Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Blizanaca (drugi deo)

Često govorimo da je znak Blizanaca onaj prvi faktor koji opisuje količinu čovekove slobodne volje, jer sve što je u Horoskopu vezano za Blizance i za seriju 3, govori nam o tome koliko mi možemo da utičemo i da menjamo nešto, svojim mislima i svojim delima. Sve je to potpuno tačno ukoliko čovek nauči da uspostavi vezu između materije koja je zapravo Zevs, koja je zapravo Tvorac i veoma je inteligentna i u isto vreme ume da komunicira sa svojom fiziologijom, konačno sa hranom koju unosi i koja se kao takva pretvara u vibracije koje mi odatle menjamo. Ako to čovek ume, njegova slobodna volja je veoma velika, a ako ne ume, on je determinisan hranom koju uzima. Čovek ne zna zašto voli ovu ili onu vrstu hrane, ali to što uzima je zapravo ono što će se u Blizancima pretvarati u njegove misli i odatle stvarati ostalu vibraciju. Tako da kad govorimo o stepenu slobodne volje prosečnog čoveka, ona je relativno limitirana nagonskim potrebama, odnosno sećanjima i onoga što se samo ponavlja iz unutrašnjeg koda. Ovaj osećaj za hranu dolazi od sećanja predaka, Mesec egzaltira u Biku i preci obožavaju da se mi hranimo, ali zašto baš vole onu ili ovu vrstu hrane, to je njihov govor i ono što mi jedemo, to je ono što oni pričaju. Ono što mi pričamo, konačno je ono što je već ispričano, ono što je bilo i mi prizivamo događaje koji su već bili i najčešće ne prizivamo nove događaje. Ako uspostavimo novi odnos spram materije, spram Zemlje, a Zemlja kao takva je veoma, veoma živa i samo jezgro predstavlja njeno srce, a unutar njega živi Jupiter, mi možemo da menjamo stvari.

U znaku Blizanaca imamo još jednu važnu tačku, a to je stepen egzaltacije Severnog čvora na 3. stepenu Blizanaca. Osa čvorova nam ovde daje jednu najdirektniju poruku o tome da se kroz znak Blizanaca, kroz reči i misli, vrši veza sa našim lunarnim ili eteričnim telom. Sve ono što ćemo stvoriti u svojoj budućnosti zavisi od vibracije koje nosimo unutar sebe, a te vibracije su izražene kroz reči i misli i one su u velikoj zavisnosti od materije, od tela, od hrane, od svih stvari koje predhode znaku Blizanaca, a što je znak Bika. To je ono što kod čoveka nije deo njegovog svesnog upravljanja i mnogo više je vezano za boju glasa, nego za reči koje odatle dolaze. Sa snažnom pozicijom Severnog čvora u njemu znak Blizanaca govori o tome da je čovek deo jednog naslednog lanca. Naše potomstvo, naša budućnost, cela nasledna linija je ona koja je vezana za čoveka i njegov put, čije se sve osobine vezuju ne samo na besmrtnom nivou, nego se vezuju i kroz smrtni deo za naše potomke. Karma koja je genetska je ona koju nasleđujemo od Kastora, a ona karma koja je prošloživotna je ona koju nasleđujemo od Poluksa. Mi imamo dva dela i ona u principu predstavljaju istu vrednost, ona predstavljaju isto jedno biće, samo su dva jezika u pitanju. Jedan je jezik naslednih osobina genetike i on je materjalni nosač za ono što ovaj drugi deo nas iskušava kao svoj sopstveni život u jednoj inkarnaciji. Ta veza između fizičkog i eteričnog postoji u Blizancima i on je zamišljen da prenosi te dve stvari, da spaja ta dva sveta i da prenosi ove osobine.

Druga stvar koju u ovom znaku imamo je 9. stepen Blizanaca, gde je mesto Hironove egzaltacije. To je izuzetno važno mesto kod nas, zato što Hiron govori o tome da je onaj gornji deo kod Hirona gde je Hiron predstavljen kao čovek, da je to božanski deo čoveka. Donji deo je ono mesto gde je Hiron pogođen u nogu u znaku Strelca, koji ima taj životinjski oblik na kome on jeste, ali ovaj deo ovde čoveku daje jedan ogroman potencijal. Najviši deo koji imamo u sebi je specijalan dar i specijalan kanal kojim natus može da isceljuje, jer natus ima sposobnost da svojim rukama (Blizanci) leči. Ruke su mnogo više od poluga za rad, ruke imaju sposobnost isceljivanja i Hiron je najjači unutar njih. Ta isceljujuća energija je ona koja kod svakog čoveka prirodno postoji, ali osvešćivanje ovog znaka u kome on mora da spoji i integriše smrtnog i besmrtnog Blizanca u sebi, odnosno da integriše kentaura u sebi, što je uslov da bi čovek ove dve osobine probudio i tada su njegove ruke isceljujuće. Te dve stvari su ono što svako ima prirodno razvijeno u svojoj evoluciji, reči i ruke, to su dve jako važne poluge za ovaj znak. Čovek komunicira, leči, menja i stvara život upravo kroz ove kanale i zbog toga je Hiron ovde egzaltiran. Takođe, Hiron predstavlja mesto čovekove kosmičke duše, one koja nikada ne umire i deo je njegovog božanskog porekla.

Prvi deo znaka Blizanaca zbog egzaltacije Hirona koji je deo besmrtne duše pripadaju Poluksu, a drugih 15 stepeni je vezano za Kastora. Poluks je mnogo bliži svome ocu koji je maskirani Bik, koji je inteligencija Zemlje, nego što je otišao u um iznad površine. Običan čovek je u mentalnom delu, a besmrtni čovek misli kroz Zemlju, kroz tog maskiranog Jupitera koji je u Biku, a Bik je veoma inteligentan, on ume da komunicira sa hranom, on ume da radi sa tim delom iz Zemlje. Vrlo brzo će se otkriti da mi imamo dve Astrologije: imamo Astrologiju koja je uranovska i okrenuta je ka posmatranju svih upliva i to je taj nebeski deo, a imamo i Astrologiju koja je hironovska i to je Astrologija koja ide iz Zemlje. Ova astrologija koja ide iz Zemlje zna da su sve energije povezane sa Zemljom, da je Zemlja vrlo živo biće i ako hoćemo da ostvarimo kontakt sa znanjem, sa besmrtnošću. Ako hoćemo da imamo isceljujući kvalitet, mi ćemo raditi hironovsku Astrologiju. Energije koje su tu jako važne, zapravo su one koje će stvoriti čitav novi Svet koji će se zvati energetski Svet, energetska psihologija, energetska Astrologija, energetska medicina. To je ono što se jako budi u celom ovom periodu i ne treba ni pominjati da je Jupiter prolaskom kroz ovaj Poluksov prvi deo tokom 2013. godine nosio podsećanje na svoje poreklo, na to da je on u svom maskiranom obliku, u svom unutrašnjem obliku prisutan među ljudima i da je u istom ritmu sa energijom Zemlje.

Ovaj deo je važan da razumemo da intelekt nije samo psihološka kategorija, intelekt je i kategorija energije, kategorija inteligencije materije i svih stvari koje nam se čine da nisu inteligentne. Tek tada je oživljen ceo čovek, tek tada čovek ima mogućnost da spaja celu vrednost u sebi i da bude taj kanal između neba i Zemlje i da živi te mogućnosti koje nosi. Svaka misao mora da prati osećaj tela, mora da prati osećaj u materiji, to ne sme da bude odvojeno, jer ako je odvojeno, ona nema sposobnost da menja i da bude vibracija koja je u osnovi božanska. To svako na kraju otkrije i to je sigurna stvar, samo što se događa da neko to otkrije kada ode u susret svom Poluks delu koji je uvek vezan za Zemlju. To se događa kada čovek napusti svoj um i njegova energija, njegova aktivnost bude ista kao što je i aktivnost Zemlje, što se oficijalno zove smrt. Kad je aktivnost čoveka jednaka sa aktivnošću okoline, kada umre, u tom delu, u tom kanalu, tada čovek otkrije da je bio besmrtan i onda se ponovo inkarnira i ponovo prolazi taj deo, ukoliko to ne otkrije tokom predhodnog življenja.

U prirodi znaka Blizanaca imamo reljef koji nije jednoličan i svaki deo nosi svoju vrstu sećanja i svoju priču o sebi. Ona je izražena kroz 3 dekanata koji nose prirodne impulse energija, odnosno definišu zadatke ili sudbinu za planetu koja se u ovom delu nađe.

Prvih deset stepeni imaju Jupitera u svojoj prirodi i to je upravo onaj deo u Blizancima gde se zapravo vrši veza Zevsa sa običnim čovekom, gde nastaje integracija Jupitera i Blizanaca. To je onaj deo koji unutar sebe sadrži i mesto egzaltacije Severnog čvora i mesto egzaltacije Hirona. Ovaj dekanat će u svačijem životu biti odgovoran za primarnu potrebu da se otkrije svrha i smisao izgovorenih reči. On nudi inteligenciju, naročito ukoliko čovek ima sretnu vezu Jupitera sa Merkurom, ili vl. 3. i vl. 9.kuće. Tada ovaj čovek počinje da misli kao Jupiter, a onaj koji misli kao Jupiter uvek mora biti jako povezan sa telom, jer Jupiter je maskirani Bik. Ovaj dekanat daje najveću mogućnost čoveku da ima najširi uvid u stvari i da na osnovu toga deluje, govori, razmišlja. Ovo je mesto velikih putnika, daje stvari koje bi želeli da kažemo i koje će se čuti na široko, to je mesto izdavača, mesto svih onih koji mogu da unovče svoje ideje koje će moći da budu svetski prihvaćene. Ovo potencijalno nudi ogromnu mogućnost, jer je ovo mesto u kojem se spaja božansko sa običnim ljudskim i na osnovu pozicije Sunca ili neke planete koja je ovde, odmah možemo videti šta nam ovo mesto daje. Mi treba da pogledamo šta daje Jupiter, da li ima dobru vezu sa 3 i da li ovde čovek može da stvori nešto što će biti izuzetno važno za većinu ljudi i nešto što će spojiti one suprotnosti koje čovek i treba da spaja. Ovde se može živeti od ideje i nije ni čudo što je upravo tu Uran Amerike na 8. stepenu. Ovo mesto govori da ako neko ima pravu ideju, ona je vezana za ceo svet i to može bilo gde ostvariti, ali samo pod uslovom da smo dovoljno mudri, da u tom prvom trenutku imamo mogućnost da to povežemo sa osećajem i da imamo sposobnost da i šire pogledamo. Šire pogledati znači imati osećaj za stvari oko sebe i okolnosti, tako da ovaj deo u svakom slučaju daje jako dobar vetar u leđa, samo je važno da čovek u sebi ne razdvaja grubo nebo i zemlju, jer ovde Jupiter ima tu malu osetljivost jer nije u snažnom dostojanstvu. Onaj čovek koji tu pronađe svoju svrhu imaće jako veliku podršku u životu, pri čemu se ovde svrha oseća kao nešto vrlo lagano i pozitivno i to je ono što daje veliku mogućnost da se postigne najveći uspeh, samo je važno da je to u natalu i dobro podržano. Ako nije podržano,ovaj dekanat će čoveku dati samo određene snove i želje da postigne nešto više, ali stvari uglavnom ostaju na tom nivou, jer ne ume da spoji dva dela kod sebe. Merkur je onaj koji nas uči kako da povežemo jedno sa drugim, on je uvek veza između ta dva sveta. Blizanci su najdirektnija slika veze, oni su veza sa svim, oni su veza u širokom i uzanom smislu te reči, oni su uvek put između dva mesta, oni su veza između Zemlje i neba. Ovih prvih 10 stepeni znaka Blizanaca su upravo najbitniji za tu mogućnost da čovek samim sobom, svojim mislima, svojim govorom, radom i idejama ostvari svoj život.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD