Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16.09. do 22.09.2019.

Svetska tržišta akcija bila su u porastu tokom prošle nedelje. Šta je doprinelo tome? Percepcija kontinuiranog otopljavanja odnosa u vezi trgovinskog spora između Sjedinjenih Država i Kine, te agresivni potezi centralnih banaka sa ciljem spuštanja kamatnih stopa. Pa ipak, uprkos spuštanju kamatnih stopa širom sveta, tržište američkih državnih akcija doživelo je težak pad. Kada kamatne stope opadaju a takođe i državne hartije od vrednosti tu nešto nije u redu. Ova tržišta bi trebalo da se kreću u suprotnim pravcima.

Šta se to dešava iza kulisa? U stvari to ne možemo znati, jer smo pod agonijom poslednjeg od tri padajuća kvadrata Jupitera i Neptuna (21. septembra), u kombinaciji sa Suncem, Merkurom, Venerom i Marsom koji svi prave T-kvadrat ka Jupiteru i Neptunu. To je nalik magli. Kao što je ovde u poslednje vreme naglašeno mnogo puta, ne možete poverovati u ono što vidite, čujete ili pročitate. Sve ove akcije i aktivnosti imaju za posledicu stvaranje osećaja euforije i optimizma, a mnogi analitičari najavljuju da će ova atmosfera trajati do kraja godine. Ipak, s Jupiterovim kvadratom ka Neptunu koji je u simbolici lažnih nada i želja i iracionalnog uzbuđenja, i kada se te nade i želje ne ostvare, praćeno je razočarenjem i raspršenim iluzijama. Ili, u slučaju da se materijalizuju, ispostavi se da su drugačije od već javno opisanog.

Još jednom da naglasim, rezultati studija finansijske astrologije sugerišu nepoverenje prema onom što je napisano, rečeno ili prikazano. Pozitivan stav je u redu, ali može postati ozbiljan problem kada je optimistična poruka zapravo manipulativna (možda i sa namerom da podstakne tržišta) umesto da je realna ili tačna. Jupiterov kvadrat ka Neptunu može biti takva vrsta poruke, i zato smo 2019. godinu u našoj knjizi Prognoze 2019 nazvali „Godinom postavljanja osnova“. Nakon 2. decembra 2019. Jupiter će se pridružiti Saturnu i Plutonu u znaku Jarca, stvarajući ono što je poznato kao "stelijum u Jarcu". Vreme je pokazalo povezanost sa dugoročnim povišenim ciklusima kada je Jupiter u Strelcu (novembar 2018.-decembar 2019. godine), nakon čega sledi pad ciklusa tokom njegovog prolaska kroz Jarca i Ribe (2020-2022). Ova korelacija nije stopostotna, ali je učestalost ove pojave znatno iznad norme, a mi obraćamo pažnju na ovakvu verovatnoću.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

U prošlonedeljnoj kolumni pisali smo o istovremenoj pojavi nekoliko kontradiktornih geokosmičkih aspekata koji su na snazi do 21. septembra. Kao što je rečeno prošle nedelje: „Dok su Sunce i Mars ove nedelje formirali kvadrat prema Jupiteru, a Jupiter simbolizuje preterivanje, mogli smo videti vrlo snažna kretanja cena u svakom slučaju. Ako bude dominiralo „iracionalno ushićenje“, smer će i dalje biti ka gore. Ali ako stacionarno direktni Saturn od 18. septembra prevlada, raspoloženje bi se brzo moglo promeniti u histeriju i paniku, što je druga strana Jupitera i Neptuna nakon suočavanja sa realnošću, kada se nade i želje pretvore u razočarenje.“ Za sada, preovladava iracionalno ushićenje kako se približava period od 18-21. septembra, kada će Saturn biti stacionarno direktan (formirajući T-kvadrat prema natalnom kvadratu Sunca i Saturna u karti SAD) a istovremeno se formira treći i poslednji kvadrat Jupitera i Neptuna. Ali, izgleda da raspoloženje možda više naginje histeriji i panici na tržištima vrednosnih zapisa i metala, što je druga strana Jupitera i Neptuna.

Tu su i drugi zanimljivi geokosmički potpisi ove nedelje. U subotu, 14. septembra, Merkur i Venera će ući u Vagu, znak kojim vlada Venera. Obično je to signal za rast akcija a opadanje na berzama metala. To će trajati do 3. oktobra u slučaju Merkura i 8. oktobra za Veneru. Akcije obično ne skaču tokom celog ovog perioda, niti metali padaju tokom celog perioda. Oni u tom periodu ostvaruju značajne preokrete. 

Psihološki gledano, Merkur i Venera u Vagi obično su u korelaciji sa periodom postizanja sporazuma, tako da postoji nada da će SAD i Kina sklopiti trgovinski sporazum. Ali Jupiter u Strelcu koji kvadrira Neptun u Ribama, upozorava na preveliki optimizam u vezi s tim. Verovatnije je da će se razgovarati, ali bez postizanja sporazuma ili bi možda usledio neočekivan dogovor za investitore. U periodu od 25. do 30. septembra, Venera pravi kvadrat ka Saturnu i Plutonu u znaku Jarca. To liči na raspad sporazuma. 

Tokom ovog perioda na snazi je naš novi „TMI“ tržišni indikator. U savremenom slengu, ovo znači "previše informacija" (Too Much Information). Ali ovde mu dajemo malo drugačije značenje: "Trump Mars Indikator" (Trump Mars Indicator). Ovaj pokazatelj je na snazi svaki put kada tranzitni Mars čini težak aspekt u karti predsednika Trampa: to je vreme kada zapažamo da je sklon uznemirenju kada kreće da lansira tviter projektile protiv FED, Kine ili bilo koga drugog ko ga uznemirava u tim trenucima. To često uzrokuje kolaps tržišta. Ovaj pokazatelj (TMI) je na snazi od 12. do 22. septembra, jer tranzit Marsa u Devici pravi T-kvadrat ka natalnom Suncu i Uranu u Blizancima predsednika Trampa, što je u opoziciji sa njegovim natalnim Mesecom u Strelcu (rođen je na pomračenje Meseca). Da vidimo da li će se to ponoviti tokom narednih deset dana. 

Tehnički i astrološki posmatrano, sada sve izgleda obećavajuće za imovinu i hartije od vrednosti. Ali geokosmički bljesak upozorenja nagoveštava da bi eksplozija ili poplava mogli da iznenade. A američko tržište državnih zapisa – koje je mnogo veće od tržišta deonica ¬– pomalo je suludo, što bi moglo predstavljati još veći problem ako se određeni fondovi ili vlade uključe u veliku ili dužu operaciju rasprodaje.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD