Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 28. oktobra do 03. novembra 2019

Fascinantno je pratiti sinhronicitet na osnovu godišnjih doba, datuma i povrataka određenih geokosmičkih potpisa na finansijskim tržištima. Evo o čemu se radi: početkom oktobra 2018. godine, pre samo godinu dana, mnogi svetski indeksi akcija postigli su nove maksimume, nakon kojih je otpočeo snažan pad okončan 26. decembra. Tokom tog pada, Dow Jones je, na primer, pao preko 19%. Godinu dana kasnije, 3-4 oktobra, mnoga globalna tržišta akcija su u padu. To nije bio dugoročni pad, već onaj označen periodom od 5 do 7 nedelja. Od tog vremena, većina svetskih indeksa započela je impresivan rast, sa nekoliko uspona na najviši nivo postignut tokom 2018. godine.

Koja je razlika između perioda od 2. -5. oktobra 2018. (najviši nivo) i 3-4. oktobra 2019. (pad)? U 2018. godini Venera je 5. oktobra krenula retrogradno, što je istorijski jedan od najdoslednijih i najsnažnijih geokosmičkih potpisa okončanja primarnih ili većih ciklusa akcija. Trajao je četiri godine. Venera je 2019. godine formirala padajući kvadrat prema Saturnu i Plutonu a Pluton je krenuo direktno. Iako kvadrat Venere ka Saturnu i Plutonu takođe ima korelaciju sa primarnim ciklusima, tada nije bio na snazi primarni ciklus kratkog vremenskog opsega. Bilo je to u vremenskom opsegu 5-7 nedelja nakon što je primarni ciklus već bio formiran 6. avgusta (S&P) ili 15. avgusta (DJIA), kada je trebalo da dođe do formiranja dna ciklusa. Stvar je u tome što se geokosmički potpisi izuzetno dobro prepoznaju u preokretima tržišta gledano unazad. Međutim, njihova korelacija s amplitudom preokreta na tržištu ne zavisi samo od vrste geokosmičkog potpisa koji je na snazi, već i od tačke u ciklusu u kojoj se geokosmički potpis(i) pojavljuju. Vratimo se sada trenutnim tržišnim uslovima. Bila je to pozitivna nedelja za većinu svetskih tržišta akcija. Mnogi se, poput SAD-a i Evrope, približavaju svojim najvišim vrednostima. Za sada nema znakova da indeksi padaju - ali to se može brzo promeniti, pogotovo jer imamo neke prilično „iznenadne i nagle“ geokosmičke potpise od sledeće nedelje.

Na ostalim tržištima zlato i srebro su lepo rasli. U petak, 25. oktobra, zlato je poraslo na dvonedeljni maksimum od $1520,50 dok je srebro poraslo na novi mesečni maksimum od $18,35. Ali, najzanimljivije tržište bilo je Bitcoin. Pao je na novi petomesečni minimum od $7205 u četvrtak, ali se onda iznenada preokrenuo i skočio na $8800 kasno u petak, nakon vesti da je Kina zvanično podržala razvoj blokčeina (blockchaina). Nastupa sledeća faza Urana u Biku. To je dobar znak za Bitcoin!

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

I evo svega već viđenog ponovo!

Dok se SAD i Kina pripremaju za potpisivanje novog, ali ograničenog trgovinskog sporazuma, Bela kuća je bombastično najavila potpredsednika Majka Pensa na posebnoj konferenciju za štampu čija je svrha bila da…. oštro kritikuje Kinu. Ovo je obrazac koji se ponavljao pre svakog trgovinskog sporazuma koji je bio blizu postizanja, samo da bi udaljili Kineze, a zatim se žalili da su Kinezi ponovo ustuknuli. Nisam siguran šta pokreće ovu administraciju da neprestano ponavlja isto ponašanje i očekuje drugačiji rezultat - osim ako ne žele drugačiji rezultat, jer za dobru kampanju je važan skok pristalica administracije. U međuvremenu, ekonomski podaci neprestano ukazuju na usporavanje svetskog ekonomskog rasta, direktno pripisanog trgovinskom ratu koji su pokrenule SAD. Da, znamo da već nekoliko godina nisu ravnopravni uslovi zbog osporavajućeg ponašanja i politike prethodnih administracija, kao i zbog američkih kompanija koje su više nego voljne da odaju tajne intelektualnog vlasništva kako bi dobile posao u Kini. A znamo da je gospodin Tramp, prema vlastitim rečima, je "onaj izabrani" da omogući neophodne ravnopravne uslove. Ali ako je trgovinski ugovor željeni cilj, ne stižete do “šargarepe” - sporazuma – klevetajući drugu stranu pre sastanka. To do sada nije funkcionisalo, a Kinezi su jasno rekli da neće potpisati sporazum ukoliko ne bude međusobnog poštovanja.

Dakle, evo nas na pragu još jednog „19. nervnog sloma“. Počev od ovog vikenda, Mars će formirati kvadratni aspekt ka Saturnu i Plutonu, 27. oktobra, odnosno 5. novembra. Takođe, Sunce će u ponedeljak, 28. oktobra, formirati opoziciju sa Uranom, nakon čega će Merkur 31. oktobra biti retrogradan (do 20. novembra). To nisu geokosmički pokazatelji koji vode ka sporazumu zasnovanom na dobroj diplomatiji. To su tipovi planetarnih potpisa čije teme podrazumevaju pokušaj pritiska na druge, nametanje tema, a zatim se vrlo uznemirite kad ne dobijete ono što želite. Za nastavak može poslužiti dobra stara analogija Rolling Stonesa: „Ne možete uvek dobiti ono što želite, ali ako nekako pokušate, dobićete ono što vam je potrebno“.

Sa Marsom u Vagi (želja za sporazumom) u kvadratu sa Saturnom i Plutonom (frustracija ne dobijanjem onoga što želite), takvo ponašanje može dovesti do povlačenja u trgovinskim pregovorima kao i po pitanju cena akcija. Očekivao bih da će u naredne dve nedelje doći do jednog ili dva od onih gadnih dana rasprodaje akcija koji se često dešavaju kada trgovinski optimizam prelazi u razočaranje i još veće nezadovoljstvo. Mislio sam da je Jupiterov kvadrat ka Neptunu gotov, ali očigledno je da njegov uticaj traje sve dok je Jupiter u optimističnom „trgovačkom“ znaku Strelca.

Sa Suncem u opoziciji sa Uranom sledeće nedelje, kao i Merkurom koji se okreće retrogradno, budite spremni na neke vrlo čudne promene raspoloženja. Budite spremni na mogućnost da se klatno optimizma okrene za 180 stepeni u ovom trgovinskom sporazumu, upirući prstom jedni na druge kao krivce (može se primeniti i na odnos između SAD i Turske). Naravno, ne mora sve biti tako. Uvek je moguće da akti dobre volje i kompromisa prevaziđu takav otpor koji prikazan ovim... znacima otpora, gde se jedna strana ukopava i pokušava se „ponašati se kao opasan igrač“ (nije li svetski lider savetovan da baš to ne čini?). Već smo videli ovaj obrazac - ovu „projekciju“ - i ranije. A kosmička slika nagoveštava da ćemo uskoro videti nastavak. Nadam se da će se ovaj nastavak drugačije završiti. Možda ćemo svi biti iznenađeni Suncem u opoziciji sa Uranom, koji obično liči na zemljotres, totalni prekid strujnog napona ili nekom činu ludila, ali on takođe vlada iznenađenjima. Ali, kako su zaplet i likovi isti kao i pre, očekivati drugačiji ishod bila bi... ludost.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD