Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Ovna (peti deo)

U trećem dekanatu znaka Ovna koji je vezan za Veneru, ulazimo u onaj deo mita gde je Hela pada u vodu i gde imamo nekakav gubitak. On je postigao, on je sve radio u prvom i drugom dekanatu, imao je cilj, imao je energiju, ali je usput napravio grešku. Negde je u nečemu pogrešio ili je nekog povredio, najčešće u odnosima, tako da je ovaj treći dekanat karma odnosa, koja se manifestuje na ovnovski način kod natusa. Prvih 5 stepeni su prilično specifični, jer ovo je pentada Meseca koja se nalazi u dekanatu Venere, što je naizgled vrlo lepo, ali je sve to pod upravom Marsa. Mi znamo da Venera nema pozitivno dostojanstvo ovde u znaku Ovna, a i Mesec je ovde uvek slika odbačenosti, jer znamo da je majka (Nefele) ovde odbačena. Mesec u Ovnu je slika odbačene dece, ovde nemamo taj kontakt jednog sa drugim, pa ili se odbacuju deca ili majka nije bliska. Ovde su Mesec i Venera zajedno i eto devojke koja ostaje trudna, ovde se pojavljuje ljubav, ali imamo pad Saturna i vidimo sliku Hele i sliku devojke koja pada. Ovde već vidimo da će ta trudnoća biti upitna, kako će se završiti, da li je željena ili ne, da li na kraju imamo da je osoba ostavljena? Ovde osoba na polju emocija ima neku vrstu posebne karme, često preko tog ženskog dela, preko porodice, pa ako je Mesec oštećen, sama osoba je ostavljena. Neko je od roditelja otišao, možda čak i majka, često se oseća neki nedostatak, ovo je pentada koja duguje, jer počinje na stepenu Saturnovog pada i ovo je veoma emotivan deo.

Poslednjih 5 stepeni u znaku Ovna je Saturnova pentada u dekanatu Venere kojim upravlja Mars. Ovo je definitivno najnepovoljnija pentada u celom znaku Ovna. Za Ovna je jako strano ono što je poslednje i što je na kraju, zato što je on sav u glavi i ide glavom kroz zid. On je onaj koji ide direktno i baš kao i njegov gospodar Mars ne razume retrogradnost i okretanje unazad, njemu to nije blisko i zato ono što se kod njega nalazi na kraju ukazuje na mesto gde imamo neko sećanje i dug. Mi ćemo naravno pogledati kako je to Sunce tu postavljeno koje je deo te priče, a ovde je Saturn sa Venerom i to je ono što nas interesuje. Ako oni imaju loš aspekt u poziciji ili dispoziciji, ovo osobi daje jednu prirodu koja je zbog nevoljenosti, zbog ostavljenosti, zbog neispunjenja u ljubavi sama. Energiju Ovna zna da koristi na jedan način koji je nedovoljno svestan i može da bude veoma negativan. Tada sve ide pod veoma jakim inercijama i može predstaviti i osobe koje su opasne u nekoj varijanti, jer uvek je sa Ovnom prisutna opasnost. Sunce je u Ovnu uvek egzaltirano, pa i kad se nađe na samom kraju, ono je jako i borba za život je snažna. Ali, kad postoji bol, problem i loše sećanje spram nečega, osoba često poseže instiktivnim i previše implusivnim reakcijama. I onda je ovaj kentaur o kojem smo govorili povređen i slika je one povrede koju čovek nosi, pa trebamo pratiti gde se šta razvija i na koji način se manifestuje.

Prvim dekanatom znaka Ovna vlada Mars i njegove dve pentade su Mars i Sunce, drugim dekanatom upravlja Sunce i njegove dve pentade su Venera i Merkur, a trećim upravlja Venera i ima pentade Meseca i Saturna. Ovaj treći dekanat je najviše vezan za sećanja predaka i sećanja genetike, Mesec i Saturn su vladari pentada i u odnosu na to uvek ćemo povezivati i samu priču koja odatle ide. No, znak Ovna na svojoj teritoriji ima izgrađene platforme za još dve energije, kroz koje omogućava da se razvije određena svest i određeno planetarno božanstvo. To je stepen egzaltacije Sunca na 19. stepenu Ovna i kao svaki stepen egzaltacije to je mesto na kojem se povezuje nebo, sa onim suprotnim delom koje je zemlja, a što bi bio 19. stepen Vage. Ovan isto tako obezbeđuje mesto za božanstvo Saturna, jer se preko 20. stepena Ovna povezuje stepen pada Saturna i onog što je u zemlji i duboko ispod, sa onim što je Saturnova egzaltacija na 20. stepenu Vage. Da bi se ovi kvaliteti u znaku Ovna razvili, osoba mora razviti sposobnost da radi sa energijom, da bude vrlo balansirana, a balans svakog znaka je u njegovom centralnom delu na 15. stepenu. Ovde se misli na centralni deo znaka koji je od 14, 5 - 15, 5 stepeni i ovaj jedan stepen omogućava da osoba doživi balans energije preko koga može da vrši svoju funkciju. Funkcija znaka Ovna je da oživi svest, da kroz tu energiju prolazi svesnost i da tom energijom ume da upravlja u vremenu (Saturnu). Ali, Ovan je praktično najnesvesniji znak, to je velika energija i on je najmanje okrenut ka retrogradnosti, on ide direktno i njemu je potreba za preživljavanjem veća nego kod bilo kog drugog znaka. Njegova svest je sužena u tačku da se fokusira na nešto da preživi i ako ta svest uspe da doživi svoj mir i može da pronađe tačku preko koje je sposobna da živi neovisno od neminovnog delovanja, ova osoba počinje da razvija ove kvalitete. Samim tim, znak Ovna je najviše životinjski i najdramatičniji je u tom smeru. Svaka planeta koja je ovde ima tendenciju da brzo sagori i da svoju energiju brzo doživi direktno, naglo, usmereno ka jednom cilju i da ne bude jako svesna. Ako osoba uspe da oživi ovaj balans, ona sebi stvara mnogo veću sposobnost da prevaziđe tu sudbinu koju ima od bilo kog drugog znaka.

Nulti stepen Ovna je priča sama za sebe, jer je ovo najovnovskije mesto od svih znakova, on je pokretač i spojka između znaka Riba i onog što dolazi iz nesvesnog i onoga što kreće sa punom energijom odavde. Ovde nekada imamo jaku vezu između dva sveta kada je teško postići mir, jer nešto izuzetno jako vuče osobu da ide napred, da bude usmerena ka direktnom, ali ona nosi sećanja iz onog što je bilo. Vrlo često su osećanja uskomešana i osoba nema dovoljno mira, jer to je kao kada biste trebali da krenete napred, ali se kreće naglo, uz škripu točkova, tu je prejako zagrevanje i ta energija je izuzetno velika. Ako osoba ovde uspeva da doživi mir, ona stvara jedan od najvećih kontakata i najvećih kanala unutar sebe, ali uglavnom ove osobe idu previše direktno umom. Dokle god su u umu, a znamo da u Ovnu glava nije uvek najbistrija i može biti veoma pomućena, pa ovde imamo tendenciju nejasnoće i zabluda i moramo biti jako mirni sa energijom.

Svaka planeta koja se nađe u znaku Ovna poprimiće sve ove karakteristike, ali onaj ko uspe da nađe veliku energiju koja može da bude mirna i da pobedi pre ulaska u bitku, jeste onaj koji će preko svoje energije prenositi vrlo plemenito biće koje ga na kraju neće izdati i žrtvovati. Sa Ovnom je ovo tipično, on na kraju biva iskorišćen, to je radna snaga koja se na kraju iskoristi i koja se ostavi, samo zato što nije uradila sve kako treba i ta greška koja stoji dovodi do toga da bude žrtvovana. Koliko god on imao svetlu, jasnu, otvorenu nameru, on često ne vidi mesto na kome greši, on ne vidi da u sebi nosi pad Saturna. Da u njemu zapravo postoji jedan dug, da ta energija koju ima i nije baš toliko njegova, već je nasleđena od nekog pretka koji kroz njega juri. Za ovu energiju je neobično važno da svaka planeta koja je tu postane sposobna da živi, a ne zbog njene borbe i vezivanja za hranu. Kada je Ovan u pitanju isto je kao u 1. čakri, tu se jako vezuje za zemlju i materiju, jer 1 ide ka 2, Ovan predstavlja zube koji idu ka hrani i ka 2, a to je osnovna potreba za hranom i preživljavanjem. Ako čovek ovaj deo može da načini bez te neminovne potrebe da se bori za preživljavanje, on ovladava energijom. Ukoliko pak, neko nije zadovoljan time što on mora da preživljava, jer taj neko strada zbog njega, on je onaj koji baca Helu dole i stvara određenu karmu. Onda ta energija u čoveku ne razmišlja, nema dovoljno svesti o tome da li je ona akcija koju čini zapravo i ona koja usrećuje i nekog drugog ka kome se čini. To je najčešće uzimanje, Ovan je onaj koji uzima i to je energija, on je predator i to je osnovna sila tog znaka. Koliko možemo sa planetom koja je u ovom znaku, a posebno sa Suncem, da ovo oživimo, da energija ne bude oštećujuća, od toga će zavisiti sve ostalo u našem životu, jer uvek sve zavisi od energije. Ako je energija niska i problematična, ostali delovi će takođe patiti i sve će se odvijati u jednom nesređenom toku.

Uvek treba da imamo na umu da je pad Saturna u ovom znaku onaj koji opisuje da samo kroz znak Ovna, gde Saturn pada, kosti ispadaju. To su zubi i jedine kosti koje kod čoveka ispadaju i koje ponovo izlaze kao takve, a kojim on vrlo često stvara dalje karmu hraneći se da bi preživeo. Ovde se misli metaforično, jer čovek čineći akciju koja nije hrana, ali je na životinjskom nivou potreba za uzimanjem, za sticanjem da bi preživeo stvara karmu. To je model karme, 1 ide ka 2 i odatle nastaju svi ostali delovi, a taj 1 koji tu ide, ide sa tim bivšim Saturnom, i ako on ovde provodi samo sećanje nečega što je ostalo od ranije. Ako Saturn nije naročito dobar, osoba je ovde sklona da čini sudbinu koja će samo da se ponavlja i koja na kraju vezuje. Ako je Sunce ovde, to je zadatak, to je naša glavna životinja sa kojom se mi vezujemo i uvek je to ovnovskog tipa. Da li će zaista to biti baš ovan ili će biti ajkula, što nije najtipičnije, ali zbog osobine predatorstva to može biti ako je povezano sa 12. kućom. Svaki čovek ima životinju koja je njegova i ta njegova je ona koja ga vezuje za ovu planetu i bez te životinje, on jednostavno ne živi. Sa tom životinjom on je uspostavio kontakt sa jezgrom i to je ono što mi dobijamo preko tog nivoa. Kada to jednom uradimo to je kanal da naše više ja, naš deo od planete, može da kruži i da se ostvaruje jedna potpuno druga svetlosna priroda. Mi moramo biti bliski sa tom životinjom i to je osnovna priroda, hteli mi to ili ne. Koliko god mi to hteli da odbacujemo, čovek uglavnom hranu ne odbacuje, ili ako nije hrana, onda je neko drugo vezivanje za priču iz serije 2.

Ovan od svkog natusa zahteva da oseti prirodu, da oseti energiju i da oseća sve ono što je prirodno i da sa tim bude u dobrom odnosu. Koliko god te energije ponekad bile jake, on je onaj koji će umeti da dovede energije u balans, samo zato što je on jači. Sa planetama koje čovek ima u Ovnu mora apsolutno da bude najjači i apsolutno najmirniji, jer to je zadatak Ovna, to je leteći ovan i nešto što je izuzetno snažno. Uloga natusa je da vlada energijom koja je izuzetno velika i da pored toga ništa ne radi, osim što samo postoji sa tom energijom, da ne bi načinio onu grešku koja će uvek lako da se načini, pa bi i sve ostalo bilo vezano na taj način. Velika energija sama po sebi je dovoljna da kroz njega kruži za sve ono što mu je potrebno da bi on bio ovde na Zemlji, ostvario nešto i da bi tu propuštao svoju misiju. To je uloga ovog znaka, to je priroda ovog entiteta i svako ko ima neku planetu ovde, naročito ako je Sunce u pitanju, treba da shvati koji je njegov kanal. Treba videti koja je pentada u pitanju i šta radi vladar te pentade, da bi otkrili prirodu te planete. Videćemo sa čim je ona povezana ovde na Zemlji, a dekanat će nam reći šta treba da uradi, a znak govori šta je cilj. Šta je ono što osoba treba da uradi i šta je ono čemu možda duguje ta planeta. Možda i ne duguje ako je vladar dekanata dobar, posebno ako je sa tom planetom dobar, pa joj daje super kanal da lako ostvari svoje stvari. Ali, ako duguje i ne može da ostvari sebe, zato što sa dekanatom nije dobro, tada čovek treba da se bavi ispravljanjem te energije, kroz prirodu planete koja upravlja dekanatom u kome se nalazi ta planeta.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD