Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Srebrna groznica trese Vinkovce

Veliki zemljani trigon između Jupitera u Biku, Plutona u Jarcu i Marsa u Djevici, čak i u vreme ekonomske krize mora govoriti o nekom velikom novcu ili blagu koje će se negdje ostvariti ili pronaći. Ova priča svoju kulminaciju doživljava sa dolaskom Venere u znak Bika – znak materije i zemlje na svaki način. Jupiter i Venera u Biku tako predstavljaju bogatstvo kao iz bajke, dok Pluton u Jarcu nagoveštava da je u pitanju staro blago, sasvim moguće ispod zemlje u nekoj ravnici (...trigon planete u Biku). No, ako je blago sad ispod zemlje, netko ga mora otkopati, pa će ovdje retrogradni Mars (energija usmjerena na dolje) u Djevici (Hrvatska), baš opisati slučajni udar krampom (retrogradni Mars) jednog radnika iz Vinkovaca u Hrvatskoj (opet Mars u Djevici) koji pogađa ravno u davno zakopane srebrne pladnje.

Tisuću i šesto godina staro blago!

Tako je u petak, 23. 03. ove godine u Vinkovcima posve slučajno napravljeno jedno od najvećih arheoloških otkrića u Hrvatskoj.

Otkrivena je ostava s luksuznim antičkim srebrnim posuđem koje prema prvim pokazateljima datira s kraja 4. stoljeća koje su zakopali Rimljani u zemlju u strahu od najezde Tatara.

Budući da neznamo točno vrijeme ovog događaja, koristimo sunčev horoskop za dan otkrića blaga, koji nam uvijek jednako dobro pokazuje cijelu simboliku.

Vidimo da je Uran na ASC u Ovnu koji govori o alarmu, uzbuni o nekom «novom pronalasku». Vladar Ascendenta je Mars koji se nalazi u 6. kući, pa ovde najdirektnije opisuje «fizičkog radnika», koji formira trigone sa Jupiter-Venera konjunkcijom i u Biku i Plutonom u Jarcu. Ova slika nam već pokazuje radnika koji otkriva blago koje je skriveno ispod zemlje (Mars je retrogradan). Također, ovo se dešava baš tog dana kada je i retrogradni Merkur (dispozitor Marsa – radnika) došao točno na 0º Ovna. Ovaj stupanj ne samo da ukazuje na kritično vrijeme kada se nešto da dogoditi, već i spaja dva svijeta, jer u toku istoga dana on ulazi u znak Riba, čime spaja «novo sa drevnim».

Mjesec ovog horoskopa je vladar 5. kuće umjetnosti, tradicionalni je vladar srebra, a nalazi se u Ovnu kome je dispozitor retrogradni Mars i eto trenutka koji našeg radnika dovodi u vezi sa srebrnim pladnjima. Mjesec je i u ekzaktnom kvadratu sa Plutonom u Jarcu, što opisuje veliki strah od Tatara kada je srebro (Mjesec) sakrivano...

Da je ovo poseban dan za Vinkovce, svijedoči i vrh druge kuće na 15º Bika (kraljevski stupanj) zajedno sa Jupiterom i Venerom u konjunkciji sa njim. Ovo je i slika blaga u plodnoj ravnici (Slavonija) a trigon od Plutona iz Jarca najjače govori da je blago ispod zemlje, no i blizu rijeke (Pluton) na granici sa Srbijom (Jarac).

Blago u horoskopu Hrvatske

Sve što se dešava na općem (mundanom) planu, mora imati svoj odraz i kroz horoskop date osobe ili, u ovom slučaju, države.

O umjetnosti u jednoj državi govori 5. kuća. Na samom vrhu ove kuće nalazi se 12º Bika. Evo slike potencijalno skrivenog (12º) blaga (Bik) zakopano u nekom ravničarskom podneblju (Vinkovci). Venera odlazi u Lava na 18º u 8. kuću (podzemlje), što dodatno potvrđuje da je blago u ravnici ipak negde ispod zemlje.

Venera je i u konjunkciji sa Marsom vladarem 4. kuće, koja u mundanoj astrologiji opisuje podzemne resurse nacije, u konjunkciji sa Jupiterom i to sve u Lavu – pa su ovo svakako izuzetno dragocjeni, luksuzni i skupocjeni predmeti koji se kriju na tlu Hrvatske. Cijela ova družina planeta se nalazi u ulklještenoj 8. kući – što kazuje da je umetnina sakrivena, ali da će se tijekom vremena otkriti! Venera gradi i egzaktan trigon sa Mjesecom na Ascendentu u Strijelcu, pa je u pitanju srebro (Mjesec) po kome će i Hrvatska postati veoma poznata u svijetu, jer je ovo već sada okarakterisano kao najveće arheološko otkriće u povijesti Hrvatske.

Pogledajmo i sliku Sabijskih simbola za ovaj stupanj koja govori sljedeće: “Dva rudara sjede pored alata za kopanje i ispituju čudni metal koji su pronašli među kvarcom. Taj metal je nepoznat modernoj znanosti.“ Čarubel za ovaj stupanj kaže da je to “stupanj Sjaja“.

Ponovo 18. stupanj Lava

A što nam kažu sekundarne progresije horoskopa Hrvatske za ovaj trenutak?

Uvijek najprije treba pogledati poziciju sekunradnog Mjeseca, jer je on obično najvažniji pokazatelj događaja. Tako je Mjesec sada na 27º Djevice, uklješten u 8. kući. Eto trenutka gdje se zaboravljeno (uklješteno) srebrno (Mjesec – «srebro» na stepenu pada Venere – «umetnine ispod zemlje») preko svoga dispozitora – Merkura – koji je došao baš na 18º Lava manifestira u životu Hrvatske. Naime, baš na ovom stupnju se nalazi i već pomenuta Venera (vladar 5. kuće) iz horosjopa Hrvatske, a kako je Merkur i natalni i progresirani vladar 6. kuće (radnici), jasno je da njega otkriva jedan radnik...

Svakako, važno je zapaziti i da se točno na stupnju progresiranog Ascendenta našao tranzitni Pluton, što je na svijetlo dana iznelo davno zaboravljeno blago iz Hadovog, podzemnog carstva.

Pozornica je već odavno bila spremna a ovi aspekti su doprinijeli da se na njoj počnu odigravati žive slike.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD