Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02.09. do 08.09.2019.

Od pre nedelju dana berze su kolabirale, nakon eskalacije trgovinskog rata između SAD i Kine, da bi se stvari preokrenule kada su počeli da prevladavaju smireniji tonovi i najave o novim pregovorima koji bi uskoro trebalo da započnu. Ovo je scenario koji smo već videli i savršeno se uklapa sa kretanjima na nebu, od kojih je najznačajniji skori treći i poslednji padajući kvadrat Jupitera i Neptuna, 21. septembra. Jupiter i Neptun u teškom aspektu, posebno što su obe planete u vladajućim znacima (Strelac i Ribe), je poput beznadežnog romantičara. Verovaće bilo čemu pozitivnom, jer želi da veruje će sve biti u redu, iako nema dokaza ili razloga da veruje da se bilo šta zaista promenilo.

Ali zaboravimo prošlost i ponavljajuće obrasce u korelaciji sa postavkama planeta u kosmosu. Investitori žele da čuju pozitivne vesti! Žele razlog zbog koga će cene akcija rasti, čak i ako to znači verovanje u trku između država s najnižim kamatnim stopama (čak i negativnim kamatnim stopama) i vrednostima valuta nižim od bilo koga drugog. Oni koji proučavaju finansijsku astrologiju bez sumnje se pitaju šta će se dogoditi nakon što se dogodi poslednji padajući kvadrat Jupitera i Neptuna 21. septembra? Ili, šta se dešava kada Jupiter završi svoje godišnje putovanje kroz Strelca, istorijski marker za završetak dugih ciklusa u svetskim berzanskim indeksima, koji se završava 2. decembra?

Prošle nedelje svetska tržišta akcija nadoknadila su gubitke iz prethodne nedelje, a većina je porasla na najviši nivo od 2. avgusta. Bila je to dobra nedelja za akcije.

Nije bila tako dobra sedmica za robu i valute, mada su i zlato i srebro na početku sedmice dostigli godišnji vrhunac. U stvari, zlato je u ponedeljak ujutro poraslo na $1565, što je njegov najviši nivo u poslednjih 6 godina. Ipak, svako od ovih kretanja je u skladu sa obrascima dugoročnog ciklusa koji ukazuju na još jedno resetovanje finansijskih tržišta u bliskoj budućnosti, a možda čak i početkom septembra.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Septembar se ističe kao veoma važan mesec za svetske indekse akcija na šta ukazuju geokosmičke korelacije. Odnosno, postoji pet geokosmičkih potpisa koji se dešavaju između 2. i 30. septembra koji imaju 40% ili veću povezanost sa ciklusima u trajanju od 50 nedelja. To je mnogo a korelacije su istaknute u zagradama. 

2. septembra, Sunce konjunkcija Mars (43%) 

10. septembra Sunce opozicija Neptun (43%) 

18. septembra, Saturn kreće direktno (43%) 

21. septembra, Jupiter kvadrat Neptun (40%) 

30. septembra Venera kvadrat Pluton (55%)

Poređenja radi, avgust i oktobar imaju samo jedan aspekt koji ima 40% ili više podudaranja sa 50-nedeljnim ciklusima. Središnji datum je 16. septembar, pa ćemo se fokusirati na to vreme, +/- 1 nedelja, kao vrhunac ovih kosmičkih previranja.

Svaki od ovih aspekata se smatra „teškim aspektom“ u astrologiji, što sugeriše da je kolektivno raspoloženje verovatno pod nekim stresom. Ipak, u prošlosti smo videli aspekte Jupitera i Neptuna koji se poklapaju sa „iracionalnim bujanjem“, dok su cene akcija porasle na nove vrhunce. Treći put ove godine ovaj aspekt se ponavlja 21. septembra. U dva prethodna slučaja (13. januara i 16. juna 2019.), berza je oko dve nedelje ranije okončala snažan pad, a u vreme egzaktnog aspekta, cene akcija su snažno rasle. Čini se da je to opet slučaj, pošto je ozbiljan pad završen 26. avgusta, nešto više od tri nedelje pre egzaktnog aspekta.

Međutim, Saturn koji okreće direktno 18. septembra, samo tri dana pre poslednjeg kvadrata Jupitera i Neptuna, može ukazati na drugačiji rezultat. Iz prošlih zapažanja znamo da neograničena euforija koju predstavljaju Jupiter (preterivanje) i Neptun (nade i želje) ukazuje na periode kada se svet nada nekim dobrim vestima koje će biti objavljene (poput trgovinskog dogovora), da bi kasnije bili razočarani kada se to ne materijalizuje. Ovaj put je manje-više isto, samo više naginje ka razočarenju, jer se psihološka dinamika Saturna odnosi na razočarenje i gubitak. Da, u svom najpozitivnijem izrazu, Saturn može predstavljati veliko dostignuće ako se sve strane zalažu za cilj i pridržavaju se pravila fer igre i ponašanja, ali „postizanje“ i „poštovanje pravila“ nije prirodno ponašanje povezano sa kvadratom Jupitera i Neptuna. Kao što je rečeno više puta ranije u ovoj kolumni, pod kontaktima Jupitera i Neptuna, ne možete verovati pročitanom, onom što ste videli ili čuli. Sve je povezano sa glasinama i lažnim nadanjima. Dešavalo se toliko često da su svetu, na primer, objavljene pozitivne vesti o skorom rešenju trgovinskog rata, da je pomalo zbunjujuće to što investiciona zajednica nastavlja podsticaj cena akcija svaki put kada je najavljeno da će se trgovinski pregovori nastaviti. Možda će sada biti drugačije, što i jeste opšti stav Jupitera i Neptuna.

Tempo u diskusijama može varirati između prekida i ponovnih susreta, s obzirom na to da će Sunce, Venera i Mars praviti T-kvadrat ka kvadratu Jupitera i Neptuna, od 2. do 14. septembra, a istovremeno će formirati trigon ka konjunkciji Saturna i Plutona od 6. do 19. septembra. Ovo poslednje je vrlo konstruktivno i moguće je da se podudari sa dugoročnim sporazumom. Ali ovo prvo nije, zbog čega septembarske berze mogu da variraju koliko vesti, tako i izveštaji za štampu, između lažnih glasina u odnosu na tačne vesti i činjenice. Postaje izazov razotkriti šta je šta u septembru, a ne odnosi se samo na trgovinski rat između SAD i Kine. Takođe se odnosi i na Bregzit.

Sve dok ima planiranih razgovora i najavljuje se napredak, akcije će rasti ovog meseca. Ali ovo takođe može biti slučaj iz domena Jupiterove i Neptunove naracije o lažnim nadama i „iracionalnoj bujnosti“. Čim se ovi razgovori prekinu - ako se opet prekinu, a pretpostavljam da hoće - akcije će pasti, vrlo verovatno veoma mnogo. A tada bi vrhunac Jupitera-u-Strelcu mogao biti završen jer Jupiter kreće ka Jarcu, Vodoliji i Ribama, 2020-2022, vremenskom razdoblju za koji je istorija pokazala da je povezano sa dugoročnim padovima ciklusa. Ili, optimistički gledano, vreme kada će akcije (a možda i nekretnine) ponuditi izvanrednu vrednost onima koji imaju hrabrosti i gotovine - da zaigraju.

Ovu nedelju, počinjemo Suncem u konjunkciji sa Marsom u Devici. Ovo je prethodno pomenuti aspekt u kojem se pad vrednosti od 8% ili više završava i počinje rast. Izgleda da je pad završen početkom prošle nedelje, 26. avgusta, ali rat nije završen. A radnici (Devica) širom sveta možda će biti spremni da štrajkuju.

To je ujedno i početak američke koledž fudbalske sezone u Americi, a s obzirom da je Sunce - Mars takmičarski aspekt, mogla bi biti vrlo uzbudljiva sezona sa mnogo oborenih rekorda, ali se nadamo bez preloma. Može biti povoljno vreme za započinjanje novih projekata ili novih protesta. Marsu u Devici je teško ugoditi s obzirom da teži savršenstvu. Izvrsno je za one koji imaju analitičke ili atletske sposobnosti. Uživajte u ovoj nedelji, ali budite oprezni da ne prenagljujete, pre nego što prvo pažljivo razmislite o stvarima. Prevelika nestrpljivost ili impulsivnost može dovesti do grešaka ili čak nesreća. Ako ste strpljivi, promišljeni i strastveni u onome što radite, to vodi do uspeha.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD