Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Buđenje Venere u Strelcu

Venera u Strelcu, našla se u muškom, vatrenom elementu i zbog toga je poprimila prirodu izražavanja koja je okrenuta ka spolja. U ovom znaku, to znači da je vedra, vesela, optimistična i samouverena. Uvek okrenuta ka budućnosti, u potrazi za višim smislom i svrhom. To je vuče da stalno ide napred, u novo, u visine, odakle se samo može videti šira slika postojanja, kada zaokružujemo zemaljski nivo življenja i ostvarujemo svoju svrhu. Strelac je najviši vatreni znak i kao takav predstavlja mesto odakle se energija usmerava. Ovde imamo strelu koja se odapinje i sa kojom pogađamo cilj. Kažemo da je ovde skrivena priča o istini koju uvek tražimo. Tako naša Venera može postići svoju najbolju verziju, jer je istina uvek lepota. Slika života zapravo je predstavljena u tome, da mi živimo ono u šta verujemo. Veneri je ovo blisko, ona može da se pusti, prepusti i da sa lakoćom ostvari svoje snove. Princip ljubavi ovde dobija višu notu, nivo koji je svesniji i koji se pretvara u misiju. Misija je svakako oslobođenje od svake vrste vezanosti i ostvarenje mnogo veće priče od one koju naše emocije poznaju na ovom, zemaljskom nivou. Upravo nas te emocije vezuju i zbog toga ne uspevamo da se podignemo više. Venera u Strelcu ima taj potencijal, ona je u znaku koji je podržava da se oslobodi pre svega i da živi u gornjim sferama. Da bi to ostvarila, ona se prosto raduje ovom životu samo živeći ga. Možda će otići negde daleko, promeniti zemlju, veru, ideale, planove i ciljeve, jer će tako proširiti horizonte svog postojanja. Njoj je potrebno samo da se izrazi, da pokaže svetu da je deo njega, bez bilo kakvih stega i okova koje bi joj se nametnule. Ona veruje u generalno dobro, u uzvišeno, ono Božansko u nama i negovanjem toga, njen zakon privlačnosti učiniće da to i ostvari. Balansirana Venera imaće dovoljno vatre koja joj daje samopouzdanje da se oseća stabilnom, da ostvari ono u šta veruje. Samouverena je u svom izrazu, u svojoj hrabrosti za slobodom. 

U disbalansu, Venera može pokleknuti u ovom vatrenom znaku, kada se ovaj princip okreće spolja, ali da to traži i očekuje da dobije. Ona će u jednom delu imati veliku sliku i velika očekivanja, ali ne tako da ona ide za tim, nego da joj to drugi omogući. To znači da je izgubila svoju najveću snagu, a to je da ona zrači spolja i time privlači. Ovako postaje nezadovoljna, jer i ono što dobije nema pravu vrednost i ne čini je suštinski srećnom. Ipak, ovo stanje će nesvesno potiskivati i u jednom momentu, pokazivaće sreću samo spolja, iako zapravo to ne oseća. Ovo je potreba da se ona i sve ono što živi, predstavi u najboljem svetlu. Kao da će biti prihvaćena samo ako je stalno nasmejana, ako je vedra i ako prema svemu ima samo pozitivan stav. Ovde svakako leži potreba za stalnom srećom, ali ne ume sama da dođe do nje, jer se previše odvojila od svoje suštine, a otišla u vizije i potrebe koje bi volela da živi. Tako ostaje u gornjim nivoima bez spajanja sa donjim, gde i nastaje energetski disbalans. Strelac je upravo znak suštine, koja je uvek u nama, nikako oko nas. Venera u disbalansu ne može prihvatiti ništa drugo osim ove slike koju veštački pravi, jer joj se čini ako bi i bez toga ostala, izgubila bi sve. Potreba za prikazivanjem lažne sreće može je povesti u sve vrste preterivanja, a time zapravo samo potiskuje nezadovoljstvo sobom i onim što nije postigla. Ovaj mehanizam učiniće je vrlo površnom jer se ne sme zaustaviti i ući dublje u suštinu stvari, one deluju grubo, tako da će izabrati uvek smešnu stranu, čak i ako se dogodi nešto loše. Tako se gubi ozbiljnost, pravo značenje i loše stvari deluju manje kao takve. 

Koliko god se činilo da u ovom najpozitivnijem znaku ne može biti ni trun nezadovoljstva, Venera je ipak princip balansa i uvek je važno ne ispasti iz njega, a ovde se to može desiti bilo kakvim preterivanjem. Ako je Venerin put da nađe viši smisao i od toga odstupi, jasno je da će biti nezadovoljna. Ako je takva, gubi se smisao. Zadovoljstvo i smisao, ili svrha, uvek idu u paru. 

Venera je stvorena da živi Nebo na Zemlji, da lepotu živi kao jedinu istinu njene uzvišene zamisli.

''Mislim da je dobro kada uspete ono u šta ste verovali čak i kada vam to brane.'' 

- Christina Aguilera sa Venerom u znaku Strelca

Astrohealing je jedinstven sistem kombinacije astrologije, tehnika energetske psihologije i vibratornih esencija, koji omogućava da se osoba dovede u balans na emotivnom, fizičkom, mentalnom i socijalnom nivou. Astrohealing predstavlja poseban astrološki pristup isceljivanju negativnih astroloških uticaja,i to dovođenjem planetarnih energija u balans. Sve što se događa u našem životu, dešava se u nama, te dovođenjem unutrašnjih energija u ravnotežu, automatski ostvarujemo i dobrobiti u svim oblastima života.

Konsultacija traje sat vremena i obuhvata definisanje disbalansa putem određenog čakra testa, natalne karte i samog razgovora sa klijentom. Na osnovu toga se određuje energetski centar ili meridijan tela koji je potrebno dovesti u balans i preporučuje određen set vežbi terapija kao i posebna kombinacija cvetnih, životinjskih i mineralnih esencija.

A više o ovome može se videti na našoj stranici.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD