Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

U vašem životu odustajanje nije opcija

"Ja balansiram" je energija koju projektuje Vaga. Vage fasciniraju ravnoteža i simetrija. U situacijama koje izmiču kontroli, Vaga preuzima glavnu ulogu ali ne i odgovornost. Za rođene u ovom znaku prioritet su odnosi, posebno lično partnerstvo. Njihov pobednički mentalitet i kooperativnost zahtevaju prisustvo drugih tako da nisu skloni dugotrajnoj osami.

Vaga je vazdušni znak, izraženog intelekta i pronicljivog uma. Kao jedna od karakteristika njene prirode je inspirisanost ljudima i događajima kojima je zajednička crta Lepota.

Vladajuća planeta Vage je Venera -  pojam lepote svake vrste. Kvalitet je uvek važniji od kvantiteta za osobe u ovom znaku. Potrebno je da budu okruženi umetnošću, muzikom i lepim mestima kako bi mogli da dostignu svoj puni potencijal.

Vagama je ovo vreme donelo osećaj unutrašnje sigurnosti, koji im generalno uvek nedostaje, i pregršt izazovnih situacija u kojima treba da iskažu svoje diplomatske sposobnosti. U proteklom periodu ljubav je bila pod priličnim izazovom kroz formalni partnerski odnos i to se lagano transformiše. U narednom periodu odluke mogu biti izazovne u odnosu na poverenje. Sa jedne strane „tasa“ apsolutno poverenje, a sa druge strane „možda“. E, to možda će već od 8. oktobra biti vrlo očigledno kada se uzburkaju strasti „hladne Vage“ tj. kada vladarka Venera pređe iz hladne Vage u strastveni znak Škorpiona. Sve ono što nije izbalansirano biće uoči punog Meseca prozvano na razmatranje. Kuliminacija ozbiljne transformacije dešava se na Pun Mesec 13. oktobra. Transformacija i preuzimanje odgovornosti su neminovnost kada Pluton bude u egzaktnom kvadratu sa Suncem i Mesecom.

Škorpionima se ova lunacija dešava u polju podsvesti pa ona čuvena deviza „Izvini, bilo je jače od mene“ može biti primetna u komunikaciji sa Škorpionima. Mlađim Škorpionima, naročito onima koji su u formalnim odnosima od 4. oktobra sledi veliki ispit. Njihova energija će biti slabija i raspršena na vetru (vetrometini) što nije uobičajeno za tvrdoglave i uporne Škorpione. Planeta komunikacije Merkur, ulazi u znak Škorpiona 3. oktobra gde će doneti potrebu da se „ispravljaju krive Drine“ što bi trebalo izbeći jer je izvestan verbalni konflikt već 7. oktobra. Potom će i Venera ući u znak Škorpiona 8. oktobra inicirajući uzavrele strasti. Formalni partnerski odnosi dolaze u ozbiljnu krizu, stoga oprez! Poslednji dani oktobra nose sudaranje sa zidom i trebalo bi zaista navežbati kada je dosta!

Strelčevi su u ovoj lunaciji u nekom čudnom stanju. Unutar sebe nose dobar osećaj ali im okolnosti ne idu na ruku. Stalno neki nesporazumi, preterivanje...Prijateljska podrška je prisutna ali to Strelčevima nije dovoljno. Parterski odnosi i ljubavni život je u stagnaciji upravo zbog nedostatka osećaja za meru. Postoji potencijal od 8. oktobra za tajnu vezu, flert ili čak aferu...ali na kratko jer se vrlo lako može desiti razotkrivanje 12. oktobra. U vreme punog Meseca koji će biti 13. oktobra, u polju ljubavi može zaista doći do prelivanja emocija i potpune promene u sistemu vrednosti i listi prioriteta. Transformacija bez mnogo filozofije nije po volji Strelčeva, jer imaju potrebu da sve naširoko i nadugačko objasne, pojasne pa još nekoliko puta tako...Jednostavno, ovo vreme je za Strelčeve puno neudobnih okolnosti i bilo bi dobro da malo predahnu!

Jarčevi su pred velikim preokretom, ali je sve nekako usporeno. Upravo će ih ovo društvo iz Vage pokrenuti na akciju i raščišćavanje emotivnih „okrajaka“. Obzirom da je Uran ušetao u njihovo polje ljubavi, emotivne veze će se prekidati najedanput, bez najave i upozorenja. Sve to može biti mnogo traumatičnije za njihove partnere jer oni sami nikad nisu bili spremniji za promene i otpuštanje svega što im ne služi. Zauzeti Jarčevi mogu neposredno posle punog Meseca 13. oktobra, okončati dugu iscrpljujuću ljubavnu priču koja više nije živa ni u sećanju. Mnogo je bolje pretvoriti takav odnos u prijateljski dok je Venera u Škorpionu. Da ne bi oštetili svoju fiziologiju praktikujte meditaciju jer će kraj oktobra zahtevati aktivnosti uz prisustvo dubokog mira. Možda je vreme da se učlanite u planinarsko društvo ne biste li se malo pročistili u šumi ili pored reke.

Vodolijama se mlad Mesec dešava u 9. polju (misija i daleka putovanja). Obzirom da je vladar Vodolije u znaku Bika, izvesno je da će porodični odnosi osujetiti vaše velike avanturističko-ljubavne planove. Ovo nije kratkotrajni tranzit, i nije dobro pretvarati se da ne primećujete porodičnu „krizu“. Veoma je važno da se malo uzemljite, da niste na sedmom nebu, da sagledate svoju realnost i da izađete iz „zone komfora“. Vreme je za promene. Očigledni ljubavni nesporazumi, vezano za „materijalne stvari“ biće verbalizovani i vidljivi oko 7. oktobra. Vaš mir nema cenu, i nema razloga za cenkanje! Ne savetujem da u vreme punog Meseca 13. oktobra donosite bilo kave odluke jer u to vreme kroz vas počinje da kulja bes i ljutnja.

Ribe su uglavnom dobro, osećaju podršku od starih prijatelja i spremne su na velike promene ma kako to nestvarno izgledalo. Mlađi pripadnici znaka Riba pokušavaju da sami sebe ubede da je sve u redu, „samo opušteno i samo pozitivno“...a onda sami sa sobom dođu u konflikt donoseći pogrešne odluke. Ljubavni život je pun izazova, uslovno rečeno nesporazuma. Mislite jedno, osećate drugo a prećutite treće? Za divno čudo, mnogi ljudi će pun Mesec veoma dramatično proživljavati a Ribe će naći izlaz upravo kroz tu njihovu beskrajnu veru u „nešto“ njihovo. U tom periodu zaista postoji veoma lep potencijal za daleka egzotična putovanja radi isceljenja nesvesnih dubokih genetskih sadržaja. 

Ovnovi su taman malo odahnuli a onda su krenuli događaji u partnerskom odnosu. Možda vam je postalo dosadno, samo da se nešto menja...ne savetujem promene radi promena. Ovaj mlad Mesec se dešava u vašem 7. polju partnerskih odnosa. Kako bi bilo da malo usporite, i da ne dižete uzbunu veću od silne dreke i vike vaših predaka? U vašem 1. polju je Kiron, fokusirajte se na sebe, na iseceljenje kroz svoje telo. Malo smanjite hranu, osetite malo prazninu u stomaku, ne bi li se vaši preci odmorili od vas (i vi od njih). Vreme je da (ot)pustite pretke da idu u svoj večni smiraj! Ne izazivajte svoje formalne partnere jer ste za njih previše i od umora mogu odustati od vas oko 8. oktobra! U vreme punog Meseca 13. oktobra imaćete savršenu priliku da preko Jupitera (nebeski menadžer) prevaziđete težinu i teskobu. Bog je u vama i svuda oko vas, osvestite to bez da kritikujete sve oko sebe, jer sve što kažete to postajete.

Bikovi su direktni učesnici ovog maldog Meseca, ali kao da nisu u svojoj koži. Njihova vladarka Venera je u znaku Vage, što su okolnosti i potrebe dijametralno različite od njihovih. Ovo je ta promena o kojoj Uran pokušava nešto da kaže. Da li zbog vaše tvrdoglavosti ili Uranovske brzine ne čujete i ne razumete poruku. Poruka glasi: „promeni način svoje ishrane da bi promenio svoje navike. Kada promeniš navike, promenićeš i karakter, a tada ćeš izmaći sudbini“. Vreme velike transformacije kreće od 8. oktobra i neće biti lako, ali je sasvim izvesno da ćete uspeti. Sve što ne razumete odgonetnućete posmatranjem svog partnera. U vreme punog Meseca 13. oktobra može vam se učiniti da ne možete više... a ko može ako vi ne možete? Bolji dani dolaze od 20. oktobra...samo polako.

Blizancima se mlad Mesec dešava u polju ljubavi. I na prvi pogled deluje kao da je sve u redu...a ništa u redu nije. Izmiču događaji, nije zabavno i Blizanci bi da odustanu. Odustajanje nije opcija. Dozvolite sebi luksuz i popričajte ozbiljno i iskreno sami sa sobom! Nađite smisao u ovom vremenu i promenama ali ne promenom mesta boravka ili partnera...promenite svoje navike. Možete baš sada početi jer ćete ljubavni debakl proživljavati oko 7. oktobra. A vi iznenađeni, sa pitanjem: „stvarno ne znam što joj (mu) bi?“ Šta bi, videćete kada bude bio Pun Mesec 13. oktobra. Donesite važne odluke baš iz te reke predaka u kojoj ćete se naći, imaćete podršku. Stvorite nove navike, odustanite od starih priča, pričajte novu priču!

Rakovi su zaista izmoreni višegodišnjim prisustvom Plutona u njihovom 7. polju, kojem se pridružio Saturn a potom i Južni Mesečev čvor. Okolnosti i događaji vam šalju samo jednu poruku: otvorite ruke prema nebu i otpustite sve ono što nije vaše da bi konačno primili i osvestili svoje darove. Upravo Pun Mesec u znaku Ovna koji je pod veoma oštrim aspektom Plutona (neminovnost) ima izlaz kroz Jupitera (vrhovni Bog) koga Rakovi obožavaju, ali je neophodno da mu ukažu poverenje, da mu prepuste menadžment njihovog života. Univerzum vas podržava da zajedno kokreirate savršenu verziju sebe sve dok je Severni Mesečev čvor u znaku Raka (do 5.juna 2020.). Da, rekla sam kokreirate, da poverujete kreatoru da se sve dešava za vaše najveće dobro. Ljubav je melem koji će zalečiti rane ovog vremena. Dobar trenutak za to je 17. oktobar. Srećno!

Lavovima je kroz ovaj mlad Mesec malo splasnuo entuzijazam. Volje imaju, planova bezbroj i uskoro će se energija iz one radničke (Devičanske) relocirati u otmenu (ući će Mars u Vagu) pa će Lavovi ponovo zasijati na javnoj sceni. U ljubavi ne cvetaju ruže, a čini se da je najveći fokus na taj biznis plan i finansije. U polju ljubavi je Jupiter dodajući gas Lavovima bez prestanka, bez ikavog razmišljanja i to je Lavove smorilo, ispraznilo baterije... U narednom periodu od 7. oktobra, naročito zauzeti Lavovi, trebalo bi da malo obrate pažnju na svoje partnere, stave svoj ego u centar svesti i sagledaju realnu sliku. Realna slika je solidna, nema baš mnogo publike ali nema razloga za toliku smorenost. Ljubavni život Lavova, naročito mlađih biće u narednom periodu česta tema u porodici, nešto treba da se menja? Pun Mesec kako god bio naporan, daće Lavovima dobru dozu energije jer će osvetliti polje ljubavi baš preko Jupitera a to je vreme za dobru energetsku investiciju u vremenu koje dolazi. Praktikujte „pozdrav Suncu“.

Device su izašle iz prilično dugog perioda noseći na svojim plećima nemire iz okruženja, metabolišući sve racionalnim umom i marljivošću. Tokom ovog mladog Meseca nastupa vreme promena u kome Device menjaju fokus a time i pronalaženje svoje suštine a ujedno i misije. Vaša unutrašnja misija je preko puta vas, u znaku Riba, a na vama je da konačno poverujete da ste samim rođenjem zavredili postojanje i sve darove neba. Odluke vezane za ljubavni život, krenuće u realizaciju od 3. oktobra ali će se ometanja pojaviti 1. novembra i trajaće 21 dan (Merkur će biti retrogradan od 1. do 21. novembra). To neće promeniti suštinu niti kvalitet samo će se malo vremenski razvući jer „što je sigurno, sigurno je“. U vreme punog Meseca 13. oktobra, Device mogu realizovati svoj novi dom, svoje „ljubavno gnezdo“. Sretno vam bilo!

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD