Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 09.09. do 15.09.2019.

Na finansijskim tržištima iza nas je još jedna značajna nedelja, pošto su akcije nastavile da se oporavljaju nakon najnižih nivoa sredinom avgusta, a metali su u sredu, 4. septembra, dostigli nove višegodišnje maksimume, a zatim naglo pali krajem sedmice. Prošlonedeljnom značaju takođe je doprineo pad eura na najniži nivo od maja 2017. godine, a državne obveznice su skočile na najvišu vrednost od septembra 2016. godine.

Sredstva u američkim dolarima, poput državnih obveznica i akcija, i dalje su ovih dana najpoželjnija za investiranje, što je verovatno odraz - i rezultat - ekonomske politike koju je predsednik Tramp usvojio u 2017. godini i tokom većeg dela 2018. godine, kada je njegova stranka (republikanci) prvi put od 1929-1930. godine držala kontrolu nad sve tri grane vlasti. Međutim, nedavni uspon plemenitih metala i američkih obveznica na višegodišnje maksimume takođe je doprinelo rastućoj neizvesnosti u svetu finansija uzrokovanoj novijim potezima te iste izvršne administracije od kraja 2018. Koliko god investitori bili zanteresovani da ulažu u dolarima, oni takođe traže „sigurno utočište“ ili čak „hedž“ ulaganja, svesni trgovinskih sporova i valutnih ratova tokom prošle godine. U poslovanju na nivou sveta kompanije imaju potrebu da usklade lance snabdevanja i prilagode poslovanje zbog povećanih tarifa SAD i Kine. I sve se ovo događa - eskalira - kada se približavamo trećem i poslednjem padajućem kvadratu Jupitera i Neptuna, 21. septembra.

Na ostalim tržištima, akcije Bitkoina i kanabisa oštro su skočile. Ipak, krajem nedelje akcije kanabisa su naglo opale u odnosu na njihov maksimum krajem aprila. Ali uzimajući u obzir da će nekoliko država uskoro implementirati nedavno usvojenu inicijativu za medicinsku marihuanu, izgledi za ove akcije su obećavajući.

Nalazimo se usred nekoliko kontradiktornih geokosmičkih potpisa. Glavni aspekt koji je na pomolu je taj treći i poslednji padajući kvadrat Jupitera i Neptuna, 21. septembra. Između 8. i 14. septembra i Sunce i Mars će praviti promenljivi T-kvadrat prema kvadratu Jupitera i Neptuna. Prošle nedelje, 2-4. septembra, isto se desilo sa Venerom. Ovo može biti geokosmičko objašnjenje rasta cena akcija, jer je jedna od često spominjanih tema ovog aspekta lažna nada, što vodi „iracionalnom ushićenju“. Na mundanom novou to se bez sumnje odnosi na prošlonedeljnu najavu nastavljanja trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine. Međutim, takav optimizam je već jednom ranije bio prokockan, pa ćemo videti da li će se ovaj put kontakt Jupitera i Neptuna razlikovati. Dok su Sunce i Mars ove nedelje formirali kvadrat prema Jupiteru, a Jupiter simbolizuje preterivanje, mogli smo videti vrlo snažna kretanja cena u svakom slučaju. Ako bude dominiralo „iracionalno ushićenje“, smer će i dalje biti ka gore. Ali ako stacionarno direktni Saturn od 18. septembra prevlada, raspoloženje bi se brzo moglo promeniti u histeriju i paniku, što je druga strana Jupitera i Neptuna nakon suočavanja sa realnošću, kada se nade i želje pretvore u razočarenje. 

Kada je reč o izgledima za oktobarski sastanak između SAD-a i Kine, jedan period koji ćemo pomno pratiti biće od 12. do 22. septembra, kada će tranzit Marsa u Devici napraviti T-kvadrat ka natalnom Suncu i Uranu u Blizancima predsednika Trampa, naspram njegovog natalnog Meseca u Strelcu (rođen je pod pomračenim Mesecom). Da li će moći da kontroliše nagon napadajući Kineze pre pokretanja sledećeg sastanka, nakon čega bi Kinezi otkazali razgovore, jer su jasno dali do znanja da zahtevaju poštovanje i pristojnost da bi im ponovo pristupili? To je obrazac koji se isprečio u prethodnim slučajevima. To jest, neposredno pre održavanja sastanaka, SAD su smatrale da je neophodno da Kini oštro prigovore, kao da je to neka vrsta strategije stvorena da postigne povoljan ishod. U stvari, to potkopava nade i želje sveta za pozitivnim ishodom. Iz ove taktike nije postignut nikakav dogovor, a sumnjam da bi takva taktika rezultirala sporazumom. U stvari, ponovno pokretanje ovog obrasca moglo bi rezultirati osećajem konačnosti - ukidanja - bilo kakvih budućih razgovora pre izbora 2020. godine. A onda, možda je to i cilj ove taktike.

Zanimljivo je i da će sledećeg petka i subote, 13. i 14. septembra, biti pun Mesec. Drugim rečima, pun Mesec će naglasiti kvadrat Jupitera i Neptuna. Sledećih nekoliko nedelja ukazuje na veoma dinamičan period, možda i zabavan, ali može biti i vrlo zbunjujući te se možda poklopi sa rekordnim kišama i poplavama. To je takođe vreme u kome se čini da neki ljudi gube razum. Ovo nije naročito povoljno vreme za donošenje odluka ili pokretanje glasina, jer možda neće biti dokaza koji bi podržali nečije tvrdnje. Međutim, ono može biti povoljno za one koji žele da se opuste i uživaju u životu bez stresa. Povoljno je vreme za odmor i uživanje u laganim društvenim aktivnostima i muzici. A što se tiče tržišta kapitala, mogli bismo ili opaziti snažni rast, ili ozbiljan pad. Kod Jupitera je sve preterano. Sa Neptunom ništa nema smisla. Tako je možda najbolje da se samo prepustite i uživate u glupostima i preterivanju. A oni koji se bave proveravanjem činjenica imaće pune ruke posla.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD