Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Strelca

Možemo dozvoliti sebi da sagledamo svoj život iz sasvim druge perspektive i na nov način.

Prevazilaženje i prelazak na sledeći nivo uz suočavanje sa strahovima ili nečim što nas čini umanjenim, izlazimo na svetlo dana. Započinjanje novog biznisa i projekata je izuzetno podržano čarolijom zvezdanog neba. Imamo priliku da promenimo stare obrasce prošlosti i da započnemo potpuno novi način manifestacije naših akcija.

Mlad Mesec uvek donosi novu energiju, nove prilike za nove početke, nove postavke, nove sadnje. 

Na Ascedentu trenutka Mladog Meseca u znaku Strelca je znak Blizanaca za Beograd i okolinu što dodatno naglašava promenljivu energiju i dosta laganih promena. 

Merkur je u 6. kući u uklještenom znaku Škorpiona, lagano se zahuktava da izađe iz svoje senke. Što manje priče, nervoze, stresa, lagano rešavati jednu po jednu obavezu. Obratiti pažnju i opuštati vratni deo kičme, ramena, ruke, vrat, grlo, štitnu žlezdu. Moguće je izraziti kreativnost na poslu ili u radnom okruženju putem lotos konfiguracije kojoj pripada Merkur iz Škorpiona sa Neptunom iz Riba i Saturnom iz Jarca koja otvara mogućnost materijalizacije zamisli, snova, dubokih htenja.

Mlad Mesec na 4° Strelca nastavlja dinamiku broja 4. iz Mladog Meseca u Škorpionu 28.10.2019.

4. je broj koji označava rad i red pre svega, praktično manifestovanje energije, odgovornost, stvaranje osnovice, fundamenta, početak gradnje, postavljanje temelja ali i stvaranje sigurnosti, 4 zida, čvrsto tlo, uzemljenje. Takođe može predstavljati i našu zaleđinu, porodicu, tradiciju, pretke, sve iz čega smo iznikli, što nas je uzgajalo. Ovo je broj kreacije, stvaranja trajnog dobra, nečega što će imati vrednost u vremenu, nečega što će odoleti zubu vremena. Kako su u igri svi signifikatori za promene, zaokret, transformacije i reforme, ovo će zaista biti veliko i potpuno NOVO!

Mars opozicija Uran i Sunce konjukcija Mesec obrazuju kvinkunks sa Uranom

Uran je opet u prvom planu. Planeta revolucije, oslobođenja, promena, preokreta, nosilac je nove energije. Otvaraju se nove mogućnosti i to na način preokreta i smenjivanja na svim nivoima. Mars na 4 škorpion opozicija Uran - treba biti otvoren za sve što je neočekivano. Mars je veoma osetljiv sada, strastven, zapaljiv. Jako je važno obratiti pažnju da na zdrav način iskazujemo, manifestujemo svoje akcije, emocije, jer Uran iz opozicije može da probudi neke frustracije i naše neke duboke ljutnje, našu lepljivost u odnosima, impulsivnost, nestrpljivost Važno je pratiti i usmeravati pravilno ovu energiju iz besa i izazova u smeru preuzimanja odgovornosti za sva svoja dela i akcije. Ova energija je veoma jaka i razarajuća, energija prekida i zato je važno posebno joj posvetiti pažnju. Vreme je da se prekine sve ono što je predstavljalo stare okvire i uobičajeno ponašanje, stalno ponavljanje istih starih navika, stvarajući istovremeno novi prostor, nove mogućnosti, smer, nov način sagledavanja za sebe. Prekinuti nešto što je ustajalo može samo onaj ko je spreman, sada i ovde, prisutan, budan. Energija Ovog vremena otvara polje mogućnosti buđenja našeg unutrašnjeg bića. Čak i slamanje jednog tla može nam otvoriti put do novog nivoa, novog tla odakle možemo stvoriti novu viziju, novi široki pogled, pružiti nam šansu da učimo neke nove stvari, da sagledamo ali i da uradimo ono što se činilo nemogućim do sada. Izuzetna mogućnost da iskoristimo svoje potencijale za rast i razvoj dolazi upravo iz razaranja i rušenja nečeg prethodnog. Ovo dolazi iz snažnog aspekta sa Uranom koji uvek donosi određeno iznenađenje, dolazi u vidu munje, praska, kao razarač rušila ponekad, a sve sa ciljem da nas oslobodi barikada i prepreka kojima smo sami sebe zatrpali i zaustavili. Dolazi sa ciljem da nas pozove i probuđene poveže sa izvorom, suštinom, sa Bogom, Univerzumom, stvoriteljem. Uran nam na svoj vrlo inovativan način, "nikad viđeno", vrlo ubedljivo, nešto poput strujnog udara ili 7. pogodaka na Loto-u, govori da smo spremni za taj korak dalje za novu platformu, novu viziju, novu perspektivu.

Važno je ostati pribran, budan, uzemljen, ali i otvoren, radoznao za budućnost. Akcenat je na tome šta ćemo uraditi u nekoliko narednih minuta. Akcija je rešenje, precizna, nepogrešiva, vrlo brza akcija, odmah nakon nekoliko minuta, bez plana i velikog razmišljanja, bez odlaganja za sledeći dan, nedelju, mesec, godinu... uradimo sada jer Univerzum sada pruža ili bar postavimo to u svoj planer. Uradimo baš ono što je nezamislivo, nemerljivo. Ipak je ovo energija podržana od najvećeg, od Jupitera koji nas na svojim krilima može poneti tamo gde nikada pre nismo bili, što nikada nismo videli, o čemu nikada nismo učili, gde se stvaraju novi pogledi i vizije, takođe i nove inspiracije kako da ove stvari uradimo na potpuno novi način. Budimo otvoreni, naučimo da slušamo taj unutrašnji glas, intuiciju. Fokusirajmo se na ono što golica, što izaziva naša interesovanja, našu radoznalost, našu znatiželju. Znatiželja vođena intuicijom vodiće nas baš tamo gde treba da idemo, zato je važno slušati taj unutrašnji glas. Na ovaj način lakše ćemo odabrati najbolje za sebe od onoga što nam se nudi, poslušajmo svoj glas iz duše jer je nepogrešiv! Ponekad ćemo reći da, a ponekad je to ne, razlika je velika i zato je važno biti miran, slušati, sačekati da primimo poruku, odgovor, a ne da jurišamo napred samo zato što znamo da nešto treba da se uradi. Potrebno je uhvatiti pravi momenat za događaj, za izlazak, za akciju. Oslobađanje se u suštini sastoji od određenih uklanjanja blokada, ali i otvaranja, otključavanja naših unutrašnjih kapija za našu budućnost, za sledeći korak. Često se događa da su zaključanost i blokade ustvari proizvod straha od kretanja, od napretka, od progresa, od promene. Ovde je potrebno poraditi na podizanju i ohrabrivanju našeg srca.

Mars predstavlja instinkte, a Uran intuiciju, unutrašnji glas. Kada su u igri ova dva ozbiljna profesionalca jako je važno da i mi posvetimo pažnju u potpunosti. Važno je da budemo tihi i mirni kako bi mogli da osluškujemo, da slušamo svoje unutrašnje biće. Uran će uvesti neke potpuno nepoznate, nove stvari u naše živote. Potrebno je da ih  prihvatimo, da prihvatimo da te stvari i nisu jasne našem umu jer su došle iz viših sfera svesti. One su tu kako bi ih mi propustili kroz nas, a za ovo nam je potrebno pročišćeno i mirno telo kako bi mogli da se povežemo na intuitivni kanal i preuzmemo  ovaj materijal. Ukoliko je telo neuzemljeno, reaktivno i slično, čitav događaj će se manifestovati malo drugačije, kroz brige, nervozu, frustraciju, anksioznost, rastrzanost. Izuzetno je važno uvesti ovaj intuitivni deo nas u balans tako što ćemo ga otvoreno, nesmetano propustiti i preuzeti.

Mars predstavlja fizičko telo, energiju, seksualnost, akciju, Uran elektro svetlosni signal, oslobodilac, donosi neobične ideje, otvara kreativnost, oslobađa tenziju. Aspekt opozicije ima tendenciju da harmonizuje energije i zato ovde treba uložiti dosta svesne pažnje. Postoji taj poriv da porušimo sve što nas na neki način umanjuje ili nas čini  potlačenim, svaki vrhunski autoritet koji smo držali kao zakonik u nekoj fioci sećanja. Ovo je adekvatno zagrevanje za januar 2020. kada će nastupiti stelijum u Jarcu, izvršiti demontažu vrhunskog vođstva, restruktuiranje sa ciljem da poravna obe strane, ujednači. Važno je kako ulazimo u ovo, kako koristimo svoju energiju bez ideje da treba da se borimo, žurimo, ljutimo i dokazujemo, već da preuzmemo rizik, da uđemo u to što nam dolazi, bez obzira na to šta drugi pričaju. Kako ovo vreme ima naglašen optimizam i akcije će imati boje, pa treba birati ono što nam se sviđa, što nas zabavlja, što je deo naše mašte, što je avanturistički. Instinkti će tražiti da budu saslušani takođe, tako da je važno brzo donositi odluke u ovom periodu. Obratiti pažnju na te iznenadne mogućnosti koje će nam se otvarati i tražiti da donesemo odluku. Prigrliti svaku i ako uopšte ne znamo ni šta je, ni čemu služi, ukoliko se naravno naša intuicija slaže, zagrliti mogućnost jer upravo ona će nas povesti onim liftom na next level.

Uran i Mars u opoziciji tokom Mladog Meseca u Strelcu govore upravo o kretanju, promeni i prelasku na novi predivni nivo, novi način života za nas. Samo naše prisustvo nije dovoljno, potrebno je da učestvujemo, da smo predani našem najvećim dobru, onome ko smo mi, ko smo stvarno mi. Potrebna je naša kreativnost kako bi postali slobodni, i tako stekli sposobnost slobodne volje i apsolutnog odlučivanja, što najviše podseća na božansko biće koje se u nama konačno može oglednuti nesputano, budno. Budni, jer samo to se od nas oduvek i tražilo, da se vratimo sebi, da možemo da krenemo u vožnju bez mape, grada, sveta, ulica, bez GPS navigacije, bez automatskog pilota već oslonjeni "samo" na najsavršeniji sistem navođenja - sopstvenu intuiciju. Oslonjeni na sopstveno poverenje da se krećemo ka fenomenalnim postignućima, ka nezamislivom, nečemu o čemu ni maštali nismo, jer ovo je put na koji nas samo intuicija može povesti! Na tom putu bićemo u prilici da slušajući unutrašnji glas kreiramo nove nivoe na potpuno nov način i pokrenemo se napred, pripremimo to novo, još više tlo za prelazak, na još fascinantniji nivo, na intuitivnu platformu za 2020. godinu.

Sunce i Mesec kvinkunks Uran je aspekt prilagođavanja. Uran je planeta samopouzdanja, spontanosti, ali samo ukoliko oslobodimo sebe iznutra, svoje misli, pokret, način predstavljanja. Ovo može doneti određene proboje i otvaranja unutar srčanog centra, našeg ljubavnog života, naših veza. Neke nove stvari će se otvoriti koje ćemo želeti da istražimo, da shvatimo. Jako je važno biti otvoren za sagledavanje situacije iz više uglova, jer ovo je veoma vredna energija. Omogućićemo joj da protiče kroz nas samo ako se prilagodimo, ako u hodu izvršimo neke korekcije, konsultujemo odgovore i reakcije koji dolaze i ne zaboravimo da glavnu ulogu nosi unutrašnji glas koga najpre treba osluškivati, ipak je ovo naše više vođstvo, povezanost sa božanskim, podsećanje na svrhu, na svetlost i kvalitet, istinski lako će moći da se manifestuje! Oslušnimo dobro i pratimo ove pokazatelje.

Sunce i Mesec takođe obrazuju izuzetan trigon sa Kironom, svetim isceliteljem, što će doneti izuzetno otvoreno polje mogućnosti za isceljenja, mnogo nežnosti, konekciju sa drugima, mnogo divne energije ljubavi koja će nam omogućiti da se isceljujemo u ovom periodu naročito od nekih prošlo životnih karmičkih rana i bola, da ih prevaziđemo. Naglašena je mogućnost da svi osetimo da imamo ovu moć, da možemo da odgovorimo životu, drugima, ali na potpuno novi način. Obzirom da smo mi u službi božanstva na usluzi ljudima, ovo nam je ujedno i najmoćniji kanal za negu kroz koji negom drugih negujemo i vidamo sopstvene rane, što u suštini i jeste poenta isceliteljskog dara.

Takođe Venera i Jupiter aspektuju Kirona i to putem izazovnog kvadrata, što svakako značajno uvećava aktivaciju Kirona. Ovo je snažni motivacioni aspekt koji će proširiti naše viđenje sebe u Univerzumu, a samim tim proširujemo i našu moć isceljenja na taj način. Ovo je spektakularno, sam kontakt sa tim novim nepoznatim stvaraće određeno isceljenje i proširivati ga, a da mi nismo ni svesni toga. Otvorenost za novu perspektivu, potpuno nove načine, proširen pogled, viziju orla u letu, donosi izuzetno isceljenje. Isceljenje takođe donosi promene na nivou našeg poverenja i perspektivu verovanja u suštinu. Donosi promene na nivou znanja koje dobijamo kroz edukaciju, naša meditativna praksa se menja, sve se uceljuje na jedan divan način, postaje celovitije. Naši odnosi se harmonizuju, jer smo otvoreni zbog isceljenja rana, a ujedno i pružamo saosećanje drugima.

Venera u kvadratu sa Kironom govoriće o suočavanju sa strahom od odbacivanja. Ovde Venera predstavlja partnerske odnose, ali i novac, izobilje, finansijski priliv. Treba se fokusirati na to ko smo mi na nivou duše, na svim nivoima, tako da ni jedan deo sebe ne možemo da zanemarimo, ne odreknemo se, ne odbacimo svoju moć. Strah od odbacivanja se javlja zapravo kada se odreknemo onoga što je u suštini naše, zbog straha da to iskažemo mi u stvari podcenimo sopstvenu mogućnost da uspemo i onda projektujemo ono što mi možemo da budemo, na druge, tu se javlja glavni problem! Sada imamo mogućnost da dozvolimo božanskoj inspiraciji da nas uceli, ojača, da nas pokrene, da smeni u nama šta je neophodno, da otvori naše srce kako bi se uklonile sve barijere. Dozvolimo lepoti, lakoći, obilju, ljubavi, radosti i uživanju da borave u našem životu, prihvatimo ih u celosti udobno. 

Mlad Mesec u Strelcu snažno pulsira najlepšim aspektom godine, Venera je i dalje u bliskom zagrljaju sa Jupiterom, iako je već zakoračila u znak Jarca. Ovo je jedan od najsrećnijih, najblagorodnih tranzita. Donosi romansu, ljubav, obilje, protočnost, sve što nas raduje i što čini da se osećamo dobro, sve se proširuje! Svako interesovanje za muziku, za kulturu, za izlaske, za uživanje u životu bilo da je trenutna zaljubljenost ili uopšte ljubav prema životu, sve nekako pupi i cveta. Radost i zahvalnost rastu, osećaj sreće je prisutan, optimizam i zadovoljstvo rastu! 

Jupiter i Venera u trigonu sa Uranom je veoma dinamičan aspekt. Označava oslobođenje, nezavisnost koja snažno raste u ovom periodu. Možemo da istražujemo nove mogućnosti, da započinjemo nove kreativne projekte, pronalazimo nove načine zarade, da se otvorimo za eksperimente. Takođe, možemo uočiti svoju posebnost, unikatnost i započeti potpuno nov način samopoštovanja. Otvara se polje u kom gledamo sebe na divniji način, a istovremeno nam ne smeta što to i svi drugi rade, jer mi i jesmo apsolutno različiti, a tako isti, ljudi! Moguće je obgrliti sve različitosti ovim aspektom.

Optimizam je u vazduhu, u stanju smo da osetimo da možemo da stvorimo uspeh na svakom polju. Osećamo to obilje u sebi, pozitivne promene u životu, mogućnost lakog i brzog učenja lekcije. Mi smo studenti života! Možemo učiti nove jezike, kulturu, umetnost, muziku i sve drugo što nam omogućava da se kreativno izrazimo. Naznačena je avantura koja pomaže da se povežemo i vidimo sebe u budućnosti iznad horizonta, da uspemo u ostvarenju izuzetnih rezultata!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD