Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.11. do 17.11.2019.

Ako Jupiterov kvadrat ka Neptunu više nije onaj koji budi iracionalno ushićenje podstičući berzu ka novim najvišim vrednostima svih vremena u nadi da će biti postignut trgovinski sporazum, sada se retrogradnost Merkura podudara sa konfliktnim ekonomskim i političkim porukama koje su prvo optimistične, da bi kasnije to minulo ili se u potpunosti preokrenulo. U vestima (glasine) da su se dve države koje vode trgovinski rat dogovorile da ukinu tarife, američka berza je u četvrtak, 7. novembra, porasla na novi svetski maksimum, premašujući prethodni maksimum, od 16. jula (ostali glavni indeksi postigli su prethodne, najveće vrednosti, tokom poslednje nedelje jula).

Ostala svetska tržišta akcija takođe su narasla na nove svevremenske ili višegodišnje maksimume nadajući se trgovinskom sporazumu prošle nedelje, pre nego što je predsednik odbacio preuranjenu najavu.  

Sve u svemu, većina svetskih indeksa akcija je u padu od 3. oktobra. Sasvim je suprotno stanje u državnim obveznicama i plemenitim metalima. Sa porastom dugoročnih stopa, zlato i srebro su pali na najniže nivoe od početka avgusta. Sirova nafta je skočila prateći akcije, uzdižući se na najviši nivo u 6 nedelja. Bitcoin se takođe povukao na nivoe koji nisu viđeni otkako je 25. oktobra izbio na nove višemesečne maksimume. Gubitak na vrednosti se čini normalnom korekcijom nakon ovako zapanjujućeg napretka.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

U međuvremenu, postoje i druge geokosmičke korelacije koje govore u prilog nedavnog skoka na američkim tržištima akcija. Jedan uključuje tranzit Jupitera u Strelcu, u harmoničnom aspektu sa Jupiterom, Plutonom, Saturnom i Neptunom u karti osnivanja Njujorške berze (17. maj 1792). Taj idilični tranzit započeo je 11. oktobra i ostaje na snazi do 25. novembra. Tokom istog perioda, tranzitni Mars ide u konjunkciju sa Jupiterom i Neptunom na 22-27° Vage te karte osnivanja, od 7. do 16. novembra. Sa tako izraženim Marsom (toplota) i Jupiterom (ekspanzija) koncept „kolapsa“ nije iznenađujući. Ali koliko će trajati?

Kada govorimo o Marsu, jedan od TMI signala (Tramp Mars Indikator) biće na snazi naredne nedelje, jer će Mars formirati snažan kvadrat ka Trampovoj natalnoj Veneri i Saturnu, 8. do 14. novembra. Čini se da je to već na snazi, pošto je upravo negirao ideju o sporazumu (Mars do Venere) koji je Kina najavila u vezi sa američkim i kineskim trgovinskim ratom. Tržištu se to u petak nije dopalo, ali za sada su posledice skromne. Tržište je dokazalo da se još uvek može odupreti, uprkos predsednikovom temperamentu.

Međutim, Merkur je trenutno retrogradan (do 20. novembra) u Škorpiji, tako da se obilje istraga (Škorpion, Pluton) povećava na obe strane. Ne samo da demokrate jurišaju na opoziv predsednika, već je sada državni tužilac Vilijam Bar (William Barr) imenovao tužioca za Konektikat, Džona Durama (John Durham), za pokretanje krivične istrage zbog čega je FBI započeo kontraobaveštajnu istragu izbora 2016., imenjujući specijalnog advokata Roberta Milera (Robert Mueller). Tvrdnja Trampa i njegovih pristalica da su demokrate („Duboka država“ - Deep State kako se ovde navodi) plasirale lažnu sliku uplitanja Rusa u izbore kako bi osporili izbor Klintonove. Ako vam je ova istraga izbora 2016. malo zbunjujuća, ne brinite. To je samo sezona lova na veštice... ili pogreške, Merkur "varalica" odrađuje svoje trčeći kroz mračne pećine i podzemna tajna skrovišta zakopanih podataka u Škorpionu.

Verovatno je da će iz svih ovih istraga nešto izaći na videlo, ali možda neće biti ono što javnost želi da vidi. Ne sa 32-37-godišnjim ciklusom Saturna koji će se sjediniti sa Plutonom u Jarcu 12. januara 2020. Politički, ovo bi moglo ličiti na buđenje uspavanog vulkana (Pluton u Jarcu, a naglašen Škorpion). To može dovesti do nečeg mnogo većeg nego pukog "raščišćavanja mulja", budući da su čelnici obe strane zapleteni u mrežu korupcije i zataškavanja. To je intrigantno. To je složeno. To je sve ono čime je ovaj misteriozni retrogradni Merkur u Škorpionu privučen, posebno tokom ove nedelje Punog Meseca 12. novembra i usred retrogradnog ciklusa Merkura, ovog vikenda, 9. do 10. novembra.

Pripremite se za neke zastrašujuće vesti lokalnih (ili nacionalnih) istraživača. Istovremeno, možda bi bilo pametno suzdržati se od nagona da preispitujete postupke ili motive drugih, jer ih tako možete inspirisati da preispitaju vas. Retrogradni Merkur u Škorpionu: počinje istraga istražitelja koji su već vodili istragu. A uskoro nakon toga razlog njihovih motiva za istragu može biti podvrgnut dodatnom ispitivanju. Čini se da je svima u vladi zadatak da nešto sakriju ili da otkriju ono što drugi pokušavaju sakriti - ili oba. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD