Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur od 31. oktobra - 20. novembra 2019. u znaku Škorpiona

Retrogradni Merkur, kako se inače naziva pojava, okarakterisana je kao loš predznak u velikom broju novinskih članaka ovog vremena. Horoskopi su postali obavezan deo novina a retrogradne planete se koriste za bombastične naslove kako bi se privukla pažnja čitalaca. 

Uvodni tekst najčešće je ovakav:

“Nemojte započinjati ništa za vreme retrogradnog Merkura, Venere, Marsa…”, i tome slično. 

Uticaj koji se ovome pridaje dostigao je takav nivo da se retrogradnost neke planete koristi kao opravdanje i izgovor za sve – od lošeg varenja do vremenskih nepogoda i pokvarenih kućnih aparata. Oni koji čitaju, kažu: ” Aha, to mi se dešava jer je Merkur retrogradan”. Da li je to doista tako? Istraživanje i praksa pokazuju da uticaj zaista postoji ali ne takav da sve loše treba povezati sa periodima obrnutog kretanja planete. Nesporazumi postoje uvek, kao i problemi tehničke ili fizičke prirode. Ljudi vole da traže krivca za nešto, veoma retki pogledaju u sebe, tražeći u sebi razlog za situaciju u kojoj su. 

Na koji način će retrogradnost neke planete uticati zavisi od samog horoskopa. Ipak, ne postoji razlog zbog koga bi trebalo u ovakvim periodima prestati sa normalnim funkcionisanjem. Život dalje teče, a ako se kompjuter pokavrio on je već davao znake i pre same retrogradnosti da je vreme za zamenu nekog dela ili je potrebno nabaviti nov. U krajnjem slučaju, ako se nešto pokvarilo u vreme retrogradnosti, sačekajte da prođe. Idući tom logikom, kada planeta krene direktno trebalo bi, to što se pokvarilo, da samo od sebe proradi. Pa proverite…  

Ono što doista ima smisla i što vredi spomenuti jeste da se u vreme kada planeta kreće iz direktne u stacioniranu poziciju nekako sve smiruje i utišava. Ovo je naročito uočljivo u vreme Merkurovog usporavanja što je ujedno i prava reč za to vreme. Usporavanje! Kada krene retrogradno, za osobe okrenute ka unutra a ne ka spolja, ovakvi periodi su veoma vredni jer se konture unutrašnjeg sveta jasnije razaznaju, a stvari preciznije definišu. 

Mnogo lakše je povezati na koji način npr. sujeta, oholost ili taština deluju i do kakvih posledica dovode. 

U našem slučaju, narednih 20 dana dok je Merkur retrogradan u znaku Škorpiona moguće je povezati do kakvih posledica dovode negativne emocije kao što su mržnja, osvetoljubivost, posesivnost, ljubomora, pohlepa… Do kakvih posledica dovode strahovi koji nisu realni! Moguće je uhvatiti sebe u destruktivnim razmišljanjima. Primetiti stav netolerancije i odbacivanja. Videti sarkazam i zajedljivost. Šta god da vidite, setite se da to ne može postojati bez vas jer ono što vidimo deo je onoga što živi u nama i što nam je poznato. I to je jedini razlog što je moguće ovo u drugome prepoznati! Kako je Škorpion znak transformacije i regeneracije onda je ovo izuzetno vreme kada prepoznajući ono što nosimo u sebi, otpad kojim smo zatrpani, možemo iskoristiti kao gorivo za rad na sebi. Takođe, sada se može ,,baciti svetlo,, u tamne vilajete uma a ono na šta svetlo padne ne može više živeti i delovati na isti način kao kada živi u tami. Znamo da su vladari iz senke najmoćnij vladari, tako su skriveni psihološki sadržaji ti koji upravljaju nama. A da toga uopšte nismo svesni! U znaku Škorpiona, natus sa natalno povezanim serijama 3 i 8 ponekad ne preže ni od uništenja samog sebe a zarad postizanja cilja. Kao onaj dečak iz vesti poslednjih dana što je iskočio kroz prozor sa drugog sprata jer mu nije bilo dozvoljeno da izađe napolje i igra se sa drugarima.

Dakle, sada, u vreme retrogradnosti moguće je videti unutrašnje mehanizme, osvetliti unutrašnje sadržaje kako bi povezali uzrok i posledicu te razumeli kuda nešto vodi!

A kada je jasno šta sve može proizići iz nečega možda postanemo oprezniji i tiši, možda, bar na kratko razumemo da postoji sila, mnogo veća i snažnija od onoga što zamišljamo da mi jesmo, te se sa poštovanjem zahvalimo za dar koji smo dobili i odlučimo da ga na smisleniji način ubuduće trošimo!

Toliko iz nekog drugog ugla posmatranja!

Dakle, bavite se sobom a ne drugima, posmatrajte sebe a ne ono što drugi rade. Postavite se prema sebi kritički i ratujte sa svojim, a ne sa tuđim manama!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD