Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

09.-15. IV 2012

Upravo je završen jedan bizaran period retrogradanog Merkura koji je trajao od 12. marta – 4. aprila!

Možda ga je zakomplikovao Mars koji je istovremeno bio retrogradan (23. januara – 14. aprila), ili tranzit Sunca na predstojeći rastući kvadrat Urana i Plutona (24. – 29. marta).

Šta god da je bilo, nije bilo povoljno za zlato i srebro, jer su oba plemenita metala naglo pala na najniži nivo u poslednja tri meseca. Mart 27. je bio kritičan datum preokreta i središnji datum tranzita Sunca preko kvadrata Urana i Plutona. U junu mesecu zlato je testiralo 1700. Nedelju dana kasnije, 4. aprila, kada je Merkur krenuo direktno, palo je na 1613. Aprila 3, majski ugovori za srebro su dostigli 3329.50. Već sutradan (opet 4. aprila), srebro je palo na 3098! Poseban MMA izveštaj berzanskih ciklusa za zlato i srebro ćemo izdati početkom ove nedelje. Posebno upozorenje poslato je e-mail-om 4. aprila našim pretplatnicima MMA berzanskih izveštaja. Zašto? Zbog toga što je nastala još jedna specijalna situacija, prema analizi principa ciklusa, proučavanjima geokosmičkih ciklusa i obrazaca grafikona, koji se razmatraju svi zajedno, slično onome što smo predstavili krajem septembra i krajem decembra kada smo izdali poslednja dva specijalna berzanska izveštaja.

Iako je ovaj nedavni retrogradan Merkur bio veoma težak period za plemenite metale, to nije bio slučaj za robe i zalihe. Cena soje je, na primer, skočila u periodu od 12. januara do 3. aprila, što je veći deo retrogradnog perioda Marsa. Berzanski indeksi u SAD, s druge strane, su bili prilično niski. Na Dow Jones Industrial Average, na primer, u poslednjih nekoliko nedelja, trgovalo se između 13.000 i 13.300 što je upravo kako je bilo predviđeno za period retrogradnog Merkura, što je dovelo do pet uzastopnih i profitabilnih kratkoročnih trgovina našim pretplatnicima na dnevne izveštaje, pošto su 13. marta zaustavili trgovinu dugoročnim kratkim pozicijama. Profiti od ovih pet trgovina između 16. marta i 4. aprila bili su utrostručeni u odnosu na gubitke nastale kratkoročnom trgovinom od 7. februara – 13. marta. Ali važno je naučiti da je ovde poenta bila da se berzanskim indeksima trguje na svakih 1 - 4 dana, usred suprotstavljenih političkih i ekonomskih signala koje smo imali tokom celog perioda retrogradnog Merkura. Ovo je samo još jedan razlog zašto određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi koje obezbeđuje finansijska astrologija zaista pruža prednost trgovcima kada se pravilno tumači i koristi.

Sada kada je Merkur krenuo direktno, suočavamo se sa mogućnošću pada cena akcija na DJIA ispod nivoa potpore od 13.000. Američke berze su zbog Velikog petka bile zatvorene u petak, 6. aprila. Međutim, tržišta fjučersa su bila otvorena još kratko nakon izdavanja izveštaja o zaposlenosti i broju nezaposlenih za mart od strane Ministarstva rada. Iako je stopa nezaposlenosti pala sa 8,3 na 8,2%, rast na novom platnom spisku je povećan za samo oko 120.000, što je daleko ispod očekivanja od 200.000 novootvorenih radnih mesta (bio je pun Mesec, pa zašto su "očekivali" nešto?). Fjučersi u robi su značajno pali, DJIA fjučersi su pali 131 poen u odnosu na situaciju pred zatvaranje berze prethodnog dana. Akcije mogu otvoriti berzansku nedelju padom, što znači da cene mogu da padnu ispod kompletnog opsega trgovanja ove protekle nedelje. Ako se taj jaz ne popuni, to postaje indikator za tržište medveda. Ukoliko se popuni do zvona za zatvaranje, to će biti indikator za tržište bika.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Merkur nije više retrogradan (hvala Bogu), ali je Mars retrogradan još nedelju dana, kreće direktno 14. aprila. To nije jedina planeta koja ove nedelje menja smer. Pluton započinje svoj petomesečni retrogradan hod u utorak, 10. aprila. Zato sada ulazimo u dvonedeljni period u kome će biti naglašeni principi Marsa i Plutona, što nije baš šetnja parkom - osim ako ne mislite na presretače koji vrebaju skriveni iza drveća i u žbunju. Kada je pozitivan, Mars je princip tvrdnje, a kada je negativan - agresivnosti i napada. Ali, strategija napada nije uvek očigledna onima koji su na meti. Pluton poseduje tu sumnjivu razliku od skrivanja motiva Marsa sve dok žrtva ne bude u potpunosti opkoljena i zarobljena. To je takmičenje ili borba, a cilj nije da se utiče na pobednički rezultat. Pobednik je onaj koji ostane poslednji. Međutim, sa Marsom koji je još uvek retrogradan, tako očigledan napad će se vratiti kao bumerang, a sa Neptunom u Ribama, kolektiv saoseća sa žrtvama i verovatno odbacuje agresora. Zato ćete se zapitati: šta je predsednik Obama mislio prošle nedelje kada je "upozorio" Vrhovni sud pre donošenja odluke o ustavnosti Obamacare? U tipičnom stilu retrogradnog Merkura, on baca pod noge te pretnje. Ali da li ga je to povredilo, što bi bilo tipično agresivno ponašanje pod uticajem retrogradnog Marsa?

U klasičnoj astrologiji, Mars vlada Ovnom i Škorpijom, a u modernoj astrologiji, Plutonu je dato vladarstvo nad Škorpijom. Neki astrolozi smatraju da bi vladarstvo Plutona trebalo da bude znakom Ovna zasnovano na ideji da svakim znakom vlada planeta koja je po redosledu najbliža Suncu (Merkur vlada Devicom, Venera vlada Vagom, Mars vlada Škorpijom, Jupiter vlada Strelacem i Saturn vlada Jaracem). Druga polovina vladarstva znakovima počinje sa Mesecom koji vlada Rakom, a zatim svaka planeta vlada prethodnim znakom koja je po redosledu najbliža Suncu. Dakle Merkur vlada Blizancima, Venera vlada Bikom, a onda ćemo početi sa nevidljivim planetama – od najudaljenijih spoljašnjih ka unutrašnjim, tako da Pluton vlada Ovnom, Neptun Ribama, a Uran Vodolijom. U svakom slučaju, Mars i Pluton će ove i sledeće nedelje biti naglašeni, a još i više zato što je Sunce u Ovnu. To nam neće reći mnogo o berzanskoj klimi koja nas očekuje iduće nedelje, kao što nam govori i o političkoj i ekonomskoj klimi. Politički, mi smo već videli kandidate koji se utrkuju za predsedničke izbore u SAD, koji počinju da napadaju jedni druge, a u ekonomskom smislu vidimo dalju eksploziju duga koja ljulja evrozonu, što je naravno princip Plutona. Eskalacija duga i nedostatak kontrole potrošnje, sledeće nedelje će biti prva i centralna stvar u glavama investitora. I ne pomaže to što Venera pravi T-kvadrat sa opozicijom Marsa i Neptuna, dok je Merkur u Ribama stacionaran. To znači da ne treba da verujete u ono što čujete ili pročitate. Istina postaje retka roba u ovim vremenima. Straho-huškački stil je verovatno više u modi. Kao brokeri, moramo se čuvati lažnih glasina.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Prošlonedeljna  Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta završili smo sledećom izjavom: "Upravo ulazimo u realnost paralelnih univerzuma, jednim vlada nezadovoljstvo, a drugim čuda. Biće zanimljivo videti koji će izabrati naši lideri vlada. Podjednako će biti interesantno videti koga ćemo mi izabrati u našem ličnom životu."

Ovo je izborna godina (primarna) u Sjedinjenim Državama, i svima u SAD je jasno da se 2012. neće desiti čudo. Pluton u Jarcu želi da reformiše stvari - sve - a Jarac je istovremeno skeptičan i kritičan kada je u pitanju način na koji se vode vlada, biznis i bankarstvo. Biće teško okupiti članove, bez obzira kojoj stranci pripadaju. Pod Plutonom u Jarcu ljudi traže istinu, i ako se ona prikrije, morate računati na ono što ste pokušali da sakrijete - i zašto.

Dakle, pitanje koje se nameće mnogim amerikanacima (a takođe i ostalima u svetu) jeste: ko će osvojiti predsedničke izbore u SAD 2012? Ranije smo rekli da smatramo da će Barak Obama ponovo biti izabran. Takođe smo rekli da je ovo naša preliminarna prognoza, i da zadržavamo pravo da je promenimo u svako doba do sredine septembra. Ali je vreme da započnemo analizu mundanih astroloških faktora koji su značajni za davanje prognoze o bilo kojim izborima.

Naša preliminarna prognoza za Obamin reizbor zasniva se na jednom jednostavnom zapažanju: loši aspekti u horoskopu SAD koje pravi kvadrat Urana i Plutona (2012. – 2015.), zajedno sa lošim aspektom tranzitnog Hirona u konjunkciji sa Neptunom, koji formiraju T-kvadrat sa kvadratom Meseca i Plutona u natalnom horoskopu Baraka Obame (rođen 4. avgusta 1961, 7:24 AM, Honolulu, Havaji, podaci objavljeni na njegovom sajtu). Prema tome, naš stav je bio da će biti ponovo izabran, zajedno sa Republikancima koji kontrolišu Kongres, a inicijativa da ga treba zadržati do 2014. će biti inicirana od strane Kongresa, slično onome što se dogodilo sa predsednikom Bilom Klintonom. Samo ovaj put bi moglo uspeti.

Ali, u astrologiji, uvek postoji mnoštvo mogućnosti u kojima se planetarno kretanje može zapravo odvijati. Ishod nikada nije izvestan u smislu specifičnosti. To je kao slagalica, astrolog mora pravilno složiti delove slagalice da bi dobio pravu sliku. Uzmimo na primer Uran u Ovnu u kvadratu sa Plutonom u Jarcu koji će se dešavati tokom izbora 4. novembra 2012. Iz prve, mundani astrolog bi mogao da zna da ova konstelacija sama po sebi ukazuje na uznemirenost i promenu odbrane, što znači da Obama neće ponovo biti izabran. Kad god je Uran u aspektu sa Saturnom, ili u lošem aspektu u vreme izbora ili sportskih događaja, postoji verovatnoća uznemirenosti i promene odbrane. To je ono što se desilo u novembru 2008, kada je Obama pobedio. To je bila promena odbrane, i dogodilo se nešto što se nije nikada ranije desilo na američkim predsedničkim izborima. To je Uran. On menja status kvo, remeti tradiciju i istoriju protivno svim očekivanjima, a to često predstavlja "prvu" u nizu stvari - u ovom slučaju, izbor prvog Afro-Amerikanca na najviši položaj u državi. Ali, ovo je takođe bilo i više od toga. Njegov izbor je predstavljao fundamentalnu promenu u odnosu na čitavu istoriju upravljanja Sjedinjenim Američkim Državama.

Uran je ponovo naglašen. Da li to znači još jednu radikalnu promenu za vladu Sjedinjenih Američkih Država? Ili da li to predstavljaju promenu i znači da je vladajuća stranka na oprezu? I da li je stranka koja zaista ima moć predstavljena više kancelarijom predsednika ili sastavom Kongresa?

Ranije smo smatrali da će republikanci dobiti izbore. Samo zbog toga što je njihova istorijska strategija fokusirana na nepopularna socijalna pitanja, umesto na ekonomska - izgubiće izbore. Sasvim sigurno, oni su krenuli tim putem gde je gubitak predvidiv, pa je sada Obamin red da izgubi. I prilično je sigurno, da, prošlonedeljnom pretnjom Vrhovnom sudu u stilu Marsa i Plutona, on ogromnim koracima grabi u tom pravcu. Nama izgleda da je ovo trka u kojoj će većina glasača glasati protiv kandidata (ili stranke) - a ne za kandidata – a pobednik će biti onaj koji je najmanje omražen. I ovo je takođe, tako tipično za kvadrat Urana i Plutona, koji ima stav "Ja ne znam koga ili šta želim, ali sam siguran da znam koga ili šta ne želim"! Krajnji rezultat ne može biti toliko izborna pobeda, koliko obaranje prethodnika. Osim ako, naravno, ukoliko odluka da se deluje na nepravdu, umesto toga ne bude preinačena na stvaranje čuda. Prema našim shvatanjima, to bi mogao da bude pokret za pronalaženju zajedničke osnove za jedinstvo - umesto podele, i za realno rešenje - umesto krivice. Bio bi to pokret ka ostvarivanju miroljubivih principa Neptuna u Ribama, umesto polarizacije na ratnim kao i destruktivnim reakcijama Urana u Ovnu u kvadratu sa Plutonom.

Mi uvek imamo izbor. A taj izbor će odrediti ishod. Samo, ponekad izgleda da je naša slobodna volja da izaberemo neizbežno.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD