Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 23.09. do 29.09.2019.

Pošto se ove nedelje usred tekućeg trgovinskog rata vode rasprave između Kine i Sjedinjenih Država na srednjem nivou, novi izveštaji ukazuju na to da bi predsednik Tramp mogao eskalirati situaciju ako dogovora ne bude u bliskoj budućnosti. - www.foxbusiness.com, 19. septembar 2019. 

Kineski pregovarači u oblasti trgovine iznenada su u petak promenili planove, otkazavši posetu američkim poljoprivrednicima nakon što su ove nedelje okončali trgovinske pregovore u Vašingtonu. Otkazivanje je raspršilo nadanja da će Kina ponovo pokrenuti kupovinu američke poljoprivredne robe, obustavljene u aprilu u znak odmazde tarifama predsednika Donalda Trampa. www.cnbc.com , 20. septembar 2019.

A bili su tako blizu. Svetska tržišta akcija ponovo su porasla prošle nedelje, pri čemu su se mnogi približili svojim godišnjim vrhuncima, a u mnogim slučajevima i najvišim vrednostima svih vremena.

U klasičnom kosmičkom sukobu između Jupiterovog kvadrata ka Neptunu koji nosi „iracionalno ushićenje“ 21. septembra (najdugotrajniji aspekt na snazi u 2019.) i Saturna koji je 18. septembra menjao smer u stacionarno dorektno (moćan geokosmički signal prvog novoa koji je u korelaciji sa preokretima na berzi ali i indikator za atmosferu zabrinutosti, anksioznosti i otpora), čini se da je Jupiter-Neptun dominantniji jer su tržišta akcija nastavila višemesečni rast. Međutim, ne mogu baš mnogo da rastu. Kako se približe vrhuncima, nailaze na otpor (Saturn).

Na kraju dana u petak, posle izveštaja da je kineska delegacija otkazala planiranu posetu američkim farmama sledeće nedelje, američki indeksi akcija su anulirali dobitke nakon zatvaranja evropskih tržišta, a ubrzo nakon što je Tramp održao konferenciju za štampu hvaleći se količinama američkih poljoprivrednih proizvoda koje kupuju Kinezi. Sve je tipično za kvadrat Jupitera i Neptuna, ne možete verovati u ono što čitate, čujete ili vidite, jer je ovo klasičan astrološki potpis u simbolici lažnih nada i želja, pa čak i preuveličanih tvrdnji koje ne mogu biti potkrepljene konkretnim dokazima. Sve su to uglavnom preuveličane glasine kojima obično nedostaju činjenice ili preciznost.

Ipak je ovo bila dobra sedmica za svetske berzanske indekse. Iako su svi dobro prošli na kraju su svi završili nedelju ispod postignutih nedeljnih maksimuma. 

Sirova nafta je u ponedeljak uzletela, posle napada na glavni pogon za preradu nafte prošlog vikenda, postigavši tako i najviše cene od 20. maja. Ponovo je pala, ali ne i najniže u ovom ciklusu. Ovo je sada važno tržište jer Jupiter i Neptun vladaju sirovom naftom.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Ušančeni u svojim stavovima, UAW (ujedinjeni radnici autoindustrije) prekinuli su u nedelju letos započete pregovore u Detroitu, i nakon više od deset godina pozvali na nacionalni štrajk u GM (General Motors). Usledila je obustava proizvodnje desetina hiljada radnika u više od 30 pogona širom Amerike. Wall Street Journal, 20 septembar 2019.

Tokom 12 sati u jednom gradu na jugoistoku Teksasa palo je više od 60 cm kiše. Wall Street Journal, 20 septembar 2019.

U gradovima širom zemlje desetine hiljada srednjoškolaca izostalo je u petak sa nastave kako bi prisustvovalo maršu protiv globalnih klimatskih promena pozivajući na momentalnu akciju kako bi se okončale klimatske promene. Oni će biti deo zajedničkog globalnog protesta usmerenog direktno na odrasle za koje kažu da ignorišu uništavanje planete. - Republika Arizona, 20. septembra 2019. 

Zemlje koje imaju na raspolaganju najveće površine za pošumljavanje su Rusija, Kina, Kanada, Australija, Brazil i Sjedinjene Države. Istraživači iz Švajcarske su otkrili da će se pošumljavanjem 1,2 biliona stabala umanjiti desetogodišnja štetna emisija gasova. Tokom decenije, kaže Crowther, ta nova stabla bi apsorbovala oko 200 milijardi tona ugljenika iz atmosfere. - Washington Post, 23. jula 2019. godine 

Šta gore navedeni citati imaju zajedničko? Oni su slika aktuelnih geokosmičkih potpisa. Štrajkovi GM radnika (takođe i British Airways) odražavaju konjunkciju Sunca i Marsa u Devici o kojoj smo pisali pre nekoliko nedelja, 2. septembra, navodeći: „Ovu nedelju, počinjemo Suncem u konjunkciji sa Marsom u Devici… A radnici (Devica) širom sveta možda će biti spremni da štrajkuju.”

Druga tri odlomka odnose se na teme svojstvene aspektu Neptuna u kvadratu sa Jupiterom. Neptun vlada vodom i kišom, a sa Jupiterom su to posebno velike količine kiše. Poplave pod ovim aspekta nisu iznenađujuće. Jupiter i Neptun se takođe odnose na altruizam, poriv da se uradi nešto veliko i moralno - poput spašavanja planete. Jupiter takođe vlada obrazovanjem, tako da ne treba čuditi da "desetine hiljada učenika" protestuju zbog klimatskih promena. Možda bi mogli i više, poput inicijative da se 1,2 biliona stabala i zasadi.

Međutim, priče i informacije o kojima možda nećete čitati imaju veze sa tri osnovna termina u vezi sa Neptunom u teškom aspektu sa bilo kojom planetom: zbrka, iluzija i zabluda. Ovo je posebno ranjivo razdoblje za nepravedno okrivljene kada osoba koja pokreće glasine izbegava odgovornost, predstavljajući se žrtvom. Na taj način, pokretač glasina ne gleda sebe ili istinu iza svog postupka, zanemarujući nanetu štetu ugledu osobe. Istina postaje slučaj kolateralne štete, a kada je Saturn stacionarno direktan, važno je kontrolisati tu štetu putem poricanja ili čak napadima i podrivanjem uloge ili namera druge osobe.

Pa, koga najviše pogađa ovakvo ponašanje - bilo da je inicijator ili je sam diskreditovan? Iz ugla profesionalne astrologije, najverovatnije je reč o onima koji imaju natalne planete na 16-18° promenjivih znakova (Blizanci, Devica, Strelac ili Ribe) i koje tranzitni kvadrat Jupitera i Neptuna ugrožava. Ne mora to biti Sunčev znak, ali naravno, to je najlakše uočiti, jer je odnos Sunca i Zemlje u isto vreme svake godine na približno istim stepenima. Na primer, oni koji su rođeni od 6. do 8. marta, 6. do 8. juna, od 9. do 11. septembra i od 9. do 11. decembra, sada bi bili „prozvani“. Njihovo natalno Sunce je oko 16-18° promenjivih znakova. Oni bi posebno trebalo da obrate pažnju kako na sopstveno ponašanje tako i prema njima. Ali svaka planeta na ovim stepenima „oseća“ tu igru. Na primer, predsednik Tramp je pod ovim aspektom jer ima natalni Uran na 17° Blizanca (kao i mnogi rođeni 1946-47) i u bliskom je kontaktu sa njegovim natalnim Suncem i Severnim Mesečevim čvorom (i u opoziciji sa natalnim Mesecom). U stvari, ovaj aspekt Neptuna u njegovoj karti biće naglašen naredne dve godine. On se mogao lako prepoznati kao žrtva nekih "glasina" za koje veruje da su dizajnirane da ga diskredituju. I u isto vreme, on bi mogao biti pokretač nekoliko glasina za koje drugi veruju da im mogu naškoditi.

Stoga na delu imamo principe konfuzije, iluzije i zabluda u današnjoj kosmičkoj slici. Ljudi i tržišta izgledaju zbunjeno i trenutno pomalo izgubljeno želeći da veruju da mogu postići nove vrhunce, ali nailaze na otpor čim se približe realizaciji. Saturn izlazi iz retrogradnosti, a kasnije ove i naredne nedelje i Venera i Sunce će oblikovati tesan kvadrat prema Saturnu (25. septembra i 7. oktobra). Ono što se pre nedelju dana činilo sigurnim, sada može izgledati nesigurno. To bi moglo biti izazov u svetskim relacijama, a zauzvrat, možda i neće biti baš mnogo teško realizovati.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD