Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Blizanaca

Zračimo svojim sjajem! Tama se pojavljuje samo ukoliko nema našeg sjaja. Zato, sijajmo, budimo to biće koje zrači integrtetom i radošću, lepotom, nesvakidašnošću.

U trenutku punog Meseca Ascendent je u znaku Strelca na 7° što može ukazati na određeno širenje vidika i pronalaženje novih solucija u vezi nekih starih pitanja, obaveza, pripadnosti, možda i dugova ili jednostavno nekih obligacionih odnosa. Da sagledamo sve u vezi postojanosti, onoga za šta smo tradicionalno vezani, ili pak vezani svojim ličnim izborom dok smo se kretali ka miru, bezbednosti, sigurnosti. Naročito su naglašeni odnosi, bilo da su ljubavni ili poslovni, a posebno onaj najvažniji, lični, odnos prema sebi. Sva partnerstva će dobiti mogućnost da se rezimiraju, da se pregledaju, pogledaju potpuno drugim očima, šire, sveobuhvatnije. Osim stepena Ascendenta koji usmerava temu, takođe se i Mesec nalazi u 7. kući u znaku Blizanaca i utoliko nas udaljava od sopstva, ali nam istovremeno daje mogućnost da vidimo iz mnogo šire perspektive, da se oglednemo u drugima, da vidimo taj odraz u ogledalu, ali i da uz dovoljan stepen iskrenosti prihvatimo celog sebe, konačno!

Mesec postavljen u promenljivom znaku Blizanaca naglasiće mogućnost promena i aktivirati sve u simbolici reči, misli, ideja, radoznalosti, pisanja, komunikacije, namera, odluka, ugovora, kupoprodaje, automobila, saobraćaja, prevoza, komšiluka, rođaka, takođe i mogućnost sagledavanja emocija sa distance, psihološkog vida povezivanja. Blizanci su takođe znak efektivnog slušanja i podučavanja.

Merkur kao dispozitor Meseca žuri u zagrljaj Suncu u Strelcu što dodatno ističe vreme potrage i sagledavanja te velike slike, tog širokog pogleda na sebe i svoj život tražeći ujedno i sopstvenu svrhu, više značenje postojanja, razloge postojanja kao i krajnje pitanje koje se odnosi na našu Misiju duše sada i kroz inkarnacije. 

Svetla postavljena na osi 1-7 su takođe na 19° što će naglasiti odnosnost. Sunce i Mesec obrazuju T- kvadrat sa Neptunom u 3. polju u znaku Ribe i daju otvoreno polje mogućnosti za prevazilaženje blokada, onih naših unutrašnjih, tamo gde se brinemo za granice, gde se plašimo iracionalnog samo zato jer je nepoznato, gde se plašimo da se prepustimo da se ne bi rasplinuli, da se ne bi rasuli u prostranstvu mašte. Valja sačuvati, fokusirati, iskoristiti kreativnu energiju koje ima na pretek, ne dozvoliti joj da se rasprši kroz konfuziju, ispolji kroz dezorijentaciju! Glavni izazov jeste koliko smo u stanju da poverujemo drugima, odnosno sebi i svom unutrašnjem glasu, šta je stvarna istina, a šta laž ili obmana? Zavisno od stepena poverenja i iskrenog odnosa sa sobom, ukoliko se ne budemo opet obmanuli sputavajućim mislima, ograničavajućim naučenim obrascima koje tradicionalno ponavljamo, valjda oduvek, mi imamo jedinstvenu mogućnost da se prepoznamo, da pogledamo iza ogledala, da prepoznamo sebe po tome kako ostvarujemo svoje snove, po tome kako lagano materijalizujemo svoje vizije. 

Mesec u znaku Blizanaca u 7. polju poziva nas da se od danas krećemo u skladu sa ritmom plesa naše Duše, vrteći se kao čigra, u krug, u krug u kosmičkoj harmoniji sa mentalnim energijama koje su nabujale i prete da preplave... Koliko misli, a mi treba da ostanemo mirni, a budni! Potrebno je da uvidimo da je ovaj ples stvaralački i kreativan. Mantričnim pokretom oko svoje ose, baš poput derviša (Sufija) naša Duša postaje istovremeno stabilni i mirni centar čitavog plesnog univerzuma! Sigurno, bez gubljenja sveti ili ravnoteže, jer sve blisko je unutra, ta tačka je naša, čak i ono što je novo oslanja se na nas potpuno, sa poverenjem i verom. Ta tačka smo mi, naš holografski model i ništa nas odatle ne može poljuljati, jer dotle niko drugi ne doseže, jer smo u našem centru, u osi, na dnu. Smireni, bez reakcije mi dobijamo. Dobijamo informaciju, učenje, znanje, priznanje. Izbalansirajmo svoj mentalni deo, svoje misli koje jurišaju "da nešto ne propuste" gonjene osećajem umora ali i potrebe za budnošću i smišljanjem. Osećajem "nisam ja, nego druga ja" - jedna misli, a druga je umorna, nadmeću se ili vuku u suprotnosti. Mesec u Blizancima naglašava upravo ovu sliku.

Potrebno je da prihvatimo tu drugu stranu, taj odraz, taj eho, to što nam se javlja, prihvatimo kako bi se konačno ucelili, kako bi obnovili zavete ili sagradili novi iskonski most između Uma i Tela. Most poznatiji kao DAH, koji na posletku i nas same gradi NOVE. Dišimo i samo budimo u cilju življenja života sa svrhom.

Sunce u znaku Strelca u 1. kući - SVEST ushićeno posmatra emociju u daljini - možemo dobiti glas, vest, nešto što je već trebalo da se odvije ili su to neke duboke misli, visoko odlikovanje, zvanje, možda sveobuhvatne, ili se učine konfuzne, čak i prenatrpane. Svakako, ako zastanemo, ako samo prebacimo pažnju na dah već nakon nekoliko trenutaka uvidećemo... svetlo će pokazati put, pouku ili pravo rešenje, pravu ideju. Sve je kao na dlanu, mi imamo mapu sa blagom, a oko koje traži uvek pronađe, zato samo lagano, strpljivo i bez preterivanja! Pravi je čas da prebrojimo svoja izuzetna postignuća u proteklom periodu. Da od mnoštva odaberemo. Da postavimo jasno svoje razloge zašto se divimo sebi. Najveći izazov je postići i zadržati MIR i harmoniju prevashodno sa sobom, poverovati, a ostati potpuno iskren. Prihvatimo sebe, u celosti, svaki deo nas koji nam se javlja i na najčudnije načine, prihvatimo, kako bi se oslobodili! Prihvatimo, oslobodimo se svega što nas sputava i sprečava, preuzmimo odgovornost za sebe, za to silno biće, finu energiju, moćnu, dovoljnu da promeni sve, da pokrene. Prihvatimo Nove sebe, nove mogućnosti, novi sadržaj, novi pogled na sebe, iz sebe i u sebe. Sada je momenat da od svega našeg, svega nabrojenog napravimo red, zavladamo suvereno sopstvenim bićem, životom, duplo merimo, razmislimo, pa tek potom izgovorimo ili jednostavno pustimo. Veoma je važan fokus na cilj, ali istovremeno uzeti u obzir okolnosti, pa ih sjajem intuitivnog vođe lagano prevesti u saradnike i prijatelje.  

Kako je Neptun u sedištu, snažan i predstavlja višu oktavu Venere, ljubavi, nežnosti, mašte i snova, u prvi plan donosi upravo najvažnije pitanje perioda, a to je DA LI VERUJEMO I KOLIKO, KOLIKO SMO POTPUNI I ISKRENI U SVOJIM MOLITVAMA? Možemo otkriti da postoje još neke vezanosti, zaglavljenosti ili nezadovoljstva u životu što upravo u ovakvim vremenima možemo promeniti. Drevni mistici Kabalističkog učenja preporučuju u ovakvim situacijama tri rešenja: preseliti se, promeniti ime ili molitvu. Sva tri su veoma efikasna. 

Mars iz znaka Škorpiona obrazuje trigon sa Neptunom tako da su snaga i moć molitve izuzetno veliki. Svaka interakcija dobija posebnu, dublju konotaciju ukoliko našim bićem vibrira kvalitetna molitva, a samim tim i druge povezujemo na to naše fino tkanje. 

Jupiter se nalazi u 1. kući u drugom znaku Jarca. Jupiter je vladar Ascendenta, nalazi se u 1. kući u konjunkciji sa Ascendentom u orbisu od 7 ukazujući na proširenje i porast najpre energetskog potencijala da sve što smo započeli i hteli u vezi svih naših odnosa sada iznesemo kao i jasne planove, želje za ostvarenje, za budućnost u vezi sa istim. Bilo da su partnerski, poslovni, bliski ili daleki odnosi, ili da je u pitanju navažniji najintimniji odnos, onaj sa nama samima, zaokružimo sada sva ta htenja, postavimo ih u planove i pustimo u realizaciju. Jupiter kao konačni dispozitor ovog T- kvadrata ukazaće na mogućnost rešenja. Naime, poverenje i iskrenost stvoriće uslove za mirno i sigurno sagledavanje. Potrebno je da ostanemo umereni u izazovu da odreagujemo, da kažemo, pomislimo, dreknemo ili vrisnemo, da koraknemo sigurniji dnom našeg okeana, ma koliko se činilo nedohvativim, našom suštinom, a onda odatle stabilni zavladamo srećni i ozareni, sposobni za magiju, za čaroliju materijalizacije. MI imamo jedinstvenu mogućnost da pored svih vetrova i bura, uz asistenciju starih ometača u vidu strahova, blokada, i još ko zna koliko neznanih sabotera ostanemo mirni i spokojni u sopstvenoj dubini, na dnu, da dozvolimo toku da teče, a mi ostanemo bliski, najbliži sebi, verni svojoj energiji, stabilni, sigurni, svoji i nadasve ISKRENI SA SOBOM. Otvara se odavde i nova šansa, novo rođenje, stvaranje novog spektra, novih navika, kreiranje prostora za sve naše novo po našoj meri i to najpre trigonskim aspektom sa Uranom u koji Jupiter žuri. 

Jupiter najpre ide u trigonski aspekt sa retrogradnim Uranom 15.12.2019. čime će se otvoriti značajan portal za manifestaciju našeg unutrašnjeg bića, našeg višeg Ja za koji se već jedno vreme (od ulaska Urana u znak Bika u maju 2018 godine) pripremamo na svim nivoima. Mi smo spremni za ovaj dodir Univerzuma, za proveru lakoće i istinske lepote, za oslobađanje prostora, za manifestaciju i implementaciju novog, baš onoga što smo istinski želeli. Otvara nas i oslobađa da vidimo iznad da vidimo preko horizonta. Spremni smo za materijalizaciju naših snova. Za proširenja, visoka učenja, daleka putovanja, ali sve to odjednom, iznenada, svaki put više i dalje iznad horizonta. 

SaturnVenera i Pluton obrazuju kvinkunks sa Mesecom, aspekt prilagođavanja, koji ukazuje na stvarnu  potrebu za otpuštanje svega onoga što nas otežava, što nas obavezuje i sputava, ograničava. Možda nečem potuno novom valja reći NE, iskreno sagledati šta je vredno kompromisa, a šta je bespogovorno.

Samosvesnost je glavni zgoditak koji ćemo dobiti tokom ovog Lunarnog perioda, s tim da to sada podrazumeva i metafizička i ezoterična zaranjanja. Praktično, ono što je bilo skriveno ili tajno sada će izaći na površinu, Pluton iskopava čak sa dna, Saturn planira šta će da izgradi sa tim.

Valjalo bi ovu promenljivu, nadasve nestabilnu i nesigurnu, a tako izvorno jaku energiju zagrliti, pružiti joj udobnost i toplinu doma, da oseti da je voljena, očekivana i željena baš kao dugo očekivano dete, jer ona to i jeste. Iskričava, mlada, neiskvarena, iskrena, čista, snažna i direktna baš kao i dete vrlo osetljiva, otvorena, jasna. Ovo je energija prve ljubavi, ljubavi kada se volelo dušom celom. Ova energija zna šta hoće i to hoće odmah, naprasita je, žustra, jednostavna je i ne traži da budemo fini, ugladjeni, lepo obučeni i doterani, ne traži da budemo nešto, već jednostavno da budemo, samo da budemo to to jesmo. Ukoliko pogrešimo, ona lako prašta, daje odmah novu šansu, iznova i iznova, sve dok ne shvatimo koliko je bilo lako. Traži jednostavnost, zdravu hranu, udoban krevetac, mogućnost za obavljanje fizioloških potreba i puuuuno ljubavi, pažnje i nežnosti, kako bi mogla da raste i poraste velika, zdrava i sjajna. Upravo ovo smo mi, davno napušteni, možda zaboravljeni, ostavljeni na onoj kapiji prelaska u svet odraslih i sad iz daleka opet vidimo, možemo da sagledamo ovo baš  kao film. Ovo smo mi i ukoliko nas sruši, mi smo! Nekad smo bili tako mali, nejaki, ali snažni. Jaki da se sad razvalimo, porušimo, rasturimo kao puzzle pa opet složimo, dogradimo, osnažimo, proširimo, da porastemo za tu iskrenost više, da se konačno približimo svom VIŠEM JA, svom vođstvu, razlogu i potrebi, svrsi i ciljevima da možemo da oslušnemo svoju intuiciju. Možemo da oslušnemo sebe, da konačno čujemo svoj glas koji smo nekad davno zatrpali, ugušili, počupali mu krajnike, a uz to i glasne žice. Da to smo Mi, a ova energija je davni deo NAS.

Hajde da hodamo bosonogi kako bi primili ove darove, a opet bili spremni da otpustimo šta nam više ne treba. Da stabilno i sigurno pristupimo ovom talasu detinjstva, nesvakidašnjem efektu podmladjivanja naše duše, i to našim duhom, duhom deteta u nama koje uvek živi i postoji, duhom prve ljubavi, prvog podviga, prve medalje, prve pohvale, duhom prvog poljupca. Da zavolimo sebe, svoj život i svoje zdravlje. Da meditiramo i otvorimo portal za najbolju verziju sebe! Hajde da istina i lepota pronađu svoj dom u našim dušama i da se konačno osetimo relaksiranim. Ovo je bilo potrebno svima nama i zato zagrlimo sebe, dete u nama, energiju promena.

Veoma je važno tokom ovog perioda usvojiti distancu od vira licemerja, raznih smicalica ili čak u  kompleksnim situacijama u okviru odnosa, prepoznati način kako da neoštećeni izađemo iz toga. Ne ulaziti u sisteme koji već imaju određenu poznatu paradigmu, dinamiku vatriranja, zadržati se izvan, kako god znamo, bilo šetnjom u prirodi, isključivanjem telefona.. jednostavno, ne govoriti sve dok se ne osetimo inspirisani za to.

Tama se pojavljuje samo ukoliko nema našeg sjaja. Zato, zračimo svojim sjajem, budimo to biće koje sija integrtetom i radošću, lepotom, nesvakidašnošću!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD