Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Raka

Prvi vodeni znak u Zodijaku je znak Raka i sa njim se kompletira grupa od 4 elementa kojima počinje Zodijak. Na taj način kažemo da Rak prirodno vlada u najmanju ruku 1/3 sveta voda, ali kao vladar prvog vodenog znaka u Zodijaku on je glavni vladar eteričnog sveta. Naš ulazak u eterični ili suptilni svet koji je predstavljen vodama uvek je definisan ovim znakom. On predstavlja kapije koje dele vidljivi svet od nevidljivog i upravo zato je vladar znaka Rak Mesec, onaj koji je noću glavni i onda kada se aktivira nevidljivi svet. Ulazak kroz znak Raka je ulazak kroz sva sećanja koja nosimo u svojoj genetici koja je vrlo velika i duboka.

Ako posmatramo samu lokaciju i izgled znaka Rak, videćemo da on ima simbol modifikovanih klješta koja bi trebalo da predstave samu figuru Raka, ali ujedno predstavljaju i sliku jedne spiralne Galaksije koja govori o našem poreklu i odakle mi zaista jesmo. Zato znak Raka vezujemo za kuću, za dom i vrlo je interesantno što jedan vodeni znak, jedan nevidljivi svet, vezujemo za ono odakle mi potičemo povezujući ga sa svojom kućom, poreklom, genetikom i osnovom. To nam govori upravo o tome da je naša priroda u stvarnosti veoma suptilna i da je mnogo više od onoga što se vidi. Znak Raka u principu predstavlja onaj svet koji se ne vidi, jer sve što su vode je uvek skriveno od pogleda vatre, a vatra predstavlja svet koji mi vidimo, razumemo, to je pogled, to su oči i ono što zovemo životom. Voda naizgled vodi u jedan sasvim drugačiji svet i čovek kada izađe iz ovog sveta vatre i ono što podrazumeva pod životom, definitivno ulazi u svet voda. Tu se nalazi njegov eteriči dvojnik, a to je jedan sasvim drugačiji svet koji deluje kao naličje svetu koji živimo i zato Rak i predstavlja životinju koja zapravo ide unazad. Sam simbol retrogradnosti, naličja i kretanja ka unutra je vezan za ovu simboliku kretanja unazad i to nije ono što svesno iskušavamo na budnom nivou svesti. Ipak, on je veoma važan za čoveka zato što se nalazi odmah uz ljudski znak Blizanca i zapravo predstavlja vezu između ljudskog znaka i Lava. Lav predstavlja polje koje mi vidimo, koje nam je jasno, budno, svetlo, koje predstavlja temu sreće koju čovek treba da ostvari. Ali, između čoveka i ovog polja sreće za koje natus veruje da mu je jasno jer je budno i svetlo, živi znak Raka. On živi kao jedno polje u procepu, on je jedan nevidljivi kanal, polje odnosa i osećanja koje je između i svi to nosimo. To polje je zapravo prenosnik informacija, ono je veza koja spaja ova dva sveta i to je sudbina u onom smislu u kojem genetika porodice predstavlja sudbinu za čoveka. To je sudbina u onom smislu u kojem su osećanja koja nosimo u sebi jedan kod po kome će se sve stvari odvijati.

Cilj ovog znaka je svakako da obezbedi vezu između 3. i 5. znaka, ili između Merkura i Sunca, a na nivou energetskih centara čoveka, taj nivo energije predstavlja vezu između 3. Sunčeve čakre i 5. Merkurove čakre.

Znak Rak je prirodno vezan za 4. čakru, za tačku koja je osovina i prva veza između onoga što čovek veruje da jeste. Čovek uvek veruje onome što je u grlu i šta govori, misli, jede, sve ono što mu spaja glavu i telo sa njegovim dubokim unutrašnjim poljem koje je vezano za 3. čakru. Kada je taj deo integrisan, kada je potpuno spojen, čovek je utemeljen i postaje stabilan, on ne govori stvari koje su pogrešne, on ne govori stvari koje nisu istinite, on ima sposobnost da rečima kreira i da rečima stvara. Tada 3. znak Blizanaca ima mogućnost da bude veoma kreativan, da zaista i ostvari svoj put i cilj, ali prolaz za to je kroz znak Raka. 

Rak vlada vodama, to su vode suptilnog polja naših gena, naših sećanja i one moraju da budu čiste da bi ova manifestacija mogla da se ostvari. Da bi naše misli mogle da se ostvare, da bi čovek mogao da bude normalan kanal, da bude potpuno stabilna osoba koja rečima spontano stvara i propušta reči kroz sebe, kao reči njegovog višeg ja, za čoveka je neophodna čistota voda, čistota sećanja koja nosimo od svoje genetike, čistota koju živimo u svakodnevnom životu. Znak Rak je ovde ključan, ceo taj genetski potencijal bismo dobili kroz ovaj znak, 4. kuću i Mesec. Svako od nas je dobio ono što je i tražio, jer su to načini na koje čistimo svoja unutrašnja sećanja. Svaka duša bira ono što odgovara njenim iskustvima kako bi pročistila ta sećanja u svom porodičnom stablu. To je ono što nas primarno uzrokuje i kada su ove vode potpuno prohodne čovek ostvaruje ovaj krug između 3. i 5. čakre i razvija svoje više stanje svesti, svoj kosmički indentitet. U tom smislu je znak Rak zamišljen da predstavlja taj prolaz koji treba da spoji naše znanje, razumevanje, Merkura sa sposobnošću da to što znamo i živimo. Ono što je u glavi, što je u 3. kući, mora biti izraženo i u 5. kući, jer čovek ne može biti onaj koji nosi znanje a da mu se usput događaju loše stvari. Jer, ako se to dešava, negde ovaj balans nije dobar, odnosno čistota u njegovom osećanju nije ispravna i to nije znanje. Konačno, kada se ovaj prvi balans uspostavi, kada čovek oživi tu čistotu unutar sebe, normalno je da se znanje živi. Njemu se tada samo ne priča, već se prenosi kroz osećaj i ovde je uspostavljen jedan krug, a nakon toga uspostavlja svoj primarni kod, primarni odnos na Zemlji. 

Ipak, ako pogledamo ulogu znaka Rak, videćemo da on nije vezan samo za ovu funkciju, jer on nosi mnogo veću ulogu, on nosi mnogo više i mnogo dublje nivoe koji omogućavaju čoveku da oživi više stanje svesti. Rak je voda, on je osnova u kojoj se svi događaji dalje odvijaju, ta voda mora da bude dovoljno dobro pročišćena a osećanja veoma protočna, da bi čovek mogao na njima da izgradi suptilne vibracije entiteta.

Već smo rekli da je svaki znak jedan animalni deo, jedna životinja koja predstavlja jedan krug zodijačkog pojasa, a da su planete božanstva koja su dobile upravu nad delovima tog kruga. Svaka planeta vlada datim znakom preko 15. stepena tog znaka, svaki 15. stepen vlada znakom tako što je sedište planete prirodno u njenom centru. To je tačka u kojoj je uhvaćen jedan znak u svom balansu, preko koga jedna planeta komunicira sa tim znakom. Upravo zbog toga, ako se neka planeta nalazi na 15. stepenu nekog drugog znaka a nije vladar tog znaka, ona seda na tron tog znaka i dobija trenutnu vladavinu nad tim znakom. Naravno da ćemo uvek videti šta je sa dispozitorom koji je realni vladar, ali ta planeta koja je sela na 15. stepen je dobila mogućnost da upravlja, a priroda te planete i aspekti će reći kakav je vladar došao. Kod znaka Rak imamo još jedno specifično mesto, jer je na 15. stepenu mesto gde je Jupiter egzaltiran, a to je jedinstvena pozicija u celom Zodijaku. Imamo da je Mesec ovde u sedištu i da vlada ovim znakom i da upravo i Jupiter tu ima svoj kanal. Kada govorimo o sedištu, mi govorimo da planeta vlada tim delom preko 15. stepena, da vlada tim znakom, međutim, kada govorimo o egzaltaciji mi kažemo da planeta prožima i prolazi kroz taj znak, da se ona oživljava preko tog znaka i znaka preko puta i da su to stepenovi te planete. Jupiter ima svoje mesto izlaska na 15. stepenu Raka, baš tamo gde i Mesec prirodno jeste i on ovde može maksimalno da se oživi. Ako se setimo mitologije vezane za znak Rak, razumećemo da je Rak zapravo Herin predstavnik i da je Hera žena koja je vladala Rakom. On je onaj koji je pokazao lojalnost njoj, međutim, Hera je i Zevsova supruga, tako da oboje imaju svoje zajedničko mesto preko ovog stepena. Kad god vidimo u Horoskopu konjunkciju ili dobar aspekt Meseca i Jupitera, mi imamo sećanje na ovu snažnu prirodu u kojoj su se sećanja iz genetike tako dobro udružila da osoba ima veliku podršku u životu i veliku sreću. Kakve god da su ostale stvari, ovde postoji neko dobro delo i neka zasluga zbog čega je neko protežiran. Mesec koji je podržan od Jupitera je jedan od najsretnijih znakova koji će dati onu mogućnost koju ostatak horoskopa nudi kao manifestaciju, ali će ovo uvek biti srećna i zaštitnička pozicija, čak iako je Mesec ugrožen od drugih malefika. U znaku Raka Jupiter ima mnogo dublju funkciju i potpuno drugu prirodu, ovde je svo znanje strukturisano u svesti, strukturisano je u ovom polju osećanja na 15. stepenu. Svaki natus to poseduje, ali da bi to ostvario mora najpre ostvariti prvu fazu, a to je spajanje znaka Blizanaca sa znakom Lava. To je onaj krug u kojem čovek uspeva da oživi taj kanal i počinje da uspostavlja življenje svog znanja i tada počinje da se budi Jupiter unutar njega. Jupiter se ovde budi kao sposobnost čoveka ne samo da spoznaje, nego da kanališe i da materijalizuje oko sebe nivoe Jupitera. U zavisnosti od protočnosti, čovek može da propušta kroz sebe ovaj izuzetni princip mudrosti koji kroz ovaj eterični svemir prolazi. Ono što vidimo kao jedan zakon koji se izražava iz samog centra duše jeste da je vladar znaka Rak, Mesec egzaltiran u znaku Bika na 3. stepenu. Odatle je Venera kao vladarka znaka Bika egzaltirana na 27. stepenu Riba u Jupiterovom znaku, a vladar Riba Jupiter ponovo egzaltira na ovom mestu gde je Mesec u sedištu, pa se na taj način pravi jedan krug od Jupitera, Meseca i Venere.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD