Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Triler

Škorpion je osmi znak u Zodijaku od koga većina ima nekakav iracionalni strah. To je fiksni, vodeni, ženski znak. Planete koje vladaju znakom Škorpiona su Mars i Pluton. Mars je u antičkoj mitologiji bog rata, besa, nasilja, uzavrelih strasti i razvrata. Definiše osnovne psihološke funkcije profila ličnosti. Boja Marsa je crvena - simbol krvi, vatre, akcije i strasti. Pluton (u rimskoj mitologiji) je druga vladajuća planeta Škorpiona, kao što je i Had u grčkoj mitologiji. Važi za gospodara podzemnog sveta i stvaranja materije. Muška je planeta i sam po sebi nije zloćudan. Predstavlja razaranje i uništenje, ali i obnovu, transformaciju i regeneraciju. Pluton je viša oktava Marsa. Upravlja masama, atomskom silom, začećem i umnožavanjem, štampanjem, kloniranjem, rađanjem i umiranjem, početkom i krajem. Pluton je, dakle, simbol misterije, skrivenosti, ali magnetizma, privlačnosti, seksualnosti. Simbolizuje smrt, razaranje ali i novi početak. 

Škorpioni su glavni junaci ovog nebeskog trilera gde je sve napeto tokom poslednje dekonstrukcije nefunkcionalnih nasleđenih porodičnih obrazaca ponašanja, a potom i delovanja. Ako bismo pričali o ljubavi i strastima, Venera u Škorpionu je u izgonu što znači da joj ova pozicija ne odgovara i da joj tu nije najprijatnije. Ovde Venera ne može da na adekvatan način podstakne ostvarenje nežne i tanane ljubavi. Obzirom da je Venera u trigonu sa sporim retrogradnim Neptunom koji ide unazad, ovo je vreme koje će iznedriti potrebu da se ljubav ne doživljava na nežan i suptilan način. Škorpioni će bežati unutra, u sebe, bez suštinskog iskazivanja u ljubavnoj vezi. U krajnjem ishodu (dispozicijom) može doći do poravnanja u partnerskom odnosu. Nije lako ali nije ni nemoguće. Pun Mesec (12. novembra) ide preko ose Bik/Škorpion što će doneti kuliminaciju započete krize u vreme Mladog Meseca. Vladar Škorpiona Mars, pravi veoma napregnut aspekt sa Saturnom što zaista donosi škorpionske lomove do „pepela“. Emotivni život Škorpiona je samo slika velikih promena i oslobađanja od lažnih, licemernih slika ljubavi. Najveća istina je da je sve iluzija i da će sve proći!

Strelčevima se triler odvija u podsvesti. Vladar polja ljubavi, Mars je u znaku koji ga ne podržava i zato je usmeren ka prijateljima, traženju razumevanja a možda i savetovanju. Isceljenje vrlo brzo stiže ulaskom Venere u znak Strelca od 1. novembra, sve će biti lakše i prijatnije. Ovako pozicionirana planeta ljubavi podstiče želju za ostvarenjem dublje emotivne povezanosti sa voljenom osobom u ljubavnom odnosu. Kategorija slobode i kategorija dobra su ideje koje otelovljuju uzvišenu, duhovnu ljubav koja se često postavlja iznad ovozemaljskog niskog i materijalnog uživanja u čulnim predstavama ljubavi. Obzirom da je Kiron u strelčevskom polju ljubavi, svakako je ovo vreme isceljenja sve do 26. novembra za vreme Venerinog boravka u znaku Strelca. Predomišljanje kod njihovih partnera će trajati do kraja novembra kada će se strasti malo umiriti.

Jarčevima ova lunacija, Mlad Mesec donosi najdirektniju dekonstrukciju „iluzije“ kroz porodične odnose. Sukobiće se stavovi o ljubavi i međugeneracijskim emocijama. Ovog puta će dominirati stariji članovi i sumanuto je da idete „glavom kroz zid“. Kuliminacija porodičnih nesporazuma zbog emotivnog stila života mlađih članova će biti ulaskom Meseca u znak Jarca pa je za očekivati da 2. novembra bude puno suza i nesporazuma. Ljubav od vas to niti traži niti očekuje. U polju ljubavi kod Jarčeva je Uran koji brutalno insistira na oslobađanju pre svega od licemernih stavova i uverenja. Jarčevi koji „rade na sebi“ imaće manju reakciju na okolnosti koje su neudobne. Pun Mesec će se 12. novembra dešavati u njihovom polju ljubavi, pa ako neke Jarčice žele začeće ovo je podržavajuća okolnost.

Vodolijama se ovaj triler odvija takođe na osi 4/10 što donosi tu dekonstrukciju, odbacivanje formalnosti, i bilo kakve licemerne obmane u ljubavi. Same Vodolije su učesnici cele ove dramske priče jer Uran ruši već napaćenu dušu. Vodolije jedino žele da budu slobodne u svakom pogledu. Brak je poslednja opcija koja može biti „kruna ljubavi“. Savetujem slobodnim Vodolijama, naročito ženskim pripadnicama ovog znaka da bar u ovom periodu ne insistiraju na dokazu ljubavi kroz prsten i venčanje, jer tako gubite ono što volite. Vodolija kada voli ona pusti da osoba ide kud poželi a samim tim i sebi daje istu tu slobodu.

Ribama se ovaj Mlad Mesec dešava u 9. polju koji donosi viziju budućnosti...ali ova budućnost je u toku cele ove godine bila na ispitu a možda baš sada kuliminira. Vladari znaka Riba su Jupiter i Neptun, koji su kvadratnim aspektom obeležili 2019. godinu, od januara do septembra. Prisustvo naleta kreativnosti, stvaralačkih nagona, potreba za ispunjenjem svog punog potencijala osujećuje Venera u znaku Škorpiona koja samo preživljava kroz strast i posesivnost, što nisu osobine Riba. Neptun podržava ovu tešku sliku Mladog Meseca kao iluziju „biće po veri tvojoj“. Problem bi mogao nastati kao posledica neprepoznavanja realnih mogućnosti sada i ovde, kako svojih tako i tuđih. Iluzija samo isklizne i  vodi u razočarenje.

Ovnovi su kroz ovu lunaciju u dvostrukom problemu jer celu priču Mladog Meseca u Škorpionu nosi Mars... Pre svega vladar Ovnova se nalazi u znaku Vage gde je u izgonu (ne oseća se dobro) i u teškom aspektu (kvadratu) je sa Saturnom iz Jarca. Kada se Mars i Saturn nađu u aspektu kvadrata susreću se Marsova naglost, impulsivnost, ishitrenost, potreba za akcijom, nestrpljivost i sklonost da preteruje i ne poštuje granice, ograničenja i pravila, i Saturnova pasivnost, sporost, strpljivost i potreba za poštovanjem pravila i ograničenja. Mars deluje kao energija dovedena do usijanja, dok Saturn deluje kao energija koja je ledeno hladna. Zbog ovih različitosti u njihovim simbolikama, kvadrat Marsa i Saturna na prosečnog čoveka deluje izuzetno teško i stavlja ga u naizgled bezizlaznu poziciju. Povezivanje prve i sedme čakre kroz duhovnu rutinu je ovde lek za postizanje balansa. Kada Mars pređe u znak Škorpiona (od 20. novembra) Ovnovi će se osećati mnogo bolje. Ovde nema emocija, ovde je samo reč o preživljavanju.

Bikovima se mlad Mesec kao triler dešava u polju braka, a već im je Uran u gostima. Formalni odnosi za Bikove su u ozbiljnoj krizi. Nikad nije bila veća kriza jer i u krajnjem ishodu (dispoziciji) dolazi do prekidanja odnosa ali na jedan vrlo dramatičan način. Sve ovo ništa ne mora da se desi samo pod jednim uslovom. Venera i Mlad Mesec su u opoziciji sa Uranom. Koliko je zadovoljstvo (Venera u Škorpionu) vredno rizika (Uran u Biku) i da li je vredno? Venera bi pod uticajem Urana, u znaku Škorpiona mogla da poželi da izgleda drugačije....Uran je majstor za drugačije,  Bikovi treba da odstupe od svoje tvrdoglavosti i da u vreme Punog Meseca 12. novembra iskažu svoju osnovnu osobinu; sposobnost uživanja i zadovoljstvo jer samo lepota može promeniti svet. Od 1. novembra Venera menja znak ulazi u Strelca i vodi Bikove u drugu krajnost. Čuvajte se da ne uđete u preterivanje a i potencijalna afera preti od Neptuna. Mudrost je naći meru Ljubavi!

Blizanci su preko svog vladara Merkura učesnici ovog trilera upravo proklamujući šta je suština ljubavi. Merkur 31. oktobra kreće u retrogradni hod kroz znak Škorpiona. Kada je Merkur retrogradan često je potrebno biti na dodatnom oprezu i treba se čuvati neprilika i problema. Retrogradni Merkur za Blizance naročito donosi izraženiju opasnost od započinjanja nekih aktivnosti ili nekih poslova bez adekvatne pripreme ili bez dovoljno jasnog i dovoljno preciznog ili dovoljno realnog plana i odgovarajućeg razmatranja situacije što sa sobom nosi i povećani rizik od prepreka, problema i neuspeha u pokušaju realizacije takvih zamisli i planova. Donosi i izraženiju opasnost od lakšeg upadanja u nekakve životne "zamke" tako da je poželjno biti na još većem, dodatnom oprezu i kada su u pitanju važni dogovori, pristanci, potpisivanje ugovora i sl. Dodatan oprez je poželjan i u emotivnim odnosima jer Blizanci su skloni da brzopleto iskažu i šta misle i šta ne misle. Ove reči mogu biti teške i uvredljive i optužujuće baš u ljubavi jer se u polju ljubavi nalazi Mars, i pravi veoma neudoban aspekt sa Saturnom. Samo malo usporite, sve će proći.

Rakovi su zaista u priličnom izazovu sa ovim Mladim Mesecom u znaku Škorpiona. U ljubavi preferira ostvarenje ljubavne povezanosti kroz posesivnost na duže staze. Od voljene osobe očekujete vernost, iskrenost i potpuno predavanje dušom i telom. Rakovi su željni da u ljubavnoj vezi/braku pruže veliku količinu ljubavne strasti i da svojoj voljenoj osobi prirede nezaboravne trenutke uživanja u sreći, očekujući sve to zauzvrat bar duplo, zbog straha koji im Škorpion donosi u srce. Pa, iako se možda Rakovi plaše, ne mogu se lako zaustaviti. Prosto ih mami i uvlači Škorpion u sebe sve dublje i dublje. Kao da ih poziva da deo po deo otkrivaju i da spoznaju sve skrivene tajne škorpionske pećine. Pun Mesec će biti u Rakovskom polju želja, pa u ovim teškim vremenima pomislite svoju najveću želju. Koliko ste iskreni sami sa sobom uverićete se ubrzo kada budete svedočili njenom ispunjenju.

Lavovima je ovo vreme njihovog naličja ili onog dela sebe koji ne poznaju baš dobro. Sunce, vladar Lavova, u Škorpionu ima najteži posao u Zodijaku, jer se radi o borbi na život i smrt. Lav ne ume da kalkuliše sa emocijama ili voli ili ne voli, uglavnom sve voli i sve hoće. Sada treba sve emocije da drži pod kontrolom iako je emotivan, mora da ih skriva. Emocije su pod kontrolom hladnog Škorpiona jer Lavovima je zadatak da ih upozna i da ih nadvlada, kao i teme koje su podvedene pod tabu (seksualnost, perverzija, smrt, patnja, bolesti, onostrano, kriminal, destrukcije bilo koje vrste) – to je škorpionski uobičajeni milje i Lavovi se neminovno susreću sa „drugačijim svetom“. Pun Mesec će biti potvrda koliko su Lavovi savladali samokontrolu, a to će biti najočiglednije kroz porodične odnose. Prelazak Venere od 1. novembra u vaše polje ljubavi će doneti vaskrsenje.

Device su u periodu duboke introspekcije. Pre svega, vladar Merkur je u znaku Škorpiona pa još i retrogradan. Naglašen istraživački duh i sposobnost da se pronikne u zamršene i skrivene stvari, karakteristika je ovog vremena. Prodorni devičanski um je veoma dovitljiv, spreman da dubokim zaronom dođe do svakojakih informacija i podataka. Device će iskazati svoju sposobnost koncentracije neprocenjujući ništa na osnovu spoljašnjeg utiska. Mogu biti sumnjičave u ljubavi. Ovo može probutditi njihovu sklonost ka zajedljivosti ili sarkastičnosti a nije neuobičajeno da se  upletu u živu raspravu i ljubavnu prepirku. Iako Device poseduju veliku izdržljivost i istrajnost u rešavanju najtežih zadataka sa kojima se većina drugih ne bi ni hvatala u koštac, ne savetujem da se bavite nekim velikim istraživanjima u ljubavi. Venera će već za par dana izaći iz vašeg vidokruga. Onda nastaje povlačenje u sebe i razočarenje. Umirite um, da biste sačuvali svoje telo. Misli usmerite u drugom pravcu jer sve će ionako proći.

Vage su već izvesno vreme opterećene prisustvom Marsa u svom polju. Ova lunacija je cela baš preko Marsa u Vagi i pravi oštar aspekt sa Saturnom. Ovo sve liči kao da su Vage kolateralna šteta nekih okolnosti kojima nisu mogli da se odupru i kažu NE. Sreća pa za par dana Venera prelazi u znak Strelca te će definitivno Vage malo odahnuti od ovog prenapregnutog i njima potpuno stranog modela. Ponovo će biti one ljubazne, šarmantne osobe sa stilom. Vage će ponovo da cene društvene veze i mnogo će držati do imidža u društvu. Trudiće se da što uspešnije odigraju svoju ulogu. Polagaće mnogo na kompromise. U poslednjoj nedelji novembra savetujem smanjenje doživljaja, jer „i premalo kao i premnogo, jednako škodi“.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD