Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 18.11. do 24.11.2019.

Bila je to nedelja, u kojoj se vragolasti Merkur istakao u punom retrogradnom sjaju.

Na većini berzi širom sveta okončan je nagli rast, 7. i 8. novembra, pošto je Merkur prošlog vikenda, 9. i 10. novembra, stigao do sredine retrogradnog ciklusa. Međutim, to nije bio slučaj u SAD-u, gde su glavni indeksi poput DJIA i NASDAK nastavili rekordno da „plave“ u petak, nakon još jednog preokreta u pregovorima o trgovinskom sporu između Kine i SAD. Prvo je rečeno da su pokrenuti, zatim da se odlažu pojavom novih pitanja, a zatim da je napredak postignut - čak i kada ga nema – da bi američko tržište zagrizlo mamac. Međutim, ova igra ne “radi” tako dobro u Kini, gde je Shanghai Composite u petak pao na najniži desetonedeljni nivo. Zatim, kada je Amerika objavila da je došlo do napretka, kinesko tržište je zatvoreno, a DJIA je porastao za preko 200 bodova.

Sirova nafta je imala još jednu dobru nedelju jer je u petak testirala $58.00, najviši nivo u 7 nedelja i novi maksimum ovog primarnog ciklusa. Zlato i srebro su se s druge strane spustili na novi višenedeljni minimun početkom prošle nedelje, a zatim se pristojno oporavili, pre nego što su se u petak ponovo povukli. Bitcoin je tokom čitave nedelje pao na najniži nivo u tri nedelje, ali se i dalje drži iznad $8000.

Ali kada je retrogradni Merkur, i to u Škorpiji koji je znak ničeg drugog nego duga, pravila su obrnuta. To je poput prolaska kroz ogledalo Alise u zemlji čuda. Ono što je bilo gore sada je dole, a ono što je bilo dole sada je gore. Ali "Nestaško" će se vratiti u normalu kada bude okrenuo direktno ove nedelje, 20. novembra. I dalje će biti u Škorpionu, ali će se ipak morati pozabaviti problemom preopterećenih dugovanja. Ili će, na planu politike, da se i dalje suočava - i započinje - beskonačne istrage. Merkur u Škorpionu može biti neumoljiv u potrazi otkrivanja misterija ili kreiranjem novih misterija i neobičnih teorija koje bi drugi morali da razreše i eventualno razotkriju. Kad sve bude gotovo, trošak za poreske obveznike će biti previsok, a ne solidna korist od ulaganja. To je samo trošak ostajanja ili osvajanja moćnih pozicija, što je još jedna opsesija Škorpiona.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Mars ove nedelje, 19. novembra, napušta Vagu i pridružuje se Merkuru u dubokom, mračnom, misterioznom znaku Škorpije. Obično se to poklapa sa uznemirujućim vestima o dugu i deficitu (već su objavljene). Ali Sunce ulazi u Strelca sledeće nedelje, 22. novembra, i to je vreme Deda Mraza kada se kupuju pokloni u sezoni praznika. Stoga, iako nivo ličnog i državnog duga može veoma porasti tokom narednog meseca, izgleda da to nikoga ne uznemirava. To bi se moglo naglo promeniti ubrzo nakon Nove godine, 12. januara 2020, kada je mega konjunkcija (32-37 godina) Saturna i Plutona u Jarcu. 

Kao što je mnogim čitaocima poznato, posvećen sam pisanju Knjige Prognoza 2020. To će biti najobimnija knjiga godišnjih prognoza ikad napisana, zbog početka (i okončanja) tri od 10 najdužih planetarnih ciklusa tokom 2020. godine. Oni uključuju ne samo sinodički (konjunkcija) ciklus od 32-37. godina Saturna i Plutona, već i 20-godišnji ciklus Jupitera i Saturna, koji će se takođe podudariti sa promenom elemenata na otprilike svakih 200 godina. Treća planetarna konjunkcija biće trinaestogodišnji sinodijski ciklus Jupitera i Plutona ("Ekstremne mere").

Već godinama nismo bili u prilici da ispratimo tri od deset najdužih sinodičkih ciklusa u tako kratkom periodu. Nadalje, u okviru ove kosmičke drame biće predsednički izbori u SAD-u 2020. godine. Fascinantno je istraživanje ovih sinodičkih ciklusa i otkrivanje njihove povezanosti sa temama koje se danas odvijaju, što zahteva mnogo pažnje.

Najzahtevniji je bio deo istraživanja koji uključuje prethodne predsedničke izbore pod konjunkcijom Jupitera i Saturna. „Veliki hronokrator“, kako se ovaj 20-godišnji ciklus često naziva, događa se u vreme svakog petog ciklusa za izbor američkog predsednika. Na primer, 2000, 1980, 1960, itd. I svaku od tuh 11 prilika pratile su neke neobičnosti. Na primer, u 7 slučajeva izabrani predsednik nije završio svoj poslednji mandat. Ovo može biti važno kada se uzme u obzir da će od pet vodećih kandidata koji su se kandidovali do sada za 2020. godinu četvorica biti starija od 70 godina u vreme izbora. Ipak, to je samo jedna od nekoliko zanimljivih korelacija između američkih predsedničkih izbora i konjunkcije Jupitera i Saturna.

Mislim da će čitaoci Knjige prognoza 2020 smatrati da će ovaj „uvod“ u izbore 2020. biti jedan od najintuivnijih analiza do sada. Znam da to zvuči kao da sam pod hiperaktivnim tranzitom Jupitera. Ali kada detaljno pogledate natalne karte kandidata, kartu SAD-a i tranzite ka svakoj od tih karti na dan izbora, a zatim to uporedite sa cikličnim i geokosmičkim analizama prošlih izbornih perioda, videćete da izbori 2020. godine verovatno neće biti obični. Oni to nikada i nisu u vreme 20-godišnjeg sinodičkog ciklusa Jupitera i Saturna.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD