Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

09. do 15. april 2012

Ponekad se zapitam da li će se ikad desiti da Hronika Neba ne bude obojena dramatičnim „predviđanjima“, da li nekih sedam dana mogu biti generalno povoljni, da li se može ispoljiti samo dobro... No, onda se zapitam šta je dobro, a šta loše kad je sve uvek zbog nečeg dobro? I kako može postojati samo dobro kad obdanica i noć čine dan, a noć prethodi novoj zori, kao što su i život i smrt nerazdvojni drugari, gde je život predodređen na smrt od samog svog začinjanja, a smrt faktor novog rađanja... I stoga loše zapravo i nije loše, već je zbog nečeg dobro... Ili je to samo doživljaj autora Hronika koji je rođen kad je noć najtamnija, sa Suncem u znaku smrti, kad ni Mesec nije bio iznad horizonta, a Nebom dominirao Saturn, i kojem prirodno pažnju uvek više privuku izazovni aspekti Plutona i Saturna od povoljnog aspekta Venerice...  A ove sedmice ćemo imati priliku da posmatramo borbu „dobra i zla“ i da se uverimo da su i dobro i zlo dve strane istog novčića... samo je pitanje koliko sreće imamo u bacanju...

Pred nama je sedmica koju otpočinjemo sa Suncem na samom stepenu svoge egzaltacije, pa, ako se po jutru dan poznaje, to će ove sedmice život, istina, volja i kreativnost dominirati. Mnogi će poželeti da postanu najbolji, jaki najjači, najbolji da nadmaše sebe, bilo da je reč o sportu, vojsci, medicini, umetnosti. Mnogi će se i istaći posebnim zaslugama i priznanjima, a mnogi i po padu i nevolji, jer „dobro“ nadgleda budno oko Saturna kojem nikada ništa ne promakne, koji nikada ništa ne zaboravlja i kad-tad dođe da „naplati“. Poslednjeg dana sedmice Sunce i Saturn će formirati egzaktnu opoziciju koja je po svojoj prirodi posebna jer su ove planete i u negativnoj recepciji (Sunce u znaku Saturnovog pada, Saturn u znaku Sunčevog) a istovremeno egzaltirane, i stoga je cela sedmica „priprema“ za taj dan kada će u podne egzaltirano Sunce dominirati na Nebu, a u ponoć egzaltirani Saturn – dva suprotna principa, oba u najvećoj snazi. Ova sedmica donosi šansu da se pokažemo u najboljem svetlu, ali i šansu da napravimo kobnu grešku, a svaki propust, svaka neistina, nečistota, nadmenost i prekomerna sila će sigurno biti kažnjeni. Ovo je slika velikog uspeha, pa još većeg pada; ogromne hrabrosti ali i još većeg straha koji sledi. Ovo je osvajanje zlatne medalje ali i kazna zbog upotrebe nedozvoljenih anabolika (Sunce je preko dispozitora u opoziciji sa Marsom), ovo je i stupanje na funkciju predsednika pa pad s položaja... Ovo je i smrt u najboljim godinama, naglo razdvajanje od oca ili njegov gubitak, uspešna operacija srca kojoj slede neočekivane komplikacije... (u Saturnu živi Pluton). Ovo je i neočekivani grad u podne kojem protivgradna odbrana ne može ništa, kao i mogućnost većih katastrofa jer će Sunce tokom sedmice preći preko zvezde Baten Kaitos (21 Ovna 57' - stomak Cetusa) koja daje prisilne migracije, opasnost od brodoloma i vode uopšte. Istovremeno daje i mogućnost padove i udarce, kao i tajne egzekucije, a kako je Sunce u opoziciji sa Saturnom, to je za očekivati da neko važan preko noći nestane.

Nakon Baten Kaitosa sledi Akamar iz Eridanusa koji je u simbolici Saturna i Marsa, pa ako nije reč o duhovnosti, to sa Eridanusom opet imamo naglašenu problematiku sa vremenskim nepogodama, kao i u saobraćaju, budući da se vezuje za putovanja, a Merkur je još uvek spor i u Ribama.

Završavamo ovih sedam dana sa Suncem na zvezdi Al Ferg iz sazvežđa Ribe u opoziciji sa Saturnom, a svaka aflikcija ka ovoj zvezdi može dati utapanje, davljenje i nestanke. Na problematična vikend na opštem nivou ukazuje i Merkur na poslednjem stepenu Riba gde se nalazi Šeat - najmalefičnija zvezda iz Pegaza (Leteći konj) koja nosi i simboliku Crne rupe (usled njene blizine), pa je za očekivati i iz ovog ugla da neka velika nesreća obeleži kraj sedmice (sve aktivirane zvezde bile su aktivirane i u trenutku potonuća Titanika).

No, sve navedene zvezde su izrazito povoljne na duhovnom nivou, pa možemo očekivati i sjajna predavanja, upravo o prevazilaženju strahova, granica, posebno tokom vikenda jer Al Ferg označava i usta i ukazuje i na izlivanje vode, odnosno znanja.

Sa Merkurom koji će prelaziti u Ribama i preko sjajnih zvezda iz Pegaza (Sadalbari i Matar) evo i divnih predstava, lepih putovanja, na šta upućuje i Venera u Blizancima koja će formirati sekstil sa Uranom, pa evo karmičkih ljubavi (konjunkcija Južni čvor) koje srećemo na najneobičniji način, u avionu, vozu, na astrološkom predavanju ili Domu vazduhoplovstva... Ili na „Titaniku“... jer će Venera prelaziti i preko Hijada.

Merkur će preći i preko zvezde Azelfafage iz sazvežđa Labud, uz istovremeni boravak Venere na Aldebaranu – najvećoj zvezdi iz Bika, pa evo zavođenja kojem se ne može odoleti, baš kao što se ni Zevsu ne može odoleti... 

Još jedna posebnost okarakterisaća ovu sedmicu – Mars konačno kreće direktno 14. aprila sa trećeg stepena Device, završavajući svoj skoro tromesečni retrogradni hod tokom kojeg je usporavao, stopirao aktivnost, pravio prepreke, gubitke, vraćao na određenu problematiku, ali i davao šansu da rešimo istu. Ove sedmice je najsporiji, moguće i najpodmukliji (i zbog opozicije sa Neptunom), pa je savet ne otpočinjati ništa, već probati sagledati sve problematično iz potpuno drugog ugla i radovati se preokretu od naredne sedmice.

*

Ove sedmice na repertoaru su Zločin i kazna, Rat i mir, Gordost i predrasuda, kao i Labudovo jezero i Titanik. Glavne uloge dobiće oni sa Suncem primarno u lošem aspektu sa Saturnom, kao i oni sa Venerom u aspektu sa Uranom. Sporedne uloge igraće oni sa Venerom i Merkurom u vezi, kao i oni sa Merkurom u Ribama i Venerom u Blizancima. Posebnu zahtevnu sporednu ulogu imaće svi sa planetama na poslednjim stepenovima kardinalnih znakova. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD