Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 30. septembra do 06. oktobra 2019.

Opoziv.

Već nekoliko meseci u ovoj kolumni napominjemo da je politika najveći rizik za tržište akcija i ekonomiju u Sjedinjenim Državama. Dramatični događaji od prošle nedelje još jednom su pokazali istinitost ovih tvrdnji. I još jednom, drama se odvijala pod TMI faktorom (Tramp Mars Indikator) koji je na snazi od 13. do 23. septembra. Kao i u prethodnim prilikama, berze su reagovale negativno, kao i predsednik, ali opet, to je bilo za očekivati kada Mars pravi težak aspekt ka tri planete u nečijoj natalnoj karti.   

Većina svetskih berzanskih indeksa značajno je pala u odnosu na postignute maksimume prethodne nedelje, neposredno pre trećeg i poslednjeg padajućeg kvadrata Jupitera i Neptuna u subotu, 21. septembra. Kao da je „iracionalno ushićenje“ iznenada nestalo ustupajući mesto realizmu Saturna. Saturn se okrenuo direktno 18. septembra, a Venera je u procesu formiranja izazovnog kvadrata ka Saturnu i Plutonu 25. i 30. septembra. Možda nije svemu kraj. Sunce će takođe kvadrirati Saturn i Pluton od 7. do 14. oktobra. Dok se Jupiter i Neptun mogu poklopiti sa preteranom nadom, željama i maštarijama koje nisu realne ili potkrepljene dokazima, tvrdi tranzitni aspekti koji uključuju Saturn mogu biti upravo suprotno: ogoljena realnost proverava da li ozbiljni zločini i prekršaji mogu to pratiti i moraju biti istraženi. Neke akcije, ponašanje i odluke moraju se uzimati u obzir i svako zataškavanje (Neptun) mora biti obelodanjeno (Saturn). Jedini problem je utvrditi da li ove aktivnosti zaista pripadaju velikim zločinima i prekršajima ili čak „izdaji“, koje Predsednik dovodi u vezu sa uzbunjivačem. Čudno kako je sve u simbolici trenutnih aspekata Jupitera, Neptuna i Saturna.

Aktuelno je pitanje: šta je stvarnost, a šta fantazija? Jupiter i Neptun u kvadratnom aspektu zaista mogu sugerisati na „lov na veštice“, pokušaj da se nanese šteta nečijoj reputaciji putem optužbi i glasina prerušenih u „verodostojne“, ali je njihov izvor nevidljiv i anoniman. To je tako neptunovski.

Ipak, čini se da svi imaju neko mišljenje, a čini se da su mnogi već doneli presudu pre nego što je započela istraga, što je takođe karakteristično za Neptun sa istaknutim Saturnom. Jedno zanimljivo zapažanje izneo je Astrolog Robert Thibodeau iz Detroita (jedan od retkih astrologa koji je prognozirao da će Donald Tramp biti izabran za predsednika 2016. godine - a on sam nije republikanac) - u karti Nensi Pelosi, predsednice Parlamenta, tranzitni Neptun ide preko njenog natalnog Merkura. Merkur je planeta komunikacija i informacija, a Neptun može biti nedumica bilo u donošenju odluke, bilo u pokretanju akcije. To je aspekt u kojem se mora paziti šta se govori ili piše, jer relevantne činjenice i detalji mogu izostati. Ovo je još zanimljivije jer tranzitni Neptun takođe čini T-kvadrat ka Trampovom natalnom Suncu i Uranu, što je u suprotnosti s njegovim natalnim Mesecom. U toj kombinaciji bi se odnosilo na nečiju reputaciju i pitanje pouzdanosti. Nema sumnje da ovde postoji nepoverenje između ova dva (jedno od mogućih tumačenja upoređujući karte pogođene tranzitom Neptuna). Ali, ovo bi takođe moglo ukazati da Pelosijeva odluka da pokrene istragu o opozivu u ovom trenutku ima nenamernu posledicu osujećenja predsedničke kandidature Džo Bajdena. 

Ali, vratimo se tržištima. U nekoliko slučajeva u kojima je u SAD-u pokrenut postupak za pokretanje impičmenta, berze su naglo padale, ali su se potom oporavljale. 

Ne samo da su indeksi akcija trpeli posledice događaja prošle nedelje, već su to osetili i plemeniti metali, sirova nafta, euro valuta i bitkoin. Euro je bio zapažen jer je u petak pao na najnižu vrednost u više od dve godine. Sirova nafta je takođe naglo pala. To je priroda naglašenog Saturna odmah nakon kvadrata Jupitera i Neptuna. Ono što se činilo obećavajućim i optimističnim, odjednom ustupa mesto trezvenoj stvarnosti. Živimo u podeljenom svetu u potrazi za pouzdanim političkim liderom i(li) sistemom.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

U grozničavom govoru u ponedeljak (Greta Thunberg) švedska klimatska aktivistkinja, obratila se predstavnicima svetskih vlada da „još uvek niste dovoljno zreli da biste mogli reći ono što jeste. Izdali ste nas. Ali mladi počinju da razumeju vašu izdaju. Ukrali ste moje snove i moje detinjstvo praznim rečima. Oči svih budućih generacija uprte su u vas. A ako odlučite da nas izneverite, kažem vam da vam to nikada nećemo oprostiti. Nećemo vam dozvoliti da se izvučete iz ovoga. Upravo ovde, upravo sada povlačimo liniju.“ www.theguardian.com , 23. septembra 2019.

Gledajući unapred, nakon konačnog padajućeg kvadrata Jupitera i Neptuna, pred nama su dva dugoročna geokosmička faktora. Prvi je okončanje Jupiterovog 13-mesečnog tranzita kroz Strelca, koji će se dogoditi 2. decembra, drugi je „stelijum u Jarcu“ koji će tako početi, u kojem će Jupiter, Saturn i Pluton prelaziti jedan preko drugog u Jarcu tokom čitavog perioda 2020. Najvažniji događaji „stelijuma u Jarcu“ počinju konjunkcijom Saturna i Plutona čiji je ciklus od 32-37. godina a koji kreće 12. januara 2020. i završava se 17. i 21. decembra 2020. godine, kada Jupiter i Saturn pređu iz Jarca u Vodoliju oko zimskog solsticija.

Prvi dugoročni geokosmički faktor označiće kraj perioda koji ima prilično visoku istorijsku povezanost sa kulminacijom dugoročnih maksimuma ciklusa američkih indeksa. U stvari, ti vrhunci se obično završavaju pre ulaska 2. decembra 2019, kada Jupiter napušta Strelca i ulazi u Jarca naredne godine. 

Drugi faktor, "stelijum u Jarcu", je zanimljiv jer uključuje i vezu Saturna i Plutona, i Jupitera i Saturna u neposrednoj blizini. Prvi je planetarni sinodički ciklus od 32-37 godina, a drugi je 20-godišnji sinodički ciklus kome vekovima mundani astrolozi daju veliki značaj zbog povezanosti sa sveobuhvatnim promenama trendova u društvenim i političkim sferama čovečanstva. Kao što je istaknuto u knjizi Prognoze za 2019. godinu, ovaj slučaj Jupitera i Saturna kada zajedno ulaze u Vodoliju može obeležiti pojavu novog svetskog lidera, nekoga ko stupa na svetsku scenu i utiče na velike promene civilizacijskog puta. To neće nužno biti u areni politike ili uključivati Sjedinjene Države. Možda je na polju nečeg više Vodolijanskog - poput grupe ili svetskog pokreta koji će izmeniti tok budućnosti na način koji će koristiti čitavom čovečanstvu. O tome treba razmišljati, čime ću se baviti većim delom naredne knjige Prognoze 2020.

Kratkoročno, napominjemo da će Pluton krenuti direktno u sredu, 2. oktobra, a u četvrtak će Merkur ući u Škorpiju. Intenzitet istraga će verovatno ojačati jer i Pluton i Škorpion vladaju intenzitetom, a ako je uključen Merkur, verovatno će se pokrenuti istraga, što će zahtevati više informacija i radikalne reforme (pozivi na opoziv). Sledeće nedelje Venera će takođe ući u Škorpiju (8. oktobra), dok Sunce ulazi u kvadratni aspekt ka Saturnu i Plutonu (7. i 14. oktobra). Ovo neće tako brzo proći. Tržišta će se verovatno kolebati tragajući za odgovorom šta to znači za ekonomiju. 14. oktobra Jupiter pravi seskvikvatrat ka Uranu (135 °), koji će se takođe povezati sa padajućim separacionim kvadratom Jupitera i Neptuna. Ali ovaj aspekt će takođe pokrenuti histeriju Jupitera i Neptuna i može se poklopiti sa naglim preokretom ili padom cena akcija, +/- jednu nedelju. To bi se takođe moglo podudariti sa štetnim prirodnim katastrofama (zemljotresi, poplave i uragani), a svi oni podležu istaknutim aspektima Urana i Neptuna. Šta možete da uradite? Ostanite mirni i stabilni. Za to nije potrebno da ste posebno nadareni.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD