Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Blizanaca (četvrti deo)

Prvih 5 stepeni su pod uticajem Saturna i opisuju mesto u kome je prirodno u samom centru egzaltiran Severni čvor i Saturna koji ovde nudi vrlo snažno sećanje. Ova pentada je malo drugačija od klasičnog Jupiterovog dela samog dekanata i ovde je izraženo sećanje na tradiciju, na gene, na poreklo, a Severni čvor opisuje tok genetike. Čovek počinje da misli tako što se uvek vezuje za ono što je imao u svojoj genetici kao sećanje i to je predisponiranost ka svakom sećanju. Ovde misli nisu slobodne u onoj meri u kojoj čovek to misli ili bi želeo, i uzrokovane su sećanjem predaka. Ako se neka planeta nalazi u ovoj pentadi, uvek govorimo o jednom racionalnom mišljenju koje je već postojalo kod nekog pretka. Možda je taj predak bio neka sjajna osoba, a to ćemo saznati kad vidimo kako je Saturn postavljen sa Jupiterom. Možda imamo Saturn trigon Jupiter i imali smo sjajnog pretka matematičara, pa smo kanal za njega i taj predak ide i priča kroz nas i nudi nam stabilnost, a ovde je važna logika, preciznost, matematika, istorija i sl. Ako Saturn nije tako dobro postavljen, u lošem je aspektu sa Neptunom npr. i ima sećanje na pretke koji su bili drugačiji, čovek nema mnogo mogućnosti da se izdigne, već misli na način na koji se već mislilo. Ipak, ovo je Jupiterov dekanat i ideja ovoga je da se stvori jedan širi pogled, ali zavisi od toga koliko će osoba ovde moći da se konektuje na šire, ili će se konektovati na uže. Preci su uvek uža realnost od šire božanske realnosti i planeta u ovoj pentadi ima tendenciju da misli, priča, radi i čini istu vrstu sudbine kakvu su činili i oni pre nje. Sa lošom postavkom, ili je tu malefik i Saturn nije naročito sretan, ovde čovek vrlo nesvesno koristi svoje misli i donosi odluke koje mogu da izazovu stvari koje su nekad bile i koje su neudobne. Ponovo će biti u istoj nekoj situaciji kao neki predak, sve će se ponoviti jer, ni jednog trenutka predak nije bio svestan da je pogrešio niti je molio za oprost, on je sve ostavio da je tako i sad i dalje priča kroz natusa da je u pravu. Čak ako njegovog potomka i neko povredi, njegov predak će biti srećan da mu kaže: „Jel’ vidiš da sam bio u pravu!“ i to je njegova sekundarna dobit. Preci su vrlo jaki kanali u jednom čoveku, to su geni, sećanja i sve stvari koje se čoveku događaju su njegova potreba, ali on nije ono što misli, već je ono što preci pričaju i o tome naročito govori ova prva pentada. Ali, ako je to ovde dobro postavljeno, čovek se povezuje na nekog pretka koji je već imao neku dobru stvar, tada se povezujemo sa dobrom karmom i sa nečim što smo vrlo dobro uradili u nekom drugom životu, ili imamo pretke koji su postavili dobar temelj za nas. Na koga smo se nakačili vidi se preko pozicije planete koja se tu nalazi, preko pozicije Saturna od koga je došla ta stabilnost i inteligencija. Tada natus ide koracima koji su jasni ako je Jupiter jak - ceo svet je njegov, on ima strukturu izgradnje sa snažnim Saturnom.

Drugih 5 stepeni su Jupiterova pentada u Jupiterovom dekanatu i baš u delu gde je Hiron egzaltiran. Ovde nas jako zanima kako je postavljen Jupiter, ali uvek treba da pogledamo i šta radi Hiron, jer Hiron je kentaur, on je Jupiter, on je to biće koje je polubožanstvo i koje čovek nosi kao svoju kosmičku dušu. Ako je Hiron dobro postavljen sa Jupiterom, ovaj čovek je čist kanal za mnogo veća saznanja. On često ima veću ulogu, on treba da napiše neke stvari koje će mnogi ljudi čuti, nešto što će mnogima otvoriti svest. To je nešto što čini ovaj deo potpuno besmrtnim, ovo je čisti Poluks i sećanje na božansko, konekcija na ono što daje svrhu i smisao. Koliko god da je dobar Jupiter, osoba ovde ima mogućnost izuzetno širokog uspeha upravo kroz planetu koja se tu nalazi, kroz njenu esencijalnu prirodu, kroz kuću kojom vlada, ili preko kuće u kojoj se nalazi opisuje nam šta, ali mi znamo da je kvalitet ovde jako velik i ima svrhu. Ako vidimo da je ovde i Hiron u igri, ovo je veoma velika duša i natusu daje da je najbliži tački u kojoj može da spoji Jupitera i božanstvo sa ljudskim i da potpuno oživi tu prirodu svesti. Čovek postaje svestan onda kada je oživeo jezgro Zemlje sa Mesecom, kada je oživeo to što povezuje znak Blizanaca - znak Bika i znak Raka, kada je oživeo vezu fizičkog i eteričnog nivoa, tada on ima svoju potpunu snagu da bude provodnik za svoje više ja. Sve u zavisnostri od kvaliteta Jupitera i od pozicije gde se nalazi, mi na praktičnom nivou vidimo sve šanse koje se otvaraju. Vidimo da čovek ima mogućnost za daleka putovanja, da ima šansu da sve u životu promeni iznenada na bolje, da je protežiran od nekih ljudi. Ovde imamo ne samo nadarenog mislioca i čoveka koji je i sam inteligentan i da dobro uči, već ima i podršku, Jupiter je uvek neko ko je podrška. Ovde znamo da se natusu osmehuje sreća i ovo je verovatno jedan od najvažnijih delova u znaku Blizanaca.

Treća pentada je Marsova pentada u Marsovom dekanatu od 10-15 stepeni Blizanaca i ukazuje koliko je ovde drugačija priroda ovog brata od onog prvog, koliko je ono Jupiter - Jupiter u Merkurovom znaku, ovo je Mars - Mars. Ovde bi rekli da su ova dva brata potpuno različita i da se uopšte ne razumeju i da je ovaj ovde koji je napravljen od energije Marsa u Merkurovom znaku vrlo okrenut ka praktičnom razmišljanju energije okoline, za preživljavanje i sukobima. Ovo je možda najopasnija pentada u celom znaku Blizanaca, a sve zavisi od Marsa i od Merkura. On ovde ide na sve, može biti i jako hrabar, ali svakako ga vuče nešto ljuto, vuče ga ukus koji je ljut i svaki put kad uzme nešto ljuto iz Bika, to izbija iz njega kao ljute reči, pa on stvara tu atmosferu. On nesvesno izaziva, on je izazivač i priziva sudbinu ulazeći u situacije koje mogu biti opasne. Ovde se možda između braće pojavljuje borba, sa rođacima, sa bliskim ljudima sa kojima bi trebali da se spojimo i ovde je naravno jedan deo rodbine Kastor, a drugi Poluks, pri čemu ni jedan nije ništa bolji od drugog, to je kao spavanje i budnost. Ništa drugo to nije, a nama treba samo prelaz između jednog u drugo i to je svest, jer onaj koji uspostavi vezu između različitosti svoje rodbine taj je oživeo ovaj znak, a u ovom delu ćemo to najmanje videti. Ovde ćemo videti da su neki problematični i tu lako izbija sukob, to je i brza vožnja, opasnosti u saobraćaju, kao i sve tuče iz strasti u mlađim danima pa i kasnije. Ovde je i vrlo nemirno dete, reči koje mogu biti opasne, ovde se od Marsa traži da postane skoro prosvetljen, a to je kao da se traži nemoguća misija, jer to nije samo Mars, to je Mars koji je u okruženju Marsa. Natus se ovde povezuje sa onima u genetici koji su skloni borbi i on tu neće mnogo da uradi, niti da uči, niti da razmisli, niti da se edukuje, njemu je fokus na prilično prizemnim stvarima. Ovde velika pažnja treba da se posvetiti umeću bivanja sa takvom osobom i ako neko ima planetu u ovoj pentadi, sa tom osobom će imati izraženu težnju za sukobom, svađom i određenim problemima. Ovde ne treba razgovarati, razgovor bi tu bio pogrešna ideja, ovde je sposobnost da budemo mirni sa tom energijom rešenje za tu situaciju. To je kao da rešimo da budemo mirni sa kobrom koja je ispred nas i kada joj se jako približimo da smo i mi i ona mirni i to je taj energetski kontakt. Mi komuniciramo energijom, ta osoba razume samo taj jezik i u emocijama u kojima je i kroz ono šta oseća. Pored jedne najsretnije pentade imamo u znaku Blizanaca odmah iza nje ovaj sasvim drugačiji deo, koji može biti najproblematičniji i to je sve što i jeste tipično za znak Blizanaca. On je znak takvih promena gde je sa jedne strane ovako, a sa druge strane se potpuno obrne i ovde se ništa ne čini stabilnim, sve izgleda vrlo promenljivo i prevrtljivo, samo zato što te dve stvari stalno postoje kao dan i noć, kao budnost i sanjanje, ali ne i veza među njima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD