Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16.09. do 22.09.2019.

Svetska tržišta akcija bila su u porastu tokom prošle nedelje. Šta je doprinelo tome? Percepcija kontinuiranog otopljavanja odnosa u vezi trgovinskog spora između Sjedinjenih Država i Kine, te agresivni potezi centralnih banaka sa ciljem spuštanja kamatnih stopa. Pa ipak, uprkos spuštanju kamatnih stopa širom sveta, tržište američkih državnih akcija doživelo je težak pad. Kada kamatne stope opadaju a takođe i državne hartije od vrednosti tu nešto nije u redu. Ova tržišta bi trebalo da se kreću u suprotnim pravcima.

Šta se to dešava iza kulisa? U stvari to ne možemo znati, jer smo pod agonijom poslednjeg od tri padajuća kvadrata Jupitera i Neptuna (21. septembra), u kombinaciji sa Suncem, Merkurom, Venerom i Marsom koji svi prave T-kvadrat ka Jupiteru i Neptunu. To je nalik magli. Kao što je ovde u poslednje vreme naglašeno mnogo puta, ne možete poverovati u ono što vidite, čujete ili pročitate. Sve ove akcije i aktivnosti imaju za posledicu stvaranje osećaja euforije i optimizma, a mnogi analitičari najavljuju da će ova atmosfera trajati do kraja godine. Ipak, s Jupiterovim kvadratom ka Neptunu koji je u simbolici lažnih nada i želja i iracionalnog uzbuđenja, i kada se te nade i želje ne ostvare, praćeno je razočarenjem i raspršenim iluzijama. Ili, u slučaju da se materijalizuju, ispostavi se da su drugačije od već javno opisanog.

Još jednom da naglasim, rezultati studija finansijske astrologije sugerišu nepoverenje prema onom što je napisano, rečeno ili prikazano. Pozitivan stav je u redu, ali može postati ozbiljan problem kada je optimistična poruka zapravo manipulativna (možda i sa namerom da podstakne tržišta) umesto da je realna ili tačna. Jupiterov kvadrat ka Neptunu može biti takva vrsta poruke, i zato smo 2019. godinu u našoj knjizi Prognoze 2019 nazvali „Godinom postavljanja osnova“. Nakon 2. decembra 2019. Jupiter će se pridružiti Saturnu i Plutonu u znaku Jarca, stvarajući ono što je poznato kao "stelijum u Jarcu". Vreme je pokazalo povezanost sa dugoročnim povišenim ciklusima kada je Jupiter u Strelcu (novembar 2018.-decembar 2019. godine), nakon čega sledi pad ciklusa tokom njegovog prolaska kroz Jarca i Ribe (2020-2022). Ova korelacija nije stopostotna, ali je učestalost ove pojave znatno iznad norme, a mi obraćamo pažnju na ovakvu verovatnoću.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

U prošlonedeljnoj kolumni pisali smo o istovremenoj pojavi nekoliko kontradiktornih geokosmičkih aspekata koji su na snazi do 21. septembra. Kao što je rečeno prošle nedelje: „Dok su Sunce i Mars ove nedelje formirali kvadrat prema Jupiteru, a Jupiter simbolizuje preterivanje, mogli smo videti vrlo snažna kretanja cena u svakom slučaju. Ako bude dominiralo „iracionalno ushićenje“, smer će i dalje biti ka gore. Ali ako stacionarno direktni Saturn od 18. septembra prevlada, raspoloženje bi se brzo moglo promeniti u histeriju i paniku, što je druga strana Jupitera i Neptuna nakon suočavanja sa realnošću, kada se nade i želje pretvore u razočarenje.“ Za sada, preovladava iracionalno ushićenje kako se približava period od 18-21. septembra, kada će Saturn biti stacionarno direktan (formirajući T-kvadrat prema natalnom kvadratu Sunca i Saturna u karti SAD) a istovremeno se formira treći i poslednji kvadrat Jupitera i Neptuna. Ali, izgleda da raspoloženje možda više naginje histeriji i panici na tržištima vrednosnih zapisa i metala, što je druga strana Jupitera i Neptuna.

Tu su i drugi zanimljivi geokosmički potpisi ove nedelje. U subotu, 14. septembra, Merkur i Venera će ući u Vagu, znak kojim vlada Venera. Obično je to signal za rast akcija a opadanje na berzama metala. To će trajati do 3. oktobra u slučaju Merkura i 8. oktobra za Veneru. Akcije obično ne skaču tokom celog ovog perioda, niti metali padaju tokom celog perioda. Oni u tom periodu ostvaruju značajne preokrete. 

Psihološki gledano, Merkur i Venera u Vagi obično su u korelaciji sa periodom postizanja sporazuma, tako da postoji nada da će SAD i Kina sklopiti trgovinski sporazum. Ali Jupiter u Strelcu koji kvadrira Neptun u Ribama, upozorava na preveliki optimizam u vezi s tim. Verovatnije je da će se razgovarati, ali bez postizanja sporazuma ili bi možda usledio neočekivan dogovor za investitore. U periodu od 25. do 30. septembra, Venera pravi kvadrat ka Saturnu i Plutonu u znaku Jarca. To liči na raspad sporazuma. 

Tokom ovog perioda na snazi je naš novi „TMI“ tržišni indikator. U savremenom slengu, ovo znači "previše informacija" (Too Much Information). Ali ovde mu dajemo malo drugačije značenje: "Trump Mars Indikator" (Trump Mars Indicator). Ovaj pokazatelj je na snazi svaki put kada tranzitni Mars čini težak aspekt u karti predsednika Trampa: to je vreme kada zapažamo da je sklon uznemirenju kada kreće da lansira tviter projektile protiv FED, Kine ili bilo koga drugog ko ga uznemirava u tim trenucima. To često uzrokuje kolaps tržišta. Ovaj pokazatelj (TMI) je na snazi od 12. do 22. septembra, jer tranzit Marsa u Devici pravi T-kvadrat ka natalnom Suncu i Uranu u Blizancima predsednika Trampa, što je u opoziciji sa njegovim natalnim Mesecom u Strelcu (rođen je na pomračenje Meseca). Da vidimo da li će se to ponoviti tokom narednih deset dana. 

Tehnički i astrološki posmatrano, sada sve izgleda obećavajuće za imovinu i hartije od vrednosti. Ali geokosmički bljesak upozorenja nagoveštava da bi eksplozija ili poplava mogli da iznenade. A američko tržište državnih zapisa – koje je mnogo veće od tržišta deonica ¬– pomalo je suludo, što bi moglo predstavljati još veći problem ako se određeni fondovi ili vlade uključe u veliku ili dužu operaciju rasprodaje.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD