Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09.09. do 15.09.2019.

Na finansijskim tržištima iza nas je još jedna značajna nedelja, pošto su akcije nastavile da se oporavljaju nakon najnižih nivoa sredinom avgusta, a metali su u sredu, 4. septembra, dostigli nove višegodišnje maksimume, a zatim naglo pali krajem sedmice. Prošlonedeljnom značaju takođe je doprineo pad eura na najniži nivo od maja 2017. godine, a državne obveznice su skočile na najvišu vrednost od septembra 2016. godine.

Sredstva u američkim dolarima, poput državnih obveznica i akcija, i dalje su ovih dana najpoželjnija za investiranje, što je verovatno odraz - i rezultat - ekonomske politike koju je predsednik Tramp usvojio u 2017. godini i tokom većeg dela 2018. godine, kada je njegova stranka (republikanci) prvi put od 1929-1930. godine držala kontrolu nad sve tri grane vlasti. Međutim, nedavni uspon plemenitih metala i američkih obveznica na višegodišnje maksimume takođe je doprinelo rastućoj neizvesnosti u svetu finansija uzrokovanoj novijim potezima te iste izvršne administracije od kraja 2018. Koliko god investitori bili zanteresovani da ulažu u dolarima, oni takođe traže „sigurno utočište“ ili čak „hedž“ ulaganja, svesni trgovinskih sporova i valutnih ratova tokom prošle godine. U poslovanju na nivou sveta kompanije imaju potrebu da usklade lance snabdevanja i prilagode poslovanje zbog povećanih tarifa SAD i Kine. I sve se ovo događa - eskalira - kada se približavamo trećem i poslednjem padajućem kvadratu Jupitera i Neptuna, 21. septembra.

Na ostalim tržištima, akcije Bitkoina i kanabisa oštro su skočile. Ipak, krajem nedelje akcije kanabisa su naglo opale u odnosu na njihov maksimum krajem aprila. Ali uzimajući u obzir da će nekoliko država uskoro implementirati nedavno usvojenu inicijativu za medicinsku marihuanu, izgledi za ove akcije su obećavajući.

Nalazimo se usred nekoliko kontradiktornih geokosmičkih potpisa. Glavni aspekt koji je na pomolu je taj treći i poslednji padajući kvadrat Jupitera i Neptuna, 21. septembra. Između 8. i 14. septembra i Sunce i Mars će praviti promenljivi T-kvadrat prema kvadratu Jupitera i Neptuna. Prošle nedelje, 2-4. septembra, isto se desilo sa Venerom. Ovo može biti geokosmičko objašnjenje rasta cena akcija, jer je jedna od često spominjanih tema ovog aspekta lažna nada, što vodi „iracionalnom ushićenju“. Na mundanom novou to se bez sumnje odnosi na prošlonedeljnu najavu nastavljanja trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine. Međutim, takav optimizam je već jednom ranije bio prokockan, pa ćemo videti da li će se ovaj put kontakt Jupitera i Neptuna razlikovati. Dok su Sunce i Mars ove nedelje formirali kvadrat prema Jupiteru, a Jupiter simbolizuje preterivanje, mogli smo videti vrlo snažna kretanja cena u svakom slučaju. Ako bude dominiralo „iracionalno ushićenje“, smer će i dalje biti ka gore. Ali ako stacionarno direktni Saturn od 18. septembra prevlada, raspoloženje bi se brzo moglo promeniti u histeriju i paniku, što je druga strana Jupitera i Neptuna nakon suočavanja sa realnošću, kada se nade i želje pretvore u razočarenje. 

Kada je reč o izgledima za oktobarski sastanak između SAD-a i Kine, jedan period koji ćemo pomno pratiti biće od 12. do 22. septembra, kada će tranzit Marsa u Devici napraviti T-kvadrat ka natalnom Suncu i Uranu u Blizancima predsednika Trampa, naspram njegovog natalnog Meseca u Strelcu (rođen je pod pomračenim Mesecom). Da li će moći da kontroliše nagon napadajući Kineze pre pokretanja sledećeg sastanka, nakon čega bi Kinezi otkazali razgovore, jer su jasno dali do znanja da zahtevaju poštovanje i pristojnost da bi im ponovo pristupili? To je obrazac koji se isprečio u prethodnim slučajevima. To jest, neposredno pre održavanja sastanaka, SAD su smatrale da je neophodno da Kini oštro prigovore, kao da je to neka vrsta strategije stvorena da postigne povoljan ishod. U stvari, to potkopava nade i želje sveta za pozitivnim ishodom. Iz ove taktike nije postignut nikakav dogovor, a sumnjam da bi takva taktika rezultirala sporazumom. U stvari, ponovno pokretanje ovog obrasca moglo bi rezultirati osećajem konačnosti - ukidanja - bilo kakvih budućih razgovora pre izbora 2020. godine. A onda, možda je to i cilj ove taktike.

Zanimljivo je i da će sledećeg petka i subote, 13. i 14. septembra, biti pun Mesec. Drugim rečima, pun Mesec će naglasiti kvadrat Jupitera i Neptuna. Sledećih nekoliko nedelja ukazuje na veoma dinamičan period, možda i zabavan, ali može biti i vrlo zbunjujući te se možda poklopi sa rekordnim kišama i poplavama. To je takođe vreme u kome se čini da neki ljudi gube razum. Ovo nije naročito povoljno vreme za donošenje odluka ili pokretanje glasina, jer možda neće biti dokaza koji bi podržali nečije tvrdnje. Međutim, ono može biti povoljno za one koji žele da se opuste i uživaju u životu bez stresa. Povoljno je vreme za odmor i uživanje u laganim društvenim aktivnostima i muzici. A što se tiče tržišta kapitala, mogli bismo ili opaziti snažni rast, ili ozbiljan pad. Kod Jupitera je sve preterano. Sa Neptunom ništa nema smisla. Tako je možda najbolje da se samo prepustite i uživate u glupostima i preterivanju. A oni koji se bave proveravanjem činjenica imaće pune ruke posla.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD