Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Banket večera - Obuci Svoj Horoskop U okviru 20. Međunarodne Astrološke Konferencije “The Age of Aquarius” održaće se banket večera “Obuci svoj horoskop”, na kojoj će biti svečana dodela sertifikata i diploma Kepler studenata, kao i posebne nagrade za najinspirativniju odeću u odnosu na sopstvenu natalnu kartu.
» prikaži celu vest
Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija Aleksandar Imširagić će održati dvodnevni seminar “Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija” u Ljubljani, Slovenija, 22. i 23. februara. U okviru ovog dvodnevnog seminara Aleksandar će objasniti sećanja prošlih života koja se otvaraju pomoću posebnih Persona Horoskopa, kao i kroz razumevanje Saturnove karme i specifične karme koju u sebi nose retrogradne planete.
» prikaži celu vest
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09.09. do 15.09.2019.

Na finansijskim tržištima iza nas je još jedna značajna nedelja, pošto su akcije nastavile da se oporavljaju nakon najnižih nivoa sredinom avgusta, a metali su u sredu, 4. septembra, dostigli nove višegodišnje maksimume, a zatim naglo pali krajem sedmice. Prošlonedeljnom značaju takođe je doprineo pad eura na najniži nivo od maja 2017. godine, a državne obveznice su skočile na najvišu vrednost od septembra 2016. godine.

Sredstva u američkim dolarima, poput državnih obveznica i akcija, i dalje su ovih dana najpoželjnija za investiranje, što je verovatno odraz - i rezultat - ekonomske politike koju je predsednik Tramp usvojio u 2017. godini i tokom većeg dela 2018. godine, kada je njegova stranka (republikanci) prvi put od 1929-1930. godine držala kontrolu nad sve tri grane vlasti. Međutim, nedavni uspon plemenitih metala i američkih obveznica na višegodišnje maksimume takođe je doprinelo rastućoj neizvesnosti u svetu finansija uzrokovanoj novijim potezima te iste izvršne administracije od kraja 2018. Koliko god investitori bili zanteresovani da ulažu u dolarima, oni takođe traže „sigurno utočište“ ili čak „hedž“ ulaganja, svesni trgovinskih sporova i valutnih ratova tokom prošle godine. U poslovanju na nivou sveta kompanije imaju potrebu da usklade lance snabdevanja i prilagode poslovanje zbog povećanih tarifa SAD i Kine. I sve se ovo događa - eskalira - kada se približavamo trećem i poslednjem padajućem kvadratu Jupitera i Neptuna, 21. septembra.

Na ostalim tržištima, akcije Bitkoina i kanabisa oštro su skočile. Ipak, krajem nedelje akcije kanabisa su naglo opale u odnosu na njihov maksimum krajem aprila. Ali uzimajući u obzir da će nekoliko država uskoro implementirati nedavno usvojenu inicijativu za medicinsku marihuanu, izgledi za ove akcije su obećavajući.

Nalazimo se usred nekoliko kontradiktornih geokosmičkih potpisa. Glavni aspekt koji je na pomolu je taj treći i poslednji padajući kvadrat Jupitera i Neptuna, 21. septembra. Između 8. i 14. septembra i Sunce i Mars će praviti promenljivi T-kvadrat prema kvadratu Jupitera i Neptuna. Prošle nedelje, 2-4. septembra, isto se desilo sa Venerom. Ovo može biti geokosmičko objašnjenje rasta cena akcija, jer je jedna od često spominjanih tema ovog aspekta lažna nada, što vodi „iracionalnom ushićenju“. Na mundanom novou to se bez sumnje odnosi na prošlonedeljnu najavu nastavljanja trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine. Međutim, takav optimizam je već jednom ranije bio prokockan, pa ćemo videti da li će se ovaj put kontakt Jupitera i Neptuna razlikovati. Dok su Sunce i Mars ove nedelje formirali kvadrat prema Jupiteru, a Jupiter simbolizuje preterivanje, mogli smo videti vrlo snažna kretanja cena u svakom slučaju. Ako bude dominiralo „iracionalno ushićenje“, smer će i dalje biti ka gore. Ali ako stacionarno direktni Saturn od 18. septembra prevlada, raspoloženje bi se brzo moglo promeniti u histeriju i paniku, što je druga strana Jupitera i Neptuna nakon suočavanja sa realnošću, kada se nade i želje pretvore u razočarenje. 

Kada je reč o izgledima za oktobarski sastanak između SAD-a i Kine, jedan period koji ćemo pomno pratiti biće od 12. do 22. septembra, kada će tranzit Marsa u Devici napraviti T-kvadrat ka natalnom Suncu i Uranu u Blizancima predsednika Trampa, naspram njegovog natalnog Meseca u Strelcu (rođen je pod pomračenim Mesecom). Da li će moći da kontroliše nagon napadajući Kineze pre pokretanja sledećeg sastanka, nakon čega bi Kinezi otkazali razgovore, jer su jasno dali do znanja da zahtevaju poštovanje i pristojnost da bi im ponovo pristupili? To je obrazac koji se isprečio u prethodnim slučajevima. To jest, neposredno pre održavanja sastanaka, SAD su smatrale da je neophodno da Kini oštro prigovore, kao da je to neka vrsta strategije stvorena da postigne povoljan ishod. U stvari, to potkopava nade i želje sveta za pozitivnim ishodom. Iz ove taktike nije postignut nikakav dogovor, a sumnjam da bi takva taktika rezultirala sporazumom. U stvari, ponovno pokretanje ovog obrasca moglo bi rezultirati osećajem konačnosti - ukidanja - bilo kakvih budućih razgovora pre izbora 2020. godine. A onda, možda je to i cilj ove taktike.

Zanimljivo je i da će sledećeg petka i subote, 13. i 14. septembra, biti pun Mesec. Drugim rečima, pun Mesec će naglasiti kvadrat Jupitera i Neptuna. Sledećih nekoliko nedelja ukazuje na veoma dinamičan period, možda i zabavan, ali može biti i vrlo zbunjujući te se možda poklopi sa rekordnim kišama i poplavama. To je takođe vreme u kome se čini da neki ljudi gube razum. Ovo nije naročito povoljno vreme za donošenje odluka ili pokretanje glasina, jer možda neće biti dokaza koji bi podržali nečije tvrdnje. Međutim, ono može biti povoljno za one koji žele da se opuste i uživaju u životu bez stresa. Povoljno je vreme za odmor i uživanje u laganim društvenim aktivnostima i muzici. A što se tiče tržišta kapitala, mogli bismo ili opaziti snažni rast, ili ozbiljan pad. Kod Jupitera je sve preterano. Sa Neptunom ništa nema smisla. Tako je možda najbolje da se samo prepustite i uživate u glupostima i preterivanju. A oni koji se bave proveravanjem činjenica imaće pune ruke posla.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD