Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

16. do 22. april 2012

 

Kako ovi redovi nastaju pre početka ove sedmice, to autor teksta još uvek ne zna kako se konkretno odrazila napeta opozicija Sunca i Saturna kojom smo završili prethodnu sedmicu – ko je pobedio u „nemogućoj misiji“, no efekti se mogu manifestovati i ove sedmice jer je otpočinjemo iako separacionim, ali i dalje vrlo snažnim nezgodnim kontaktom ova dva moćnika uz istovremenu poziciju Merkura na Šeatu, kao i opoziciju Neptuna i Marsa. Iako je ponavljanje majka znanja, nećemo se podsećati na izazovna značenja svega navedenog (oni koji žele da se podsete mogu se vratiti na prošlonedeljnu Hroniku), već potražiti onu pozitivnu stranu koja svakako mora postojati jer sve, pa i negativno, ima svoj smisao i svrhu. I evo ograbrujućeg osnovnog značenja stepna po Sabijskim simbolima gde se nalazi Sunce prvog dana sedmice, a što će opisati osnovnu energiju ovih sedam dana pred nama:

Panorama pretapajućih događaja iz prošlosti pokazuje kako je izgubljena prilika ponovo zaslužena kroz imaginaciju.

„Ovaj stepen pokazuje da i neuspesi mogu ponekad imati pozitivno dejstvo. Nakon što smo posrnuli i pali dobijamo priliku da ponovo razmotrimo svoje greške i ostvarimo novu koncepciju postizanja cilja. Takva rekapitulacija prošlih delovanja uz upotrebu kreativne imaginacije dovodi do puno vrednijih postignuća nego što se u početku uopšte moglo pretpostaviti. Kroz početni neuspeh stekli smo potrebnu zrelost koja sada služi kao polazište za ostvarivanje novih kvaliteta. Kreativna imaginacija pruža nam mogućnost da aktivno učestvujemo u stvaranju novih životnih priča. Mi više nismo lutke na koncu kojim upravljaju neke više sile, nego sami iniciramo željena događanja. Za sve postoji određeno vreme i sve ima svoj razlog. Ponekad moramo biti strpljvi i čekati da dođemo na red.“[1]

Ovaj stepen je pod uticajem Saturna, a Sunce u separacionoj opoziciji sa Saturnom upravo i govori o neuspehu, posrnuću, padu, ali daje i šansu da ponovo razmotrimo grešku i iskoristimo to iskustvo za novi početak. Kako Sunce uskoro (četvrtak) prelazi u znak Bika, to je novi početak na vidiku, ali je potrebno pre toga iskusiti i  i uticaj zvezde Al Ferg iz sazvežđa Riba koja se nalazi na već pomenutom stepenu, a koja u povoljnoj postavci, daje postojanost i konačan uspeh, ali zahteva duhovnu spoznaju kao preduslov koja često dolazi upravo kroz određeni gubitak. Na srodna dešavanja upućuje i Merkur na Šeatu, pa je savet do sredine nedelje ne donositi bitne odluke, već sublimirati iskustva jer u njima je osnova za ono što tek dolazi.

Sunce će pre ulaska u znak Bika preći i preko Verteksa (Andromeda) koji je vrlo nezgodne prirode (maglina koja uzrokuje slepilo, povredu očiju, bolest, nasilnu smrti), a simboliše i nemilosrdnog, arogantnog čoveka, delioca kazni, bilo da je na strani države bilo na suprotnoj (plaćene ubice). Obzirom da je Mars kao dispozitor u Devici (služba) i opoziciji sa Neptunom, a samo Sunce u opoziciji sa Saturnom, to će aktiviran ovaj nezgodni roj doneti konačnu presudu nekome, iako sve može biti sumnjivo i pod velom tajni.

I na samom izlasku iz Ovna naše Sunce čeka i Alriša – zvezda iz sazvežđa Ribe, koja se nalazi u konopcu dve ribe, tačnije predstavlja njihov čvor, a koja može ukazati na jedinstvo kojim se spajaju dve suprotnosti ili na životni „čvor“ u kojem se osoba može naći. I ovde imamo dvojaku prirodu – onu duhovnu koja obećava novi početak ako spojimo suprotnosti (Sunce u Ovnu i Saturn u Vagi), ali i problem, pad, gubitak ako ostanemo na jednoj od strana, a sa Marsom u opoziciji sa Neptunom lako ćemo se zapetljati... Najbolje je ne delovati – zauzeti stav posmatrača sa svešću o tome da su obe strane deo nas... Jedino kao posmatrač možemo ih pomiriti... Ovo potvrđuje i Sabijski simbol za poslednji stepen Zodijaka gde se nalazi Merkur prvog dana sedmice:

Na visokoj planini lice je uklesano u steni.

„Poslednji stepen Riba donosi nam kristalizaciju svih iskustava koja smo doživeli tokom putovanja krugom Zodijaka. Pre nego što se opet vratimo na početak (ili kraj?) dižemo spomenik svojim dosadašnjim nastojanjima. Poput Sizifa dogurali smo stenu skoro do samog vrha i sada pratimo pogledom kako se ona kotrlja prema podnožju. Postaje nam jasno da je čitav svet samo tvorevina našeg uma. U zavisnosti od naših želja možemo ga nadograđivati ili razarati...“[2]

I tako dobijamo šansu početkom ove nedelje da završimo sa Sizifovim poslom pod uslovom da ne reagujemo na to što se stena vraća u podnožje, što nam posao propada, što je poslodavac poput nemilosrdnog delioca kazni, što moramo sve ponovo... Jer to ponovo i ne mora biti ponovo jer je Mars krenuo direktno, kao i Merkur koji ulazi u znak Ovna već u utorak, a i Sunce prelazi u Venerin znak, pa eto nečeg novog, obećavajućeg jer će napraviti sekstil sa Neptunom iz Riba (nedelja), potpuno neočekivanog jer će Merkur istovremeno praviti konjunkciju sa Uranom. Sa Suncem u Biku atmosfera je uvek mirnija, ljudi dobroćudniji, usmereni na uživanje i materijalno ostvarenje, a uz dispozitora Veneru u Blizancima dominiraće druženje uz dobru hranu, piće (posebno vino jer će napraviti sekstil sa Neptunom na zvezdi Anča iz Vodolije), ali i razgovori o novcu, pomalo nerealnim planovima za budućnost, kao i o novim poslovima (sledi trigon sa Marsom u Devici i Plutonom u Jarcu). No, Merkur će prelaziti preko Deneb Kaitosa i sledi konjunkcija sa Uranom, pa je savet sačekati sa odlukama do kraja sedmice i svakako biti spreman na obrte koji mogu biti vezani i za novac i dobitke na igrama na sreću jer je Sunce u Biku, a perfekcija sa Neptunom odvija se po drugim stepenovima.

Prelaskom Merkura u Ovna stvara se pozitivna recepcija između Merkura i Marsa u Devici, pa se stvara radni elan, potreba za konkretnim delovanjem, koja može biti i preterana u smislu da se želi postići mnogo za kratko vreme, pa „što je brzo može biti i kuso“, posebno krajem nedelje usled konjunkcije Merkura i Urana, posebno jer Merkur dispozituje Marsa, pa imamo i posrednu konjunkciju Marsa i Urana u Ovnu, i evo opasnosti od električnih udara, požara, nesreća kao posledice ljudskog faktora, kao i pobuna... No, s druge strane, ovo može dati i sjajne ideje i proboje na naučnom planu, na šta može uputiti i Mesec prvog dana sedmice u Vodoliji i trigon/sekstilu sa Suncem i Saturnom.

*

Ove sedmice glavne uloge imaće oni koji su slični Sizifu – oni sa Suncem primarno u lošem aspektu sa Saturnom, kao i oni sa Suncem na početnim stepenovima Bika. Aktiviraće se i oni sa Merkurom u Ovnu ili aspektu sa Marsom, ali i sa Uranom. I dalje su prozvani oni sa planetama na poslednjim, ali i početnim stepenovim kardinalnih znakova, a pozitivno prozvani oni sa planetama na početnim stepenovim zemljanih znakova.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD