Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur od 31. oktobra - 20. novembra 2019. u znaku Škorpiona

Retrogradni Merkur, kako se inače naziva pojava, okarakterisana je kao loš predznak u velikom broju novinskih članaka ovog vremena. Horoskopi su postali obavezan deo novina a retrogradne planete se koriste za bombastične naslove kako bi se privukla pažnja čitalaca. 

Uvodni tekst najčešće je ovakav:

“Nemojte započinjati ništa za vreme retrogradnog Merkura, Venere, Marsa…”, i tome slično. 

Uticaj koji se ovome pridaje dostigao je takav nivo da se retrogradnost neke planete koristi kao opravdanje i izgovor za sve – od lošeg varenja do vremenskih nepogoda i pokvarenih kućnih aparata. Oni koji čitaju, kažu: ” Aha, to mi se dešava jer je Merkur retrogradan”. Da li je to doista tako? Istraživanje i praksa pokazuju da uticaj zaista postoji ali ne takav da sve loše treba povezati sa periodima obrnutog kretanja planete. Nesporazumi postoje uvek, kao i problemi tehničke ili fizičke prirode. Ljudi vole da traže krivca za nešto, veoma retki pogledaju u sebe, tražeći u sebi razlog za situaciju u kojoj su. 

Na koji način će retrogradnost neke planete uticati zavisi od samog horoskopa. Ipak, ne postoji razlog zbog koga bi trebalo u ovakvim periodima prestati sa normalnim funkcionisanjem. Život dalje teče, a ako se kompjuter pokavrio on je već davao znake i pre same retrogradnosti da je vreme za zamenu nekog dela ili je potrebno nabaviti nov. U krajnjem slučaju, ako se nešto pokvarilo u vreme retrogradnosti, sačekajte da prođe. Idući tom logikom, kada planeta krene direktno trebalo bi, to što se pokvarilo, da samo od sebe proradi. Pa proverite…  

Ono što doista ima smisla i što vredi spomenuti jeste da se u vreme kada planeta kreće iz direktne u stacioniranu poziciju nekako sve smiruje i utišava. Ovo je naročito uočljivo u vreme Merkurovog usporavanja što je ujedno i prava reč za to vreme. Usporavanje! Kada krene retrogradno, za osobe okrenute ka unutra a ne ka spolja, ovakvi periodi su veoma vredni jer se konture unutrašnjeg sveta jasnije razaznaju, a stvari preciznije definišu. 

Mnogo lakše je povezati na koji način npr. sujeta, oholost ili taština deluju i do kakvih posledica dovode. 

U našem slučaju, narednih 20 dana dok je Merkur retrogradan u znaku Škorpiona moguće je povezati do kakvih posledica dovode negativne emocije kao što su mržnja, osvetoljubivost, posesivnost, ljubomora, pohlepa… Do kakvih posledica dovode strahovi koji nisu realni! Moguće je uhvatiti sebe u destruktivnim razmišljanjima. Primetiti stav netolerancije i odbacivanja. Videti sarkazam i zajedljivost. Šta god da vidite, setite se da to ne može postojati bez vas jer ono što vidimo deo je onoga što živi u nama i što nam je poznato. I to je jedini razlog što je moguće ovo u drugome prepoznati! Kako je Škorpion znak transformacije i regeneracije onda je ovo izuzetno vreme kada prepoznajući ono što nosimo u sebi, otpad kojim smo zatrpani, možemo iskoristiti kao gorivo za rad na sebi. Takođe, sada se može ,,baciti svetlo,, u tamne vilajete uma a ono na šta svetlo padne ne može više živeti i delovati na isti način kao kada živi u tami. Znamo da su vladari iz senke najmoćnij vladari, tako su skriveni psihološki sadržaji ti koji upravljaju nama. A da toga uopšte nismo svesni! U znaku Škorpiona, natus sa natalno povezanim serijama 3 i 8 ponekad ne preže ni od uništenja samog sebe a zarad postizanja cilja. Kao onaj dečak iz vesti poslednjih dana što je iskočio kroz prozor sa drugog sprata jer mu nije bilo dozvoljeno da izađe napolje i igra se sa drugarima.

Dakle, sada, u vreme retrogradnosti moguće je videti unutrašnje mehanizme, osvetliti unutrašnje sadržaje kako bi povezali uzrok i posledicu te razumeli kuda nešto vodi!

A kada je jasno šta sve može proizići iz nečega možda postanemo oprezniji i tiši, možda, bar na kratko razumemo da postoji sila, mnogo veća i snažnija od onoga što zamišljamo da mi jesmo, te se sa poštovanjem zahvalimo za dar koji smo dobili i odlučimo da ga na smisleniji način ubuduće trošimo!

Toliko iz nekog drugog ugla posmatranja!

Dakle, bavite se sobom a ne drugima, posmatrajte sebe a ne ono što drugi rade. Postavite se prema sebi kritički i ratujte sa svojim, a ne sa tuđim manama!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD