Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 28. oktobra do 03. novembra 2019

Fascinantno je pratiti sinhronicitet na osnovu godišnjih doba, datuma i povrataka određenih geokosmičkih potpisa na finansijskim tržištima. Evo o čemu se radi: početkom oktobra 2018. godine, pre samo godinu dana, mnogi svetski indeksi akcija postigli su nove maksimume, nakon kojih je otpočeo snažan pad okončan 26. decembra. Tokom tog pada, Dow Jones je, na primer, pao preko 19%. Godinu dana kasnije, 3-4 oktobra, mnoga globalna tržišta akcija su u padu. To nije bio dugoročni pad, već onaj označen periodom od 5 do 7 nedelja. Od tog vremena, većina svetskih indeksa započela je impresivan rast, sa nekoliko uspona na najviši nivo postignut tokom 2018. godine.

Koja je razlika između perioda od 2. -5. oktobra 2018. (najviši nivo) i 3-4. oktobra 2019. (pad)? U 2018. godini Venera je 5. oktobra krenula retrogradno, što je istorijski jedan od najdoslednijih i najsnažnijih geokosmičkih potpisa okončanja primarnih ili većih ciklusa akcija. Trajao je četiri godine. Venera je 2019. godine formirala padajući kvadrat prema Saturnu i Plutonu a Pluton je krenuo direktno. Iako kvadrat Venere ka Saturnu i Plutonu takođe ima korelaciju sa primarnim ciklusima, tada nije bio na snazi primarni ciklus kratkog vremenskog opsega. Bilo je to u vremenskom opsegu 5-7 nedelja nakon što je primarni ciklus već bio formiran 6. avgusta (S&P) ili 15. avgusta (DJIA), kada je trebalo da dođe do formiranja dna ciklusa. Stvar je u tome što se geokosmički potpisi izuzetno dobro prepoznaju u preokretima tržišta gledano unazad. Međutim, njihova korelacija s amplitudom preokreta na tržištu ne zavisi samo od vrste geokosmičkog potpisa koji je na snazi, već i od tačke u ciklusu u kojoj se geokosmički potpis(i) pojavljuju. Vratimo se sada trenutnim tržišnim uslovima. Bila je to pozitivna nedelja za većinu svetskih tržišta akcija. Mnogi se, poput SAD-a i Evrope, približavaju svojim najvišim vrednostima. Za sada nema znakova da indeksi padaju - ali to se može brzo promeniti, pogotovo jer imamo neke prilično „iznenadne i nagle“ geokosmičke potpise od sledeće nedelje.

Na ostalim tržištima zlato i srebro su lepo rasli. U petak, 25. oktobra, zlato je poraslo na dvonedeljni maksimum od $1520,50 dok je srebro poraslo na novi mesečni maksimum od $18,35. Ali, najzanimljivije tržište bilo je Bitcoin. Pao je na novi petomesečni minimum od $7205 u četvrtak, ali se onda iznenada preokrenuo i skočio na $8800 kasno u petak, nakon vesti da je Kina zvanično podržala razvoj blokčeina (blockchaina). Nastupa sledeća faza Urana u Biku. To je dobar znak za Bitcoin!

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

I evo svega već viđenog ponovo!

Dok se SAD i Kina pripremaju za potpisivanje novog, ali ograničenog trgovinskog sporazuma, Bela kuća je bombastično najavila potpredsednika Majka Pensa na posebnoj konferenciju za štampu čija je svrha bila da…. oštro kritikuje Kinu. Ovo je obrazac koji se ponavljao pre svakog trgovinskog sporazuma koji je bio blizu postizanja, samo da bi udaljili Kineze, a zatim se žalili da su Kinezi ponovo ustuknuli. Nisam siguran šta pokreće ovu administraciju da neprestano ponavlja isto ponašanje i očekuje drugačiji rezultat - osim ako ne žele drugačiji rezultat, jer za dobru kampanju je važan skok pristalica administracije. U međuvremenu, ekonomski podaci neprestano ukazuju na usporavanje svetskog ekonomskog rasta, direktno pripisanog trgovinskom ratu koji su pokrenule SAD. Da, znamo da već nekoliko godina nisu ravnopravni uslovi zbog osporavajućeg ponašanja i politike prethodnih administracija, kao i zbog američkih kompanija koje su više nego voljne da odaju tajne intelektualnog vlasništva kako bi dobile posao u Kini. A znamo da je gospodin Tramp, prema vlastitim rečima, je "onaj izabrani" da omogući neophodne ravnopravne uslove. Ali ako je trgovinski ugovor željeni cilj, ne stižete do “šargarepe” - sporazuma – klevetajući drugu stranu pre sastanka. To do sada nije funkcionisalo, a Kinezi su jasno rekli da neće potpisati sporazum ukoliko ne bude međusobnog poštovanja.

Dakle, evo nas na pragu još jednog „19. nervnog sloma“. Počev od ovog vikenda, Mars će formirati kvadratni aspekt ka Saturnu i Plutonu, 27. oktobra, odnosno 5. novembra. Takođe, Sunce će u ponedeljak, 28. oktobra, formirati opoziciju sa Uranom, nakon čega će Merkur 31. oktobra biti retrogradan (do 20. novembra). To nisu geokosmički pokazatelji koji vode ka sporazumu zasnovanom na dobroj diplomatiji. To su tipovi planetarnih potpisa čije teme podrazumevaju pokušaj pritiska na druge, nametanje tema, a zatim se vrlo uznemirite kad ne dobijete ono što želite. Za nastavak može poslužiti dobra stara analogija Rolling Stonesa: „Ne možete uvek dobiti ono što želite, ali ako nekako pokušate, dobićete ono što vam je potrebno“.

Sa Marsom u Vagi (želja za sporazumom) u kvadratu sa Saturnom i Plutonom (frustracija ne dobijanjem onoga što želite), takvo ponašanje može dovesti do povlačenja u trgovinskim pregovorima kao i po pitanju cena akcija. Očekivao bih da će u naredne dve nedelje doći do jednog ili dva od onih gadnih dana rasprodaje akcija koji se često dešavaju kada trgovinski optimizam prelazi u razočaranje i još veće nezadovoljstvo. Mislio sam da je Jupiterov kvadrat ka Neptunu gotov, ali očigledno je da njegov uticaj traje sve dok je Jupiter u optimističnom „trgovačkom“ znaku Strelca.

Sa Suncem u opoziciji sa Uranom sledeće nedelje, kao i Merkurom koji se okreće retrogradno, budite spremni na neke vrlo čudne promene raspoloženja. Budite spremni na mogućnost da se klatno optimizma okrene za 180 stepeni u ovom trgovinskom sporazumu, upirući prstom jedni na druge kao krivce (može se primeniti i na odnos između SAD i Turske). Naravno, ne mora sve biti tako. Uvek je moguće da akti dobre volje i kompromisa prevaziđu takav otpor koji prikazan ovim... znacima otpora, gde se jedna strana ukopava i pokušava se „ponašati se kao opasan igrač“ (nije li svetski lider savetovan da baš to ne čini?). Već smo videli ovaj obrazac - ovu „projekciju“ - i ranije. A kosmička slika nagoveštava da ćemo uskoro videti nastavak. Nadam se da će se ovaj nastavak drugačije završiti. Možda ćemo svi biti iznenađeni Suncem u opoziciji sa Uranom, koji obično liči na zemljotres, totalni prekid strujnog napona ili nekom činu ludila, ali on takođe vlada iznenađenjima. Ali, kako su zaplet i likovi isti kao i pre, očekivati drugačiji ishod bila bi... ludost.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD