Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09.12. do 15.12.2019.

Američki predsednik Trump tvitovao je o planovima da dodatno oporezuje francuski šampanjac i sireve (i drugu robu). Zameniti kamember Kraftovim sirom u listovima može biti gorak zalogaj. Međutim, pređašnji tvitovi kojima bi se američkim korisnicima brazilskog i argentinskog čelika vratili porezi izgledaju još ozbiljnije. Kompanije su uložile godine verujući u globalne lance snabdevanja. Poverenje u globalne lance dobavljača ugroženo je izgledima da Trampov trgovinski sporazum ne opstaje duže od nekoliko meseci. Ako oslabi poverenje u globalne lance snabdevanja, ulaganje u njih će biće oslabljeno, a bilo kakav ekonomski oporavak u 2020. godini će oslabiti. Poljuljano poverenje je teško vratiti. Pregoreli tost ne može postati hleb. Juče je mnogo tosta zagorelo. - Paul Donovan, Jutarnji komentar UBS-a, 3. decembra 2019.

I stvarno, Amerika je uposlena. I to ne samo viša društvena klasa, kako neki tvrde. Srednja klasa se takođe finansijski oporavlja jer je nezaposlenost pala na još jedan višedecenijski minimum. Ljudi rade i prihodi rastu. Kao što je danas izjavio jedan komentator televizijske informativne stanice u vezi sa tržištem, neverovatno je koliko ekonomija može dobro da funkcioniše kada uklonite vladu iz pokušaja da upravlja poslovanjem. Ali da li je to istina? I ako je tako, šta bi to moglo promeniti? Usporavanje svetske trgovine je ono što bi moglo promeniti ovaj trend. A nastavak eskalirajuće tarifne politike (od strane vlade) lako bi mogao biti uzrok pada svetske i nacionalne ekonomije, dok ekspanzivni Jupiter sada počinje svoj tranzit u sažimajućem znaku Jarca, 2. decembra 2019 - 19. decembra 2020.

Prošla nedelja je započela strahovanjem o usporavanju širom sveta. Svetska berza snažno je opala tokom prva dva-tri dana prošle nedelje, posle ulaska Jupitera u Jarca. 

Zlato i srebro su reagovali potpuno suprotno. Sirova nafta sada testira 60 dolara po barelu, po prvi put od sredine septembra. Bitcoin je imao važan pad 25. novembra, ali još uvek se bori da se vrati iznad 8000 dolara.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Rast sirove nafte može biti povezan sa Jupiterom - ne zato što on napušta Strelca, već zato što se 15. decembra približava harmoničnom trigonu sa Uranom. Jupiter je kovladar nafte, a Uran je planeta koja probija granice, ponekad spektakularno. Njegova povezanost sa kretanjem na tržištu može trajati do deset dana pre ili nakon egzaktnog aspekta.

Međutim, trigon Jupitera i Urana može biti naglašen konjunkcijom Venere sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, 11. i 13. decembra. Odjednom, dug i porezi mogu izaći u prvi plan. Ipak, s Jupiterovim trigonom ka Uranu nakon ove konjunkcije, mogu se pojaviti nagoveštaji trgovinskog sporazuma između SAD-a i Kine, što bi imalo smisla jer bi nove tarife trebalo da budu pokrenute 15. decembra. U savršeno uređenom Univerzumu, razgovori bi ponovo otpočinjali sa Venerom (sporazum) koja se spaja sa Saturnom (kašnjenje) zbog tarifa (Pluton). Ali to bi takođe moglo označiti finalni dogovor oko dela sporazuma. To bi mogao biti okidač za još jedan rekordni skok do kraja godine, jer će se Sunce tada spojiti sa Jupiterom u trigonskom aspektu sa Uranom, 24. i 27. decembra. Propuštanjem potpisivanja sporazuma do kraja godine sve u vezi trgovinskog sporazuma zamire, jer se Sunce, Merkur, Saturn i Pluton jedan s drugim spajaju u ozbiljnom znaku Jarca, 10. i 13. januara. Takođe je to vreme punog Meseca, a Uran menja pravac. Tržišta kapitala - i sva finansijska tržišta - tada naglo mogu promeniti pravac. Neće biti dobro ako dođe do novog kolapsa.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Mnogo toga ćete čuti o konjunkciji Saturna i Plutona koja će se dogoditi 12. januara 2020. To je jedan od šest najdužih sinodičkih siklusa (planetarne konjunkcije). Odnosno, dešava se na svakih 32-37 godina. Poslednji put se to dogodilo 8. novembra 1982. Ovaj će biti najduži planetarni ciklus od konjunkcije Urana i Neptuna 1993. godine, koja je usledila nakon 45-godišnjeg ciklusa Saturna u Urana i 36-godišnje veze Saturna i Neptuna 1988-1989. Ciklus Urana i Neptuna je super dugačak - 171 godina, što je odmah nakon 492-godišnjeg ciklusa Neptun i Plutona.

Konjunkcija Saturna i Plutona je vrlo važan planetarni ciklus koji je u korelaciji sa političkim i mundanim događanjima, kao i ekonomskim kretanjima. Njegova dinamika i teme detaljno su obrađeni u knjizi Prognoze 2020 koja će uskoro biti objavljena. U stvari, mislim da niko nije secirao, analizirao, istraživao i objasnio ovaj ciklus u meri u kojoj je pokriven u ovoj knjizi. Zašto? Zato što opisuje trenutne uslove i kolektivnu psihologiju danas u svetu.

Već je u punoj snazi poslednjih 11 meseci i tako će ostati tokom cele 2020. godine, jer su obe planete blizu jedna drugoj na poslednjim stepenima Jarca u odnosu na longitudu. Po deklinacijama su u konjunkciji od jula 2019.

U osnovi tri teme se ističu u knjizi Prognoze 2020. u vezi s ovom planetarnom konjunkcijom: 

1. Šah-mat - neko pobeđuje, a neko gubi i tako razbija blokadu. Izgleda da nema obostranih dobitaka, osim ako se suprotstavljene strane ne založe za povoljnu rezoluciju 

2. Vrlina protiv korupcije - heroji naspram negativaca

3. Moć uništavanja naspram nadljudskih napora reformi i rekonstrukcija - ogroman pritisak gde kolektiv oseća povećan stres i anksioznost da nešto učini ili izbegne da učini

Važno je shvatiti da Saturn i Pluton u Jarcu govore o posledicama činjenja ili prakse koja je praktikovana do tada. Na primer, za glasanje o Bregzitu iz 2016. godine, i nedavno usvojene tarifne politike SAD-a (2018-2019) protiv nekoliko država, posebno Kine. Sa Saturnom i Plutonom vrhunac posledica svih ovih akcija i odluka je 2020. Neko će pobediti, neko izgubiti. Ovde verovatno neće biti obostrano dobrih rezultata (win-win), jer Pluton predstavlja silu i konačnost - zaključak stvari - a ne kompromis.

Dobra vest je sledeća: nedostatak pristojnosti između sukobljenih strana po ovim pitanjima može takođe dostići vrhunac sada, 2020-2021. Pritisak koji kolektiv sve više doživljava od kada je otpočeo kardinalni klimaks 2008. godine, je poput stege. Taj će pritisak polako popuštati nakon 12. januara 2020. godine, ali verovatno ne mnogo primetno dok ne prođe Saturnov kvadrat ka Uranu 2021. Do tada ćemo znati ko su pobednici i gubitnici i koja vrsta obnove mora započeti.

Kako će ta dinamika uticati na ekonomiju i finansijska tržišta? Ovo je takođe tema koja je obrađena u knjizi Prognoza 2020. i biće izneta u ovosezonskom broju mesečnog izveštaja o ciklusima MMA koji će biti objavljen u ponedeljak-utorak ove nedelje. Za sada samo budite svesni da u ovom aspektu nema mnogo mesta za greške. Vredno je imati plan, držati se njega i shvatiti da će posledice, kao što je gubitak novca, nastati zbog labave discipline. U isto vreme, velika nagrada sledi disciplinovanima tokom ovog vremena koji se drže dobro osmišljenog plana. Sama povezanost Saturna i Plutona se ne poklapa sa okončanjem dugoročnih trendova. Međutim, u kombinaciji sa teškim aspektima koji uključuju Saturn i Uran u roku od jedne godine, to je u korelaciji sa preokretom dugoročnih trendova, a često je to i naglo. Ovo je kosmička situacija u koju ćemo ući u 2020-2021. Ekonomija i berze su veoma dugo dobro poslovali (rekordna dužina ekspanzije).  Ali ono što ide gore obično se sruši, a s teškim aspektima Saturna i Plutona koje prate Saturn i Uran, možda neće biti najudobnije.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD