Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19.08. do 25.08.2019.

Krivulja prihoda upozorava na recesiju. U sredu se, prvi put od 2007. prikazao negativan raspon između dvogodišnje i desetogodišnje krivulje prihoda SAD-a. Takav razvoj događaja bio je uoči svake američke recesije u poslednjih 50 godina, ponekad čak 24 meseca ranije. "Istorijski gledano, ovo poređenje je bilo bolja najava recesije nego kretanje kapitala," rekao je za Fox Business Sri Kumar, predsednik kalifornijske kompanije Sri-Kumar, Global Strategies. Jonathan Garber

Kontrast je apsolutno izuzetan.

Dok sedim ovde u Castello di Montegufoni, zamku iz 12. veka, smeštenom na brežuljcima Toskane u Italiji, i slušam šuštanje lišća na drveću ispod mog prozora u lenjo poslepodne ove srede, i dok nestvarni zraci sunca formiraju igru senki preko divnih renesansnih slika na plafonu i zidovima, shvatam svu transcendentnost ovog trenutka u mom životu. Vidite, znam da sam se upravo oženio najlepšom ženom koju sam ikad sreo, na najsavršenijoj ceremoniji venčanja krstareći brodom rekom Rajnom u društvu 140 najdivnijih ljudi na svetu - porodice i prijatelja.

Gledam u svoj mobilni telefon (i to je samo po sebi kontrast da u firentinskom dvorcu iz 12. veka boravimo i koristimo tehnologiju 21. veka) i vidim da je Dow Jones pao 800 bodova. Pozivam svoju kancelariju, da bi me obavestili da su klijenti uznemireni jer ne objavljujem izveštaj u vreme kada je finansijski svet u panici. Naravno, oni ne znaju da odavde ne mogu da pišem. WIFI ne podržava unos brojeva i grafikona mojih tržišnih programa bez „prekida“ svakih nekoliko minuta. S jedne strane, uznemiren sam što ne mogu biti na usluzi svojim klijentima “dok Rim gori”, ali internet signal nije dovoljno jak da bih mogao reagovati. S druge strane, tu je ova prelepa muza koju sam oženio i koja me zadirkuje: „Pa, gospodine Merriman, nećete moći ovde da radite nekoliko dana, opustite se i uživajte u svim mojim čarima u ovom  bajkovitom okruženju kakav ne postoji nigde drugde na planeti. "

„Prokletstvo“, mislim u sebi, „zaista je teško roditi se sa Venerom u konjunkciji sa Jupiterom u Škorpiji u drugoj kući. Primoran sam da biram između frustracije što ne mogu da priložim izveštaj svojim vernim klijentima, jer se svetske berze ruše, ili da se radujem sopstvenoj sreći što sam u okruženju takve lepote o kojoj muškarci (i žene) samo sanjaju." I onda sam shvatio. Za sve pod nebom postoji vreme. Ovo je moje vreme da živim san. Sledeće nedelje vraćam se u paralelni univerzum. Nedostajaće mi vetrić koji ćarlija drvećem Toskane isprod prozora ovog srednjovekovnog zamka, dok blistavi zraci boga Sunca klize preko mog kreveta, a ja lebdim kroz  prekrasnu usnulost. Znam da ću se sledeće nedelje baviti “potresima”. Ali za sada ne mogu da se bavim time jer mi nedostaju potrebni alati 21. veka. Prijatno sam zaglavljen u 12. veku, zamku izgrađenom pre nego su di Medičijevi izmislili profitabilni svet bankarstva i trgovinu valutama.

Kada malo bolje razmislim, ovaj dvorac je verovatno sagrađen u vreme poslednje velike mutacije Jupitera i Saturna u vazdušnim znacima. Prvi put nakon 800 godina, ovaj ciklus će ponovo u potpunosti započeti i trajaće sledećih 140-200 godina. Više reči o tome biće u knjizi Prognoze 2020. Kao prvo, prelazak iz zemljanih znakova (od 1802.) u vazdušne znake (decembar 2020.) označava pomak sa materijalizma kao statusa, nazad ka statusu intelektualnih i umetničkih talenata. Možda je to jedan od razloga zašto sad ne paničim. Ne verujem da će novac i centralizovana državna kontrola biti jednako važni u narednih 200 godina, kao što su bili u poslednjih 200 godina. Biće potrebno vreme da ovaj proces zaživi, ali bi već mogao biti uočen u narednih 20 godina. 

Castello di Montegufoni. Pogledajte ovde. Možda ćete imati slično iskustvo „u vremenu“, kao što je moje. Veoma prija ako sebi dozvolite da na kratko budete oslobođeni uobičajene zavisnosti od odgovornosti.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

U proteklih nekoliko meseci u našim izveštajima smo upozoravali čitaoce da bi se ovo rastuće tržište moglo završiti u roku od dva meseca od avgusta 2019. godine, na osnovu istorijske korelacije sa Jupiterom u Strelcu. Ipak, kada me klijenti pitaju da li smatram da je rast gotov i da nastupa tržište pada, moj odgovor je za sada „Da“, zasnovano na geokosmičkim korelacijama i odnosima zabeleženim krajem jula i početkom avgusta. Tržište je reagovalo u tipičnom stilu opadanja. To znači, svaki rast prati snažniji pad, a svaki kratkoročni signal za kupovinu prati snažniji kratkoročni signal za prodaju. Osim toga, julski vrhunci su se desili tačno na vreme. Tačno je da još ima vremena za nove skokove dok je Jupiter u Strelcu, i mogli bi da se dese, sve dok se DJIA drži iznad 24.680, ali na to ne bih računao.

Pored korelacije sa vrhuncima dok je Jupiter u Strelcu, u periodu smo četvoronedeljnog orbisa konjunkcije Sunca i Marsa, 2. septembra. 

Glavne ovonedeljne geokozmičke promene uključuju Sunce, Veneru i Mars, koji prelaze iz Lava u Devicu. Ovo je značajno u odnosu na natalnu kartu predsednika Donalda Trampa, jer će svaka od ovih planeta preći njegov natalni Ascendent i Mars na kraju Lava. Kao što je već spomenuto nekoliko puta ranije, a pokazalo se tačnim, glavna pretnja nacionalnoj i svetskoj ekonomiji i berzi je politička pretnja. Verovatno ćemo ovu dramu pratiti i tokom oktobra. Moguće su neke pozitivne vesti u vezi trgovinske situacije sa Kinom i (ili) odborom Federalnih rezervi tokom naredne 1-2 nedelje (24. avgusta - 1. septembra), što bi moglo da podstakne cene akcija. Ali prilika za povoljno razrešenje trgovinskog rata sa Kinom verovatno je već prošla, a čini se da je uspostavljen novi trend pada američkih akcija. 

Nakon 20. avgusta, vraćam se uobičajenom rasporedu. U međuvremenu, od sveg srca želim da izrazim zahvalnost svima koji su mi prošle nedelje poslali čestitke u vezi moje savršene ceremonije venčanja i slavlja. Bilo je to sjajno iskustvo, u društvu 140 prijatelja i rođaka krstareći rekom Rajnom i žurkama koje su usledile naredna dva dana. A sada sam na medenom mesecu dok traje berzanska i finansijska kriza poslednje dve nedelje. Pa, žao mi je što sam odsutan tokom ovog perioda (i do sredine ove nedelje). Čini se da kad god uzmem slobodno, tržišta eksplodiraju ili se uruše. Ili veoma dobro planiram, ili imam čudnu, ali divnu karmu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD