Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09.12. do 15.12.2019.

Američki predsednik Trump tvitovao je o planovima da dodatno oporezuje francuski šampanjac i sireve (i drugu robu). Zameniti kamember Kraftovim sirom u listovima može biti gorak zalogaj. Međutim, pređašnji tvitovi kojima bi se američkim korisnicima brazilskog i argentinskog čelika vratili porezi izgledaju još ozbiljnije. Kompanije su uložile godine verujući u globalne lance snabdevanja. Poverenje u globalne lance dobavljača ugroženo je izgledima da Trampov trgovinski sporazum ne opstaje duže od nekoliko meseci. Ako oslabi poverenje u globalne lance snabdevanja, ulaganje u njih će biće oslabljeno, a bilo kakav ekonomski oporavak u 2020. godini će oslabiti. Poljuljano poverenje je teško vratiti. Pregoreli tost ne može postati hleb. Juče je mnogo tosta zagorelo. - Paul Donovan, Jutarnji komentar UBS-a, 3. decembra 2019.

I stvarno, Amerika je uposlena. I to ne samo viša društvena klasa, kako neki tvrde. Srednja klasa se takođe finansijski oporavlja jer je nezaposlenost pala na još jedan višedecenijski minimum. Ljudi rade i prihodi rastu. Kao što je danas izjavio jedan komentator televizijske informativne stanice u vezi sa tržištem, neverovatno je koliko ekonomija može dobro da funkcioniše kada uklonite vladu iz pokušaja da upravlja poslovanjem. Ali da li je to istina? I ako je tako, šta bi to moglo promeniti? Usporavanje svetske trgovine je ono što bi moglo promeniti ovaj trend. A nastavak eskalirajuće tarifne politike (od strane vlade) lako bi mogao biti uzrok pada svetske i nacionalne ekonomije, dok ekspanzivni Jupiter sada počinje svoj tranzit u sažimajućem znaku Jarca, 2. decembra 2019 - 19. decembra 2020.

Prošla nedelja je započela strahovanjem o usporavanju širom sveta. Svetska berza snažno je opala tokom prva dva-tri dana prošle nedelje, posle ulaska Jupitera u Jarca. 

Zlato i srebro su reagovali potpuno suprotno. Sirova nafta sada testira 60 dolara po barelu, po prvi put od sredine septembra. Bitcoin je imao važan pad 25. novembra, ali još uvek se bori da se vrati iznad 8000 dolara.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Rast sirove nafte može biti povezan sa Jupiterom - ne zato što on napušta Strelca, već zato što se 15. decembra približava harmoničnom trigonu sa Uranom. Jupiter je kovladar nafte, a Uran je planeta koja probija granice, ponekad spektakularno. Njegova povezanost sa kretanjem na tržištu može trajati do deset dana pre ili nakon egzaktnog aspekta.

Međutim, trigon Jupitera i Urana može biti naglašen konjunkcijom Venere sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, 11. i 13. decembra. Odjednom, dug i porezi mogu izaći u prvi plan. Ipak, s Jupiterovim trigonom ka Uranu nakon ove konjunkcije, mogu se pojaviti nagoveštaji trgovinskog sporazuma između SAD-a i Kine, što bi imalo smisla jer bi nove tarife trebalo da budu pokrenute 15. decembra. U savršeno uređenom Univerzumu, razgovori bi ponovo otpočinjali sa Venerom (sporazum) koja se spaja sa Saturnom (kašnjenje) zbog tarifa (Pluton). Ali to bi takođe moglo označiti finalni dogovor oko dela sporazuma. To bi mogao biti okidač za još jedan rekordni skok do kraja godine, jer će se Sunce tada spojiti sa Jupiterom u trigonskom aspektu sa Uranom, 24. i 27. decembra. Propuštanjem potpisivanja sporazuma do kraja godine sve u vezi trgovinskog sporazuma zamire, jer se Sunce, Merkur, Saturn i Pluton jedan s drugim spajaju u ozbiljnom znaku Jarca, 10. i 13. januara. Takođe je to vreme punog Meseca, a Uran menja pravac. Tržišta kapitala - i sva finansijska tržišta - tada naglo mogu promeniti pravac. Neće biti dobro ako dođe do novog kolapsa.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Mnogo toga ćete čuti o konjunkciji Saturna i Plutona koja će se dogoditi 12. januara 2020. To je jedan od šest najdužih sinodičkih siklusa (planetarne konjunkcije). Odnosno, dešava se na svakih 32-37 godina. Poslednji put se to dogodilo 8. novembra 1982. Ovaj će biti najduži planetarni ciklus od konjunkcije Urana i Neptuna 1993. godine, koja je usledila nakon 45-godišnjeg ciklusa Saturna u Urana i 36-godišnje veze Saturna i Neptuna 1988-1989. Ciklus Urana i Neptuna je super dugačak - 171 godina, što je odmah nakon 492-godišnjeg ciklusa Neptun i Plutona.

Konjunkcija Saturna i Plutona je vrlo važan planetarni ciklus koji je u korelaciji sa političkim i mundanim događanjima, kao i ekonomskim kretanjima. Njegova dinamika i teme detaljno su obrađeni u knjizi Prognoze 2020 koja će uskoro biti objavljena. U stvari, mislim da niko nije secirao, analizirao, istraživao i objasnio ovaj ciklus u meri u kojoj je pokriven u ovoj knjizi. Zašto? Zato što opisuje trenutne uslove i kolektivnu psihologiju danas u svetu.

Već je u punoj snazi poslednjih 11 meseci i tako će ostati tokom cele 2020. godine, jer su obe planete blizu jedna drugoj na poslednjim stepenima Jarca u odnosu na longitudu. Po deklinacijama su u konjunkciji od jula 2019.

U osnovi tri teme se ističu u knjizi Prognoze 2020. u vezi s ovom planetarnom konjunkcijom: 

1. Šah-mat - neko pobeđuje, a neko gubi i tako razbija blokadu. Izgleda da nema obostranih dobitaka, osim ako se suprotstavljene strane ne založe za povoljnu rezoluciju 

2. Vrlina protiv korupcije - heroji naspram negativaca

3. Moć uništavanja naspram nadljudskih napora reformi i rekonstrukcija - ogroman pritisak gde kolektiv oseća povećan stres i anksioznost da nešto učini ili izbegne da učini

Važno je shvatiti da Saturn i Pluton u Jarcu govore o posledicama činjenja ili prakse koja je praktikovana do tada. Na primer, za glasanje o Bregzitu iz 2016. godine, i nedavno usvojene tarifne politike SAD-a (2018-2019) protiv nekoliko država, posebno Kine. Sa Saturnom i Plutonom vrhunac posledica svih ovih akcija i odluka je 2020. Neko će pobediti, neko izgubiti. Ovde verovatno neće biti obostrano dobrih rezultata (win-win), jer Pluton predstavlja silu i konačnost - zaključak stvari - a ne kompromis.

Dobra vest je sledeća: nedostatak pristojnosti između sukobljenih strana po ovim pitanjima može takođe dostići vrhunac sada, 2020-2021. Pritisak koji kolektiv sve više doživljava od kada je otpočeo kardinalni klimaks 2008. godine, je poput stege. Taj će pritisak polako popuštati nakon 12. januara 2020. godine, ali verovatno ne mnogo primetno dok ne prođe Saturnov kvadrat ka Uranu 2021. Do tada ćemo znati ko su pobednici i gubitnici i koja vrsta obnove mora započeti.

Kako će ta dinamika uticati na ekonomiju i finansijska tržišta? Ovo je takođe tema koja je obrađena u knjizi Prognoza 2020. i biće izneta u ovosezonskom broju mesečnog izveštaja o ciklusima MMA koji će biti objavljen u ponedeljak-utorak ove nedelje. Za sada samo budite svesni da u ovom aspektu nema mnogo mesta za greške. Vredno je imati plan, držati se njega i shvatiti da će posledice, kao što je gubitak novca, nastati zbog labave discipline. U isto vreme, velika nagrada sledi disciplinovanima tokom ovog vremena koji se drže dobro osmišljenog plana. Sama povezanost Saturna i Plutona se ne poklapa sa okončanjem dugoročnih trendova. Međutim, u kombinaciji sa teškim aspektima koji uključuju Saturn i Uran u roku od jedne godine, to je u korelaciji sa preokretom dugoročnih trendova, a često je to i naglo. Ovo je kosmička situacija u koju ćemo ući u 2020-2021. Ekonomija i berze su veoma dugo dobro poslovali (rekordna dužina ekspanzije).  Ali ono što ide gore obično se sruši, a s teškim aspektima Saturna i Plutona koje prate Saturn i Uran, možda neće biti najudobnije.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD