Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.11. do 17.11.2019.

Ako Jupiterov kvadrat ka Neptunu više nije onaj koji budi iracionalno ushićenje podstičući berzu ka novim najvišim vrednostima svih vremena u nadi da će biti postignut trgovinski sporazum, sada se retrogradnost Merkura podudara sa konfliktnim ekonomskim i političkim porukama koje su prvo optimistične, da bi kasnije to minulo ili se u potpunosti preokrenulo. U vestima (glasine) da su se dve države koje vode trgovinski rat dogovorile da ukinu tarife, američka berza je u četvrtak, 7. novembra, porasla na novi svetski maksimum, premašujući prethodni maksimum, od 16. jula (ostali glavni indeksi postigli su prethodne, najveće vrednosti, tokom poslednje nedelje jula).

Ostala svetska tržišta akcija takođe su narasla na nove svevremenske ili višegodišnje maksimume nadajući se trgovinskom sporazumu prošle nedelje, pre nego što je predsednik odbacio preuranjenu najavu.  

Sve u svemu, većina svetskih indeksa akcija je u padu od 3. oktobra. Sasvim je suprotno stanje u državnim obveznicama i plemenitim metalima. Sa porastom dugoročnih stopa, zlato i srebro su pali na najniže nivoe od početka avgusta. Sirova nafta je skočila prateći akcije, uzdižući se na najviši nivo u 6 nedelja. Bitcoin se takođe povukao na nivoe koji nisu viđeni otkako je 25. oktobra izbio na nove višemesečne maksimume. Gubitak na vrednosti se čini normalnom korekcijom nakon ovako zapanjujućeg napretka.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

U međuvremenu, postoje i druge geokosmičke korelacije koje govore u prilog nedavnog skoka na američkim tržištima akcija. Jedan uključuje tranzit Jupitera u Strelcu, u harmoničnom aspektu sa Jupiterom, Plutonom, Saturnom i Neptunom u karti osnivanja Njujorške berze (17. maj 1792). Taj idilični tranzit započeo je 11. oktobra i ostaje na snazi do 25. novembra. Tokom istog perioda, tranzitni Mars ide u konjunkciju sa Jupiterom i Neptunom na 22-27° Vage te karte osnivanja, od 7. do 16. novembra. Sa tako izraženim Marsom (toplota) i Jupiterom (ekspanzija) koncept „kolapsa“ nije iznenađujući. Ali koliko će trajati?

Kada govorimo o Marsu, jedan od TMI signala (Tramp Mars Indikator) biće na snazi naredne nedelje, jer će Mars formirati snažan kvadrat ka Trampovoj natalnoj Veneri i Saturnu, 8. do 14. novembra. Čini se da je to već na snazi, pošto je upravo negirao ideju o sporazumu (Mars do Venere) koji je Kina najavila u vezi sa američkim i kineskim trgovinskim ratom. Tržištu se to u petak nije dopalo, ali za sada su posledice skromne. Tržište je dokazalo da se još uvek može odupreti, uprkos predsednikovom temperamentu.

Međutim, Merkur je trenutno retrogradan (do 20. novembra) u Škorpiji, tako da se obilje istraga (Škorpion, Pluton) povećava na obe strane. Ne samo da demokrate jurišaju na opoziv predsednika, već je sada državni tužilac Vilijam Bar (William Barr) imenovao tužioca za Konektikat, Džona Durama (John Durham), za pokretanje krivične istrage zbog čega je FBI započeo kontraobaveštajnu istragu izbora 2016., imenjujući specijalnog advokata Roberta Milera (Robert Mueller). Tvrdnja Trampa i njegovih pristalica da su demokrate („Duboka država“ - Deep State kako se ovde navodi) plasirale lažnu sliku uplitanja Rusa u izbore kako bi osporili izbor Klintonove. Ako vam je ova istraga izbora 2016. malo zbunjujuća, ne brinite. To je samo sezona lova na veštice... ili pogreške, Merkur "varalica" odrađuje svoje trčeći kroz mračne pećine i podzemna tajna skrovišta zakopanih podataka u Škorpionu.

Verovatno je da će iz svih ovih istraga nešto izaći na videlo, ali možda neće biti ono što javnost želi da vidi. Ne sa 32-37-godišnjim ciklusom Saturna koji će se sjediniti sa Plutonom u Jarcu 12. januara 2020. Politički, ovo bi moglo ličiti na buđenje uspavanog vulkana (Pluton u Jarcu, a naglašen Škorpion). To može dovesti do nečeg mnogo većeg nego pukog "raščišćavanja mulja", budući da su čelnici obe strane zapleteni u mrežu korupcije i zataškavanja. To je intrigantno. To je složeno. To je sve ono čime je ovaj misteriozni retrogradni Merkur u Škorpionu privučen, posebno tokom ove nedelje Punog Meseca 12. novembra i usred retrogradnog ciklusa Merkura, ovog vikenda, 9. do 10. novembra.

Pripremite se za neke zastrašujuće vesti lokalnih (ili nacionalnih) istraživača. Istovremeno, možda bi bilo pametno suzdržati se od nagona da preispitujete postupke ili motive drugih, jer ih tako možete inspirisati da preispitaju vas. Retrogradni Merkur u Škorpionu: počinje istraga istražitelja koji su već vodili istragu. A uskoro nakon toga razlog njihovih motiva za istragu može biti podvrgnut dodatnom ispitivanju. Čini se da je svima u vladi zadatak da nešto sakriju ili da otkriju ono što drugi pokušavaju sakriti - ili oba. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD