Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Blizanaca (peti deo)

Četvrta pentada je Sunčeva u dekanatu Marsa i ovde je postavljena izrazito muška inteligencija i energija, a to je ona koja više teži da ima organizaciju, poziciju, moć i šta god da je ovde, natus poseduje snagu. Ovo je mnogo više neko ko ima čin u vojsci, nego neko ko je nešto posebno razvijen. Njegova snaga je u okviru Marsa, a Mars je ono što je nasledio, ono što se nalazi u okolini i on je dobio da tu bude glavni. Ovde su 1. i 3. čakra u jakoj vezi, a znamo da Sunce egzaltira u Ovnu i ovo je natusova potreba da se istakne, da bude prvi sportista, da bude najbrži u svemu, u vožnji na primer i da pobedi, jer ovo nije samo potreba za takmičenjem nego i za medaljom. Ovde se svakako ličnost jako razvija i ovo je ljudska ličnost, ovo je potpuno običan muškarac, potpuni stereotip. Ovde nije lagano ulaziti u rasprave, zato što će uvek da se pokaže sklonost kako je taj neko u pravu i kako ta osoba jeste glavna. Ako ovde recimo imamo Veneru, ta Venera će biti vrlo lepa, ali će imati potrebu da se istakne, nosiće ljubomoru u sebi zato što je to Marsov dekanat i sve što priča (Merkur) više nije važno, jer su ovde Sunce i Mars bitniji. Način komunikacije sa njom je kroz bivanje, mi smo u predelu 3. čakre kada smo sa njom, mi uopšte ne pričamo sa njom, mi smo samo prisutni pored nje i onda ona dobija pravu informaciju od nas. Mi ne komuniciramo samo rečima, mnogo više su u pitanju energije, a ovde su posebne energije. Ovo su sve delovi donjih čakri (Mars, Sunce) i potrebna je samo prisutnost da se ovo menja. Videćemo da je ovde osoba ekscentrična i ljubomorna i zato moramo biti budni u toj tački. 

Peta pentada je Venerina i ovde smo ušli u dekanat Sunca a ovo je onaj deo Blizanaca koji vrlo često volimo, koji nudi jednu razigranost, koji je prijatan. On ima Venerin deo i to je Venera koja će se istaći, jer ovaj dekanat hoće da istakne, on je naglašen, pa su ličnost i ego negde bitni. Ovo je osoba koja će biti mis, koja će negde biti proglašena za najlepšu ili koja će se u nečemu istaći i pokazati se u lepom izdanju, ali ona je ovde mlada. Ovde je ljubav, mladost, mesto gde se zabavlja, ovaj dekanat je u tom smislu Blizanački, nosi lakoću. Ovo je i ples i u svakom smislu reči mesto za jedno neobavezno druženje, zabavljanje, ljubav i ako nemamo nešto duboko vezano za ovaj znak, ovde su prisutne paralelne veze i veze sa onima koji su već u braku. Ali, ovo nije opterećujuće i ne nosi neku dramatičnost. Ovde će Blizanci da kažu da je najbolje ako bi mogle obe veze, ako bi mogao i Tindarej da razume da Leda želi da bude i sa njim i sa Zevsom. Ona prosto želi da bude sa obojicom i misli da je to uredu, samo ne zna da li bi to mogao Tindarej da razume i nekad sasvim naivno ta osoba ispriča ovoj drugoj, želeći da ona to razume. Ovde postoji jedna naivnost, jedna potpuno dečija bezazlenost i to naravno pravi nestabilnost, ali ovo je jedan veseo, mladalački deo koji je nestalan, a to je priroda Blizanaca. Ovde i stvari koje izgledaju stabilno, nisu stabilne, ali ovo je Lavovski deo i na izgled se čine stabilne a da bi imalo stabilnost mora da bude mnogo dobro i jako podržano. Ovde mora da bude jako dobra priča Sunca i Merkura u protivnom to samo izgleda sjajno.

Poslednjih 5 stepeni u Blizancima su sigurno vrlo pametni i vrlo inteligentni i ovaj deo ima sposobnost da najviše dodirne eterični svet, jer ovaj deo se naslanja na znak Raka. Sam 29. stepen daje zaista jednu vidovitost, sposobnost da osoba oseti i vidi. To ne treba da nas čudi, jer ovo je pentada Merkura u dekanatu Sunca, pa se prirodno spajaju 3. solarna čakra sa 5. Merkurovom čakrom. U jednom trenutku te dve stvari čovek prirodno počinje da kanališe i ako još ima dobro postavljenog Urana spram ovoga, što je veza intuicije koja jako brzo ide (jer spoj 3. i 5. čakre zajedno daju Urana), onda ova osoba ima sjajan kanal. To je dar i potencijalna mogućnost koja ovde postoji, ali svakako su ovo osobe naglašene inteligencije, samo ako je Merkur dobar. Ako je Merkur u neobičnom znaku za sebe, uvek možemo posumnjati da ima duhovni talenat ili takvu neku vrednost, ali mladost i svetlost su svakako prisutni. Ovde postoji potreba za tim nekim hvaljenjem, ali rekli bi da je to uobičajena ljudska osobina, a ako je specijalno, onda će ova osoba ostvarivati izuzetne kanale i o njoj će govoriti njena dela. Ovde vidimo nekog proslavljenog pisca, nekog ko je uspešan i ima mogućnost da ono što kaže bude veliko i važno. Može biti i dobar organizator i praktičan u izvršavanju ili davanju naredbi, pre kao menadžer nego u vojnom smislu, to je neko ko daje direkcije, ko usmerava i praktičan je, ima jasan osećaj za celinu, organizaciju, komunikaciju.

Sve su ovo delovi priče o reljefu ovog dela Zodijaka koji je za svaku osobu važan pokazatelj njene sposobnosti da uzdigne nivo svesti, jer je to prvi ljudski znak. Nivo svesti je uzdignut onda kada energija koja prolazi kroz njegove reči i njegove misli ima sposobnost da spaja budnost i sanjanje. Rekli smo da je sama tačka inteligencije jednog znaka baš na 15. stepenu, pa ako je to tačka u kojoj se potpuno ovladava jednim znakom njegovo središte, da li je ovde baš ta tačka u Marsovom dekanatu i na kraju Marsove pentade i početku Sunčeve pentade koja o tome govori? Nije li ovaj centralni deo onaj sa kojim bi se najmanje družili, zato što je najviše sklon nekim sukobima, borbama i ne tako laganim stvarima? Ali, tu je mesto konekcije i ono govori o energiji koju osoba mora da ima, sa kojom primarno mora da je u balansu, da bi mogla da ovlada ovim znakom. Ovladati ovom energijom na 15° Blizanaca znači biti zaista veoma tih, jer Blizanci mora da su budni i tihi, budni kao u budnom stanju i tihi kao u dubokom snu. Te dve stvari ako čovek ima zajedno, on vlada ovim kanalom, on spaja nebo i Zemlju, ali ako ovde ima samo viku, ako njegov glas i reči idu u oštrinu, natus ne spaja ova svoja dva suprotna dela. Svest se ovde vezuje za ovu energiju i mnogo je bitno da čovek bude budan i da je istovremeno u dubokom snu, da bi jedna ljudska figura bila uistinu oživljena.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD