Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Blizanaca (peti deo)

Četvrta pentada je Sunčeva u dekanatu Marsa i ovde je postavljena izrazito muška inteligencija i energija, a to je ona koja više teži da ima organizaciju, poziciju, moć i šta god da je ovde, natus poseduje snagu. Ovo je mnogo više neko ko ima čin u vojsci, nego neko ko je nešto posebno razvijen. Njegova snaga je u okviru Marsa, a Mars je ono što je nasledio, ono što se nalazi u okolini i on je dobio da tu bude glavni. Ovde su 1. i 3. čakra u jakoj vezi, a znamo da Sunce egzaltira u Ovnu i ovo je natusova potreba da se istakne, da bude prvi sportista, da bude najbrži u svemu, u vožnji na primer i da pobedi, jer ovo nije samo potreba za takmičenjem nego i za medaljom. Ovde se svakako ličnost jako razvija i ovo je ljudska ličnost, ovo je potpuno običan muškarac, potpuni stereotip. Ovde nije lagano ulaziti u rasprave, zato što će uvek da se pokaže sklonost kako je taj neko u pravu i kako ta osoba jeste glavna. Ako ovde recimo imamo Veneru, ta Venera će biti vrlo lepa, ali će imati potrebu da se istakne, nosiće ljubomoru u sebi zato što je to Marsov dekanat i sve što priča (Merkur) više nije važno, jer su ovde Sunce i Mars bitniji. Način komunikacije sa njom je kroz bivanje, mi smo u predelu 3. čakre kada smo sa njom, mi uopšte ne pričamo sa njom, mi smo samo prisutni pored nje i onda ona dobija pravu informaciju od nas. Mi ne komuniciramo samo rečima, mnogo više su u pitanju energije, a ovde su posebne energije. Ovo su sve delovi donjih čakri (Mars, Sunce) i potrebna je samo prisutnost da se ovo menja. Videćemo da je ovde osoba ekscentrična i ljubomorna i zato moramo biti budni u toj tački. 

Peta pentada je Venerina i ovde smo ušli u dekanat Sunca a ovo je onaj deo Blizanaca koji vrlo često volimo, koji nudi jednu razigranost, koji je prijatan. On ima Venerin deo i to je Venera koja će se istaći, jer ovaj dekanat hoće da istakne, on je naglašen, pa su ličnost i ego negde bitni. Ovo je osoba koja će biti mis, koja će negde biti proglašena za najlepšu ili koja će se u nečemu istaći i pokazati se u lepom izdanju, ali ona je ovde mlada. Ovde je ljubav, mladost, mesto gde se zabavlja, ovaj dekanat je u tom smislu Blizanački, nosi lakoću. Ovo je i ples i u svakom smislu reči mesto za jedno neobavezno druženje, zabavljanje, ljubav i ako nemamo nešto duboko vezano za ovaj znak, ovde su prisutne paralelne veze i veze sa onima koji su već u braku. Ali, ovo nije opterećujuće i ne nosi neku dramatičnost. Ovde će Blizanci da kažu da je najbolje ako bi mogle obe veze, ako bi mogao i Tindarej da razume da Leda želi da bude i sa njim i sa Zevsom. Ona prosto želi da bude sa obojicom i misli da je to uredu, samo ne zna da li bi to mogao Tindarej da razume i nekad sasvim naivno ta osoba ispriča ovoj drugoj, želeći da ona to razume. Ovde postoji jedna naivnost, jedna potpuno dečija bezazlenost i to naravno pravi nestabilnost, ali ovo je jedan veseo, mladalački deo koji je nestalan, a to je priroda Blizanaca. Ovde i stvari koje izgledaju stabilno, nisu stabilne, ali ovo je Lavovski deo i na izgled se čine stabilne a da bi imalo stabilnost mora da bude mnogo dobro i jako podržano. Ovde mora da bude jako dobra priča Sunca i Merkura u protivnom to samo izgleda sjajno.

Poslednjih 5 stepeni u Blizancima su sigurno vrlo pametni i vrlo inteligentni i ovaj deo ima sposobnost da najviše dodirne eterični svet, jer ovaj deo se naslanja na znak Raka. Sam 29. stepen daje zaista jednu vidovitost, sposobnost da osoba oseti i vidi. To ne treba da nas čudi, jer ovo je pentada Merkura u dekanatu Sunca, pa se prirodno spajaju 3. solarna čakra sa 5. Merkurovom čakrom. U jednom trenutku te dve stvari čovek prirodno počinje da kanališe i ako još ima dobro postavljenog Urana spram ovoga, što je veza intuicije koja jako brzo ide (jer spoj 3. i 5. čakre zajedno daju Urana), onda ova osoba ima sjajan kanal. To je dar i potencijalna mogućnost koja ovde postoji, ali svakako su ovo osobe naglašene inteligencije, samo ako je Merkur dobar. Ako je Merkur u neobičnom znaku za sebe, uvek možemo posumnjati da ima duhovni talenat ili takvu neku vrednost, ali mladost i svetlost su svakako prisutni. Ovde postoji potreba za tim nekim hvaljenjem, ali rekli bi da je to uobičajena ljudska osobina, a ako je specijalno, onda će ova osoba ostvarivati izuzetne kanale i o njoj će govoriti njena dela. Ovde vidimo nekog proslavljenog pisca, nekog ko je uspešan i ima mogućnost da ono što kaže bude veliko i važno. Može biti i dobar organizator i praktičan u izvršavanju ili davanju naredbi, pre kao menadžer nego u vojnom smislu, to je neko ko daje direkcije, ko usmerava i praktičan je, ima jasan osećaj za celinu, organizaciju, komunikaciju.

Sve su ovo delovi priče o reljefu ovog dela Zodijaka koji je za svaku osobu važan pokazatelj njene sposobnosti da uzdigne nivo svesti, jer je to prvi ljudski znak. Nivo svesti je uzdignut onda kada energija koja prolazi kroz njegove reči i njegove misli ima sposobnost da spaja budnost i sanjanje. Rekli smo da je sama tačka inteligencije jednog znaka baš na 15. stepenu, pa ako je to tačka u kojoj se potpuno ovladava jednim znakom njegovo središte, da li je ovde baš ta tačka u Marsovom dekanatu i na kraju Marsove pentade i početku Sunčeve pentade koja o tome govori? Nije li ovaj centralni deo onaj sa kojim bi se najmanje družili, zato što je najviše sklon nekim sukobima, borbama i ne tako laganim stvarima? Ali, tu je mesto konekcije i ono govori o energiji koju osoba mora da ima, sa kojom primarno mora da je u balansu, da bi mogla da ovlada ovim znakom. Ovladati ovom energijom na 15° Blizanaca znači biti zaista veoma tih, jer Blizanci mora da su budni i tihi, budni kao u budnom stanju i tihi kao u dubokom snu. Te dve stvari ako čovek ima zajedno, on vlada ovim kanalom, on spaja nebo i Zemlju, ali ako ovde ima samo viku, ako njegov glas i reči idu u oštrinu, natus ne spaja ova svoja dva suprotna dela. Svest se ovde vezuje za ovu energiju i mnogo je bitno da čovek bude budan i da je istovremeno u dubokom snu, da bi jedna ljudska figura bila uistinu oživljena.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD