Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25. novembra do 01. decembra 2019.

Ako nisu odlaganja u procesu rešavanja trgovinskog rata između SAD-a i Kine, onda je to postupak za opoziv predsednika SAD. Ako nije ni jedno od ova dva, onda su to izvještaji da globalna trgovina i svetska ekonomija usporavaju, jer kompanije nerado ulažu dok ne saznaju kako će se trgovati tokom 2020. Sve ove teme imaju nešto zajedničko sa geokosmičkim studijama: Jupiter će napustiti ekspanzivni i optimistični znak Strelca 2. decembra, da bi se tokom narednih godinu dana pridružio Saturnu i Plutonu u trezvenijem i restriktivnijem znaku Jarca. Sve tri planete će započeti nove sinodičke (konjunkcijske) cikluse 2020. godine u onome što je poznato kao "Stelijum u Jarcu".     

Hajde da ovo posmatramo iz astrološke perspektive. Postoji deset sinodičkih ciklusa koji uključuju Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton. Ujedno su ovo najduži od svih planetarnih ciklusa. Raspon njihovog trajanja je od 13-492 godine. Tri od ovih deset ciklusa će započeti (i završiti se) tokom samo jedne godine - 2020. To se ne dešava često. Poslednji put kada smo imali tri dugoročna sinodička ciklusa u periodu od 12 meseci bilo je 1881-1882, ali nisu bili svi u istom znaku, niti su uključivali Saturn i Pluton. I to nas dovodi do suštine stvari da su sva ova aktuelna dešavanja - trgovinski sporovi (tarife), usporavanje svetske ekonomije i opoziv - povezani sa stelijumom u Jarcu, a posebno sa ciklusom Saturna i Plutona (od 31. do 37 godina) koji nastupa za manje od dva meseca. Napredovanje Jupitera kroz Strelca, tačnije nada u napredak povezan sa Jupiterom u Strelcu, posustaje. Čak je neizvestan i nanovo utvrđen Severno američki trgovinski sporazum za koji se sa sigurnošću verovalo da će biti donešen 2019. godine. Ovo su samo neki od razloga zašto su prošle nedelje berze širom sveta stagnirale nakon najviših i višegodišnjih vrhunaca postignutih u prethodnoj nedelji.            

To si i razlozi zbog kojih se tržište obveznica oporavilo prošle sedmice, što je zauzvrat dovelo do skromnog rasta nekoliko sirovina, poput zlata, srebra i sirove nafte. Međutim, ni pad akcija niti skok metala još uvek ne signaliziraju preokret osnovnog trenda. Više liče na pauzu, što je vrlo tipično za stacionarni Merkur, koji je prošle nedelje okončao retrogradni hod.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA       

Premijer Izraela Bendžamin Netanjahu optužen je za korupciju... Generalni tužilac je u četvrtak rekao da se gospodin Netanjahu suočava sa optužbama za primanje mita, prevaru i kršenje poverenja u vezi sa tri korupcijske istrage... Politički opstanak g. Netanjahua možda sada zavisi od toga da li će mu Kneset dati imunitet, što bi zaustavilo optužnicu dok ne napusti parlament. - Wall Street Journal, 22. novembra 2019.     

Konjunkcija Saturna i Plutona (ciklus u trajanju od 31.-37 godina) koja će biti u Jarcu 12. januara 2020. već je u punom režimu rada i na drugim područjima osim SAD-a. Saturn i Jarac se odnose na vlade širom sveta, a Pluton na optužbe za korupciju protiv svetskih lidera, ili od strane svetskih lidera protiv onih koje doživljavaju kao pretnje ili svoje protivnike. To je aspekt koji je u korelaciji sa naporima da se razreši, opozove ili ukloni neko sa funkcije - ili sa položaja na vlasti. To je sila koja će transformisati ili reformisati strukturu i procese koji trenutno definišu moć i autoritet lidera ili u okviru institucija.                   

Pluton i Mars su vladari Škorpije. Prošle nedelje je Mars ušao u Škorpiju, gde će ostati do 3. januara 2020. Budući da i Pluton i Škorpion vladaju istragama, otkrićima i optužbama o prikrivanju (poput iznuđivanja i podmićivanja), nije iznenađujuće da su glavne vesti prošle sedmice bili pokušaji opoziva predsednika Trampa i Netanjahua. Malo je verovatno da će se ti pokušaji završiti do trenutka kada se Saturn pridruži Plutonu 12. januara. Ipak, do sada, izgleda da neće imati negativan uticaj na svetske indekse akcija. U Sjedinjenim Državama ulagači signaliziraju da ne očekuju smenu predsednika Trampa sa funkcije. Međutim, Mars u Škorpionu će u nedelju, 24. novembra, biti u opoziciji sa Uranom. Taj aspekt sam za sebe ima snažnu istorijsku povezanost sa naglim i oštrim padom svetskih cena akcija u roku od 4 trgovinska dana, nakon čega često usledi snažan oporavak.      

Kasnije tokom nedelje, 27. novembra, Neptun će se usmeriti stacionarno direktno. Dok je Neptun kovladar sirove nafte, moguće je da uskoro tržišta energenata preokrenu donedavni trend. U stvari, Jupiter i Neptun, kovladari sirove nafte, biće aktivni do 20. decembra kada Jupiter formira trigon ka Uranu, nakon čega sledi Mlad Mesec u konjunkciji sa Jupiterom, od 26. do 27. decembra. Biće ovo zanimljiv kraj godine za mnoga finansijska tržišta, jer sa Jupiterom ništa nije malo a sve može biti preterano.                             

Ukratko, i Merkur i Neptun su stacionarni, menjajući smer iz retrogradnog ka direktnom kretanju, 20. do 27. novembra. Kada dve planete menjaju pravac u razmaku od nedelju dana često je znak da su kratkoročni trendovi raznih finansijskih tržišta spremni za preokret. Ove dve planete su zanimljive zbog onoga što predstavljaju: Merkur je komunikacija i informacije, a Neptun se često odnosi na glasine i dezinformacije. Ovo nije povoljno vreme da vas uhvate u laži, a neistinite optužbe će verovatno pljuštati (to se već dešava). Međutim, ovo je povoljno vreme za muziku, ples i umetnost. Sa Suncem u slavljeničkom i zabavi okrenutom znaku Strelca, može biti vreme za svečanosti ili uživanje u krugu prijatelja i porodice. U Americi je ovo vreme proslave praznika Dana zahvalnosti. Međutim, nije pametno upuštati se u političke rasprave, ne sa Marsom u Škorpiji i Saturnom koji se bliži Plutonu. Strelac voli lakoću i zabavu, ali u vreme Marsa u Škorpiji, kada se Saturn približava Plutonu u Jarcu, to može biti naporno. Ako niste pažljivi, reči mogu uvrediti, čak i ako vam to nije namera. Nehotična komunikacija može biti uvredljiva onima koji to razumeju na svoj način. Zato glasine, dezinformacije i nesporazumi mogu dominirati trgovinom na finansijskim tržištima, kao i svim onim što vidite, čitate ili čujete u vestima.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD