Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

16. do 22. april 2012

 

Kako ovi redovi nastaju pre početka ove sedmice, to autor teksta još uvek ne zna kako se konkretno odrazila napeta opozicija Sunca i Saturna kojom smo završili prethodnu sedmicu – ko je pobedio u „nemogućoj misiji“, no efekti se mogu manifestovati i ove sedmice jer je otpočinjemo iako separacionim, ali i dalje vrlo snažnim nezgodnim kontaktom ova dva moćnika uz istovremenu poziciju Merkura na Šeatu, kao i opoziciju Neptuna i Marsa. Iako je ponavljanje majka znanja, nećemo se podsećati na izazovna značenja svega navedenog (oni koji žele da se podsete mogu se vratiti na prošlonedeljnu Hroniku), već potražiti onu pozitivnu stranu koja svakako mora postojati jer sve, pa i negativno, ima svoj smisao i svrhu. I evo ograbrujućeg osnovnog značenja stepna po Sabijskim simbolima gde se nalazi Sunce prvog dana sedmice, a što će opisati osnovnu energiju ovih sedam dana pred nama:

Panorama pretapajućih događaja iz prošlosti pokazuje kako je izgubljena prilika ponovo zaslužena kroz imaginaciju.

„Ovaj stepen pokazuje da i neuspesi mogu ponekad imati pozitivno dejstvo. Nakon što smo posrnuli i pali dobijamo priliku da ponovo razmotrimo svoje greške i ostvarimo novu koncepciju postizanja cilja. Takva rekapitulacija prošlih delovanja uz upotrebu kreativne imaginacije dovodi do puno vrednijih postignuća nego što se u početku uopšte moglo pretpostaviti. Kroz početni neuspeh stekli smo potrebnu zrelost koja sada služi kao polazište za ostvarivanje novih kvaliteta. Kreativna imaginacija pruža nam mogućnost da aktivno učestvujemo u stvaranju novih životnih priča. Mi više nismo lutke na koncu kojim upravljaju neke više sile, nego sami iniciramo željena događanja. Za sve postoji određeno vreme i sve ima svoj razlog. Ponekad moramo biti strpljvi i čekati da dođemo na red.“[1]

Ovaj stepen je pod uticajem Saturna, a Sunce u separacionoj opoziciji sa Saturnom upravo i govori o neuspehu, posrnuću, padu, ali daje i šansu da ponovo razmotrimo grešku i iskoristimo to iskustvo za novi početak. Kako Sunce uskoro (četvrtak) prelazi u znak Bika, to je novi početak na vidiku, ali je potrebno pre toga iskusiti i  i uticaj zvezde Al Ferg iz sazvežđa Riba koja se nalazi na već pomenutom stepenu, a koja u povoljnoj postavci, daje postojanost i konačan uspeh, ali zahteva duhovnu spoznaju kao preduslov koja često dolazi upravo kroz određeni gubitak. Na srodna dešavanja upućuje i Merkur na Šeatu, pa je savet do sredine nedelje ne donositi bitne odluke, već sublimirati iskustva jer u njima je osnova za ono što tek dolazi.

Sunce će pre ulaska u znak Bika preći i preko Verteksa (Andromeda) koji je vrlo nezgodne prirode (maglina koja uzrokuje slepilo, povredu očiju, bolest, nasilnu smrti), a simboliše i nemilosrdnog, arogantnog čoveka, delioca kazni, bilo da je na strani države bilo na suprotnoj (plaćene ubice). Obzirom da je Mars kao dispozitor u Devici (služba) i opoziciji sa Neptunom, a samo Sunce u opoziciji sa Saturnom, to će aktiviran ovaj nezgodni roj doneti konačnu presudu nekome, iako sve može biti sumnjivo i pod velom tajni.

I na samom izlasku iz Ovna naše Sunce čeka i Alriša – zvezda iz sazvežđa Ribe, koja se nalazi u konopcu dve ribe, tačnije predstavlja njihov čvor, a koja može ukazati na jedinstvo kojim se spajaju dve suprotnosti ili na životni „čvor“ u kojem se osoba može naći. I ovde imamo dvojaku prirodu – onu duhovnu koja obećava novi početak ako spojimo suprotnosti (Sunce u Ovnu i Saturn u Vagi), ali i problem, pad, gubitak ako ostanemo na jednoj od strana, a sa Marsom u opoziciji sa Neptunom lako ćemo se zapetljati... Najbolje je ne delovati – zauzeti stav posmatrača sa svešću o tome da su obe strane deo nas... Jedino kao posmatrač možemo ih pomiriti... Ovo potvrđuje i Sabijski simbol za poslednji stepen Zodijaka gde se nalazi Merkur prvog dana sedmice:

Na visokoj planini lice je uklesano u steni.

„Poslednji stepen Riba donosi nam kristalizaciju svih iskustava koja smo doživeli tokom putovanja krugom Zodijaka. Pre nego što se opet vratimo na početak (ili kraj?) dižemo spomenik svojim dosadašnjim nastojanjima. Poput Sizifa dogurali smo stenu skoro do samog vrha i sada pratimo pogledom kako se ona kotrlja prema podnožju. Postaje nam jasno da je čitav svet samo tvorevina našeg uma. U zavisnosti od naših želja možemo ga nadograđivati ili razarati...“[2]

I tako dobijamo šansu početkom ove nedelje da završimo sa Sizifovim poslom pod uslovom da ne reagujemo na to što se stena vraća u podnožje, što nam posao propada, što je poslodavac poput nemilosrdnog delioca kazni, što moramo sve ponovo... Jer to ponovo i ne mora biti ponovo jer je Mars krenuo direktno, kao i Merkur koji ulazi u znak Ovna već u utorak, a i Sunce prelazi u Venerin znak, pa eto nečeg novog, obećavajućeg jer će napraviti sekstil sa Neptunom iz Riba (nedelja), potpuno neočekivanog jer će Merkur istovremeno praviti konjunkciju sa Uranom. Sa Suncem u Biku atmosfera je uvek mirnija, ljudi dobroćudniji, usmereni na uživanje i materijalno ostvarenje, a uz dispozitora Veneru u Blizancima dominiraće druženje uz dobru hranu, piće (posebno vino jer će napraviti sekstil sa Neptunom na zvezdi Anča iz Vodolije), ali i razgovori o novcu, pomalo nerealnim planovima za budućnost, kao i o novim poslovima (sledi trigon sa Marsom u Devici i Plutonom u Jarcu). No, Merkur će prelaziti preko Deneb Kaitosa i sledi konjunkcija sa Uranom, pa je savet sačekati sa odlukama do kraja sedmice i svakako biti spreman na obrte koji mogu biti vezani i za novac i dobitke na igrama na sreću jer je Sunce u Biku, a perfekcija sa Neptunom odvija se po drugim stepenovima.

Prelaskom Merkura u Ovna stvara se pozitivna recepcija između Merkura i Marsa u Devici, pa se stvara radni elan, potreba za konkretnim delovanjem, koja može biti i preterana u smislu da se želi postići mnogo za kratko vreme, pa „što je brzo može biti i kuso“, posebno krajem nedelje usled konjunkcije Merkura i Urana, posebno jer Merkur dispozituje Marsa, pa imamo i posrednu konjunkciju Marsa i Urana u Ovnu, i evo opasnosti od električnih udara, požara, nesreća kao posledice ljudskog faktora, kao i pobuna... No, s druge strane, ovo može dati i sjajne ideje i proboje na naučnom planu, na šta može uputiti i Mesec prvog dana sedmice u Vodoliji i trigon/sekstilu sa Suncem i Saturnom.

*

Ove sedmice glavne uloge imaće oni koji su slični Sizifu – oni sa Suncem primarno u lošem aspektu sa Saturnom, kao i oni sa Suncem na početnim stepenovima Bika. Aktiviraće se i oni sa Merkurom u Ovnu ili aspektu sa Marsom, ali i sa Uranom. I dalje su prozvani oni sa planetama na poslednjim, ali i početnim stepenovim kardinalnih znakova, a pozitivno prozvani oni sa planetama na početnim stepenovim zemljanih znakova.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD