Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ljubav je uvek nova, kada smo mi novi!

Strelac je vatreni, muški, promenljivi znak - Strelac je u stanju da svoje misli pretvara u konkretne akcije i u stanju je da "hoda bos po trnju" da bi ostvario svoje ciljeve. Kao i ostali vatreni znaci on ima potrebu stalnog kontakta sa svetom da bi iskusio što je više moguće. Nije mu u prirodi da sedi kod kuće i čeka da mu se nešto desi. Ako je potrebno da se nešto desi, on će to inicirati.

Vladajuća planeta Strelca je Jupiter, najmoćnija planeta zodijaka. Kako je Jupiter pokretač sudbinske sreće, nije ni čudo što je Strelčevima sreća uvek naklonjena. Uticaj Jupitera je jak na polju stvaranja i širenja, ekspanzije svake vrste i stoga je veoma važno da Strelčevi razviju svest i fokus. Njegov entuzijazam nema granice, pa zato poseduje odličan smisao za humor i izraženu radoznalost. Jedan mali nedostatak može Strelčevima da smanji potencijal sreće i dobra, a to je sklonost da budu toliko opširni, da zaborave odakle su pošli i kuda idu!

Strelčevi poseduju radoznao, ispitivački i nemiran duh koji se ne zadovoljava onim što smatra površnim u životu, već teži da se, što je više moguće, rasprostre u širinu i da se vine u nepregledne duhovne visine kako bi pokušao da se približi uzvišenoj spoznaji realnosti i istinitom znanju, bezuslovnoj ljubavi. Kada je reč o ljubavi, pored svoje zaljubljive prirode, što je bilo uočljivo naročito u prethodnom periodu dok je Venera bila u znaku Strelca, energija se menja. Strelčevima se fokus premešta u polje sistema vrednosti. Energija je vrlo fokusirana ali na neku suštinsku (može biti karmičku ljubav). Vladar znaka Strelca menja znak što donosi od 3. decembra potpuno drugačije okolnosti. Kao udah-izdah. Znak Jarca će Strelčeve u narednom periodu da uvuče u strukturu njihovih odnosa, naročito porodičnih odnosa. Ljubav u narednom periodu može biti ili oživljavanje starih ljubavi ili susret sa nekim koga već jako dugo pounajete. Pun Mesec se dogadja 26.novembra u ranim jutarnjim satima. Ovaj dan će biti veoma značajan za formalne partnerske odnose (brak). Najvažnije je znati iskomunicirati svoju energiju sa puno poverenja i ne preopširno.

Jarčevi su pod ovim mladim Mesecom u velikim pripremama za događaj, praznik, koji iščekuju dvanaest godina. Ugostiće najvećeg među velikima. Jupiter će 3. decembra ući u znak Jarca rehabilitujući i nagrađujući narednih godinu dana veliko spremanje započeto pre deset godina ulaskom Plutona, a potom Saturna i Južnog Mesečevog čvora u Jarca. Jarčevima se desila velika dekonstrukcija iluzije. U polju ljubavi je Uran te se Jarčevi baš u ovom periodu otvaraju za slobodnu ljubav. Venera će u Jarcu boraviti sve do 20. decembra i otopiće „hladna Jarčevska srca“. Oko 28. novembra se može desiti neverovatna iznenadna ljubav sa nekim koga dugo poznajete ali koga sada prvi put gledate očima ljubavi. Ako ste slobodni eto romanse, ali ako ste zauzeti eto problema oko 11. decembra koji mogu biti inicijacija da se u vremenu prekine duga veza ili brak. Sve će biti mnogo jasnije kada Sunce obasja ovaj znak 22. decembra.

Vodolija je vazdušni, fiksni znak. Obilje ideja i nikad se nisu bavili baš realizacijom ljubavi. Prepuštaju drugima da ih zavedu, a isto tako su dozvoljavali i da ih partneri ostave, samo da ne bi sebi kvarili zabavu. Sve se promenilo pa i Vodolijanski ljubavni život. Ova lunacija, mlad Mesec ih uvodi baš u fazu materijalizacije pre svega kroz prijateljski odnos, a potom i kroz ljubavnu priču. Venera je u njihovom polju tajni i pravi super aspekt sa Uranom u Biku. Kada Mesec uđe u znak Jarca aktiviraće ovu tajnu ljubav i sasvim sigurno je izneti na videlo u narednih par dana. Neptun će podržavati tajnu 8. decembra ali ne zadugo...zauzete Vodolije oprez!

Ribama se ova lunacija dešava u desetom polju, a tu je uključen i vladar 5. polja ljubavi. Ovo može doneti neku ljubavnu priču tokom poslovnog putovanja. Mlad Mesec u Strelcu je dominantan samim  tim što je tu i sam Jupiter, vladar znaka Riba. Moglo bi ovo biti vreme rehabilitacije posle prošlomesečnog zarona u Škorpiona. Bliži se promena energije za mlađe pripadnike znaka Riba, gde nailazi vreme skupljanja, stvaranja novog sistema vrednosti. Mlađi pripadnici znaka Riba će sazreti, odrasti, promudriti se. U polju ljubavi je severni Mesečev čvor pa će se verovatno mnoge Ribe odlučiti za formalne partnerske odnose, brak, a možda i proširenje porodice (trudnoću). U narednom periodu će Jupiter i Neptun, vladari znaka Riba, biti u podržavajućem odnosu, te će vam se to odraziti blagostanjem, naročito na polju ljubavi.

Ovnovska energija se promenila od 19. novembra kada je njihov vladar Mars, ušao u znak Škorpiona. Mars u Škorpiji govori da su vam se osećanja intenzivirala postajući pouzdan i čvrst izvor unutrašnje energije. Dobijate dovoljno snage da se u ovim životnim situacijama znatno lakše izborite sa mnogim životnim problemima. U ovom trenutku i misaoni proces doživljava svoju transformaciju i što je vrlo neobično za Ovnove donosi im snažnu intuiciju. U ovom vremenu, ženama u znaku Ovna, moglo bi da bude lakše da se same organizuju nego da su u partnerstvu. Ukoliko su dobro organizovane na polju biznisa, javiće se potreba za emocijama i strasti. Generalno, Ovnovima ceo ovaj lunarni proces pruža podršku do 3. decembra kada Mars menja znak aktuelizujući putovanja. 

Bikovi kapiraju da su neke ozbiljne promene u igri ali nikako ne shvataju da su te promene unutar njih iščuđujući se kako su se ljudi promenili! Jedno misle a drugo govore? E, dragi moji Bikovi...budite se i pokret u akciju! Uran vas podržava i oslobadja „lenjosti“ kao „ja sam takav, odgovoran, ja ništa ne radim na brzinu“. Niko od vas ne očekuje brzinu, svi očekuju promenu! Sada opet malo zatišje pred buru ulaskom Venere u znak Jarca, da se malo predahne do sledećeg „tornada“ koji će već 20. decembra biti aktiviran ulaskom Venere u znak Vodolije. Ono što je neizmerna podrška Bikovima jeste ulazak Jupitera u znak Jarca, pa se mogu nadati velikim promenama: od promene posla do prekida disfunkcionalnih odnosa.

Blizanci su se baš navozali na ovom „raftingu u Škorpionu“ i sada ne znaju da li su došli ili pošli. Tako ošamućeni bivaju prozvani od svojih partnera ili prozvani za partnerski odnos. Mlad Mesec se dešava u polju partnera, ali oni su još zaglavljeni i partnerima se obraćaju tek od 9. decembra kada će vladar Merkur promeniti znak i ući u Strelca?! Biće tu raznih pravdanja, izvlačenja, ali sve je to vrlo simpa jer Blizanci su znak koji zabavlja ovu planetu deleći radost i osmeh svakom od nas. Ako imate Blizanca u svom okruženju, ne zamerajte mnogo. Brzo će se oni sastaviti sa svojim planovima. Samo da prođe još i ovaj Pun Mesec 12. decembra koji će tražiti od Blizanaca da se prilagode i prihvate odgovornost tokom ovih promenljivih pogleda na ljubav.

Rakovi su zaista toliko umorni od silne transformacije koju nose na svojim nežnim grudima u poslednjih nekoliko godina. Sve je onako kako treba. Rakovi jesnu nežni ali poseduju dubinu i mogu da neguju i razumeju. Ova lunacija u znaku Strelca, očekuje da se okrenete, stvarno vam kažem, da se okrenete sebi! Severni Mesečev čvor u znaku Raka vas obavezuje i očekuje da gradite i stvarate svoju ličnu budučnost pre svega kroz snažnu fiziologiju i veliko nadahnuće inspiracijom za „novo doba“. Pun Mesec u znaku Blizanaca može malo da vas iznenadi, da ne poverujete da ima još nešto što niste znali....ima, ima...ali zapamtite da ste se po mitološkoj priči uzdigli na nebo zahvaljujući Zevsovoj ženi Heri kojoj ste bili lojalni. Sada tu odanost praktikujte kroz partnerski odnos i stvaranje „novog doma" ili novog biznisa. Ljubav je tu, pružite ruku i uzmite ono što je vaša najveća potreba: nežnost!

Lavovima se mlad Mesec dešava u polju ljubavi, kreativnosti i inspiracije. U celu ovu priču je uključen i Jupiter pa ova lunacija nudi Lavovima da ispune svoju kreativnu misiju. Ova misija je sadržana kroz emotivni život potomaka. Obzirom da se Venera, planeta ljubavi nalazi u znaku Jarca, ne preporučujem vam, naročito Lavicama, da ulaze u emotivne vode sa znatno starijim biznis partnerom.  Oko 2. decembra Venera pravi intenzivan odnos sa Južnim Mesečevim Čvorom pa može doneti ili gubitak ili sećanje na gubitak. Šta god da bilo skida vas sa ove početne ushićene vibracije. Najveću promenu Lavovi će doživeti 22. decembra kada Sunce uđe u znak Jarca što opet fokusira energiju i kreativnost kao i zadovoljstvo kroz biznis plan. Pun Mesec će se dešavati u polju prijatelja, pa je moguće da u ovom periodu punog Meseca sretnete svoje stare daleke prijatelje sa kojima ste možda nekada išli u školu.

Device su u proteklom periodu istraživale duboke vode predaka tragajući za svojim mestom u tomporetku. Nema potrebe da ste toliko ozbilni. Zaboravljate osnovno pravilo koje donosi materijalizaciju naših želja a glasi: „Ne zaboravi da se uvek zabavljaš!“ U Devičansko polje ljubavi ušla je planeta zadovoljstva i radosti, Venera. Obzirom da je u pitanju znak Jarca, mala je verovatnoća da ćete se setiti onog pravila za manifestaciju sretnog života... setite se. Možete da posetite neka kulturna mesta kao što su muzeji, ili neku filmsku retrospektivu da bi ispunili simboliku Venere u Jarcu a da pri tome ne ostanete bez zabave i radosti. Već 9. decembra dešava se najveća promena kada Devičanski vladar Merkur menja znak. Najbolje bi bilo da u decembru odete na neki godišnji odmor sa partnerom „da se zabavite“ da bi ispunili osnovno pravilo. Već od 12. decembra Pun Mesec će se dešavati preko vašeg doma, porodice i biznisa ako ste samostalni preduzetnik. Ovo je super vreme da se sruše neke iluzije i da se postave temelji novog porodičnog sistema vrednosti. 

Vagama se Mlad Mesec dešava u 3. polju „misli“. Ovo je zaista sjajno vreme da Vage ispune svoju primarnu potrebu da „sve bude u redu“. Ovo je vreme apsolutnog početka gde će svi odnosi počev od porodičnih do partnerskih biti definisani, strukturisani i poštovani. Sve su ovo potrebe za srećan životni razvoj pripadnika znaka Vage. Sjajna i užarena Venera, druga planeta od Sunca, toliko je vrela da se metaforički može predstaviti paklenom staklenom baštom, dok Jarac simbolizuje vrh najviše planine obavijene snegom i ledom. Možda se nekom može učiniti da ovo nije najpogodnije mesto gde Venera može da ispolji svoju primarnu suštinu i da unese toplinu u ovo ledeno kraljevstvo. Venera je toliko topla i užarena da hladnoća Jarca ne može zalediti srce i dom ove kraljice. Srce snežne kraljice ispunjeno je ljubavlju, toplinom i nežnošću i čeka pravu osobu kojoj će otvoriti vrata svog toplog doma i svog srca koje toliko čezne da bude voljeno. Ipak ljubav (Venera) pobeđuje sve! Snežna kraljica iz zaleđenog dvorca, premda je hladna spolja, iznutra je topla i nežna baš kao i njen dom. Sve ovo jako podržava Uran iz znaka Bika, kojim takođe vlada Venera. Ovo je vreme velikih transformacija i dekonstrukcija iluzije. Sve priče koje su se izlizale će sada nestati iz „kolektivne svesti“ kao da ih nikada nije ni bilo. Ključna dešavanja u ljubavnom životu će biti sredinom decembra kada se Venera sretne sa Saturnom, Plutonom i Južnim Mesečevim čvorom. Nema bojazni da ćete zaista pročistiti svoju sredinu i okruženje. Venera prelazi 20. decembra u znak Vodolije i tu predstoji i poslednje oslobađanje od „sećanja vaših tužnih pretkinja“. Sretno drage Vage!

Škorpioni su konačno odahnuli, naročito ovi mlađi. Sve dok je Mars bio u znaku Vage nisu se dobro osećali jer sve je bilo „kobajagi“. Mars u Škorpionu demonstrira izraženu strastvenost i izgarajuću seksualnu harizmu. Veoma lako se uzbuđuje, plahovit je i nerviraju ga suviše nagle promene i kada mu drugi priređuju velika iznenađenja. Ova pozicija Marsa će biti do 4. januara 2020. i kod Škorpiona će podstaći žudnju za neustrašivim preduzimanjem krupnih koraka i intenzivnih životnih iskustava. U polju ljubavi je Neptun pa se seksualna mašta raspaljuje kao i osećaj da mogu sve što požele. Obzirom da je još zadugo u vašem polju braka Uran, biće izazova u smislu formalnih partnerskih odnosa. Od 2. decembra Škorpionski vladar polja ljubavi Jupiter, ulazi u znak svoga pada i pravi trigonski aspekt sa Uranom. Ova slika može da donese da jednostavno i neosetno skliznete u paralelnu vezu pored formalnog partnerskog odnosa. To vama nije strano ali bi ovog puta moglo skupo da košta. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD