kraja godine, jer će se Sunce tada spojiti sa Jupiterom u trigonskom aspektu sa Uranom, 24. i 27. decembra.” Dakle, svet je dobio „ograničeni trgovinski sporazum“ (Saturn) između SAD-a i Kine, a potom veliki (Jupiter) skok u vrednosnim papirima širom sveta. To nije bio obećan prelepi veliki trgovinski sporazum, ali obećanje je dato u vreme boravka ekspanzivne planete Jupiter u ekspanzivnom znaku Strelca. Sada je u Jarcu. Veliki, divni dogovori sada su svedeni na prihvatljive, ograničene dogovore.

Ovo je bila odlična nedelja za sirovu naftu kojom vlada Jupiter. Prvi put od septembra, sirova nafta se prodavala iznad $60 za barel. Zlato i srebro su se dobro držali. Zlato je čak napravilo vrhunac ciklusa, trgujući malo iznad $1490 u četvrtak, 12. decembra, prvi put od 7. novembra. Dok god je Mars u Škorpiji i zlato ne padne ispod $1450, ima trend rasta. S druge strane, bitcoin je zaglavljen između $7000 i 7500. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Slavni Jupiterov tranzit će ostati na snazi do 27. decembra kada mu se pridružuje Sunce i skupa prave trigon sa Uranom. Stoga, čak i na tlu Jarca, ove planeta šire osećaj dobrobiti u vezi budućnosti. Za sada. Sve bi se to moglo promeniti početkom sledeće godine kada Sunce napusti Jupitera i pridruži se Saturnu i Plutonu u znaku Jarca, od 10. do 13. januara. Za to vreme, Uran će takođe promeniti smer, što znači da se tada veliki broj trendova takođe može promeniti.

Ali za sada, uživajmo u ovom godišnjem dobu i nekoliko prevaziđenih briga koje su mučile ekonomske i svetske lidere tokom cele godine. Sačuvajno brige za narednu godinu do… sledeće godine. Sve o tome možete pročitati u ovogodišnjoj knjizi Prognoza 2020, koja izlazi u ponedeljak. Biće to godina za pamćenje, kosmički gledano. 

Nakon sledeće nedelje smo na odmoru te neće biti nedeljnih izveštaja od 23. decembra do 3. januara. Zabavljajte se! Uz svu tu energiju Jupitera do 27. decembra, nema razloga zašto to ne bi iskoristili. Međutim, možda bi bilo dobro da ne preterate u tome. Jupiter često ima problema da prepozna svoja i tuđa ograničenja. Ali uz zdrav razum i poštovanje drugih, izvesno je dobro praznično raspoloženje kako na poslovnom tako i na privatnom planu. U stvari osetićemo harmoniju sa drugima prepoznajući šta je ono što nas spaja pre nego ono što nas razdvaja. Uživajte! 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD