Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 07.10. do 13.10.2019.

Nedelja je započela teškoćama po globalne berzanske indekse, nakon intenziviranja istrage o opozivu predsednika Donalda Trampa, što je navelo investitore da pomisle da bi SAD mogle ući u recesiju pre nego što se prethodno mislilo. 

Ostala tržišta bila su jednako promenljiva kao i akcije. Zlato je, na primer, u utorak 1. oktobra palo na najnižih $1465, što je bila najniža cena u proteklih 8 nedelja. Ni taj pad nije dugo trajao. Do četvrtka se trgovalo do $1525, pre nego je okončalo nedelju na $1510. Sa srebrom je bilo jednako dramatično. U utorak, 1. oktobra, palo je na $16.94, najnižu cenu u 7 nedelja. Već sledećeg dana trgovalo se znatno iznad $17.50. To je verovatno bila zasluga heliocentričnog Merkura u Strelcu, od 26. septembra do 7. oktobra, u kombinaciji sa geocentričnom Venerom u Vagi, od 14. septembra do 8. oktobra. 

Kako su akcije srljale u pad, vrednosni zapisi i valute su naglo rasli. Kada akcije padnu, investitori strahuju da će doći do recesije i veruju da će Fed sniziti kamatne stope. Pošto su stope već veoma niske, to se smatra inflatornim, što snižava vrednost dolara i povećava očekivanu vrednost roba i stranih valuta u budućnosti. Ako akcije sledeće sedmice nastave rast, možda ćete videti kako se svako od ovih tržišta povlači.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Pa, sve će ponovo biti dobro ako se ispune očekivanja tržišta ka smanjenju stopa a američko - kineski trgovinski sporazum se pokrene u naredne 1-2 nedelje, kako se nadaju investitori. Iako su Jupiter i Neptun odradili svoj poslednji aspekt, i dalje se čini da je prisutno „iracionalno ushićenje“ i verovatno lažna nada, jer još uvek nema potvrde da će bilo koja od tih želja biti ispunjena. 

Primećujem da će 14. oktobra, u sedmici kada dolazi do važnog saopštenja o jednom ili oba ova pitanja, Jupiter napraviti seskikvadrat (135 °) ka nepredvidivom Uranu, koji će ponovo aktivirati kvadrat Jupitera i Neptuna, budući da su oni i dalje u sferi bliskog aspekta. Odnosno, Jupiter će i dalje biti unutar tri stepena kvadrata ka Neptunu, a Uran je još uvek nešto više od tri stepena od tačnog polu-kvadrata ka Neptunu. Jupiter ih te sedmice deli seskvikvatratom (135 °).

Kao da to nije dovoljno, 13. oktobra je pun Mesec (biće na snazi kada se azijska tržišta otvore u ponedeljak, 14. oktobra). I neposredno pre toga, 12. oktobra, Venera će ponovo napraviti važnu opoziciju ka „Uranu Nepredvidivom“, ovog puta iz Škorpije ka Biku, znacima koji se povezuju sa novcem. Jer, Bik je novac, kao potraživanje. Škorpija je dug. Ovaj aspekt takođe vraća u igru kvadrat Jupitera i Neptuna, tako da postoji dosta kosmičke podrške za „iracionalno ushićenje“ još 1-2 nedelje, a opet sa realnom mogućnošću da je to još jedno veliko razočarenje.

I kao da to sve nije dovoljno, naglašavam i da će Sunce napraviti kvadrat ka Saturnu i Plutonu, 7. i 14. oktobra. Saturn se odnosi na vladu, a Pluton je, kao što je prethodno navedeno, povezan sa dugom i porezima. Kombinacija se takođe može povezati sa pokušajima uklanjanja ljudi sa vlasti, što podrazumeva da će procesi istrage o opozivu verovatno potrajati bar još 1-2 nedelje. Ako ovo tumačim na pravi način, možda će se nastaviti pravo do izbora 2020., jer će se Mars okretati retrogradno u Ovnu u drugoj polovini 2020., takođe u kvadratnom aspektu sa Saturnom i Plutonom, tokom većeg dela avgusta sve do novembra. Ne znam da li se planira postupak za pokretanje opoziva u tom vremenskom roku, ali tako vidim.

Ako je bilo ko smatrao da su izbori 2016. bili gadni, pričekajte izbore 2020. godine pod retrogradnim kvadratom Marsa ka Saturnu i Plutonu. I pored toga, Merkur će tek završiti svoje retrogradno kretanje u periodu od 24 sata pre izbora. Dobra vest je da će 2020. godina možda biti vrhunac političkog neslaganja na američkim izborima. Više o tome u knjizi Prognoza 2020, za koju smatram da je fascinantan poduhvat. Objavljivanje je zakazano za 15. decembar 2019. U knjigama Prognoza za 2017. i 2018. godinu opisano je "Resetovanje" (“Reset”) u globalnoj politici i ekonomiji. To je bilo u potpunosti precizno. U knjizi za 2019. opisana je "Postavka" (“Setup”) za Stelijum u Jarcu koji će biti tokom 2020. godine i to se takođe odvija kako je predočeno. A 2020. će biti godina „Šahmata“ (“Checkmate”). Neko će pobediti, a neko će izgubiti ovaj šahovski meč koji se vodi od 2017. između izvršne vlasti Sjedinjenih Država i drugih svetskih i nacionalnih lidera.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD