Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09.09. do 15.09.2019.

Na finansijskim tržištima iza nas je još jedna značajna nedelja, pošto su akcije nastavile da se oporavljaju nakon najnižih nivoa sredinom avgusta, a metali su u sredu, 4. septembra, dostigli nove višegodišnje maksimume, a zatim naglo pali krajem sedmice. Prošlonedeljnom značaju takođe je doprineo pad eura na najniži nivo od maja 2017. godine, a državne obveznice su skočile na najvišu vrednost od septembra 2016. godine.

Sredstva u američkim dolarima, poput državnih obveznica i akcija, i dalje su ovih dana najpoželjnija za investiranje, što je verovatno odraz - i rezultat - ekonomske politike koju je predsednik Tramp usvojio u 2017. godini i tokom većeg dela 2018. godine, kada je njegova stranka (republikanci) prvi put od 1929-1930. godine držala kontrolu nad sve tri grane vlasti. Međutim, nedavni uspon plemenitih metala i američkih obveznica na višegodišnje maksimume takođe je doprinelo rastućoj neizvesnosti u svetu finansija uzrokovanoj novijim potezima te iste izvršne administracije od kraja 2018. Koliko god investitori bili zanteresovani da ulažu u dolarima, oni takođe traže „sigurno utočište“ ili čak „hedž“ ulaganja, svesni trgovinskih sporova i valutnih ratova tokom prošle godine. U poslovanju na nivou sveta kompanije imaju potrebu da usklade lance snabdevanja i prilagode poslovanje zbog povećanih tarifa SAD i Kine. I sve se ovo događa - eskalira - kada se približavamo trećem i poslednjem padajućem kvadratu Jupitera i Neptuna, 21. septembra.

Na ostalim tržištima, akcije Bitkoina i kanabisa oštro su skočile. Ipak, krajem nedelje akcije kanabisa su naglo opale u odnosu na njihov maksimum krajem aprila. Ali uzimajući u obzir da će nekoliko država uskoro implementirati nedavno usvojenu inicijativu za medicinsku marihuanu, izgledi za ove akcije su obećavajući.

Nalazimo se usred nekoliko kontradiktornih geokosmičkih potpisa. Glavni aspekt koji je na pomolu je taj treći i poslednji padajući kvadrat Jupitera i Neptuna, 21. septembra. Između 8. i 14. septembra i Sunce i Mars će praviti promenljivi T-kvadrat prema kvadratu Jupitera i Neptuna. Prošle nedelje, 2-4. septembra, isto se desilo sa Venerom. Ovo može biti geokosmičko objašnjenje rasta cena akcija, jer je jedna od često spominjanih tema ovog aspekta lažna nada, što vodi „iracionalnom ushićenju“. Na mundanom novou to se bez sumnje odnosi na prošlonedeljnu najavu nastavljanja trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine. Međutim, takav optimizam je već jednom ranije bio prokockan, pa ćemo videti da li će se ovaj put kontakt Jupitera i Neptuna razlikovati. Dok su Sunce i Mars ove nedelje formirali kvadrat prema Jupiteru, a Jupiter simbolizuje preterivanje, mogli smo videti vrlo snažna kretanja cena u svakom slučaju. Ako bude dominiralo „iracionalno ushićenje“, smer će i dalje biti ka gore. Ali ako stacionarno direktni Saturn od 18. septembra prevlada, raspoloženje bi se brzo moglo promeniti u histeriju i paniku, što je druga strana Jupitera i Neptuna nakon suočavanja sa realnošću, kada se nade i želje pretvore u razočarenje. 

Kada je reč o izgledima za oktobarski sastanak između SAD-a i Kine, jedan period koji ćemo pomno pratiti biće od 12. do 22. septembra, kada će tranzit Marsa u Devici napraviti T-kvadrat ka natalnom Suncu i Uranu u Blizancima predsednika Trampa, naspram njegovog natalnog Meseca u Strelcu (rođen je pod pomračenim Mesecom). Da li će moći da kontroliše nagon napadajući Kineze pre pokretanja sledećeg sastanka, nakon čega bi Kinezi otkazali razgovore, jer su jasno dali do znanja da zahtevaju poštovanje i pristojnost da bi im ponovo pristupili? To je obrazac koji se isprečio u prethodnim slučajevima. To jest, neposredno pre održavanja sastanaka, SAD su smatrale da je neophodno da Kini oštro prigovore, kao da je to neka vrsta strategije stvorena da postigne povoljan ishod. U stvari, to potkopava nade i želje sveta za pozitivnim ishodom. Iz ove taktike nije postignut nikakav dogovor, a sumnjam da bi takva taktika rezultirala sporazumom. U stvari, ponovno pokretanje ovog obrasca moglo bi rezultirati osećajem konačnosti - ukidanja - bilo kakvih budućih razgovora pre izbora 2020. godine. A onda, možda je to i cilj ove taktike.

Zanimljivo je i da će sledećeg petka i subote, 13. i 14. septembra, biti pun Mesec. Drugim rečima, pun Mesec će naglasiti kvadrat Jupitera i Neptuna. Sledećih nekoliko nedelja ukazuje na veoma dinamičan period, možda i zabavan, ali može biti i vrlo zbunjujući te se možda poklopi sa rekordnim kišama i poplavama. To je takođe vreme u kome se čini da neki ljudi gube razum. Ovo nije naročito povoljno vreme za donošenje odluka ili pokretanje glasina, jer možda neće biti dokaza koji bi podržali nečije tvrdnje. Međutim, ono može biti povoljno za one koji žele da se opuste i uživaju u životu bez stresa. Povoljno je vreme za odmor i uživanje u laganim društvenim aktivnostima i muzici. A što se tiče tržišta kapitala, mogli bismo ili opaziti snažni rast, ili ozbiljan pad. Kod Jupitera je sve preterano. Sa Neptunom ništa nema smisla. Tako je možda najbolje da se samo prepustite i uživate u glupostima i preterivanju. A oni koji se bave proveravanjem činjenica imaće pune ruke posla.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD