Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Ovna (četvrti deo)

Drugi dekanat znaka Ovna je zapravo samo zlatno runo, to je dekanat Sunca u kome je i egzaltacija Sunca. Ovo je uvek priča o prapočetku, o početku svega i sa pravilnom energijom mi smo oslobođeni sudbine, a sa nepravilnom smo za nju vezani. Ako je naša energija tolika da može da prelazi u jezgro i da ide dalje, a energija mora da dotakne jezgro atoma da bismo pričali o energiji, mora da dodirne nukleus. Sa druge strane ona istovremeno mora da bude nežna, da ne povredi Veneru, jer ona lako padne sa jednog takvog Ovna.

Ako govorimo o drugoj dekadi znaka Ovna (od 5.-10. stepena), mi pričamo o reljefu, o teritoriji gde imamo jedno ostvarenje cilja, jer ova pentada je vezana za prirodu Sunca. Ako se samo Sunce nalazi u ovoj pentadi, osoba će živeti priču Sunca na način na koji je Sunce postavljeno i imaće Marsa kao vladara dekanata, preko čijeg kanala ispunjava onu misiju koju je taj Mars postavio u samom horoskopu, nastojeći da pronađe put. Tako će osoba spajajući prirodu Marsa i Sunca, srodnih priroda, uspevati da postigne svoj cilj, a cilj je naravno da ovlada energijom. Sve u zavisnosti od pozicije Sunca, a još više od Marsa kao vladara dekanata. 

Vladar dekanata se unutar nas manifestuje kao polje naših osećanja, dok se vladar pentade doživljava kao polje onoga što mi doživljavamo u sferi konkretnog života, gde sebe povezujemo sa datom energijom i datom prirodom koju nosimo. 

Ponekad ćemo ovde imati osobu koja je previše egocentrična i sklona borbi ako je loše postavljen Mars, sklona sukobu zato što želi da ostvari svoj lični mali ego i sl. Ukoliko je Mars problematično postavljen, ovde imamo ljude koji imaju naglašenu prirodu jake egocentričnosti i potrebe da se na određenom nivou hvale i sebe da ističu, ali bez stvarne energije koja ume da kruži i napravi balans. Ova osoba koja se hvali ima problem u ljubavi, ima problem u svakoj seksualnoj aktivnosti, jer će dekanat zapravo uvek da pokaže kako ide taj emotivni deo koji će prolaziti kroz osobu. Ako osoba ne ovlada dekanatom, imaće problem u tom sećanju i u energetskom polju koje je vezuje za stvari koje nosi u životu. Ovo Sunce je jako važno za manifestaciju ukoliko je Mars dobro postavljen, tada je ovo osoba koja je potpuno savladala veštinu akcije. Tada ona zna da je najpre postala Sunce i da se učvrstila u jezgru, zatim je ušla u borbu... najpre je pobedila a zatim načinila akciju, najpre je sve u sebi uradila a zatim je imala kontakt sa akcijom. Prvi dekanat jeste priča našeg Marsa i sećanja na akciju, vezuje nas za nešto dobro ili ne, pa ako je dobro postavljen Mars i imamo Sunce u ovom dekanatu, mi imamo misiju koju nastavljamo. Imamo akciju koju smo započeli, energiju sa kojom se povezujemo i to će biti snažna energija, snažnih mogućnosti, kao da ima jaku vezu i upliv na širok deo ljudi, jer ovo je zapravo Sunce preko pentade, Mars preko dekanata i Mars preko znaka i ovo je veoma jaka energija sa kojom se u životu može mnogo uspeti. Uvek treba da se pitamo da li dugujemo, a dugujemo ako je to rekao dekanat, a naša priroda je kakva je pentada, pogledajmo Sunce i njegove aspekte i to je ono što najdirektnije govori o tome.

Treća pentada u znaku Ovna (od 10. - 15. stepena) je vezana za Veneru, pa ovde dobijamo jednu relativno neobičnu kombinaciju gde je Venera vladar pentade, a vladar dekanata je Sunce, dok je Mars naravno vladar celog znaka. Ovde vidimo jednu priču koja veoma lako može da da uspeh, jer je ovo dekanat Sunca i ako osoba ima dobro Sunce biće vrlo uspešna. Ova osoba može postići mnogo u sveri gde hoće da se pokaže, ovde se Venera vrlo lako pokazuje i osoba se lako može istaći, pa se ovde može dosta postići u mladosti. Jedini problem je što ovde postoji pitanje svrhe i ovde će osoba da uđe u vezu sa nekim, moguće oženjenim muškarcem, koja naizgled ima srećnu priču, ali teško da ima perspektivu u budućnosti. To je zato što Venera kao vladar ove pentade nema podršku od Marsa vladara znaka i njoj je teško da ovde ostvari nešto što bi bila svrha. Ona će ostvariti stvari vezane za sećanja iz predhodnog života, kao da će živeti nešto što je već živela i biće vezana za ljubavnu priču i za to da se pokazuje, moći će da bude divna u mladosti i imati uvek više uspeha u tom periodu. Ali, pitamo se šta je kasnije i u onom sledećem delu? Naravno, to mnogo zavisi od pozicije Marsa spram Venere ili spram Sunca, u meri u kojoj ovo Sunce osobi omogućava da se dalje razvija. Ovo je svakako mnogo udobnije mesto za život i nosi sudbinu koja može da bude lepa u onoj meri u kojoj su ove planete prirodno podržane i vole jedna drugu. U svakoj onoj meri gde je ovo manje, ostaje samo površni sjaj i tendencija da se osoba pokazuje, hvali, ili da uzima male nivoe kvaliteta i zadovoljstva.

Četvrta pentada u znaku Ovna (od 15. - 20. stepena) je pod uplivom Merkura koji se nalazi u dekanatu Sunca i povezan je sa samim znakom kojim vlada Mars. Ukoliko ovde imamo osobu koja natalno ima harmonični odnos između Merkura i Marsa, ona može da bude vrlo dobar pisac koji će moći da oživi ili da pokrene nova pitanja ili nove teme. Ovo je početna energija i osobi donosi moguću slavu, jer osoba ima Merkur/Mars preko dekanata Sunca, pa osoba ostvaruje popularnost, znanje, slavu i biva podržana, naravno u onoj meri u kojoj je Sunce dobro. U meri u kojoj je Sunce loše, mi imamo jednu inteligentnu osobu, ali ona ne može da bude lako prihvaćena od drugih ljudi, ona će ulaziti u sukobe ili nezadovoljstva i koliko god bila oštroumna, nešto fali da bi je ljudi voleli. Dekanat je mnogo bitan i njega moramo razrešiti, da bi rešili neki svoj problem. Ovde je naglašena pamet same osobe, ova osoba može uspeti u životu u sferi svoje inteligencije, jer je ovde egzaltirano Sunce. Ali, ako Sunce samo nije sretno i ako nije kao vladar ovog dekanata dobro postavljeno, osoba neće biti prihvaćena, kao da neće umeti da živi to znanje i sve to zbog čega ona jeste u pravu, neće joj omogućiti da stvarno bude i sretna, jer energija nikada nije onoliko dobra koliko bi mogla. 

Dekanat je polje sa kojim čovek primarno radi, tu je polje energije i od toga zavisi sudbina i dekanat će uvek biti veza između pentade i znaka, veza između onog na Zemlji i onog na nebu i to je taj prolaz. Dekanat je ključ za ostvarivanje one količine energije koja nam je potrebna da napravimo vezu između jednog i drugog i konačno, sva naša osećanja i emocije idu preko tog dekanata.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD