Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U sredu, 24. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, kodovima različitih tipova seksualnosti, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa.
» prikaži celu vest
Astro Vodič za 2022 U sredu, 08. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2022. od 18:30h do 20:30h. Astro vodič za 2022-tu, godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2022. godinu!
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 16. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02.12. do 08.12.2019.

Kina je zapretila da će uzvratiti nakon što je predsednik Donald Tramp potpisao dva zakona u znak podrške hongkonškim demonstrantima. „Kina se odlučno protivi ovom zakonu. Izrazili smo oštre kritike i snažan protest SAD-a", izjavio je u petak na brifingu Geng Shuang, portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova. „To je u potpunosti hegemonistička praksa i ozbiljno uplitanje u poslove Hong Konga, koji su unutrašnja stvar Kine. Kina će preduzeti snažne kontra-mere.“ Investitori strahuju da bi potpisivanje ovih mera moglo da iskomplikuje pregovore kako se približava rok zaključenja 15. decembra. Ako se do tada ne postigne dogovor, stupiće na snagu dodatna runda američkih tarifa na kineske proizvode. - www.cnbc.com, 29. novembra 2019.

"Potpisao sam ove zakone iz poštovanja prema predsedniku Ksi, Kini i narodu Hong Konga", rekao je gospodin Tramp. - Wall Street Journal, 29. novembra 2019.

I tako, Jupiter troši poslednje sate u znaku Strelca. Jupiter i znak Strelca kojim vlada, vladaju svetskom trgovinom. Mnogi su se nadali da će poslednjih 13 meseci ovog tranzita doneti dogovor o velikom trgovinskom sporazumu SAD i Kine. To je trebalo da bude veliki, jedan od najvećih trgovinskih ugovora ikada, što bi bilo u skladu sa dinamikom Jupitera u Strelcu. I Jupiter i Strelac vole velike stvari. Sve je preuveličano i naduvano a očekivanja rastu. Pod ovim principima nema mesta sitničarenju. Ali sve se to menja kada Jupiter zakorači u mnogo zahtevniji znak Jarca sledeće godine, počevši od ponedeljka, 2. decembra. 

Dobrodošli u "Stelijum u Jarcu", jednogodišnji kosmički ciklus u kome će svet sada trpeti posledice svih postavki i stavova - planiranja, odluka i ponašanja - u poslednjih 13 meseci. Nosi naziv "Stelijum u Jarcu" jer će tri od pet najudaljenijih planeta Sunčevog sistema (Jupiter, Saturn i Pluton) zajedno tranzitirati znakom Jarca do 21. decembra 2020. Jarac je znak koji zahteva odgovornost. To je znak koji obraća pažnju na detalje a bavi se samo praktičnim planovima koji imaju šansu za uspeh i nisu samo naznake pozitivnosti. Sa Jupiterom u Strelcu tokom prethodnih 13 meseci, sve je bilo grandiozno predstavljajući se kao najbolje, najveće, najčuvenije. Ali Jupiter je tokom većeg dela prošle godine bio u kvadratu sa Neptunom u Ribama, a Neptun i Ribe se povezuju sa fantazijama i(li) zabludama, idejom da možete napraviti nešto sjajno samo tako što ćete najaviti da će tako biti. Na kraju će više ličiti na Saturna i Jarca - vrlo svedeno i samo obris obećanog. Ali i taj obris može da posluži.

Ipak, predsednik je stao na stranu demonstranata u Hong Kongu, što se može pokazati kao brilijantan politički potez pred izbore 2020. u zemlji koja ima zablude o tome šta je (demokratija, kapitalizam, sloboda) i šta želi postati. Ali taj potez neće dovesti do trgovinskog sporazuma sa Kinom koji je promovisan kada je počeo trgovinski rat. Daleko smo od tog dogovora.

Pre potpisivanja zakona podrške demonstrantima u Hong Kongu, mnogi svetski indeksi akcija su skočili. Sva američka tržišta koja pratimo u ovoj rubrici postigla su nove najviše vrednosti u sredu, 27. novembra, kada se Neptun okrenuo direktno, i unutar orbisa geokosmičkog kritičnog datuma preokreta (CRD), tokom vikenda 22. i 25. novembra. Pad tržišta hartija od vrednosti koji je usledio potpisivanjem zakona nije izazvao paniku i do sada nema ozbiljne štete. Ali Jupiter u ponedeljak, 2. decembra, napušta optimistički i obećavajući znak Strelca radi jednogodišnjeg hoda kroz kritički znak Jarca, a opadanje tržišta mora jednom početi.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

„Uvek možete prepoznati darovite i visoko inteligentne ljude jer se uvek osvrću na prošlost. Niko ko je privučen prošlošću i uči o njoj nije darovit.“ - Mike Nichols, filmski režiser (1933-2014)

Da li će kraj prošle sedmice označiti kraj najdužeg rastućeg trenda tržišta u Sjedinjenim Državama, ostaje da se vidi. Prerano je to reći, mada je i okasnelo posmatrajući istorijske cikluse rastućih tržišta. Vrhunac rasta je dostignut, čak je produžen i počeće negde - bilo poslednjih dana Jupiterovog tranzita kroz Strelca, ili bliže Jupiterovm trigonu sa Uranom (15. decembra), ili konjunkciji Saturna i  Plutona (12. januara), ili možda još kasnije. Kada je u pitanju pad tržišta ono ne ide sa najavom. Ne postoji gong koji najavljuje početak. Ali u većini slučajeva počinje kada su na snazi dugoročni međusobni aspekti između Saturna, Urana, Neptuna i(li) Plutona. Približavamo se jednom takvom aspektu. U stvari, on je već na snazi. To je sinodički ciklus konjunkcije Saturna i Pluton (32-37 godina), koji se odvija jednim prolaskom 12. januara 2020. Vremenski orbis završavanja dugoročnih ciklusa može biti i do 11 meseci pre ili kasnije, iako se većina preokreta dogodi u roku od manje ili više 5 meseci.

Drugi veoma važan 20-godišnji sinodički ciklus dogodiće se 21. decembra 2020. godine, koji započinje Jupiterovom konjunkcijom sa Saturnom. To se često podudara sa četvorogodišnjim ili dužim ciklusima na tržištima akcija u roku od 5 meseci. Poslednji put se to dogodilo 28. maja 2000. godine, vrlo blizu tadašnjeg vrhunca na mnogim svetskim berzama koje su se brzo srušile kada je pukao .com balon (januar-mart 2000.). Stagnacija tržišta može potrajati sve do trenutka kada se ova dva ciklusa preklope. Ti ciklusi i drugi detaljno su obrađeni u Knjizi prognoza 2020. koja je spremna za distribuciju za dve nedelje.

Kada govorim o tome... ovo je bila najizazovnija knjiga prognoza koju sam ikada napisao. To je ujedno i najduža knjiga prognoziranja koju sam ikada napisao, ukupno 250 stranica. Bilo je teško zbog planetarnih ciklusa konjunkcije Jupitera-Saturna-Plutona u znaku Jarca. To su tri sinodička ciklusa spoljašnjih planeta u jednoj godini, što je vrlo retko i nema mnogo istorijskih podataka o tome.

Ali znam ponešto o ovom dugoročnom planetarnom ciklusu Saturna i Plutona koji počinje 12. januara 2020. Rođen sam pod jednim takvim ciklusom. Kao što ovogodišnja knjiga ilustruje, veze Saturna i Plutona podudaraju se sa periodima herojstva ili zločina. Takođe sam uveren da se Saturn i Pluton mogu odnositi na nadljudske napore. Da, uveren sam da sam supermen - Saturn/Pluton supermen, jer sam napisao knjigu od 250 stranica za manje od 4 meseca. Nije baš normalno da se to postigne - i istovremeno je uređivalo pet urednika. I oni su supermeni i super žene. Jedino nisam siguran da li sam negativac ili heroj. Trenutno sam samo iscrpljen - možda „supermenov prijatelj“. Potrebno je mnogo truda da bi se bio bilo kakav supermen. Ali sam pomalo zadivljen što sam uopšte mogao da napišem 250 stranica knjige ovog obima za manje od četiri meseca. Zbog toga sam mišljenja da ako nešto odlučim, mogu to i postići. A možda je to pozitivna poruka Saturna i Plutona u Jarcu 2020. Ne postoji ograničenje u postignućima ako ste voljni da se fokusirate i naporno radite - a ne da kukate ili da odustanete pre obavljenog posla. Možda je za mene prekasno, ali ja imam natalni Merkur u Strelcu, te sam u srcu optimista.

Zadatak je završen i sada je vreme da se pobrinem za sebe i oporavim, jer je posledica bilo kojeg teškog Saturnovog aspekta iscrpljenost. Da bi Saturn nastavio da se ostvaruje, potrebno je uspostaviti ravnotežu između posla, odmora i društvenih aktivnosti. To će biti moja misija u naredna četiri meseca. U međuvremenu, hvala svima na podršci i strpljenju tokom ovog maratona pisanja. U nedelji Dana zahvalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama,  vi ste jedan od razloga zbog kojih moram da budem najzahvalniji. Hvala vam.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD