Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 26. avgusta do 01. septembra 2019.

I evo nas opet u vrtlogu! Bio je to sjajan odmor, venčanje na fenomenalnom brodu krstareći rekom Rajnom i medeni mesec na bogatim brežuljcima i vinogradima Toskane, Italija. Ali vratiti se u svet uraganskih tvitova i „ludila“ ekonomskih i političkih pogleda koji izazivaju haos na finansijskim tržištima je ono što radim kad se ne ženim, pa se vraćam u… onu drugu stvarnost. Izgleda da predsednik i ja postavljamo neka suštinska pitanja u poslednje vreme. Ranije tokom dana tvitnuo je: „Ko je naš najveći neprijatelj? Predsedavajući FED-a Povel ili kineski predsednik Ksi? ”(Napomena: odgovor bi bio ni jedan od njih). Moje je pitanje mnogo jednostavnije: „Šta je prava realnost? Lagani, opuštajući način života u Toskani ili haos iznenadnih tvitova i vesti na ekranu mog računara koji vode do još jednog srozavanja na svetskim tržištima akcija? "

Sve je izgledalo dobro do petka. Berze su se oporavljale nakon dva dana najnižih nivoa 7. i 15. avgusta, oko datuma stacionarnosti Jupitera i Urana od 11. avgusta. No, ti padovi su naglo okončani u petak, ubrzo nakon što je Sunce ušlo u praktični znak Device, i kada je Kina objavila nove tarife na američku robu u vrednosti od 75 milijardi dolara, uključujući automobile, u znak odmazde za tarife na kinesku robu koje su SAD proglasile pre nekoliko nedelja. Kinezi su tada najavili da će se osvetiti, a tržišta su reagovala u hodu, sve dok predsednik nije iskazao svoj bes preko tvitera. Bila je to klasična astrološka analogija na delu, jer kako je krajem prošle nedelje navedeno u ovom izveštaju: „Glavne ovonedeljne geokosmičke promene uključuju Sunce, Veneru i Mars, koji prelaze iz Lava u Devicu. Ovo je značajno u odnosu na natalnu kartu predsednika Donalda Trampa, jer će svaka od ovih planeta preći njegov natalni Ascendent i Mars na kraju Lava.” Mars simboliše poriv za borbom, agresivno i impulsivno delovanje. To je u redu samo po sebi. Ali jednom kada ispolji ljutnji ili bes, ništa ga ne može zaustaviti dok se ne iscrpi. Do tada, može doći do nepredviđenih posledica, kao što je još jedan pad berze, što je poslednje što predsednik želi. Još jednom, ovo je tipično ponašanje kada tržište ima tendenciju pada. Tržište se kreće u nivoima, zatim opada još malo a potom se naglo sunovrati.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA 

Nemačka centralna banka upozorila je da će najveća evropska ekonomija verovatno preći u recesiju u trećem kvartalu, a u to je uvlači snažan pad izvoza i pad industrijske proizvodnje. - Martin Arnold, Financial Times, 20. avgusta 2019. godine. 

U naredne 3-4 nedelje mnoštvo napetih geokosmičkih aspekata bi moglo biti vrlo zbunjujuće za investitore. Možda im se mota pitanje koje je postavio predsednik Tramp o tome ko je najveći neprijatelj SAD-a. Da li je to onaj koga često naziva svojim prijateljem, predsednik Ksi, ili čelnik FED-a Džerom Povel koga je lično imenovao? Usput, kada sam u junu bio u Kini, u vreme izvanredne diplomatije, predsednik Ksi se javno izjasnio da je predsednik Tramp „moj prijatelj“, a predsednik Putin „moj najbolji prijatelj“. Možda se pitate kakve to ima veze sa finansijskim tržištima. To ilustruje odluku Kine da više razvija trgovinski odnos sa Rusijom (i drugim zemljama) umesto nesigurne trgovine sa SAD-om. Kina pronalazi nova tržišta za kupovinu i plasman, namesto prethodnog oslanjanja na SAD kao stabilnog trgovinskog partnera. Kina razvija dugoročnu strategiju prilagođavajući se promenama u trgovinskim savezima širom sveta (u svoju korist). Američko rukovodstvo se ne prilagođava, osim što naređuje američkim kompanijama da se vrate u Ameriku i ovde presele proizvodnju. Da li je to pametno? Da li je to čak i realno? Ne znam, jer pokušavam da shvatim šta je stvarno, a šta nije. Toskana je izgledala stvarno. Ovo nije. Ali ako uspe, onda u redu. Ako ne, svi bismo trebali pronaći našu Toskanu.

Ali vratimo se kratkoročnoj geokosmičkoj slici. Venera i Mars (ljubavnici ili oni posvađani) su u konjunkciji okrenuti perfektnom (tj. sklonom kritici) znaku Device, i u harmoničnom trigonskom aspektu ka Uranu, od 24. do 28. avgusta. Sunce će takođe formirati trigon ka Uranu, 29. avgusta. Bilo bi očekivano razmišljati u pravcu da bi to moglo ojačati tržište akcija i ukazati na napredak u pregovorima. Moglo bi, pogotovo što te iste planete formiraju trigon ka Saturnu i Plutonu, od 1. do 19. septembra. Ali u pozadini tih mekih trigona leže snažniji kosmički aspekti: spajanje Sunca i Marsa 2. septembra i treći i poslednji aspekt padajućeg kvadrata Jupitera i Neptuna 21. septembra. Tokom prve dve nedelje septembra, tranziti Sunca, Venere i Marsa formiraju napet T-kvadrat ka Jupiteru i Neptunu. Zbog toga bi septembar mogao biti veoma zbunjujući, najavljujući kontradiktorne poruke. Možda to bude pokrenuto glasinama, rezultirajući ili „iracionalnim preterivanjem“ ili histerijom - ili jedno za drugim, da bi potom činjenice utišale glasine i(li) se nade raspršile pod činjenicama. Svetske berze se mogu ljuljati tokom prve 2-3 nedelje septembra.

Dugoročno, ostaje pitanje da li je tranzit Jupitera kroz Strelca (od 8. novembra 2018. do 2. decembra 2019) već pokazao korelaciju sa vrhuncem tržišta (mislim da jeste, ali još uvek nije potvrđeno), i(li) je okončan pad nakon konjunkcije Sunca i Marsa. Kao što je već nekoliko puta istaknuto u ovoj rubrici, postoji snažna istorijska povezanost između kulminacije dugoročnih ciklusa američkih deonica tokom tranzita Jupitera u Strelcu, koji se obično završava najmanje dva meseca pre nego što se tranzit završi. U idealnom slučaju vrhunac se postiže u blizini prolaska Jupitera središnjim stepenima Strelca. 11. avgusta 2019. Jupiter je bio stacionaran skoro tačno na sredini Strelca. Prema tome Jupiter je u sredini Strelca (recimo od 13-17 stepeni), od jula do septembra.

Prolasku Jupitera kroz Strelca možemo dodati značaj konjunkcije Sunca i Marsa 2. septembra. U roku od 4 nedelje od tog datuma, istorija je pokazala da su svetski indeksi akcija ranjivi i skloni padu od 8% ili više nego nešto pre tog perioda. Julski skokovi odgovaraju ovom obrascu. Ali čak i ako se to okonča do oktobra, tranzit Jupitera koji napušta Strelca i ulazi u Jarca 2. decembra ima više opadajuću nego rastuću istoriju. 

Aspekti Jupitera i Neptuna u septembru odnose se i na sirovu naftu, koja već tri meseca flertuje sa cenom od 50 dolara. Prva dva egzaktna kvadrata ovih planeta takođe su se poklopila sa niskim cenama zlata u okviru ciklusa koga su pratili snažni skokovi. Možda se bliži kraj leta, ali finansijska tržišta se zagrevaju.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD