Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 07.10. do 13.10.2019.

Nedelja je započela teškoćama po globalne berzanske indekse, nakon intenziviranja istrage o opozivu predsednika Donalda Trampa, što je navelo investitore da pomisle da bi SAD mogle ući u recesiju pre nego što se prethodno mislilo. 

Ostala tržišta bila su jednako promenljiva kao i akcije. Zlato je, na primer, u utorak 1. oktobra palo na najnižih $1465, što je bila najniža cena u proteklih 8 nedelja. Ni taj pad nije dugo trajao. Do četvrtka se trgovalo do $1525, pre nego je okončalo nedelju na $1510. Sa srebrom je bilo jednako dramatično. U utorak, 1. oktobra, palo je na $16.94, najnižu cenu u 7 nedelja. Već sledećeg dana trgovalo se znatno iznad $17.50. To je verovatno bila zasluga heliocentričnog Merkura u Strelcu, od 26. septembra do 7. oktobra, u kombinaciji sa geocentričnom Venerom u Vagi, od 14. septembra do 8. oktobra. 

Kako su akcije srljale u pad, vrednosni zapisi i valute su naglo rasli. Kada akcije padnu, investitori strahuju da će doći do recesije i veruju da će Fed sniziti kamatne stope. Pošto su stope već veoma niske, to se smatra inflatornim, što snižava vrednost dolara i povećava očekivanu vrednost roba i stranih valuta u budućnosti. Ako akcije sledeće sedmice nastave rast, možda ćete videti kako se svako od ovih tržišta povlači.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Pa, sve će ponovo biti dobro ako se ispune očekivanja tržišta ka smanjenju stopa a američko - kineski trgovinski sporazum se pokrene u naredne 1-2 nedelje, kako se nadaju investitori. Iako su Jupiter i Neptun odradili svoj poslednji aspekt, i dalje se čini da je prisutno „iracionalno ushićenje“ i verovatno lažna nada, jer još uvek nema potvrde da će bilo koja od tih želja biti ispunjena. 

Primećujem da će 14. oktobra, u sedmici kada dolazi do važnog saopštenja o jednom ili oba ova pitanja, Jupiter napraviti seskikvadrat (135 °) ka nepredvidivom Uranu, koji će ponovo aktivirati kvadrat Jupitera i Neptuna, budući da su oni i dalje u sferi bliskog aspekta. Odnosno, Jupiter će i dalje biti unutar tri stepena kvadrata ka Neptunu, a Uran je još uvek nešto više od tri stepena od tačnog polu-kvadrata ka Neptunu. Jupiter ih te sedmice deli seskvikvatratom (135 °).

Kao da to nije dovoljno, 13. oktobra je pun Mesec (biće na snazi kada se azijska tržišta otvore u ponedeljak, 14. oktobra). I neposredno pre toga, 12. oktobra, Venera će ponovo napraviti važnu opoziciju ka „Uranu Nepredvidivom“, ovog puta iz Škorpije ka Biku, znacima koji se povezuju sa novcem. Jer, Bik je novac, kao potraživanje. Škorpija je dug. Ovaj aspekt takođe vraća u igru kvadrat Jupitera i Neptuna, tako da postoji dosta kosmičke podrške za „iracionalno ushićenje“ još 1-2 nedelje, a opet sa realnom mogućnošću da je to još jedno veliko razočarenje.

I kao da to sve nije dovoljno, naglašavam i da će Sunce napraviti kvadrat ka Saturnu i Plutonu, 7. i 14. oktobra. Saturn se odnosi na vladu, a Pluton je, kao što je prethodno navedeno, povezan sa dugom i porezima. Kombinacija se takođe može povezati sa pokušajima uklanjanja ljudi sa vlasti, što podrazumeva da će procesi istrage o opozivu verovatno potrajati bar još 1-2 nedelje. Ako ovo tumačim na pravi način, možda će se nastaviti pravo do izbora 2020., jer će se Mars okretati retrogradno u Ovnu u drugoj polovini 2020., takođe u kvadratnom aspektu sa Saturnom i Plutonom, tokom većeg dela avgusta sve do novembra. Ne znam da li se planira postupak za pokretanje opoziva u tom vremenskom roku, ali tako vidim.

Ako je bilo ko smatrao da su izbori 2016. bili gadni, pričekajte izbore 2020. godine pod retrogradnim kvadratom Marsa ka Saturnu i Plutonu. I pored toga, Merkur će tek završiti svoje retrogradno kretanje u periodu od 24 sata pre izbora. Dobra vest je da će 2020. godina možda biti vrhunac političkog neslaganja na američkim izborima. Više o tome u knjizi Prognoza 2020, za koju smatram da je fascinantan poduhvat. Objavljivanje je zakazano za 15. decembar 2019. U knjigama Prognoza za 2017. i 2018. godinu opisano je "Resetovanje" (“Reset”) u globalnoj politici i ekonomiji. To je bilo u potpunosti precizno. U knjizi za 2019. opisana je "Postavka" (“Setup”) za Stelijum u Jarcu koji će biti tokom 2020. godine i to se takođe odvija kako je predočeno. A 2020. će biti godina „Šahmata“ (“Checkmate”). Neko će pobediti, a neko će izgubiti ovaj šahovski meč koji se vodi od 2017. između izvršne vlasti Sjedinjenih Država i drugih svetskih i nacionalnih lidera.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD